Saturday, August 1, 2009

pasu vs pancing

diary miszgarfien

pasu vs pancing = mum vs dad...hahaha...arini ktorg g sabak bernam...lama aku x jejak kat situ since hbs diploma dl...ade la dlm 2 thn lbh dh...dh byk perubahan sepanjang laluan dr klang ke sabak bernam...antara nye ade tesco k.slangor, byk deretan bangunan baru, tokong cina 2 dh siap..hehe

ktorg gerak dr rumah around 10am..coz perjalanan mkn masa dekat 2jam utk smpai ke destinasi 2..2 jam duk dlm kete tanpa radio, amat membosan kan..mata lak dh lerr ngantok..ye la, smlm tdo kul 3pg then suboh2 dh kena kejut..nak tdo dlm kete takut kena sound dgn dad lak..adoii, layan game je la jwb nye

aduh...kebosanan melanda dh ni

dlm kul 11, smpai la kat area sekinchan...pusing2 cari kdai mkn...coz perut ku, my mum n my bro dh berkeroncong minta di isi..ye la, gerak dr rumah tanpa menyentuh ape2 mknn..mau nye perut kami x berbunyi..mula pegi kat kdai yg biasa my dad pegi b4 ni..tp dh xde ape..coz dh lewat..then jln depan ckit, jumpa 1 kdai mkn org melayu..dgn muka tahap kelaparan yg tgi, kami pun terus terjah ke dlm kdai..ape lg, aku pun trs ler ambk pinggan, senduk nasi n lauk then mkn..aku ambk lauk udang n tomyam, my mum punya ikan keli n sayur then my bro dia ambk lala n aym goregng..my dad lak mkn roti nan je..hahaha, dia kata teringin nak mkn..trs dia order..fuhh, keyang giler..terserah muka kekenyangan kat wajah kami...

sebelum : udang + tomyam


selepas : errkk alhamdulillah..kenyang sudah


then, kami menerus kan perjalanan menuju ke sabak bernam...dad bw kete slow je..dia ckp takut terlepas tempat yg nak di tuju..kot ye pun, jgn lerr slow sgt..kul bp la nak smpai nnt...di sebab kan bosan, ku pun ape lg..meng'snap'kan diri dgn my bro...haha..dh xtau nak watpe lg..perut bila dh kyg, mula la dtg idea merapu..


my bro + me


dlm kul 12, kami pun smpai la ketempat yg nak sgt my mum pegi..pegi smpai sabak bernam semata2 nak cari pasu..hahaha..my mum ckp, murah..berbaloi2..haha..mmg jelas terpancar sinar kegembiraan di wajah my mum 2..punya la khusyuk membelek pasu2 kat situ..siap ckp klo blh nak bli byk2..nsb baik lerr kami naik kete biasa jer..klo naik trooper td, mmg sah...penuh la kat belakang trooper 2 dgn pasu2 dia..actly, my mum dh lama sgt nak pegi situ utk bli pasu..dl ms aku study kat sabak 2, tiap kali hntr aku blk hostel, mst my mum bli pasu..penuh lerr bonet kete dgn pasu2 dia

ni ler kdai pasu 2..tp aku lupa la nama kdai dia..klo nak g sabak, tgk je belah kiri..mst akn jumpa tmpt ni..dia jual tepi jln je

sempat lg 2 aku pose kat pasu2 org ni

khusyuk tull my mum n my dad ni..pilih, jgn x pilih ye mak

aik mak, x ckup lg ker pasu2 td..adoii, kete dh penuh lerr

aku br nak suh mak rembat pasu besar ni..nsb baik naik kete..klo naik trooper, mst aku suh gak my mum bli pasu besar ni..haha

setelah urusan membeli pasu selesai, kami pun bertolak blk ke klang dlm kul 1230..kejap je kat kdai 2..ade la dlm 11 biji pasu yg di sumbat kan dlm bonet 2..2 pun my mum ckp ade space lg utk bli pasu lg..huhu...byk nyerr la mak nak bli..tp hasrat 2 di batal kan oleh my dad..hahaha..cian my mum..trs dia wat muka sedih...xpe mak, nnt kakak bw mak g bli ye..hehe

otw blk 2, sempat la my dad singgah kat sekinchan blk..tujuan dia, nak tgk kdai pancing..adoiii, kami bakal terseksa..tau dh klo my dad 2 menyinggah mana2, mst lama giler..kami juga lerr yg kebosanan duk tgu dlm kete..klo blh, my dad 2 nak bertapa lama2 kat kdai alat pancing 2..then, bermula la sesi soal jwb dgn tokey kdai 2..smpai kan aku yg dgr ni pun naik tension..apetah lg tokey kdai 2..haha..tension je muka apek 2 aku tgk..ye la, my dad 2 tny mcm nak bli pdhal dia juz tny2 je..nak tau harga je my dad ckp..

ni lerr tujuan utama my dad utk ke sabak..cari kdai pancing

lbh kurang 15min my dad dlm kdai 2, kami pun bergerak blk menuju ke klang....dlm ati, fuhh lega..mata dh ngantok + bdn dh penat...bantal kat bilik 2 dh memanggil2 suh aku tdo..haha..giler sengal aku ni kan...hooreeyy, blk...lalalala...tp..........smpai je kat k.slangor, my dad singgah kat area jual2 kain..dia ckp nak cari tapai..lama x pekena tapai kat situ...my dad pun bli la dlm 5 6 bungkus tapai..then dia ajk singgah kdai baju lak..kata nye saje je nak tgk (ayat trade mark my dad)...tp sempat lak my dad bli pagoda..adoiiyaii..punya la byk jual kat klang, kat situ gak nak bli..kata nye murah ckit..hoho..layan kan aje...

then, my dad dpt call, ckp ade org nak dtg rumah..fuhh, lega dh leh blk..kami pun terus menuju ke klang..dlm kul 245, kami dh smpai..laju gak la my dad drive..tp still lg dlm keadaan yg slamat..then, singgah jap kat care4 depan rumah..nak bli buah..kebetulan FAMA ade wat jualan buah..kul3 smpai rumah..pas bg anak2 aku mkn, aku pun merebah kan diri kat tilam ku yg best ni..haha..ku pun ape lg..layan mata then, ZZZZzzzzzz......(lena sguh ku tdo)

**siyes mmg pnt giler arini..ditambah lak dgn cuaca yg pnz...

~~dh 2, ape yg pasu vs pancing nye...hahaha..my dad 2 saje je ajk my mum g sabak..konon nye baik ati laa bw my mum g sana utk bli pasu...tp sbnr nye my dad 2 nak cari pancing..2 ler tujuan utama my dad..hahaha...bikin geram je my dad 2 kat my mum..haha..aku??layan je..janji, aku dpt berjln2...lalalal

2 org kwn gapil on "pasu vs pancing"

Fifie Ierina on Sunday, August 02, 2009 2:39:00 AM said...

salam...

hehehe, cyumel je tgk adik lelaki akak yg kecik 2.. nme die spe? nk ngurat ley? hehehe =p

erm, seronok la baca post yg nie.. ayah minat memancing, mak plak suka pasu.. tp klu ikutkan, perbezaan tu la yg mengeratkan lg hubungan kekeluargaan kn?

p/s muka akak cyumel je sy tgk, lg cyumel dr sy.. efek muka sy yg putih cm cina 2 sbnya bantuan bedak compaq sbnya, hahaha.. akak, let me know if i can help u with anything on blog.. insyaAllah, hari nie ok (ahad) :)

..::..ein..::.. on Sunday, August 02, 2009 12:10:00 PM said...

wslm....

hah?? nak ngorat adk akk..hurmm, let me think it first ye...

hahaha...adk akk 2 br drjh 4 lerr fifie..jauh beza dgn kamu

kdg2 2 klakar gak bila tgk diorg berbalah...lbh2 lg bila tang mcm 2...adoii..layan kan aje

p/s~~mekacih lerr puji akk ni (kan dh terkembang ni..hahaha)..tp mmg fifie putih kan even tanpa bantuan compact powder..akk dh semakin gelap skrg ni..byk berjemur..hahaha

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal