Wednesday, November 11, 2009

susah nye.....

diary miszgarfien

*2 my followers yg baru follow blog comot ein ni, klo nak ein follow kamu blk, tgl kan la link kamu...sng utk ein ziarah blog kamu pula...jgn nnt ade yg kata ein sombong sbb x follow kamu*




mlm ni....ein xmo tdo....nnt kul 430 pg, mak abh dh nak gerak g KLIA...ein??? pasti nye akn berendam airmata di bilik sahaja...haha..*pasti nnt ade yg ckp ein anak manja kan* biarlaa..hehe..ein xnak ape2 pun...ckup la mak abh selamat pegi n pulang ke rumah nnt...waaaa....gonna mish them a lot....waaaaaa..... *tolong doa kan keselamatan mak abh ein n ahli rombongan yg lain2 ye*


now nak tulis psl tajuk entry...

slalu sgt dh kwn2 ein ckp mcm 2...susah nye la jd org yg bernama NZ ni...anak kpd MS....hurm..nape ye kwn2 ein ckp 2...ok la..meh ein story ye.....

abh bukan la sape smpai suma org nak kenal...tp abh mmg rmai kwn di seluruh msia ni..jgn kan kata dlm msia..luar msia pun ade....so...kami sbg anak2 susah ckit nak wat bnd2 nakal ni...nak wat baik pin susah....ade je mata yg memandang kami...mmg rasa sentiasa di perhati kan....lbh2 lg ein sbg ank prmpn....adeeeiiii

bw motor laju ckit, ade je yg report kat abh...bawa kete pun mcm 2...rasa mcm nak stapler2 je mulut suma org...duk sibuk nak ngadu kat abh...kemana pun ein pegi, pasti akn ade kwn abh..susah nye....pegi blaja ke, keje ke, dating ke ape ke, mst ade yg kenal...rasa mcm hidup dlm penjara pun ade kdg2....

dr kecik lg, pergaulan kami adik beradik amat terbatas...tp adik yg bwh ein ni, abh lepas kan ckit...boleh di kata kan, kami 4 beradik x kenal org2 kg...ngee...jiran sebelah pun ein x kenal...adeeii..susah nye la kan.....

life ein x mcm org lain....ein xleh nak enjoy mcm kwn2 yg lain..g tgk movie ke, shopping ke, kuar mkn ke...even smpai skrg ni....mmg susah ein nak buat suma 2....nak dating lg lerr susah...kdg2, ade gak kwn yg x phm...ckp ein sombong, berlagak, poyo dsb....xpe la..mereka x phm life ein

ade kalanye, diorg akn gelak kan ein, perli n ngata ein...sedih 2 mmg la sedih..tp nak wat camne..ein kena terima suma ni..sebab dia adalah ABAH ein...dl, ein penah kena rotan gara2 g rumah kwn..dekat je pun dgn rumah ein...blk rumah je terus kena sebat...sakit woooo....

skrg ni, nak minta permission utk kuar pun ein takut...ein tau, ein dh byk kali kecewa kan kwn2 yg ajk ein keluar..tp apekan daya ein...ein mmg x boleh...jgn kan kata kwn lelaki, kwn prmpn pun sama...pasti abh akn tny mcm2..pastu, xleh kuar...lbh baik ein xyah tny...klo tny nnt then x dpt keluar, pasti ein lg kecewa...susah nye kan jd org mcm ein..semua x boleh

takat ni....ein x penah la kuar dr selangor..mksd ein, skolah ke, blaja ke, mst dlm slangor gak..pastu x jauh mana pun..plg jauh pun kat sabak bernam...huh, kat ctu lg lerr rmai kerabat2 abah..adeeiii...ank murid arwah atok pun rmai...pastu kat bangi pun sama...ade je yg kenal...x suka!!! x suka!!!! bila org tgk nama abah je, mst tny mcm2...pastu ckp, "sy kenal ayah kamu ni".....adeeiiii....klo x kenal xleh kerrr????

hurmm....susah nye la ye....nak ade bf pun susah...so lg senang single mcm ni *tipu je lbh*...klo ade pun, ade je yg x kena..soal mcm2....waaaaa.......aku igin bebas....bukan hidup dlm sangkar....sob...sob....sob.....xpe la..bila pk2 blk...abh wat camni, demi utk kebaikan ank2 dia juga..pergaulan kami suma terjaga..biar jgn tersasar dr landasan...

susah nye juga bila jd ank abh...semua org tau daku anak abah...kemana abh pegi, daku akn ikut...tp g srwk ni, daku kena tinggal....waaaaaaa






*nak tulis byk lg...tp ckup la...tiba2 terblur plak







8 org kwn gapil on "susah nye....."

Fatt Chin Choy on Wednesday, November 11, 2009 4:45:00 AM said...

bagus apa jadi gadis rumah
ramai yg tercari2 gadis mcm tu

keke

..::..ein..::.. on Wednesday, November 11, 2009 4:47:00 AM said...

ah fatt...
gadis rumah??? erkkk....kih3

Legasi Piston Pecah on Wednesday, November 11, 2009 10:10:00 AM said...

gadis suri rumah tangga kot...haha

sI tEDI on Wednesday, November 11, 2009 10:20:00 AM said...

aku jadi diri sendiri jek..

Budak Malu818 on Wednesday, November 11, 2009 10:43:00 AM said...

er?
oklah tuh...
abah awk,bleh geng ngn abah saye..
heheh..
kawalan ketat,sepanjang mase ngalahkan securior yang bwak duit plak..
hehehehe....
padahal,sy anak laki!!!!!!
arghghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!

maaf : terover plak kt blog awk..huhu..

eiy_Da on Wednesday, November 11, 2009 2:27:00 PM said...

heheh..
kiter cam nks ame jek kan..
tp sis abah xder larang2 tp faham la perangai abh tu..pe yg dia suke n xsuke...salu umi la yg akan cakap/ larang itu ini...abh xakan mrh ank pompuan die depan2..tkt trs ht kot..huhu..

SilentThinker on Wednesday, November 11, 2009 8:57:00 PM said...

"bila pk2 blk...abh wat camni, demi utk kebaikan ank2 dia juga..pergaulan kami suma terjaga..biar jgn tersasar dr landasan..."
.
there will be a rainbow after a rain (^_^)

Zala Wajik on Monday, November 16, 2009 2:07:00 AM said...

Jangan risau sis ^.^

tak semua apa yang kita suka baik untuk kita dan tek semua apa yang kita tak suka tak bagus untuk kita =)

semuanya kembali kepada Allah~

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal