Sunday, August 2, 2009

kehilangan KIKI

diary miszgarfien

kiki??sape kiki 2??what, my bf???no la..it juz my cat..nape dgn dia??ish, byk nye persoalan...xpe2, meh cni ku story ape yg terjadi...ari jumaat yg lepas (31 julai), ku dh prasan mcm ade something yg missing tp wat xtau je..coz ms 2 nak kuar dgn my dad g b'fast..then blk dlm kul 1tghari utk my dad n my bro g solat jumaat..time 2 actly dh lewat nak bg ank2 ku mkn...time 2 still x perasan lg ape yg kurang

smpai la ptg dlm kul 630 ptg..time utk masak nasi anak2..time 2 ku pgl suma ank2 ku..then aku pun bilang..1...2...3...4...5...6...7....eh, nape 7 je..alaa, mana lg sekor ni..

kiki, where r u...
kiki, blk mkn...
ki...ki tdo kat mana ni...
xdgr ke org pgl ni....

begitu la bunyi nye lbh kurang ku memanggil kiki...namun, masih tiada jwpn dr kiki...duh, mana lak dia ni(prasaan yg sgt sedih+rsau)..dr td pgl senyap je...

then ku pun g la ngadu kat my mum...jwpn yg sedih my mum bg "dh kena ambik dek anjing la 2"...waaaaa sedih giler..ku x dpt terima kenyataan kiki dh xde..br je mlm sblm 2 dia bermanja2 dgn ku...

sob..sob..sob..airmata berlinangan..sedih nyee

kini hny tgl 7+6+1...dh semakin berkurangan ank2 ku..b4 ni ade la dlm 20 lbh..now, tgl ckit...

since kehilangan kiki, ku x izin kan lg ank2 ku tdo di luar..dh 2mlm mereka tdo di dlm...then ku juga yg jd mangsa permainan diorg..aktif sungguh mereka di waktu mlm

ni ade beberapa pic ank2 ku~~~layan kan aje ye


ni nama nye lala..kembar kpd kiki..beza nye jalur kat hidung..jalur kiki, tebal ckit dr lala


yg ni lak ku bg nama jibam..haha..ku pun xtau mana dpt nama 2


yg ni mak jibam..si bengkok nama nye..coz, ekor dia bengkok mcm berlipat..nyaris2 my dad nak potong ekor dia..fuhh, lega x jd potong
**** 10/04/09~kini bengkok jua mengikut jejak langkah kiki apb didapati terlantar di tepi jln..sape la yg kejam sgt melangar bengkok***



ni ank ku yg plg manja..yg plg tua antr suma..oppie@stokin..my mum yg pgl stokin 2..hehe

hehehe...comey je kan dia ni..dia ni adk beradik dgn kiki n lala..nama nye, lil'giant..haha..bdn dia besar ckit antr yg lain..then dia sekor je warna lain..adk beradik dia yg 3 ekor suma wrn hitam..dia ikut si kembang kuncup(kucing jntn liar yg kat luar rumah)

ni kucing sesat kat rumah ku..ade org letak dpn pintu rumah kami..punya la bsg mulut dia cari si emak..smpai bengkak mata ni..tp dia kucing yg baik n bgs..since kematian emak kiki, lala, lil'giant n comot, dia la yg jg adk2 dia 2..mmg dia take care giler2 la kat adk2 dia..


adoiiyaii..mcm mana lak binatang 2ekor ni blh terupload...x ksh la..nama depa ni dino n dina...kuat sguh depa ni mkn..huhu




***actly, gmbr dino n dina 2 gmbr lama..susah nak tangkap gmbr latest..diorg teramat2 degil..now, diorg lg besar dr tapak tgn ku or sape2 je..cepat tul membesar..kura2 org lain xde pun cepat membesar mcm depa ni...layan kan aje~~~~~~~~





0 org kwn gapil on "kehilangan KIKI"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal