Thursday, February 16, 2017

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




lama aku tak bersiaran kat sini....rindu pulak nak mencoretkan pelbagai kisah dalam kehidupan aku sekarang ni....nampaknya lepas ni aku kena rajin2 la meluah rasa kat sini semula...biar laa orang nak kata blog aku ni sebagai ape pun....dah ini je tempat yang aku ada untuk lepaskan segala yang terbuku....

aku penat la nak pendam2 ni...bila dah selalu sangat aku pendamand telan, boleh dapat  penyakit kemurungan lama2....seboleh2 nya aku cuba untuk elak rasa stress...aku taknak nanti anak aku yang kena tempiasnya....dia tak tahu ape2 pun...kecik lagi...

ank aku dah 6 bulan lebih....besar dah dia...dah makin banyak akal...ada sahaja aksi dia yang buat aku geram....dan aku tau, aku tak mampu untu berjauhan dengan dia....hampir setiap pagi, setiap kali hantar pengasuh...pasti ada rintik2 gerimis yang mengundang di hati aku....ye, aku ibu yang lemah...aku tak sekuat orang lain...aku tak gagah....setaip kali hantar dia ke pengasuh, pasti muka dia masam, tak nak senyum...tergambar ketidak kegembiraan di wajahnya....Allahu...anak, ibu tak kuat sayang....

kalau laa boleh, memang ibu nak jaga awk sendiri....nak tengok awak membesar depan mata ibu...nak je ibu berhenti keje dan tumpukan sepenuh masa ibu hanya untuk awak....setiap hari ibu doa, ibu nak berhenti keje...nak jaga awk...tapi apa kan daya....sabar ye ank...ibu akan bagi yang terbaik untuk awak....biar pun 1 dunia menentang ibu, ibu tetap ada dengan awk...ibu pekak kan telinga, keraskan hati dengan kata2 yang menyakitkan tu demi awak....sbb ibu yang mengandungkan awk, ibu yang lahirkan awak, ibu yang bersengkang mata menjaga awk...ibu yang lebih kenal awak dari orang lain...

ibu rindu awak sangat2...kenapa la hari ni ibu rasa sayu sangat...moga anak ibu baik2 sahaja ye duduk dengan pengasuh...petang balik keje, ibu cepat2 ambk awk...ibu rindu...selalu ibu doa supaya Allah dan malaikat akan melindungi kamu dari perkara2 yang tidak baik...semoga awk di jauhi dari orang2 yang zalim...

ibu tak kuat 
ibu rindu







Thursday, August 25, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




Allahu......aku tak tahu nape minggu ni aku rasa stress sangat...adakalnya seharian aku nangis....yeee aku tau, memang tak elok lebih2 lagi sekarang ni aku masih dalm pantang....semua serba tak kena...satu persatu yang mendatang membuatkan aku rasa tertekan...

alergik......kulit aku memang sensitif and alergik pada sesuatu keadaan or makanan...yang menjadi masalahnya sekarang ni, puteri hati ku turut menerima keadaan yang sama...yang paling kesian naik ruam2 kat muka....Allahu, mesti dia tak selesa...sedangkan kita yang dewasa ni kalau kena ruam or alergik pun tak selesa, ini kan pula bayi yang baru nak sebulan....

berry2....part ni yang paling aku stress...aku tak tahu ape lagi yang aku tak boleh makn or macam mana nak stopkan dia berak2...memang doctor ada bgtau, normal kalau bayi berak2 lebih2 lagi yang fully breastfeed...tp keadaan tu buatkan bontot dia merah and melecet...ada kalanya dia menangis kesakitan bila terkena air...simpah aku tak sampai hati dengar dia menangis kesakitan...mula la aku menangis seharian...

hati aku memang rapuh...walaupun aku garang macam singa, tapi jiwa aku tersangat2 penyayang dan lembut....kadang kala aku rasa aku gagal jadi ibu yang terbaik buat dia...aku tak mampu jaga dia baik2...kecewa sangat rasa hati ni....orang takkan paham ape yang aku rasa...dengan keadaan aku yang tak stabil lagi...di tambah lagi dengan keadaan si puteri...Allahu....memang aku down sangat2....aku takde tempat nak meluah...aku lebih senang pendam dan telan semua rasa tu...hanya airmata je yang mampu mengurangkn rasa down aku.....

aku lebih rela aku yang sakit dari melihat puteri yang sakit...dia masih kecik...aku rela berhabis duit asalkan dapat beri yang terbaik untuk dia....


ibu sayang nisa....cepat besar and sihat ye sayang ibu.....nanti kita shopping barang awk ye...babj dah janji kan.....



Monday, August 15, 2016

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




AULIA IZZATUNNISA BT AZHAR

30 JULAI 2016

1323pm

3.1 kg

HTAR KLANG



* anak perempuan yang penuh rasa cinta dan kemuliaan *






Wednesday, July 27, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



assalamualaikum.....

hihihi....lamanya tak bersiaran kat sini...asal nak update je, rasa malas....asal malas je, tak jadi update....kihkihkih...

39w and still counting.....bila la si kecik ni nak keluar....semua orang dah tak sabar nak jumpa awak tau.....rasa macam cepat je masa berlalu...tau2 dah hujung kehamilan....rasa macam baru je pegi check untuk kompem kan yang awk tu wujud dalam perut ibu....macam2 perkara ibu tempuh sepanjang 9 bulan ni...ape pun, ia adalah detik terindah dalam hidup ibu....

hari2 ibu duk pujuk awak keluar...jangan la sampai overdue ye anak....ibu babah akan sabar menantikan kehadiran awak...kesian babah tau, tak senang duduk dah babah awk tu bila tengok ibu kejap2 aduh, kejap2 hhmmm....hahahaha...

paling tak boleh lupa...babah gabra sangat masa hantar ibu pegi hospital...ibu relax je kot...siap sound babah lagi suruh dia relax...ye laaa, ibu takde ape2 pun....ibu ok je...naluri ibu pun kata awk belum nak keluar lagi....berpeluh2 babah awk tu sedangkn ibu rasa sejuk je aircond kereta tu....hahahaha....

banyak sangat yang ibu nak share kat sini...tapi macam biasa laaa ibu kan kedekut....hahahaaha.....

ok laaa...nak rehat dah...nak pujuk si kecik ni biar keluar cepat sikit...hihihi





Monday, April 25, 2016

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



assalamualaikum anak ibu babah.....

harini awk dah 6 bulan dalam perut ibu....harini juga ibu belajar berpuasa supaya nanti bila ramadhan,  anak ibu n ibu boleh berpuasa penuh...insyaallah...kita cuba ye....

walaupun keadaan ibu tak seberapa ok, tapi ibu kuatkan diri demi anak ibu....ibu harap anak ibu akan keluar pada masa yg sesuai dgn selamat dan baik2 semuanya....buat masa ni ibu n babah tengah berusaha untuk lengkapkan barang2 awk....biar ibu babah susah sikit asalkan nanti anak ibu selesa dan cukup segala keperluan....

baby A.....
kita sama2 kuat ye...kita tolong antara satu sama lain ye...





 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal