Monday, November 30, 2009

lepas kan atau setia

diary miszgarfien


salam semua...

1stly, maaf ye kwn2...ein lama x jenguk blog kamu suma...line tenet kat rumah kena off beberapa ari gara2 abg x byr bil...cisdel btl..mati kebosanan x dpt tweet n kerinduan kat blog comot ni...arini ein dh dpt on9 blk...sempat gak la ein kejar blk entry2 yg ein termiss..cuma x komen je..maaf skali lg...mana yg sempat, ein komen la...klo x, ein just drop utk baca je...sebarang jejak pun ein x tgl kan..mood ngadap tenet tb2 down...adeeeiii


sepanjang xde tenet, ape lg...marathon movie je la...smpai 2 ari x tdo..kih3...ade 1 lg movie yg lom tgk...citer hanakimi...ekekeke...tgk la bila free nnt...sepanjang raya aidil adha ni, keje ein mkn je...dh ade pesta mkn...ape lg...laju je la ein tayang muka...muahaha...semalam, fmly ein n mcik wat qurban...maka, tumbang la 2 ekor lembu yg sihat itu..mengalir airmata jap saat bertakbir utk sembelih lembu 2...


ok stop utk citer merapu...nak stick pd tajuk.....


hurm....ein tau...rmai dh yg bosan nak tau psl ni...tp ein x peduli...sbb ni kan diary ein..tempat ein luah kan segala yg bersarang di ati...bukan utk ein dpt kan simpati dr sape2...ckup sekadar utk ein tenang kan ati sndr...since dpt msg dr mr.N, ati ein x tenang...mcm2 ein pk...hampir setiap masa ein mencari dia...jgn slh phm di situ..bukan mencari dgn mengganggu dia...tidak sekali ein msg or call dia....sekadar mencari dia dlm kehidupan seharian ein...kejap rasa dia jauh...kejap rasa dia dekat...ntah la


bukan ein xnak lepas kan dia...seolah2 ade 1 prasaan yg pinta ein utk terus setia di sisi dia..ntah la...kuat sgt prasaan 2...tp..................ein xnak sia2 kan masa yg ade ni dgn menanti sesuatu yg x pasti...ein jua punya prasaan..punya ati...


andai ein lepas kan dia, mampu kah ein hadapi nye....ntah la..ein xde jwpn...ckp la ape pun..marah la camne pun...nape la ati ein ni degil sgt...rasa nye hampir suma org dh marah kan ein...ntah la....ein sndr xtau...ape yg ein tau, ein nak setia menunggu dia...tp, berbaloi ker ape yg ein lakukan...


ein xnak tny dgn dia lg...ckup la dl ein penah tny...dan, jwpn nye....kami hny la seorg kwn..x lebih dr itu...tp...bila baca blk msg dia, rasa cam ein ni msh lg penting dlm hdp dia...kwn ein ckp, dia nak bersama tp dia utamakan study dl...ein xde kekuatan nak tny mr.N psl bnd ni...


nape la ein jd lemah..lemah sgt smpai tahap camni...ein sunyi sgt...lonely sgt2...ntah la...wpun ade yg menemani ein setiap masa....tp, ein perlu kan lbh dr itu...benci sgt bila bnd ni hadir...smpai bila harus camni....smpai bila ein nak degil camni...smpai bila ein nak sakit camni...rasa nak je ein jerit kuat2...lepas kan segala yg terbuku...nak je ein jerit kat mr.N yg ein rindu kan dia...ein syg kan dia....ein perle kan dia...tp.................ein tau..suma x mungkin kan...


ein dh penat sgt dgn suma ni...dh x terkata lg...hny 1 je yg slalu ein kata kan pd diri sndr...bertahan la..tabah la ati hadapi suma ni...kuat kan diri...andai jatuh jua, bangkit la segera...nak menangis pun dh xde airmata lg...dh 4 bulan berlalu...tp ein tetap camni..masih dgn kedegilan ati sndr...mampukah ein memberi ati ni pd org lain????





*rindukan belaian
ksih syg dr dia
rindu kan pgln itu dr dia



*bukan mudah utk
seseorg 2 mendapat restu
dr mak abh ein
mayb kerana dia
ckup segala syarat
dn mendapat restu dr mak
ein jd begitu setia dgn dia
ntah la...
ein buntu sgt2


**esk kwn nak dtg rumah
nak bg kad khwn
bila la agk nye turn
diri sendir ye

15 org kwn gapil on "lepas kan atau setia"

Hanc on Monday, November 30, 2009 7:43:00 PM said...

Salam sis syg~~ Adek sentiasa di cc akak k~~ n adek ikut je ape ayang sis nak~~ n adek tak marah kat sis~~ Sis tau gak kan adek tak marah~~ Sis je selalu marah adek Uweekk heheh~~
Sis ape khbar hari nie??~~

cinta lea ixora on Monday, November 30, 2009 8:39:00 PM said...

hm..lea penah jd mcm ein dl..menanti dan menanti..
tapi die bahagia ngan org lain..
so lea try serahkan ati lea kat org lain..
last2 putus jugak sbb lea terlalu bandingkan bf br ngan org tu..
bf br lea xmampu buat sebaik ex lea yg lea syg tui wat..
n maybe jgk lea terlalu syg die..
so pesan lea, ein jgn la jd mcm lea..
cube serahkan hati pada org lain tp last2 makan diri lea jgk sbb putus and lps tu lea still teringat kat yg lame..
bodoh kan... tapi nak wat camne..
tak mampu nak pujuk hati...

ein baru lg ngan die..
br 4 bulan ein tggu..
lea dh pts ngan ex lea tu dekat 2 tahun dah tp hati lea masih camtu...
kdg2 mcm ok kdg2 mcm x..

sbb tu kalo boleh lea nak sgt jumpe ngan org yg lebih dr ex lea tu..supaya lea leh lupekan die..
tapi lea xjumpe lg..

so ein piki la msk2 ein mmpu serahkan hati ein utk org lain x...
kalo ein rase ein mampu ein wat la..
mane th dr situ ein leh sembuh...

lea penah menanti tp xde ape yg pasti ngan penantian tu..
so lea tekad teruskan hidup tanpa dia..
walaupun kdg2 dia dtg dlm life lea..

br lg die msg lea ckp nak suh lea dtg kenduri abg die tp lea xmmpu nk pndg muke die..
takut perasaan yg lea simpan lam lubuk ati tu muncul blk n lea pon xphm nape die nak sgt jumpe lea..
padahal die jgk yg buang lea...

tulah lelaki..
yg pasti lea hanya ikotkan kata hati lea..
buat ape yg lea rase nak buat dan xsktkan hati lea..
so ein pk la elok2 utk diri ein ok syg...
lea doakan yg terbai utk ein...

~~errkk...pnjg lak..hehe~~

Cik Rara on Monday, November 30, 2009 8:41:00 PM said...

olla ein..skdar bg pndgn..kalo btol die mahu tumpu pg stdy, y not ein sokg die..? itu lg better rite? :D

..::..ein..::.. on Monday, November 30, 2009 9:10:00 PM said...

lea...
ein sendiri xtau...xtau ape kemahuan ati ini...ein sgt2 buntu skrg ni..b4 ni lg lama ein sakit lea..lbh dr 2thn menanti some1 wpun hakikat nye ein tau dia dh bahagia..skrg, bnd ni berulang lg..ein nak sgt sembuh dgn cepat...xnak sakit lama2 cam dl...

ein takut andai 1 masa nnt saat ein lepas kan dia...dia yg setia menanti ein...dia hadir kembali..seolah2 dia tau yg ein nak lepas kan suma ni, pasti dia hadir..seolah2 memberi 1 petunjuk utk tidak melepas kan dia

kdg kala, ein rasa kejam sgt...terus menanti si dia tp dlm masa yg sama, ein berkawan dgn org lain..ein tipu diri sendiri..ein x setia dgn dia...ein xtau la lea...ein perlu kan seseorg di sisi ein..life ein serabut sgt..ein hilang tempt mengadu n bermanja...

wpun komen lea pnjg, tp ckup bermakna wat ein..kt berkongsi cerita...ein rasa, ex lea 2 br tersedar yg lea adelah yg terbaik dlm hidup dia..br dia terasa kehilangan lea...

lea...harus kah kt terus menanti mereka...ntah la..ein pasrah..btw, thank a lot ye dear..cyg lea sgt2...ein pun doa kan yg terbaik utk lea juga

..::..ein..::.. on Monday, November 30, 2009 9:16:00 PM said...

cik rara...
hai...if rara bca entry bout him, ein slalu tegas kan dia...dahulu kan study 2 dr bnd2 yg lain..sbb study 2 la penentu masa depan..dlm ape jua perkara, ein akn nasihat kan dia utk utama kan study dia..now, dia dh hbs study..tgl praktikal je

Nadia94 on Monday, November 30, 2009 9:27:00 PM said...

salam kak...be strong ok...klu ada jodoh insyaallah de la..dont give up k...papepon nadia cayunk akk...:)

wan2911 on Monday, November 30, 2009 9:35:00 PM said...

banyakkan bersabar n solat istikharah :)

cinta lea ixora on Monday, November 30, 2009 10:06:00 PM said...

oo..yeke..ein dh pnh menanti..? ish..
terok kan laki nie..
nape la suke menkan hati wanita..

cite kite ni mcm nk same je kan..
apelah nasib kite..

tp btl ape yg ein ckp...
kite perlukan someone utk diri kite tp dlm mse yg sme xkn kite nk tipu diri kite...
ssh hdp kalo jd cmni.. sume mcm xpasti...

lea pon syg ein... ;)

..::..ein..::.. on Monday, November 30, 2009 10:09:00 PM said...

lea...
yup...yg 2 masa yg 1st..dh lama berlalu..hehe..xpe..ni klo lelaki baca komen kt, mst kena kondem..kih3...

hurmm...ein nak wat kptsn pun susah..andai ein tau ape yg tersirat di hati dia, mayb sng ckit kot..tp ein sndr yg takut utk bertanya...

Apih on Tuesday, December 01, 2009 12:58:00 AM said...

asal panjang sangat ni.. xlarat aku nak baca.. kehkeh

..::..ein..::.. on Tuesday, December 01, 2009 1:02:00 AM said...

apih...
kih3...xyah baca la klo x larat...hehe

Anonymous said...

....ein.....
ni lyn nak bagi pandangan ok...tp kalo x nak dengar pon x pe....dulu lyn pon pnh jadi cam ein....1st time lyn bercinte dulu, lyn mmg menaruh sgt harapan pd bf lyn...sgt2 sygkan die coz yer la...br yang 1st kan....1st time pulak...dalam ktorg bercinte.... lyn jarang leh lynumpe die...i di perak dan die d penang....3 tahun cinta ktorg bertahan....rupe2nye dalam mase lps 2 tahun lyn bercinte ngan die (ejal)....rupe2nye die ade yang lain dlm diam...lps setahun br lyn tau die ade yang lain tu pun sbb die yang mintak putus...jauh alasan die...kecewanya hati lyn time tu...die buang lyn camtu je....just tinggal je....bygkan betape sktnye hati lyn time tu...tuhan saje yang tau....hampir 2taun jugak lyn tunggu die jugak...fam die mmg kenal lyn pulak tu n bg restu, but org da x suke kan...
lepas tu lyn tekad...kumbang bukan seekor...cinte ke2 lyn, lyn pulak yang main2kan hati org...lyn buatkan die sygkan lyn tapi lepas die betul2 sygkan lyn, lyn pulak tinggalkan die camtu je...lyn rase puas sgt....puas sgt2 hati lyn.....but, org kate..buat baik di balas baik buat jahat di balas jahat...cinte ke3 lyn, lyn dipermainkan sekali lg....faiz....die buat pulak buat ape yg lyn buat kat bf ke2 lyn....sktnye smpi harini terase walaupun da 3 tahun benda tu berlalu....smpi skrg lyn terase ngan ape yang die buat kat lyn...tapi....bile di pk2 blk, die da bahagia ngan fam die...evan die da ade anak da sorg....tp lyn still tau perkembangan die...stilll bertanye tntg die kat kwn lyn....so, skrg lyn tekad utk kuatkan semangat lyn....lyn da cube buang die jauh2 dr hdp lyn...skrg lyn da belajar lupekan die sedikit demi sedikit...lyn cube bzkan die...mmg ssh nak lupekan org yg kt syg...evan kalo kite cuba bzkan diri ngan kerja.....alhamdulillah, skrg lyn da jmpe ngan cinte sejati lyn...ngan soul mate lyn....mgkn die akn mengambil ms yang lama utk kite lupekan...tp percaye la pd takdir...insyaAllah...1 day...ein akan mule lupekan die...sedikit demi sedikit.....

hurm..pnjg lak entry lyn nie....

tp..bykkan la berdoa mudahan ein boleh lupekan die...n lepas kan die sedikit demi sedikit...bukan sng...lyn tau bkn sng...n sgt2 sakit utk kite lupekan cinte kite...kenangan kite ngan die....tp cube la...sbb ia utk diri ein sendiri jugak...xkan kite nk berade di takuk yang same....

bykkan bersabar...berdoa n bertawakkal....

slm syg dr lyn......

*ps
- kalo da jodoh x kemane....insyaAllah...wlu die buang ein jauh beribu batu, kalo da jodoh, die yg akan cari ein blk....
-sorry entry terlalu panjang...

ezany on Tuesday, December 01, 2009 11:16:00 AM said...

ntah la.. buat keputusan yg dgn bijak.. hny ein yg tahu kemahuan diri sendiri..

Fatt Chin Choy on Tuesday, December 01, 2009 11:21:00 AM said...

masa awal2 memang rasa berat nak lepaskan
give time tu urself k

cahayachenta on Tuesday, December 01, 2009 3:19:00 PM said...

sabar la ein.... mmg penantian tu bnda yg paling bodoh utk kita buat.. tp itu juga yg kita nak buat kan.... just enjoy apa yg ein ada dlm hdup ein skrg... i mean ur fmly, friends, kerjaya n apa2 je... raihan pun kdg2 bila mai penyakit lonely tu mmg rs takleh nak hdup.. tp bila fkir balik cara yg positif, baik kita bersendiri daripada berdua tapi hakikatnya tak bahagia... biar la bahagia tu dtg dgn sendiri dan dihulurkan oleh org yg betul2 ikhlas menerima kita... yg penting kita berusaha berdoa utk kebahagian tu...

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal