Thursday, August 27, 2009

ein(hym) vs ein(me)

diary miszgarfien


jgn confiuse ok...kat tajuk 2 pun dh tunjuk kan hym n me...ye, kami mempunyai nama yg sama..x percaya kan..2 la kenyataan nye..hehe..cuba tgk kartun 2..hehe..mcm nak gaduh je kan..bukan la...mksd tajuk 2, ape yg ein suka tp dia lak x suka..hehe..meh ein senarai kan ape yg ein suka tp tidak pd dia


laksa

ni la favourite ein..klo g pasar malam, mesti cari laksa..klo jumpa ade kat mana jual laksa yg sedap, mmg ein akn mark la tempat 2..klo boleh nak mkn kat ctu then tapau bw blk..lalala..ein mmg kipas susah mati kat laksa la..rjn gak ein wat laksa kat rumah..lg puas rasa nye..blh mkn byk2..hehe..

tp tidak bg hym...dia lgsg x suka laksa...dia ckp mmg dia x suka mkn laksa..hidang la mcm mana pun..mmg dia xkan sentuh nye...aduuiii...rugi woo..laksa sungguh la sedap..nape dia x suka laksa, xlak di ketahui sebab nye...


tomyam

sama la juga dgn tomyam..yg ni mmg favourite ein dr dl..sgup pujuk mak or kkak utk masak tomyam..plg sedap kan bila kuah nye pekat, ckup rasa masam pedas n byk isi nye..wahaha..terliur dh ni...bukan susah pun nak masak tomyam..main campak2 je..hehe..nnt siap la..dlm sebulan kdg2 2x wat tomyam..perhh, kecur dh ni..

tp kan...hym x suka tomyam..klo fmly dia masak tomyam, dia tgk je..dia mkn lauk lain..kdg2 tny dia makan ape..bila dia ckp mak masak tomyam, ein dh leh tau yg dia blom mkn ape2 lg..alahai, cian nye my dear..tp nak wat mcm mana, dh dia x mkn tomyam..hurm..nsb la ye


buku

tang buku lak...kami sama2 suka membaca..cuma jenis bahan bacaan je yg membezakan kami..ein lbh kearah jenis bahan bacaan yg santai..contoh mcm novel, remaja, kartun dll..kan suma bahan bacaan ni kena byk bermain dgn imaginasi..kena menghayati watak dlm novel..hehe..klo klakar, kt gelak..klo sedih, kt pun sedih juga kan..

hym lak lbh suka baca bahan2 yg berat..dia suka baca buku engineering..errkkk...terasa mcm kena perli je..haha..wpun kami sama2 dlm bidang engineering, tp ein xde la minat sgt nak baca buku yg selain dr buku teks..hehe..tp dia x..x ksh la buku 2 mahal mcm mana pun..klo dia dh suka, dia akn usaha gak utk bli buku 2..so, x heran la klo dia lbh pndai dr ein kan..hehe


kucing

arwah jiji

yg ni lak, ein rasa suma nye dh tau yg ein adalah cats lover..hidup ein di kelilingi oleh kucing2..tido dgn kucing, ckp dgn kucing, gaduh dgn kucing..pendek kata suma ein wat mst ade kaitan dgn kucing..mmg xleh nak pisah kan ein dgn kucing..klo kucing mati, mst ein akan terasa sedih..ein plg suka waktu nak bg kucing makan..suka tgk muka diorg yg dh x sabar2 2..hehe..

hym mmg x suka kucing..dia ckp, dia geli..wpun kucing 2 jauh lg dr kaki dia, dia dh start rasa geli..mula la x senang duduk..wahaha..dl masa dgn dia, sempat lg dia pesan..nnt klo dia dtg rumah, simpan suma2 kucing 2 dlm kandang..hahaha..ein gelak je bila dia ckp mcm 2..siap x bg ein bela kucing..dia ckup x suka klo kami webcam ein tgh pegang kucing *saje je nak sakat dia..nnt dpt tgk muka dia yg cute 2*..hehe..ein mmg nakal n suka sakat dia


cemburu


hym sgt cemburu org nya..sguh...ein x tipu..pantang dgr ein sebut psl lelaki, mst dia dh berubah..then dia akn korek habis2an psl lelaki 2..adoiiiyaiii...wpun ein rmai kwn lelaki, tp 2 x bermakna ein jns yg suka psg 2 3 org..x...ein x mcm 2..ein seorg yg sgt setia..bila ein dh syg kan seseorg lelaki 2, mmg ein dh x pndg lelaki lain lg..ade lelaki kcau pun ein wat ignore je..lantak la..ein kena jaga ati psgn ein..

tp ein lak bukan la jenis yg cemburu..sungguh..ein x pndai nak cemburu sgt..juz biasa2 je..ein ksn x ksh dia nak kuar dgn prmpn lain pun..tp kena la phm2 sndr batas2 pergaulan 2 kan..stakat kwn biasa, ein x ksh..jgn lebey2 ok..tp ein plg pantang klo ade org yg cuba musnah kan sesuatu hbgn 2..mmg ein cincang2 biar jd lumat then bg ikan ein mkn...wahahha


ein rasa ckup la takat ni dl..sbnr nye byk lg yg ein nak senarai kan..tp nnt lain kali ein update lg ye..wpun kami mempunya nama EIN yg sama, x bermaksud kami ni sehati sejiwa..memang kami ni berbeza sgt..ape yg ein suka, dia lak x suka..ape yg dia suka, ein lak kureng suka..hehe..begitu la kami...ein wat entry ni sbb ein terlalu rindu kan hym..masih segar lg kenangan sewaktu bersama dgn dia..ein rasa happy, bahagia n ceria sejak kenal dgn dia..ein tau ein dh x patut harapkan ape2 lg pd hbgn yg dh x wujud ni..tp ein tetap akan terus berdoa utk kami..


ye....ein tersangat rindu kan dia sekarang ni..asyk pk dia je..
miss u my dear Ein




*klo dia baca blog ni, hbs la ein...adeeiiii

18 org kwn gapil on "ein(hym) vs ein(me)"

Niezam on Thursday, August 27, 2009 11:06:00 PM said...

Salam Ein...
hehehe..laksa..tomyam ..kucing ...tu sume favourite saya ...same la plak ...tapi bahagia bacaan...saya baca je 2 2 ..berat dan santai ..bahagian cemburu ....ermppp..

..::..ein..::.. on Thursday, August 27, 2009 11:09:00 PM said...

wslm niezam..
hehe..mcm mana leh sama ni..
ade jodoh kerr
oh tidak..
hahaha

Niezam on Thursday, August 27, 2009 11:12:00 PM said...

huhuhu ..niezam memang hantu laksa ..stakat ni laksa yang paling best niezam rasa kat bukit bendera penang ..g la try ..hehehe then tomyam plak blaja dari abah ...sebab dia suka makan ...
paling best time makan tom yam putih kat perlis..
kucing niezam plak dah beberapa keturunan ..
siap leh sedekah kat orang lagi sebab byak sgt :)

..::..ein..::.. on Thursday, August 27, 2009 11:18:00 PM said...

sama la...takat ni sy suka laksa yg sy wat sendiri..hehe..leh buh ikan byk2
tomyam pun sama gak..blh letak isi byk2
kucing ein pun dh byk ni
ade dlm 20ekor
byk x

Anarm on Friday, August 28, 2009 2:19:00 AM said...

semua yg dlm gmbr di atas ade dlm fave list org..
tp paling best yg mkn2 tu.. huhuu..
laksa sedap.. tomyam.. pn sedap...:p

..::..ein..::.. on Friday, August 28, 2009 2:21:00 AM said...

hehe...
mcm best je kan tgk laksa n tomyam 2
gulp..gulp
esk nak wat tomyam la klo rjn
hehe

ezany on Friday, August 28, 2009 2:45:00 AM said...

eh.. hym tu laki la kan.. moskel skejap..

..::..ein..::.. on Friday, August 28, 2009 2:47:00 AM said...

ye ezany...
hym @ him adalah utk lelaki
hehe
comfiuse eh

nAnA on Friday, August 28, 2009 12:30:00 PM said...

mmg rugi woo sape x mkn laksa..kt pun saaaaaaangat suke mkn laksa..yg sedap kat pasar mlm hr jumaat kat rntau panjang tu..maveles!!!(lapo perut ku ini)

..::..ein..::.. on Friday, August 28, 2009 12:45:00 PM said...

hahaha...kat pasar yg dekat rumah ein ni ye...hikhikhik...sedap kan laksa kat pasar 2..tp ein suka meehun sup dia..sambal dia...perrhhh..maveles...yg depan rumah nana pun sedap gak..hehe...

Putra Al-Maliki on Friday, August 28, 2009 4:22:00 PM said...

Ein paling suke laksa dri maner? Sy suke laksa penang..pergh sehingga menjilat sudu..=)

..::..ein..::.. on Friday, August 28, 2009 4:29:00 PM said...

hehe..sy x kisah sgt laksa dr mana..bg sy suma nye sedap..laksa penang, laksa kedah, laksa johor, laksa srwk...suma sy suka..hehe..

hanc~ on Friday, August 28, 2009 5:29:00 PM said...

huhuhuhuhuu sis syg ku ini~
sYa Syg kucing sya~~
haRi2 sya Syang kuCing Sye`~
Esok sye syg AKka syg~
Lusa sya syg Juga Sis Sya~
foreversya syg akaK sye~~

..::..ein..::.. on Friday, August 28, 2009 9:11:00 PM said...

setiap ari akk syg kucing akk
setiap ari akk syg kwn2 akk
setiap ari akk syg adik akk
kasih syg ni xkan berkurangan smpai bila2

minTanG_teLip2 on Saturday, August 29, 2009 3:36:00 PM said...

meOw2 . . tucEn Yg cumeL

..::..ein..::.. on Saturday, August 29, 2009 3:39:00 PM said...

hahaha...kucing sis mmg suma nye comey2 pun

eiy-Da on Sunday, August 30, 2009 12:04:00 AM said...

sume tu sis suke...terutama tom yam...org tak suke sudey..die yg rugi..xyah la nk ingt die tu..huhu...(masih geram ni )...hehe...

..::..ein..::.. on Sunday, August 30, 2009 12:31:00 AM said...

hahha...xpe..sis blh lepas kan geram dlm blog ein ni...hope dia x baca la..kihkihkih

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal