Friday, December 25, 2009

kehidupan

diary miszgarfien




peneman ku....

smpai bila aku harus lalui suma ni...nape diorg x penah phm...aku bukan budak kecik yg masih bersekolah yg diorg leh atur kan mcm2...aku cuma nak kehidupan aku je....dh la..jgn nangis lg...mlm td dh nangis...ni nak nangis lg ke...br je aritu ceria n happy2...ni dh sedih2 lg...nnt sok g operate buang sistem airmata 2 ye....

aku bukan nak ke mana...aku nak blk kg...2 je...bukan dgn sape pun...dgn mcik sndr...nape aku yg harus pikul beban 2...aku dh pressure sgt2 ni...leh x aku nak doa kat Tuhan bg aku kekuatan utk lari dr rumah ni...aku nak kuar dr cni...aku nak bina life aku....

aku bukan katak bwh tempurung....aku bukan gadis kg yg suka terperap dlm rumah...aku rimas dgn suma ni....diary, klo aku lari ko tetap kena teman aku tau....byk kali dh aku pk bnd ni...

aku ni mmg kena duk dlm sangkar je kot...patut la nama aku pun mcm 2...duk terkurung dlm sangkar...xleh nak terbang...hny mampu melihat dunia dr dlm sangkar....aku benci nama aku!!!

nnt klo aku dpt peluang utk jauh, mayb aku xblk slalu...setahun skali kot...2pun klo aku tergerak nak blk....diorg nak kata aku jahat..nak kata aku derhaka...oowh, xpe..dh lali dgn perkataan 2


3 org kwn gapil on "kehidupan"

cahayachenta on Friday, December 25, 2009 4:51:00 PM said...

hi ein... lm dh tak komen kt sini... actually raihan rs kan mcm fhm je sapa yg ein mksudkan... raihan pn penah alami apa yg ein alami.. tp dlu2, ms sekolah dlu.. semua nk buat di kawal. nk kuar pegi bndar dgn kwn2 pun tak boleh.. mmg tnsen..smpi rs nk lari dr umah. tp lpas je masuk matrikulasi mmg dunia raihan lbh byk kt luar...

but honestly mula2 rs best... rs bebas... boleh gi mana2 dgn bebas... tp kan ein, lama2 kan rs mcm nk dok bwh ketiak mak 24 jam je...rs kan bila dgn fmly kita lg tenang... mungkin sebab dh lama dok luar kot...sbb tu sejak msuk usm mmg stiap mggu raihan blik... wajib balik... kalo tak kan mmg raihan rs tensen...

sbb tu kan ein, pd hakikatnya kita rs terkongkong. tp once kita pulak yg berada kat tmpat diorg, mungkin kt akan buat bnda yg sm... cuma yg perlu ein buat, jgn sesekali tipu atau khianati kepercayaan diorg. lama2 insyaAlah diorg akan percaya kat ein dan berikan kebebasan utk ein.. believe me k.. mcm skrg apa je yg raihan buat mmg mak abah raihan takkan persoalkan coz diorg percayakan raihan... dan sebagai balasan mmg raihan takkan buat perkara yg boleh memalukan diorg...

..::..ein..::.. on Friday, December 25, 2009 5:00:00 PM said...

cahayachenta...
hurm...klo dl 2 mayb ein msh kecik lg..tp skrg ni, ein rasa, ein kena ade life sndr juga...ein nak ckit kebebasan je...ein bukan nak wat ape pun...smpai skrg ein still lg camni..kwn x brani dtg rumah...xnak ajk ein kluar lg...ein sunyi sgt raihan...ein x keje ni pun sbb 2 juga...rasa cam bahu ni nak jatuh dh...

ein bukan minta izin ke tmpt yg bukan2...ein nak blk kg...dgn makcik...2pun x boleh...dunia ein hny dlm bilik je raihan..xde dunia luar...

ayong on Saturday, December 26, 2009 1:27:00 AM said...

sis, i know wat u going thru, dulu pnh rasa camni, but by time, ma n pa dah phm wat i wanted, even tho still terasa terkongkong. sis, sis buat ape yg sis rase betul ok syg?

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal