Monday, November 16, 2009

ank2 ku....

diary miszgarfien


adeeii...bila bercerita tentang ank2 ein ni....mmg runsing + mereng ein jadi nye.....mana yg tau 2, rasa nye kamu tau kan sape ank2 ein....hehe...ein blom khwn lg la...adeeiii...jatuh dh saham ku..ngeek btl...kih3


seharian di rumah...mmg xde keje lain...duk membebel dgn ank2 je..my title "mak tiri yg garang"....plz take note ye...wahaha...ein sgt garang....celik je mata, pasti semua org akn dgr ein dh start bising2 kat ank2...aduuiii....kamu ini, sguh x syg kan saya....kasihani la saya....


payah tul klo ade ank2 yg ramai ini...mlm ni, br je dpt lg baby...wahaha...bertambah lg la ank2 ein....pening sebentar....yg ade ni pun, dh riuh rumah di wat nye...hope baby baru ni tidak nakal seperti yg lain2...dh x larat mahu main kejar2 lg...hbs semua urusan lain xleh nak wat....


hbs jatuh saham2 ein pasni...geleng kepala la sape yg bakal menjadi keluarga baru ein nnt....wahaha...jiran2 ein pun dh lali kot dgn prangai ein yg sedikit mereng ini....tp kan...klo ade mamat encem, kena la cover...kih3...slalu nye terlepas jua prangai huduh ein 2..kantoii sudah...nsb la...


ok...jumlah ank2 ein yg ade takat ni semua nye 16 ekor....wahaha..byk x anak2 ein...banyak sguh kan....mereka semua sgt nakal...sguh x terlayan dh dgn kerenah mereka 2....yg dlm kandang lg...yg bergaduh dgn jiran2....yg ade ank kecil...dan yg baru beranak....pening...pening....


mereka la penyeri hari2 yg ein lalui..wpun akn kedengaran suara2 mak tiri, tp ein tetap syg kan mereka...terlalu kasih pd mereka...selain title mak tiri, ein ade title lain....doc haiwan la...mak bidan la...ngeee...doc n bidan yg x bertauliah...


memelihara mereka mmg byk berhabis dr segi wang ringgit...tp ein x kisah pun *mmg la sbb bukan guna duit ein...ein kan lom keje lg* hehehe...wat masa ni, mak yg tanggung mereka..nnt ein dh keje, tanggungjwb 2 akn ein pikul n galas lak...tp kami x penah merungut dgn semua 2...2 kan rezeki utk hamba Allah juga...pasti ade rezeki lain wat kami sekeluarga...Alhamdulillah, rezeki kami sentiasa murah...berkat memelihara mereka selama ni....ye la, mereka kan binatang kesayangan Nabi Muhammad S.A.W.


ein suka baca blog ini...blog dia best sbb pasal kucing dia yg sgt kiut miut itu...ein sguh jelles dgn kucing dia...wahahaha....tedi, ampun ye ein link kan blog kamu...ada kala nye, ein akan bertanya dgn owner blog 2 psl kucing...kucing2 dia sgt la gebu...dia ade nsht kan ein supaya bw g klinik krajaan je...sudah jenuh ein paksa ayh...tp ayh sentiasa buzy...terpaksa dpt kan bekalan vitamin dr klinik swasta yg sgt mahal....errkkk....sabo je laaa


bila pk2 blk, agak2 nye nnt kan..ade x org yg nak dgn ein yg mereng + x btl ni...ye la...ari2 duk ckp dgn kucing...gaduh dgn kucing...tdo dgn kucing....pendek kata, masa ein byk hbs kan dgn mereka je....takut la if ein jumpa some1 yg x suka kan kucing or xleh nak terima benda ni....dl masa duk hostel, klo call mak, mesti suh letak tepon 2 kat ank2 ein....xpun, ein akn tny khabar diorg...pastu jenuh la mak nak jwb utk setiap satu.....skrg ni wpun dh kat rumah, still lg call mak kat opis utk bgtau psl prangai ank2 ein yg nakal 2....adeeiii....


abh slalu ugut utk buang ank2 ein...smpai ati abh...pastu kang dgr la ein marah2...jgn pisah kan ein dgn mereka..biar maut je yg pisah kan kami....mak ckp, kucing ni kan klo dia sakit ataupun nak mati, dia xkan mati depan tuan dia...dia pasti akn hilang kan diri...btl gak ckp mak ein...bila kucing ein sakit, tb2 je hilang...ein lebih rela dia mati depan mata ein...sbb ein nak tanam mereka...nak tgk mereka wat kali terakhir....


wat ank2 ein yg ein syg bangat 2...tulun lerrr jgn wat ein susah ati...kalian x syg kan org ke..x cian dgn org ke...nnt klo org xde, sape nak back up kalian klo kalian kena marah or kena pukul...cuba la dlm sehari 2, wat org tergelak dgn keletah kalian...terhibur gak ati tuan kalian ni tau....hehe.....sah..ein dh mereng kan...wahahha.....


k la...pnjg pulak....igt nak wat pendek2 je...ngee....ampun....maaf ye xde gmbr....nak gmbr gak, pi cari kat entry2 yg lepas....



*mr.N x suka kan kucing
dia sgt geli dgn kucing
adeeiii


**ein xkan lupa kan
arwah Milo smpai bila2
dia tetap teristimewa
dlm ati n hidup ein






6 org kwn gapil on "ank2 ku...."

cahayachenta on Tuesday, November 17, 2009 1:01:00 AM said...

kesian bakal suami ko nanti..

kawin2 dh berderet anak ada.. haha

cinta lea ixora on Tuesday, November 17, 2009 4:04:00 PM said...

huhu...mude2 dh pk psl anak? hihihi...
lea xsuke binatang.. especially kucing sbb takot..
tmbh2 kalo dok kt kedai mkn mmg byk la...
ishh..ngeri kalo die dtg dkt2 n menyendeng.... huhu

Fatt Chin Choy on Tuesday, November 17, 2009 9:51:00 PM said...

lama dah aku tak pelihara kucing
best ada kucing jadi teman
16 tu kira banyak tu.. hehehe

fik-autoz^^ on Tuesday, November 17, 2009 10:06:00 PM said...

bnyaknye meow ein,nak 1..haha

sy pun ada meow,tp sekor je.^^

..::..ein..::.. on Tuesday, November 17, 2009 10:17:00 PM said...

cahayachenta...
haha..nsb la ye..dpt ank ekspress yg berderat2...kih3


lea...
laaa...lea x suka kucing ke...ish3...rasa cam nak hadiah kan lea kucing je...comey tau..hehe


ah fatt...
kamu bela la mereka...leh gak wat peneman kamu yg kesunyian 2...hehehe


fik...
xde sape pun yg leh sentuh/ambk kucing ein ok

nyetok on Wednesday, November 18, 2009 11:33:00 PM said...

lorr patut pon byk gmbar garfield.. dia fanatik ngn kucing rupenya.

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal