Monday, December 28, 2009

bercinta dgn org lain, bertunang dgn org lain...

diary miszgarfien


salam semua



1stly, ape yg ein nak tulis ni, xde kena mengena dgn kisah ein tau...sbb nye im single lg..haha...cuma tb2 je terpikir psl bnd ni....rmai gak kwn2 ein camni...xtau la nak kata ape..jodoh ni kan rahsia Allah...xleh nak elak...


gadis bercinta dgn mamat dh lama..makan tahun la juga...asal nye mereka bahagia..segala dugaan n rintangan di tempuhi bersama....kwn2 suma mendoa kan mereka bahagia sehingga ke akhir hayat...mamat membawa gadis berjumpa dgn fmly...tp layanan yg gadis terima amat la menyedih kan...gadis makan hati dgn fmly mamat...

family gadis pula melayan mamat dgn baik...kire nye fmly gadis ni ok la...tp, sejak jumpa dgn fmly mamat, gadis byk berfikir...adakah fmly mamat dpat menerima diri nye nnt...mcm mana klo fmly mamat x dpt terima diri nye...mcm2 yg gadis fikir kan...manakala mamat pula, wat endah x endah sahaja...seumpama tiada ape2...ye la, kt bukan sahaja khwn dgn psgn kt...tp dgn seluruh fmly psgn kt..itu la yg gadis sering fikir kan...

lama kelamaan, gadis semakin tawar ati dgn sikap mamat...mamat seolah2 x berusaha utk membantu gadis dlm hal ni....pd masa yg sama, ade jejaka yg meminati gadis..jejaka ni lbh bertanggungjwb, matang, caring dsb...jejaka telah bertemu dgn fmly gadis dan menyatakan hajat di hati utk menyunting gadis...fmly gadis menerima dgn hati yg terbuka...gadis menjadi serba salah..harus kah gadis menerima jejaka...fmly gadis telah memberi sepenuh restu kepada jejaka...gadis membuat solat hajat dan solak istikharah...Allah memberi kan petunjuk dr situ....


skrg ni gadis bingung camne dia nak berdepan dgn mamat...dia takut mamat x dpt nak terima...dan gadis yakin dgn ape yg dia buat...





19 org kwn gapil on "bercinta dgn org lain, bertunang dgn org lain..."

senorita nadya on Monday, December 28, 2009 1:58:00 AM said...

takpelah,solat istikharah sudah dibuat.
petunjuk pon dah diberikan.
teruskanlah.

hisham on Monday, December 28, 2009 2:31:00 AM said...

salam..ni kisah bernar ke palsu...hehe...
yg simamat tu asal x siyes...si gadis tu pun asal x go ahead je ngn jejaka sorang lg tu

..::..ein..::.. on Monday, December 28, 2009 2:34:00 AM said...

nadya...
hope gadis 2 dpt yg terbaik wat diri dia



hisham...
ni kisah benar...cuma watak di ganti...gadis baru je berkenalan dgn jejaka...dia perlu kan keyakinan...

katak said...

cuba tukar, masih gadis ngn mamat ngn jejaka..
tapi, plot cerita terbalik..

aku asik banyak baca, laki jek asik tak tanggungjawab.. cube ubah sikit.. tngok ape komen..

..::..ein..::.. on Monday, December 28, 2009 10:47:00 AM said...

katak...
bukan xmo tukar...lgpun ni citer btl la...

~ein~ on Monday, December 28, 2009 11:59:00 AM said...

hisham..walaupun gadis x brape kenal lagi perangai jejaka tu, trs nak terima ke kalau jejaka melamar gadis untuk jadi isteri dia?

katak..mcm kembar sy ckp, ni cite btol..so, xleh nak ubah pape..~~

kembar..i like this post..~~ (^_^)

..::..ein..::.. on Monday, December 28, 2009 12:07:00 PM said...

~ein~
kembar, if ein kat tmpt gadis, ein akn pilih kebahagian...pilih yg di restui fmly...

~ein~ on Monday, December 28, 2009 2:00:00 PM said...

me too kembar..(^_^)
mungki gadis kena cuba untuk terima jejaka tu kan..
pertemuan yang x sgt disangka, tibe2 lahirnya cinta..pheewiit..~~

..::..ein..::.. on Monday, December 28, 2009 2:25:00 PM said...

~ein~
mayb juga..x slh kan klo kt mencuba..mcm yg ein kata kan, jodoh 2 rahsia Allah...walau bercinta bertahun2 tp dia bukan jodoh kt, xkan menjadi juga...

SuRayA^i. on Monday, December 28, 2009 2:34:00 PM said...

kalo da dpt ptunjuk Allah, juz ykin jela..
He knows what's d best 4 'gadis' and everyone. :)

..::..ein..::.. on Monday, December 28, 2009 2:41:00 PM said...

suraya...
insyaallah...moga gadis membuat kptsn yg tepat n terbaik wat diri nye

~ein~ on Monday, December 28, 2009 4:04:00 PM said...

* pertemuan yang sgt x disangka-sangka..(typing error kat atas tu..) hehe.

amin..hopefully gadis tabah & berani hadapi masalah ni.

yangyuyu on Monday, December 28, 2009 5:31:00 PM said...

cinta dgn org lain, tunang ngan org lain-takkisah, janji bila dah kawen, ngan setia ngan pasangan, selagi blom kawen, gadis berhak buat pilihan dgn siapa lebih bahagia. kawen bukan utk sehari2.cuma gadis kena jujur..

pengalaman sy sbg org dah kawen, nasihat sy, jgn hanya syg pasangan kita but the famili is important too..tak penah dgr cite gaduh2 nak balaik raya etc? kalau kita syg famili si dia, gaduh2 melibatkan keluarga takkan terjadi and lebih bahagia..

alamak terpanjang la pulak ada yg karat membacanya? hehe-org lelaki memang begitu tak particular benda2 gini, baca la post entry kat blog sy pasal, why men should not give comment

:)

..::..ein..::.. on Monday, December 28, 2009 5:59:00 PM said...

yangyuyu...
btl kata kamu...khwn ni bukan utk sehari dua...utk selamanye..wat masa ni, gadis tgh mencari masa yg sesuai utk berterus terang...restu fmly la yg plg penting utk menentukan kebahagiaan kt kelak...insyaallah nnt ein akn berkunjung balas ke blog kamu...hope gadis akn membaca komen ini...

Aidi-Safuan on Tuesday, December 29, 2009 3:17:00 PM said...

anda single? pasti ke? kuang kuang kuang. hehehe...

aper da,maybe pada pandangan gadis tuh jerla kot famili mamat tuh cam xsuke.gadis tuh maybe terlalu risau sampai pikir bukan2.tuh yg mamat relaks jer.da tau xde paper yg perlu dirisaukan sangat pon. bukan ape, cuma pikir la baik2.jangan fikir dari sudut sendiri.fikir dari sudut lain jugak.fikir camne perasaan mamat kalau gadis terima laki lain.fikir camne perasaan famili mamat yg tah2 saje je testing gadis nih awal2 dulu tuh.

yg laki lain tuh plak,pandai plak nampak peluang camnih,teros sambar. hebat2.hihi

..::..ein..::.. on Tuesday, December 29, 2009 7:33:00 PM said...

aidi-safuan...
hahaha...kenapa..anda x percaya...sila la percaya...

ape yg terjadi antr gadis dan fmly mamat, dh pun ein citer detail..mmg fmly mamat tidak mengendah kan gadis...

Eyriqazz on Tuesday, December 29, 2009 9:00:00 PM said...

Biasalah tu...dah resam dunia..

http://eyriqazz.blogspot.com/

..::..ein..::.. on Tuesday, December 29, 2009 9:16:00 PM said...

eyriqazz...
yup...kt hny mampu merancang..tp suma ni Allah yg tentu kan

~ein~ on Wednesday, December 30, 2009 12:15:00 AM said...

kembar & kawan2..
kalau gadis telah mendapat restu keluarga utk menerima jejaka, go on jela kan..insyaallah gadis akan setia pada suaminya..x kan lah nak main kayu tiga plak bila dah bergelar isteri kan..

pasal family mamat tu, mungkin jgk gadis terlalu fikir lebih2..tp, dah tahu gadis tu risau, nape mamat nak buat rilek plak kn..bukannya nak meyakinkan dengan bersungguh2 pun yg family dia terima gadis ni seikhlas hati..yela..mana tau kan, gadis ni x sama mcm family die nak...depan gadis nampak mcm tunjuk baik, belakang mengutuk, mengata..gadis mungkin xnak mcm tu..gadis x selesa..mmg btol pun kawen ni bukan utk sehari due n bukan nak kawen ngan mamat tu sorang..tp, ngan family die skali..gadis x sanggup.hanya tuhan yang lebih mengerti & mengetahui kata hati gadis..doakan gadis peroleh kebahagian ngan jejaka.hihihi

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal