Thursday, November 19, 2009

maaf kan ku

diary miszgarfien


nape la aku slalu sgt wat bnd tanpa pk pnjg....suka nak sakit kan ati org lain...nape la aku ni suka sgt ckp ikut sedap mulut tanpa memikir kan ade ati yg bakal terluka...


"utk kamu...org minta maaf...siyes org minta maaf...xtau camne leh emo camtu marah kan kamu..org sedar salah org...org tau org xde hak nak ckp mcm 2...maaf kan org..hny itu je yg mampu org kata kan...org phm klo after this, dia dh x tegur org lg.."


btl kata pepatah...terlajak perahu boleh di undur...tp terlajak kata, terima la akibat nye...dia bukan sesapa pun..cuma seorg kwn...tp nape la aku leh marah kan dia camtu...dan dia terus senyap...aku phm...mmg ptt dia rasa marah...dan kini, aku sgt2 rasa bersalah...


nape la aku x leh nak pk...nape la aku jd kan keadaan camni...nape la aku slalu jd camni..nape aku ni teruk sgt...aku tidak pndai utk jaga ati org lain...hny menyusah kan org lain je...maaf kan aku utk segalanye




*aku menangis
kerana
aku lakukan
kesalahan yg plg bodoh




*aku ign menjauh
dr dunia ku ini
twitter n blog

**utk sape2 yg kenal aku
tau kan
camne nak cari aku




16 org kwn gapil on "maaf kan ku"

Zala Wajik on Thursday, November 19, 2009 3:34:00 AM said...

Semua orang tidak sempurna, malah. Tiada sesiapun yang sempurna..

Semoga sis tabah atas apa yang telah berlaku,
Allah tak ciptakan sesorang itu tanpa sebab,
pasti ada hikmahnya.

..::..ein..::.. on Thursday, November 19, 2009 3:36:00 AM said...

zala...
ein dh wat 1 bnd yg x ptt..ein tau org 2 marah kan ein..xpe...

Fifie Ierina on Thursday, November 19, 2009 5:52:00 AM said...

salam...

saya xtau sebenarnye ape jenis kesalahan besar yang akak da wat.. dari ape yang saya baca, itu hanyalah kata2 nasihat dari seorang kawan.. bukan dengan niat nak marah atau cari gaduh atau ape2 niat begatif.. saya bukan cakap cmni sebab nak sokong akak, tp sebab saya sendiri menjadi saksi d hadapan laptop ble benda tu terjadi..

untuk orang itu, harap maafkan sis ein.. cz salah die kecik je sebenarnye dan menda nie simple je nak settle.. by the time u're cooled down, seharusnye awak da ley lupakan ape yang sis ein cakap, cz awak seorang lelaki dan x seharusnye simpan dalam hati menda simple cmni.. malah saya sebagai seorang pmpn percaya, awak x perlu nak marah pun, tp kena berterima kasih lagi ade.. sigh~

okey both of you? maaf interfere tadi :)

sI tEDI on Thursday, November 19, 2009 8:16:00 AM said...

kena bersabar selalu.. bila rasa nak marah tarik nafas panjang2.. Istigfar!! :)

semoga dia memaafkan kamu!

Nazra~ on Thursday, November 19, 2009 10:45:00 AM said...

eh awat ni ein..sabaq2..

..::..ein..::.. on Thursday, November 19, 2009 11:21:00 AM said...

fifie...
akk rasa bersalah sgt2...sedih sgt rasa nye..sbb dia la org pertama yg akk kenal kat ctu...nape la akk leh marah dia smpai camtu...xpe la dik...akk terima klo dia marah kan akk


tedi...
asal nye hny gurauan..ntah camne ein ter'emo..mayb sbb ein PMS...xpe la..ein yg salah..


nazra...
klo naz follow tweet tgh mlm td, mst naz tau..try la tny fifie...

eiy_Da on Thursday, November 19, 2009 11:54:00 AM said...

ni knp ni ein?..gaduh ngan dak abey tu ke....pe mslahnyer ni..YM sis kalo sudi k..

Aku Beskot™ on Thursday, November 19, 2009 12:29:00 PM said...

ble dlm keadaan marah,pemikiran kita yg waras akn jd sempit..
ssh nk kawal emosi..
kalo da mnta maaf dan menyesal itu yg terbaek..
smoge yg kwn yg terluka tu memahami..

mau p mn??
afatt ngan putehungu rindu nnti..
hehe..

..::..ein..::.. on Thursday, November 19, 2009 12:51:00 PM said...

beskot...
ein ter'marah dia sbnr nye...tp dh minta maaf...cuma xde respon dr dia..xpe..ein phm...

nak g bw rindu...hehe
xde nye ah fatt 2 nak rindu
bukan dia suka kat beskot ke...
lalala

Melz on Thursday, November 19, 2009 1:37:00 PM said...

ein..bawak berbincang..mel rasa itu ada baiknya...

ezany on Thursday, November 19, 2009 3:52:00 PM said...

anggap jer la sebagai pengalaman hidup.. insyaallah dia maafkan ein nnt..

cinta lea ixora on Thursday, November 19, 2009 5:06:00 PM said...

ein cyg..nape nie dear....?
jgn la jauhkan diri dr blog lak...
ein..setiap manusia tu xlps dr melakukan kesalahan..

seroja jingga on Thursday, November 19, 2009 6:07:00 PM said...

salam dik
ini sume lumrah hidip
after all nobody is perfect

..::..ein..::.. on Thursday, November 19, 2009 6:17:00 PM said...

lea....
ntah la xtau nak citer camne...xpe la klo dia marah pun...ein phm...sedih waaaa


seroja...
wslm kak...yup..ein akui itu..tp dlm hati still lg sedih...

farysa on Thursday, November 19, 2009 6:42:00 PM said...

stiap yg terjadi tu psti akn ad hikmahnye
bersabarlah
kalo kamu btol2 kesal dgn sume ni
si die psti akn maafkn kmu
lgpn xd sesiape yg dpt lari dri tersilap kte
jdkn itu sbgai pngajaran
=)

Fatt Chin Choy on Thursday, November 19, 2009 10:57:00 PM said...

mintak maaf ler
semua org lakukan kesilapan kan

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal