Friday, July 31, 2009

aku yg semakin lemah

diary miszgarfien
semakin lama, aku rasa semakin lemah..semakin dh x kuat..tp aku xnak tunduk pd keadaan 2..aku tau aku mampu hadapi nye..wahai ati, kuat la dikau hadapi suma ni...hmm, jgn pk yg bukan2 ok...im not sick..yg sakit cuma jiwa aku je..arini aku usha page dia lg..then kat slh 1 page dia 2, dia delete msg2 yg pnh aku bg...terasa sgt dgn perbuatan dia...benci kah dia pd aku??

Ya Allah, hentikan la dugaan ini...berikan aku sebuah petunjuk supaya aku terus tabah hadapi dugaanMu ini...dh sebulan bnd ni berlalu...tp aku tetap mcm ni...kehilangan dia sama seperti meragut kegembiraan wat diri ku..aku dh x seceria dl..aku jd lbh pendiam n pemarah...smpai bila la aku nak berterusan mcm ni..aku sendiri x pasti..biar la masa yg menentukan..

aku mengenali diri nya, pd tahun 2008..tp dia x pnh kenal aku pd masa 2..aku knl dia dr housemate @ roomate aku..masa 2 aku br je bergelar student uniten..roomate aku (mun) ckp nama aku ni m'igt kan dia pd seseorg..pd EX dia masa kat poly dl...mula nye aku x ambk kisah sgt psl dia..time 2 ati kering utk bercinta...hahaha..then mun tunjuk kan gmbr dia...not bad org nye (aku ckp dlm ati je)...then aku riki2 la kat mun utk knl dgn dia..tp mun mcm berat ati nak bg..aku phm nape mun rasa mcm 2...then aku diam je la...xnak la nmpk sgt mcm aku desprate je...

smpai la pd last sem aku..mun ajak teman pi up10..kata nye nak bli mknn...aku pun tgh bosan time 2..so, follow je la...then dia ckp nak jmpa kwn..aku usha dr jauh je..rupa mamat 2 mcm aku knl n pnh tgk je..tup2 mun ckp 2 la dia nya..oooo, patut la mcm pnh tgk...

mlm 2 mun tny aku..''ein, dia ni nak knl dgn ein nak x...dia minta no hp..'' aku pun bls ''blh la, pas je la no ein kat dia''...x smpai bp saat aku dpt msg dr dia...hahaha...cepat nye...b4 tue, mun ade gak bg hint psl diri dia mcm mana...aku ckp, saje2 je nak kwn..lgpun time 2 aku je pas clash..so, mmg xde rasa nak couple or cari org lain...

masa awl2 msg dgn dia, dia minta mms coz ms ptg 2 dia x bp nmpk aku sgt...aku ckp klo nak tgk, view la fs..tgk kat ctu je..lgpun ktorg br kenal..xkan laa aku nak mms dgn dia...x brani la aku...time 2 dia dh ade nada2 merajuk n suka memaksa...terpaksa la aku ckp elok n bg reason yg kukuh...fuhh, nsb baik dia terima

10 march 2009~~detik perkenalan kami

26 march 2009~~dia merisik2 utk pegi lbh jauh [ lamaran di tolak]

20 april 2009~~2nd time he proposed [lamaran di terima]

start dr situ, kami semakin rapat..dia membuat kan aku jatuh cinta pd diri nya..mmg aku x pnh terfikir utk menerima diri dia..tp bila melihat kesungguhan dia, aku jd terharu..bermula dr detik itu, aku x pnh lupa b'doa agr jodoh kami pnjg..smpai arini aku msh lg berdoa utk dia n kami..mana ade hbgn yg xde mslh..hal yg kecik pun blh jd isu..suma nye gara2 sikap kami..kami sama2 panas n ego..tp aku belajar utk lbh mengalah n bersabar..segala kerenah dia, aku turut kan..demi dia,aku berubah..ye, aku bertekad, biar la dia yg terakhir n kekal hga ke akhir hayat dia...aku cuba menjadi spt ape yg dia nak..tp dlm masa yg sama, aku tetap maintain kan diri aku..aku xnak jd hipokrit..aku nak dia menerima aku seadanya sape aku spt mana aku menerima dia seada nya..aku x pnh cerewet tntg psgn hidup ku..ckup la dia menyayangi aku n hormat kan fmly aku...

selama 2bln, ade masa nye kami sgt happy n ade ms nye kami bergaduh jua..alaaa, normal la kan
smpai la pd 1 mlm..tahap kesabaran aku di uji lg..kami bergaduh gara2 diri dia yg suka merajuk n m'ungkit..mmh aku terasa sgt dgn kata2 nye..keesokan ari nye, dia msh lg diam..aku cuba memujuk tp gagal..ati dia keras..berlarutan hga 2ari..saat 2 aku call dia smbl menangis2 n merayu pd dia..pd mula nye dia keras ati, then dia trm juga...ati aku lega sgt..ku ingt kan pns ke ptg, rupa nye hujan di tghari...

aku di uji lg dgn perubahan sikap dia..dia dh x mcm dl..lain sgt..pd mula nye aku xnak pk sgt tp semakin ari, semakin ketara..bila aku tny, dia mengaku dia dh x mcm dl..pnh aku bertny pd dia "do u love me??''...tp dia jwb dgn persoalan lain..saat 2, aku dh tau jwpn dia...aku x mampu nak berkata ape2 lg...cuma mampu pendam kan kesedihan 2...

bezday aku menjelang tiba pd masa 2...mcm2 aku dh planing utk celeb dgn dia..tp kami bergaduh..skali lg aku mengalah n berjaya memujuk dia..smpai la pd ari aku jumpa dia (last aku menatap wajah dia)...dia lbh byk diam..dia ckp x sht n mengantok..aku terasa seperti dia jauh sgt wpun dia depan mata aku saat 2..Ya Allah, tabah kan ati ku..hny 2 yg mampu aku lakukan saat 2...ak pulang dgn air mata berlinangan (sama spt saat aku menaip kisah ni)...masa 2, aku dh sedar yg aku akan kehilangan dia...smpai la pd bezday aku..ye, bezday yg plg menyedihkan seumur hidup ku..dia meminta kata putus dr aku..inikah hadiah yg dia berikan pd ku??mlm 2 aku menangis sepuas2 nye hga ke pagi..aku dh mcm org giler..aku x mampu nak trm kenyataan 2..ku kata kan pd dia, TIDAK skali2 aku lepas kan dia...aku nak dia pegang pd janji2 dia...ini yg dia berikan pd aku selepas dia wat aku jth cinta n menyayangi diri nya..

ape yg telah aku genggam, x mudah utk aku lepas kan~~lirik dr lagu terlanjur cinta

smpai la pd saat ini...aku msh lg berpegang pd janji2 dia..bodoh kah aku???

tertutup sudah, pintu2 ati ku~~matahariku

aku dh x mampu nak trm sape2 lg..prasaan cinta 2 dh xde lg dlm diri aku wat ms ni..aku dh xnak pk psl komitmen lg...aku btl2 dh serik..dh fobia...

ckup la takat ni dl....ni pun dh pnjg berjela2..mata pun dh bengkak...

insyaallah, aku akn terus kuat utk pertahankan hbgn ni slagi Allah mengizinkan

**igt nak letak pic kami..tp takut dia terjumpa blog ni..sorry ye entri kali ni xde pic

0 org kwn gapil on "aku yg semakin lemah"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal