Tuesday, August 11, 2009

2 mlm berturut

diary miszgarfien


semalam 1 hal.....mlm ni 1 hal...thanks la frenz wat aku mcm ni..blh ker nak di panggil frenz mcm 2..ntah la..tension je..wahahahaha...nape dgn ku ni...asyk nak tension je...adeeiii...wahai en.happy, sila la menjelma dlm hidup sy..sy dh xnak tension2 ni...

kes 1

ade sorg mamat ni..ku knl dr zaman poly lg..dh bertunang dgn dak klaz ku a.k.a kwn baik ku..nak di jadi kan citer, br2 ni diorg ade kes..mcm biasa la, ku setia dgr mslh diorg..tup3, dak laki ni ckp, gurl 2 minta pts tunang..ku pun tny la nape..dia pun citer la..bla...bla..bla...ku xtau nak ckp ape..ku xnak campur tgn sgt..coz aku x dgr citer dr si gurl ni lg..ckup la jd pendengar setia n bg nasihat yg patut...then semalam, si lelaki ni ckp "ko kene janji tau..kalau dia kawen nanti kalau bukan dengan aku ko jgn dtg k.." aarrggghh, ape kes lak xnak bg ku dtg..dh nama pun kwn baik ku..xkan sbb kes korg, ku kena pts kwn dgn gurl ni...then dia bls "nmpknyer ko ni bukan berpihak pada yg btul..ok..bye.." ape suma ni..ku xleh nak blame2 sape2..dua2 kwn ku..nak sgt tgk diorg kekal smpai akhir...tp klo dh bukan jodoh, jgn la halang dr ku nak kwn dgn salah sorg dr korg....ku x slh..ku xtau ape2..kejam nye laaa


kes 2

td ku ym dgn seseorg..blh la dikira sbg seorg abg..nak kata kenal lama, xde la lama sgt..tp knl dlm tahun ni..mcm biasa la soalan dia bl ym dgn ku.."mcm mana dgn awk skrg..dh ok ke blom" ku pun jwb la mcm biasa.. "ok je..tp biasa la xleh nak lari dr kesedihan 2..sedih 2 tetap ade wpun tgh happy.." normal la kan bg org yg br pts cinta..nak2 pts dgn org yg kt btl2 syg..then dia pun ape lg..hentam ku ckup2..ooiitt, sape dia utk judge diri ku mcm 2..wahh, mmg berasap la telinga ku..mendidih je rasa hati ni..blh dia ckp "awk hipokrit laa..sy bkn nk burukkan awk..awk hati kering..sy rase awk mcm hati batu jer" what the....???aaarrgghhh..sape dia utk ckp ku mcm 2..dia knl ku pun tidak..suka2 je nak hentam ku..klo btl dia seorg kwn, dia akn fhm prasaan aku...jgn suka2 nak tuduh ku mcm 2..dia knl kerr ku mcm mana org nye utk ckp mcm 2..sbb dia x berjaya wat ku happy, dia blh nak ckp mcm 2??kwn2 ku pun x pnh nak ckp mcm 2 sedang kan diorg lbh kenal aku mcm mana...



point kat cni, slh ke klo aku tetap nak kwn dgn gurl 2 (utk kes 1) wpun dia yg bersalah pd tunang nye 1...ku lbh dl knl gurl 2 dr dak laki 2..then(utk kes 2), slh ker klo ku nak rasa sedih ats kehilangan org yg ku syg..mmg la kt selamanya xleh nak sedih je..ku sedar la bnd 2..tp suma 2 kan perlu kan masa utk ku sembuh n bangkit semula..2 3 arini pun ku dh ok ckit..dh leh gelak2..ku happy ape..cuma ye la, sesekali mst sedih 2 hadir juga kan...salah ker ku alami suma ni..suma ni wat ku rasa xnak kwn dgn sape2 melain kan dgn kwn2 baik ku (echah, aini, mira, zure) ni je..thanks frenz sbb sentiasa phm diri ku..mmg korg kwn ku yg terbaik laa



so guys, plz...i need ur opinion..pls help me...terasa down sgt ni...


12 org kwn gapil on "2 mlm berturut"

hanc on Wednesday, August 12, 2009 12:07:00 AM said...

Sis syg~~ kes pertama hanc no comen~~ kes kedua tu~~.. semua orang mempunyai pandangan masing2.. mungkin tu dari diri dia~~ hanc syg sis~~ kk

soey2~~~

..::..ein..::.. on Wednesday, August 12, 2009 12:09:00 AM said...

alaaa dik..nape no komen ni..
hehehe..xpe la..
dpt luah kan ni pun dh ok ckit

Anarm on Wednesday, August 12, 2009 12:21:00 AM said...

kes 1:
kalo org la.. org wat tak layan je ape yg kawan laki tu ckp.. dah diorang ade masalah dlm hubungan, takkan la sampai nk hasut org lain putuskan frenship dgn yg pompuan tu plak kn.. kalo ye pon dak laki tu btol, lantak la u nk wat ape pasal u takde kaitan dlm kisah hubungan diorang.. u just kawan diorang.. yg laki tu nampak mcm fikiran dah negatif, terdesak, tu pasal jd camtu kot.. biarkan aje.. u teruskan jd kawan diorang.. yg mane bleh accept u, tak cari salah u, yg tu baru bleh dianggap sahabat.. *dlm kes camni jgn seblah mane2 pihak..*

kes 2:
yg ni org memang x suke.. senang2 je judge org lain macam2.. tak tgk diri sendiri tu camne, dok pandang silap org lain je.. mcm la die x penah wat silap.. die ckp hipokrit, hati kering, hati batu, die tu dah perfect sgt ke? bg org la, sbgai kawan, xleh la nk cari silap kawan yg lain.. tambah2 kt kawan yg tgh down kn.. baik ckp bende elok2 bg hati kawan tu cool (dpt gak pahala), xyah la nk hentam2..

kesimpulan:
yg kawan tu ckp, u dgr telinga kanan, kuar telinga kiri.. buat apa yg u rasa nk buat.. jgn bg org lain kawal hidup u.. nasihat yg baik dr kawan2, u accept.. nasihat yg x elok or kutuk2 pn sila accept jugak mane tau boleh jadikan pedoman seksok..

P/S: panjang lg sebenarnye nk tulis ni.. tp kalo tulis panjang2, baik org post entri kt blog org je kn.. huhuu..

P/S/S: biasa kalo kawan yg suke hentam2 org, org ckp "terima kasih" je kt kawan tu..

..::..ein..::.. on Wednesday, August 12, 2009 12:26:00 AM said...

anarm,
1) mmg org x sebelah mana2 pihak pun..coz dua2 kwn then org cuma dgr citer dr laki 2 je..ape2 pun, org tetap kwn dgn gurl 2

2)org rasa la kan, mamat ni ade ati kat org kot..wahaha..tp td ms dia ckp mcm 2, mmg berapi la..then last2 org ckp kat dia, thanks la utk suma kata2 2

thanks ye anarm ats segala pndgn dia...mmg sgt berguna wat diri org..

Fifie Ierina on Wednesday, August 12, 2009 12:40:00 AM said...

salam kak ein...

1) sbnya lelaki 2 x berhak pn cakap cm2.. yela, mgkn die rasa x adil cz xde orang nk bg sokongan moral pd die setelah pe yg berlaku.. tp kn sis, sy rse sy ley memahami pe yg die rasakan.. cmne eik? klu ley bg nasihat betul2 kt die, mgkn 2 yg terbaik kut? cz insyaAllah die akan sedar sendiri lama-kelamaan, yg cara die 2 salah.. kte hanya mpu berusaha je, Allah yg tentukan... :)

2) sy merasakan yg cara 'abang' nie mmg x patut.. sy klu tgh sedey, orang yg sepatutnye pujuk sy tp makin wat sy sedey, sy off terus ym tuh.. klu geram sgt, mmg sy blok die terus dr contact sy.. orang cmni x layak dkesiankan, wahaha kejamnye.. xdela, kne la faham orang 2 tgh sedey.. so, xkn la nk tambah kesedihan die kn? so, kne bertimbang rasa la.. jgn ske2 hati bercakap tanpa memikirkan situasi orang 2 yg kesedihan... wallahualam... (^_^)

..::..ein..::.. on Wednesday, August 12, 2009 12:47:00 AM said...

wslm fifie

akk dh tolong takat yg mampu utk dak laki 2..segala nsht dh bg..tp klo dia xnak trm xpe la..ak xleh nak wat ape pun..hope hbgn diorg akan ok dlm ms terdekat ni..

hahaha..agree dgn fifie..akk invi kan aje ym dia..klo fifie bc ym dia, lg fifie skt ati..

Anarm on Wednesday, August 12, 2009 12:54:00 AM said...

@fife:
waaa.. same la kite.. block terus org camtu! memang kejam bg org lain. tp bg org cam kite, tu tindakan bernas sbb org tu dh buat kita jd kejam.. utk elak kite jd bertambah kejam, kite block terus.. baru la xde anasir kekejaman.. kan? kan? hehee

muhdzahari on Wednesday, August 12, 2009 4:04:00 AM said...

kalau saya lah. kalau.
saya tak kisah apa orang nak cakap. yang penting kita jaga diri sendiri. buat apa yang kita mahu. kenapa mesti terkongkong dengan orang yang tiada kepentingan dalam hidup kita?
kalau ada kepentingan tu, lain lah. :)

eiy-Da on Wednesday, August 12, 2009 1:59:00 PM said...

kes 1:

ein der hak untuk pilih dgn sape ein nk berkwan kan..so kwn jek la ngan keduia2nyer..kalo yg lelaki xsuke pon lantak die lah...

kes 2:
seperti kt adek hanc, setiap org der pndangan masing2..so tepuk dada tnye ht sma ada nk trm atau tak..kalo xleh trm xpe..tp kalo boleh luipekan hal lalu..kalo diingtkn pon..merana dr jek..

..::..ein..::.. on Wednesday, August 12, 2009 2:05:00 PM said...

salam...

thanks frenz atas pndgn yg di beri..amat berguna wat diri ein..hope arini xde lg mslh..coz ein nak bangkit dr sebarang kesedihan..hope ein akn pulih dgn cepat..lalalala

Anonymous said...

salam ein...
kes 1:
oleh krn aq pn mngenali e2 boy, wlopn xrpt sgt
aq agk tkjut gakla dgn tndkn de..agk kbudak2an (sori 2 say)xpsl2 org tgh lak jd mgsa
lantok de la ein..hti tgh bgkak..pangai mmg mcm2..wat dunno je..sok2 de da reda skit
de sdarla de silap..jgn amek pusing n bebankan otak hg..ec dgn nm2 mntri utk hg pnye intviu lg bgos..huahua

kes 2:
ohoho..meh cni "abg" 2 aq nk bg sbijik! b*ng*ng ape? "awk hipokrit laa..sy bkn nk burukkan awk..awk hati kering..sy rase awk mcm hati batu jer"
klo bkn nk burukkn da 2 mnde 2? mbaikkan lg?
ckp org hti kring, tah sape lg kring ati, org tgh sdih2 lg mau tmbh kpdihan..go to heaven la! (baik skit)
xyah kwn la org g2..knal xsbrapa nk judge lbih2..kot ye pn xleh ke btapis2 skit..ckp cr elok..kan kte da di ajr agr bbudi bhs..
tp gamaknye mamat 2 kurg di ajr..(ohoho, teremosi lebey2 lak..) xpe ein, jgn smpn dlm ati. hg akn lg bhgia klo xd kwn mcm de..huhu

..::..ein..::.. on Thursday, August 13, 2009 2:00:00 PM said...

mira dear...hahaha..nape x letak nama hg..hehe..klo hg tau sape kes 1 tu, diam2 sudah..wahaha..semalam dia ym aku lg..huhu..nsb baik dia x ngadu lbh2 sgt..aku suh dia byk kan sabar je...

hg nak belasah mamat 2 pun xpe..kihkihkih...aku bukannye kenal dia pun..wahaha..pasni rjn2 dtg usha blog aku k...cyg ko lebih..hehe

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal