Friday, July 31, 2009

aku yg semakin lemah

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
semakin lama, aku rasa semakin lemah..semakin dh x kuat..tp aku xnak tunduk pd keadaan 2..aku tau aku mampu hadapi nye..wahai ati, kuat la dikau hadapi suma ni...hmm, jgn pk yg bukan2 ok...im not sick..yg sakit cuma jiwa aku je..arini aku usha page dia lg..then kat slh 1 page dia 2, dia delete msg2 yg pnh aku bg...terasa sgt dgn perbuatan dia...benci kah dia pd aku??

Ya Allah, hentikan la dugaan ini...berikan aku sebuah petunjuk supaya aku terus tabah hadapi dugaanMu ini...dh sebulan bnd ni berlalu...tp aku tetap mcm ni...kehilangan dia sama seperti meragut kegembiraan wat diri ku..aku dh x seceria dl..aku jd lbh pendiam n pemarah...smpai bila la aku nak berterusan mcm ni..aku sendiri x pasti..biar la masa yg menentukan..

aku mengenali diri nya, pd tahun 2008..tp dia x pnh kenal aku pd masa 2..aku knl dia dr housemate @ roomate aku..masa 2 aku br je bergelar student uniten..roomate aku (mun) ckp nama aku ni m'igt kan dia pd seseorg..pd EX dia masa kat poly dl...mula nye aku x ambk kisah sgt psl dia..time 2 ati kering utk bercinta...hahaha..then mun tunjuk kan gmbr dia...not bad org nye (aku ckp dlm ati je)...then aku riki2 la kat mun utk knl dgn dia..tp mun mcm berat ati nak bg..aku phm nape mun rasa mcm 2...then aku diam je la...xnak la nmpk sgt mcm aku desprate je...

smpai la pd last sem aku..mun ajak teman pi up10..kata nye nak bli mknn...aku pun tgh bosan time 2..so, follow je la...then dia ckp nak jmpa kwn..aku usha dr jauh je..rupa mamat 2 mcm aku knl n pnh tgk je..tup2 mun ckp 2 la dia nya..oooo, patut la mcm pnh tgk...

mlm 2 mun tny aku..''ein, dia ni nak knl dgn ein nak x...dia minta no hp..'' aku pun bls ''blh la, pas je la no ein kat dia''...x smpai bp saat aku dpt msg dr dia...hahaha...cepat nye...b4 tue, mun ade gak bg hint psl diri dia mcm mana...aku ckp, saje2 je nak kwn..lgpun time 2 aku je pas clash..so, mmg xde rasa nak couple or cari org lain...

masa awl2 msg dgn dia, dia minta mms coz ms ptg 2 dia x bp nmpk aku sgt...aku ckp klo nak tgk, view la fs..tgk kat ctu je..lgpun ktorg br kenal..xkan laa aku nak mms dgn dia...x brani la aku...time 2 dia dh ade nada2 merajuk n suka memaksa...terpaksa la aku ckp elok n bg reason yg kukuh...fuhh, nsb baik dia terima

10 march 2009~~detik perkenalan kami

26 march 2009~~dia merisik2 utk pegi lbh jauh [ lamaran di tolak]

20 april 2009~~2nd time he proposed [lamaran di terima]

start dr situ, kami semakin rapat..dia membuat kan aku jatuh cinta pd diri nya..mmg aku x pnh terfikir utk menerima diri dia..tp bila melihat kesungguhan dia, aku jd terharu..bermula dr detik itu, aku x pnh lupa b'doa agr jodoh kami pnjg..smpai arini aku msh lg berdoa utk dia n kami..mana ade hbgn yg xde mslh..hal yg kecik pun blh jd isu..suma nye gara2 sikap kami..kami sama2 panas n ego..tp aku belajar utk lbh mengalah n bersabar..segala kerenah dia, aku turut kan..demi dia,aku berubah..ye, aku bertekad, biar la dia yg terakhir n kekal hga ke akhir hayat dia...aku cuba menjadi spt ape yg dia nak..tp dlm masa yg sama, aku tetap maintain kan diri aku..aku xnak jd hipokrit..aku nak dia menerima aku seadanya sape aku spt mana aku menerima dia seada nya..aku x pnh cerewet tntg psgn hidup ku..ckup la dia menyayangi aku n hormat kan fmly aku...

selama 2bln, ade masa nye kami sgt happy n ade ms nye kami bergaduh jua..alaaa, normal la kan
smpai la pd 1 mlm..tahap kesabaran aku di uji lg..kami bergaduh gara2 diri dia yg suka merajuk n m'ungkit..mmh aku terasa sgt dgn kata2 nye..keesokan ari nye, dia msh lg diam..aku cuba memujuk tp gagal..ati dia keras..berlarutan hga 2ari..saat 2 aku call dia smbl menangis2 n merayu pd dia..pd mula nye dia keras ati, then dia trm juga...ati aku lega sgt..ku ingt kan pns ke ptg, rupa nye hujan di tghari...

aku di uji lg dgn perubahan sikap dia..dia dh x mcm dl..lain sgt..pd mula nye aku xnak pk sgt tp semakin ari, semakin ketara..bila aku tny, dia mengaku dia dh x mcm dl..pnh aku bertny pd dia "do u love me??''...tp dia jwb dgn persoalan lain..saat 2, aku dh tau jwpn dia...aku x mampu nak berkata ape2 lg...cuma mampu pendam kan kesedihan 2...

bezday aku menjelang tiba pd masa 2...mcm2 aku dh planing utk celeb dgn dia..tp kami bergaduh..skali lg aku mengalah n berjaya memujuk dia..smpai la pd ari aku jumpa dia (last aku menatap wajah dia)...dia lbh byk diam..dia ckp x sht n mengantok..aku terasa seperti dia jauh sgt wpun dia depan mata aku saat 2..Ya Allah, tabah kan ati ku..hny 2 yg mampu aku lakukan saat 2...ak pulang dgn air mata berlinangan (sama spt saat aku menaip kisah ni)...masa 2, aku dh sedar yg aku akan kehilangan dia...smpai la pd bezday aku..ye, bezday yg plg menyedihkan seumur hidup ku..dia meminta kata putus dr aku..inikah hadiah yg dia berikan pd ku??mlm 2 aku menangis sepuas2 nye hga ke pagi..aku dh mcm org giler..aku x mampu nak trm kenyataan 2..ku kata kan pd dia, TIDAK skali2 aku lepas kan dia...aku nak dia pegang pd janji2 dia...ini yg dia berikan pd aku selepas dia wat aku jth cinta n menyayangi diri nya..

ape yg telah aku genggam, x mudah utk aku lepas kan~~lirik dr lagu terlanjur cinta

smpai la pd saat ini...aku msh lg berpegang pd janji2 dia..bodoh kah aku???

tertutup sudah, pintu2 ati ku~~matahariku

aku dh x mampu nak trm sape2 lg..prasaan cinta 2 dh xde lg dlm diri aku wat ms ni..aku dh xnak pk psl komitmen lg...aku btl2 dh serik..dh fobia...

ckup la takat ni dl....ni pun dh pnjg berjela2..mata pun dh bengkak...

insyaallah, aku akn terus kuat utk pertahankan hbgn ni slagi Allah mengizinkan

**igt nak letak pic kami..tp takut dia terjumpa blog ni..sorry ye entri kali ni xde pic

Thursday, July 30, 2009

KISAH RUMPUT DAN ORANG YANG DISAYANGI

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
Cikgu : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye...mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
Pelajar : Baiklah...apa yang saya harus buat?
Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang , saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
Cikgu : Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULAnya walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.

x pasal2.....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

td tenet aku off coz ade org sengal off kan....skt jiwa aku...sok mati jgn lupa bw masuk kubur tenet n wireless ni ye....ok, dh stop...jgn merapu lak....ku nak citer psl bnd lain...tgh best2 layan ym dgn member, tup2 line xde....then trs je msg ym 2 msk kat hp...aku nak reply xblh lak coz crdt dh xpired..(perlu kerr aku topup???)....so, xleh la nak reply msg kwn 2...then ade lg msg yg masuk...tiba2 dia ckp dh xnak ym dgn aku lg...msg yg last 2 dia say "bye" kat aku...ishh, aku ade wat slh kerr...saat aku tulis ni, aku br je on kan tenet org kedekut ni...aku ym dia tp xnak reply....sbb aku off9 ker dia mrh aku...adoiii....x pasal2 aku yg kena mcm ni....mmg bengang gilerr laaa....aku x wat slh ape2...tup2 msg ckp xnak ym aku lg....mmg aku pelik sgt la...klo sbb 2 dia mrh, aku minta maaf...bnd 2 x di sengajakan....jgn hukum aku tanpa dgr penjelasan dr aku....xpe la....bila org dh xnak kwn dgn aku, aku xleh paksa...cuma aku terkilan sgt2...xde ape yg blh aku perkata kan lg...aku dh minta maaf kat dia if aku ade wat slh....terpulang pd dia skrg ni....

*pengajaran~~jgn kt terlalu mudah menghukum seseorg 2 ats sesuatu perkara sebelum kt mengetahui hal yg sebenar nya...jgn nnt menyesal kemudian ari...melainkan kesalahan 2 mmg jelas, nyata dan terang...walau ape pun, x slh kan kt beri peluang utk org 2 menjelas kan keadaan yg sebenar

sabar pun ade batas nye

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ku xtau ku patut luah kan kat cni or x...cuma yg ku tau, tahap kesabaran ku pun ade had nye...kang ckp lbh2 ckp ku x hormat dia... tp mmg aku dh hilang rasa hormat pd dia...sakit sgt rasa nye ati ni...tp takat ni ku msh mampu pendam lg...jgn smpai 1 ari nnt aku hilang sbr dgn prangai dia...dh byk sgt yg aku pendam...cuma skrg ni aku kena jaga ati some1....tgu la smpai masa aku meletup nnt...jgn menyesal saat 2...aku x blh nak citer detail...takut ade yg terasa..tp bgs juga klo dia terasa...biar sedar ckit diri 2...

* "dia" bukan bermaksud my love..but juz some1 dat i dun knw should i hate him or not

sakit nyee kepala

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

dr smlm lg ku skt kepala...berdenyut2 sgt...dh rasa mcm nak meletup..takut gak klo ade bnd yg serius...tp ku xnak pk yg bukan2..juz anggap skt kepala biasa je..Ya Allah, pnjg kan umur ku, berikan la kesihatan yg baik dan tubuh badan yg sihat...amiiin..doa yg x pnh ku lupa kan setiap kali pas solat...wajib..1st, mst doa utk mak abh ku..then 4 my self n lastly, for him my luv...hehe..mesti la...ish aku ni, menyimpang dr tajuk lak..sory...sory...memandangkan dh terlalu skt, ku pun tdo je la smlm...tp makin berdenyut2...pg td dlm kul 5 lbh mmg dh x larat nak tanggung skt, baru la ku ambk ubt..juz sebijik jer ku telan..ckup la 2, utk wat aku terlena n kurangkan sakit...tp smpai arini x gak surut sakit kat kepala...alaa, xde ape la..jap lg baik la...hehe...mcm 2 la aku tiap kali sakit...di tambah lak dgn keadaan skrg...aku terlalu memikirkan hal interview 2...rasa mcm ilmu x ckup lg...tiap2 ari mst aku akn search ape2 je yg berkaitan dgn komp or laptop...aku nak wat yg terbaik utk interview 2...ku selalu doa, biar la ku di permudahkan dlm mencari kerja...niat utama ku, nak bantu fmly n balas jasa mak...2 je yg wat aku jd b'semangat...minta2 ade la rezeki ku nnt...insyaallah...hurmm...ari2 aku menulis dlm ni kan...dh smpai masa kot aku wat blog sndr..tgk la nnt mcm mana...

~~~ku t'amat2 rindukan wajah, senyuman, suara dan mata dia..rindu sgt2~~~

juz a normal day

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
arini xde ape yg istimewa pu...tp gatal nak menaip gak...cuma mlm semalam, aku terlalu rindu kan dia...dh x dpt nak tahan rindu 2...akhir nye aku msg dia guna no celcom ku...mxs ku crdt dh expired...watpe aku nak topup kan...bukan nye aku msg dgn dia pun...so, biar kan je la..mxs 2 aku wat msg dgn dia je...hurm....pas msg dia, aku tdo bertemankan airmata...aku nangis sbb terlalu rindu kan dia...xpe la...aku msh mampu hadapi dugaan ni..aku bukan selemah yg dia sangka...hmm, skrg ni aku blaja melihat tanpa spek...kihkihkih...saje je...mula2 mmg la payah...ni pun tgh try driving without spek...mmg sakit la mata n kepala...tp lama2 nnt ok kot...hope mcm 2 lerr...tb2 je gatal xnak pkai spek...bukan ape, aku ni gatal ckit, asyk nak wat spek baru je...spek yg last ni, ade la dlm setahun lbh aku pkai...yg plg lama kot...hehe...tp klo driving time matahari terik or mlm, mmg hancus...silau hbs...then mula la skt kepala...dh 2ari aku buang spek..saje je aku letak kat 1 tempat...konon2 hilang la...hehe...hope aku leh melihat tanpa spek...im not a blind person ok

ape2 jerr

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
lalalalalalla.....lalalalalalalalala....adoiiii, jap lg mesti ade org ckp aku dh x btl...kejap ok, kejap x ok...hehehe...fius tercabut dh ni...adeeiii..ape la yg ku merepek ni...dh xtau nak tulis ape la ni...2 yg ntah ape2 di merapu kan...hehehe...br je pas selak2 note...selak2 je kerr...dah x reti nak study eh...cik ein oii, sebulan 2 bukan nye lama...tau2 dh 20hb 8...time 2 ler br nak kelam kabut baca nota...kuikuikui...bukan ape..dh lama x buka note 2...so kena la ambk masa utk terima patah2 perkataan yg ade dlm note 2...kena cair kan blk ape yg dh beku slama 2 thn..uitt lama nye kena beku...hehe..ye la, pas hbs je dip, terus kemas note msk dlm box...la ni t'kial2 cari note...ni pun jenuh nak phm ape yg aku baca...xpe...xpe...demi sebuah masa depan, akn ku usaha kan wpun ade cabaran..perhh, ayat x blh blah btl..hehe....1 lg mslh, wat resume dlm BM..adoii..idea terhilang kejap...slalu wat dlm BI..senang ckit...bila wat dlm BM, masak nak pk ayat skema...dh 2ari tergantung resume BM aku...tgl 1 part je lg nak translit kan...lain suma dh settle..then, nak kena susun suma sijil2 yg ade..kena chek dh ade copy ke blom...oit ein, relax lerr..1 by 1 ok..hehe...doa kan ku yee...

memori

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

sedang aku belek2 msg lama yg ade kat ym...aku terjumpa sesuatu...sesuatu yg membuatkan airmata ku kembali mengalir tanpa di pinta....saat dia melakukan sesuatu kesalahan...dan diriku msh lg menerima dirinya...xkan mungkin ku lupa kan bagaimana dia memujuk ku....Ya Allah, kembali kan dia kedalam hidup ku agar ku mampu tersenyum seperti dulu

masih kah dia igt akan msg2 ni lg???

Ya Tuhan...

berilah pentunjuk kepada kami berdua

hati ini dh menjadi milik dia...hanya pd dia ku sandar kan segala harapan dan impian...hanya pd dia ku harap kan yg terbaik...hny pd dia ku serah kan cinta dan hati ini

hanya dia yg mampu wat aku rs bahagia dan di hargai...terima kasih Ya Allah kerana Kau telah kirim kan MOHD NAZRIN B. NAHAR kedalam hidup ku

dia pelindung ku..dia permata hati ku..dia segalanya bg ku

dugaan yg ALLAH berikan ini msh blom ckup kuat utk luntur kan ksh syg ini

bila kt ikhlas syg kan seseorg 2, ape jua yg terjadi pasti akn dpt di atasi

interview

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
alhamdulillah...akhir nye ade panggilan utk interview...from SPA..panggilan yg ku tunggu2 selama ini (ye ker tgu lama???)....hehe...ku ade ms lg sebulan utk study ape2 yg patut..then ari2 kena ngadap berita..kena tau semua isu semasa yg terkini...jawatan yg ku pohon ni merupakan 1 cabaran wat diri ku...ape2 pun, akan ku tempuhi jua..klo ade cabaran kan lg best...ye la bidang yg bukan ade kena mengena dgn diri ku..tp xpe, ku tetap akn cuba yg terbaik...lgpun, ku kan jns cepat yg belajar..dl keje pun mcm 2..atleast aku ade pengalaman (actly pengalaman yg plg pahit..huhu)...excited giler aku biler dpt surat panggilan 2...sampai aku tersalah tgk tarikh interview...ku igt kan mgu ni..rupa nye bulan depan daaa...ape la aku ni kan...hehe...kalut sgt..hurmmm, kena rujuk pd yg pakar ni...kena timba ilmu dl, then refresh blk ape yg aku dh blaja dl...ish, mana lak note2 ku dl 2 ye..hehe...misi menyelongkar kabinet n kotak akn bermula..jeng..jeng..jeng...demi sebuah masa depan..patut nye, aku share bnd ni dgn dia (N)...tp aku takut nak msg dia..b4 ni dia yg slalu bg ku semangat, nak sgt tgk ku dpt kerja...abg, syg dpt pgln interview SPA...doa kan syg ye...seediihh nye...ku hny mampu share dlm ni je...ign jerr ku call dia..n share suma nye dgn dia...sob...sob...sob...sedih sgt2...terasa sgt dia xde kat sisi ku saat ni..ku hilang tempat bermanja, tempat mengadu dan tempat ku mencurah kan ksh syg...ku rindu dia sgt2..teramat rindu..rindu nak tgk mata dia..mata dia yg tersenyum 2...senyuman di bibir dia yg comel 2...muka dia yg sweet...Ya Allah, ku rindu kan dia...mayb bila dh dekat tarikh interview 2, ku akn try msg dia...ku x harap kan ape2..ckup la sebuah doa dan kata2 perangsang kpd ku...

3 month

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

hurmm...ape ye maksud nye 2...umur ank buah aku 3 bulan pd saat ni...ok...2 je ker??hmm...ade lg 1...umur hubungan aku dgn dia (N)...yee...dia melamar aku as his special gf 3 months ago ( xtau la now klo dh lain status aku pd dia...aku hrp x la)...same date wit my nephew...beza bp jam je...20hb...btw, dia (N) akn start klaz kul 8.00pg...hope dia blh bgn pg..hehehe...ape laa aku ni...rsau yg bukan2 lak...mst la rsau...ni kan final sem dia...aku nak yg terbaik utk dia...hny mampu doa kan dia dr cni je...ape la khabar dia agk nye skrg ni...rindu sgt2 kat dia..teringin sgt nak msg n call dia...tp ape kan daya...ku harus tabah...yup...ku kena kuat....

N,

blaja rjn2 tau...jgn tinggal solat...jg diri 2 baik2...kesihatan 2 penting...jgn lupa mkn ye...bz mcm mana pun, jgn abaikan suma 2 ye...plz, jgn wat sy rsau (mcm mana aku nak tau dia skt or sht ye??)...hurmm....xpe la...aku doa kan dia di berikan kesihatan yg baik serta tubuh badan yg sihat....

17-07-09

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
waaaaaaaaaa.....waaaaaaaaaaa....huh!!!giler ker ape aku ni...sob..sob..sob...aku sedih...bukan ape...aku rasa rindu sgt kat dia..dh seminggu aku tahan diri aku msg dia..uuuwaaaa....sedih nye...terseksa nyee aku rasa...sampai bila laa aku nak jd mcm ni..hmmm aku xde jwpn la...tgu dan lihat je la nnt...2 all my frenz who was giving me a moral support, critic me and anything else...i would like 2 say thank you 2 u all...im really appreciate what u all hav done 2 me...i knw u all xkan biar kan aku sorg2 kan...aku bangga dpt kwn mcm korg...cuma aku minta, korg phm la situasi aku...situasi di mana aku terlalu syg kan dia dan aku nak pertahan kan suma ni...aku hrp sgt...u all sbg kwn aku, doa kan yg terbaik utk aku...aku sdg blaja menjalani hidup tanpa dia...mmg payah..aku x nafi kan...sape yg penah lalui situasi ni akan paham diri aku...bukan aku nak menidak kan atau melawan takdir...btl, jodoh ajal rezeki suma di tangan Nya...tp dlm masa yg sama kt harus la b'usaha dan berdoa...aku bg contoh ajal..mmg ajal dh di tentu kan tp klo kt b'doa minta di panjang kan umur, jaga kesihatan baik2, byk kan amal..aku rasa Allah akn makbul kan doa kt...mcm 2 juga dgn rezeki dan jodoh...klo asyk mengeluh n b'doa je, mmg xkan ade hasil...bukan kah kt di minta, b'usaha, b'doa dan b'tawakal...so, dlm ape jua yg kt lakukan, jgn mudah mengalah...cuba slagii termampu..slagi belum smpai ke penghujung..2 la yg sedang aku lakukan...aku xnak mengalah mcm 2 je..tanpa berbuat ape2...dia mengajar aku, bila kt kalah / jatuh skali...bgn la..bangkit la..terus kan usaha, wat yg lbh baik...aku igt lg pesanan dia...jgn jadi looser yg xnak / malas b'usaha...mmg selama nye la looser...mmg pedas masa dgr dia ckp mcm 2...tp aku ambk sebagai kata2 positif, kata2 yg membina...mayb ade antr kwn2 aku yg x percaya aku jd mcm ni...lbh tabah, positif, cekal dr aku yg dl...ni suma hasil usaha dia membentuk aku...aku slalu b'doa, berikan aku seorg lelaki yg akn m'jd bakal suami ku dr org2 yg blh membimbing aku, memberikan aku kebahagiaan, membentuk ku menjadi insan y lbh baik...doa ku di makbul kan dgn kehadiran dia...tp syg nye...aku dan dia mengalami dugaan di awal2 ini...lg bp ari genap 3 bln hbgn kami..masih terlalu awl kan...ntah la..aku terima dugaan hidup ini dn ati yg tabah...moga aku akn ceria seperti dl...doa kan aku cepat sembuh ye...aminn............

15.07.09

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
arini dia daftar for the final sem...final year dia...juz tgl 1 sem n practical...aku nak msg dia...nak ckp ati2 bw motor...tp....................suma x bg aku msg dia....aku juz nak ckp 2 je...aku bukan nak ganggu dia...Ya Allah, berat nye dugaan ni..tabah kan ati hambaMu ni ye...mayb diorg ade reason nape x bg aku msg dia...aku phm...diorg nak aku bg dia masa...2 aku tau...tp xkan la nak msg skali pun x blh...hurmm....xpe la...aku doa kan dlm ati je...moga dia selamat....moga Allah selalu lindungi dia....lgpun, aku takut klo msg aku 2 nnt dtg kan kemarahan pd dia....aku dh jnj pd diri aku....wat ms ni aku nak biar kan dia...aku nak dia blaja dgn tenang...capai segala cita2 dia...aku doa kan yg terbaik utk dia...hope dia dpt genggam 2 ijazah skali nnt...2 impian dia...hurmm...tabah la wahai ati...Allah sentiasa bersama...byk kan b'sabar...semoga dia sentiasa tenang n tabah slalu...abg, klo pressure jgn smoke byk2 ye...byk kan istighfar ye...minta di tenang kan ati...jaga diri baik2 ye....rindu sgt2

lumrah atau ......

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
org slalu berkata, jika kt syg kan seseorg kt harus lepas kan..jika dia dtg pd kt kembali, mungkin kah dia jodoh kita..hurm...aku sendiri x blh nak kata ape tentang bnd ni...bila pk blk, ade gak logik nye....slama aku bercinta dan di tinggal kan, satu ari pasti org 2 dtg cari aku blk...bukan aku nak berlagak atau ape..tp 2 la kenyataan nye...saat ni ade seseorg yg aku pnh syg (A), datang kembali dgn kata2 rindu...hahaha...aku sndr xtau nak gmbr kan mcm mana perasaan aku...tp ape yg aku rasa, xde ckit pun prasaan cinta pd (A) lg...aku dh maaf kan segala2 nye dan aku harap (A) phm...aku xnak bg harapan pd (A)...ckup la hny sekadar kwn..aku dh tutup pintu ati aku pd mana2 lelaki...aku dh terlalu serik...aku di tinggal kan ats alasan yg remeh...nape masa aku syg kan diorg, diorg x pnh nak hargai nye...nape saat aku dh hilang dr hidup mereka dan aku dh blh hidup tanpa mereka, saat 2 juga la mereka hadir dlm hidup aku...aku dh xnak toleh kebelakang lg...dl aku slalu mempertahan kan percintaan...sama juga dgn kali ni...cuma beza nye, aku tutup terus ati aku...hanya kerana seorg insan yg bernama NAZRIN!!kejam kah aku???hny dia tau ape yg dia dh wat pd aku (jgn pk yg bukan2 ye)....dia yg mengajar aku jd begini...biar la aku terus begini...pada (A), kt tetap masih blh berkawan...sy dh x marah kan awk...awk pun tau kan sy ni seorg yg pemaaf...sy hrp, awk akn lbh berjaya dan jumpa some1 yg lbh baik dr sy...sy akn doa kan...Naz, awk dh byk ajar sy tentang hidup ini walaupun hny 2bln kt bersama...awk mengajar sy tentang segala nye...kini, cinta, kasih dan syg aku hny utk nazrin...slagi Allah izinkan aku memendam prasaan 2, slagi 2 la aku setia dgn prasaan ini...jika Allah m'jodoh kan aku dgn org lain, aku harap 2 la yg terbaik buat aku....so, pd lelaki di luar sana...hargai la teman awk seada nya..jgn skali sia2 kan teman 2...Allah pasti akan membalas nye...jgn bila dh xde depan mata, baru nak menyesal...ape yg telah kt genggam, jgn mudah utk kt lepas kan walau ape jua badai, dugaan dan rintangan yg datang...anggap je itu ujian dr Allah utk hubungan kalian...slagi kt berusaha dan b'doa, Allah pasti akan makbul kan...usaha, doa dan tawakal...

kenapa aku suka lagu rossa??

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
kenapa yer??? hurm...kerana....lagu2 rossa suma mengisah kan diri aku...memang kena tepat la kat muka aku...setiap lagu dia menggambarkan peristiwa dan perasaan aku...mmg aku peminat setia rossa la...lagu2 yg dr album baru ni, mmg sesuai sgt dgn keadaan aku skrg ni...aku harap aku pun tabah mcm rossa dlm menghadapi dugaan hidup ni...beza nye, dia dh khwn dan aku blom lg...lagu terlanjur cinta, terlalu cinta, aku bukan utk mu, bicara pd bintang dll...lagu2 2 jiwa aku...ntah la...lagu terlanjur cinta dan tercipta utk ku (ungu ft rossa) aku tuju kan khas utk dia..2 lagu yg menggambar kan perasaan aku pd dia...sbnr nye saat ni, aku cuba utk lupa kan yg aku rindu kan dia..teramat2 rindu..aku xnak pk sgt...aku nak jadi kuat (mcm budak2 je bunyi nye)...hehe...aku nak cuba bertahan..ape yg aku genggam, x mudah utk aku lepas kan...hurm..aku slalu bg kata2 2 kat dia...hope dia mengerti...aku ni mcm bodoh je kan (ye ke?? ye kot)...ye la sbb masih setia pd yg x sudi...kenapa?? sbb aku msh igt kata2 dia...x mudah utk aku lupakan...arini aku ok ckit..ckit je la..tp still la membazir airmata..hmm nak wat mcm mana...2 je yg leh wat aku lega...plg sayu saat menatap gmbr kami (aku tgh senyum sambil airmata mengalir di pipi)...x byk mana pun gmbr kami coz bp kali je jumpa...tp gmbr 2 plg bermakna...plg mahal...tiap kali aku dengar lagu rossa, mst aku feel hbs..ye la, lagu 2 ade kena mengena dgn hidup aku skrg..errmm, dh xtau nak tulis ape...cuma nak luah kan rasa rindu je..aku tau dia x baca bnd2 ni...klo dia baca, bgs la...smoga aku terus tabah Cry

to some1 meaning in my life

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
to him, nazrin....maaf kan sy kerana mencoretkan kisah kita di sini...sy dh x mampu nak bendung lg ape yg sy rasa...tiada kata yg mampu di ucap kan, tiada perbuatan yg dapat di lakukan utk membukti kan perasaan ini..hnya Dia yg lbh mengerti ape yg sy rasa...sy x mampu nak tipu diri dan ati sy lg...awk, mengerti la akn sebuah perasaan yg tulus ikhlas terhadap awk dr seorg insan yg amat menyayangi diri awk...kenapa harus kenangan lama di jadi kan alasan...sy bukan M or Z..sy adalah sy...dan sy bukan la mereka spt ape yg awk perkatakan...salah ke sy jika sy benar2 ikhlas dgn awk...x pnh lg sy meminta ape2 dr awk...ckup la kehadiran awk di sisi sy...ye btl, kt br lg bersama..tp jgn di jadikan ukuran utk menghukum sy atas sesuatu yg tidak patut...kenapa awk harus ego...sy tau, ape jua yg sy perkata kan saat ini, dh xde makna lg wat awk kan...sy hny mampu b'doa dan terus b'doa...x penah skali pun sy lupa b'doa utk awk...awk dh byk mengajar sy ape itu erti ketabahan, kecekalan dlm menghadapi dugaan hidup...saat ini, sy jd kuat dan tabah kerana awk...msh igt lg kata2 awk..jgn tinggal kan awk walau ape jua dugaan yg datang...jgn biar kan awk hidup sorg2...sy igt lg...dan sy masih b'pegang pd janji 2...awk minta sy jd kan awk sesuatu yg plg sy syg...sy dh tunai kan permintaan awk...awk dh jd sesuatu yg plg sy syg hingga sy x mampu utk kehilangan awk...awk tanam kan perasaan tu dlm jiwa sy dan skrg awk pegi meninggal kan sy terkapai2 seorg diri...Ya Tuhan..berikan aku kekuatan utk menempuh dugaan ini..syukur ku pd-Mu kerana memilih aku utk menghadapi ujian-Mu...semoga aku terus tabah...nazrin yg sy rindu, sy teramat2 rindu kan awk..tiap kali sy mengenangkan awk, airmata ini penuh setia menemani sy siang dan mlm...walaupun ade kata2 yg minta sy meninggal kan awk, sy xkan pegi begitu saja...sy akan tetap setia di sisi awk selagi Allah mengizinkan nye..ape jua yg awk lakukan or kata kan, sedikit pun x lemah kan rasa syg dan kasih sy pd awk...sy doa kan agar awk terus maju dn berjaya dlm ape jua yg awk cita kan...sy tetap akn menyokong awk walaupun hny dr jauh...tiada ape lg yg dpt sy perkata kan...sy akn biar kan awk bersendirian spt ape yg awk pinta...bila awk rs memerlukan sy, sy tetap setia menunggu awk...jika tidak, sy mengerti...sy xkan 'putus asa dan mengalah begitu sj...awk cinta sy yg teragung...terima kasih atas rasa cinta yg terindah ini..

time is over

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
kini, segala nye dh smpai ke penghujung...aku x dpt nak trm suma ni...terlalu perit wat diri aku...terlalu pedih...skt sgt aku rasa kan..biar la kali ini yg terakhir..akn ku bawa cinta dia kemana jua aku melangkah...dia tetap dlm ati aku...doa kan agr aku tabah hadapi ujian n dugaan ini

hurmm....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
skrg ni aku rasa, semakin hari semakin dia jauh dr aku...nape la mst nak jd mcm ni...Ya Allah, jgn la Kau beri dugaan ni...terlalu berat buat aku...wahai hati, tabah la kau dlm hadapi dugaan ni...slagi aku mampu, aku akn pertahan kan cinta ini..aku xkan mudah mengalah mcm 2 je...tidak utk kali ini...aku akn b'usaha sebaik yg boleh..cuma aku minta, jgn la pisah kan kami...bukan aku x blh menerima perpisahan atau suratan yg sudah tertulis...jauh di sudut ati aku, slalu berkata dia la psgn yg terbaik utk aku yg Allah dh kirim kan buat diri aku...he's my destiny...he's everything to me...i dunt knw why i feel like this..mayb i juz find my true love, my soulmate..mayb..i hope so...

ari yg...........

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
ye...arini bezday aku...tp aku sambut dgn linangan airmata yg tanpa henti..besar sgt ke salah aku...ya Allah, nape aku di duga mcm ni...nape smpai tahap mcm ni..beri la aku peluang utk baiki segala nya...aku terlalu sedih saat ni

juz nothing

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
dh 2ari dia demam..pas dia blk jmpa aku, trs dia demam..cian dia..sbb nak jmpa aku, dia dmm..rsau gak aku dgn keadaan dia..ye la, kami ni jauh..klo dia depan mata, sng la aku nak jaga...ape yg blh aku buat skrg hny doa kan agar dia cepat sembuh..masa jmpa dia pun, dia dh nmpk x sht...lemah je...klo aku tau dia nak demam, mst aku x ajk dia jmpa...xpe la...kan sakit 2 merupakan penghapus dosa2 kecil...abg, ayg doa kan abg cepat sembuh ye...

saat ini

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
hampir setiap ari dan masa air mata ini mengalir tanpa henti...aku berperang dgn prasaan sndr..mampu kah aku bertahan dgn keadaan ni...aku berdoa agar di berikan kekuatan dan ketabahan utk menempuh suma dugaan ini...saat ini, air mata ku kembali mengalir lg..mengenangkan diri dia yg dh x mcm dl...besar nye dugaan hidup aku...aku hny mampu bersabar...aku sndr xtau nak mengadu pd siapa..segala nye ku pendam sndr...biar la aku menanggung derita ini sndr..aku dh xnak ssh kan dia...dh xnak ssh kan sape2...slagi aku mampu pendam, biar la aku pendam..air mata ni dh jd peneman setia hidup ku kini...walau ape pun, aku tetap syg kan dia..aku terlalu rindu kan dia..teramat2 rindu...mungkin aku yg slh kerana terlalu syg dan m'harap...tp nak buat mcm mana...bila aku dh jth cinta or syg kan seseorg, mmg aku akn serius dgn hbgn 2....dugaan demi dugaan dtg m'cabar tahap kesabaran ku..ku berdoa, smoga aku terus tabah demi sebuah kebahagiaan yg ku impi kan bersama dia...mungkin org akn ckp aku giler or bodoh..jd mcm ni sbb seorg lelaki...tp itu la diri aku...moga akan ade sinar kegembiraan dan kebahagiaan buat aku, buat kami berdua

C.I.N.T.A

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

cinta,

1 ungkapan yang indah,

ungkapan yg penuh bermakna

dgn hanya melafazkan nye,

tetapi..........

jika cinta itu

sekadar ucapan di bibir

dan tidak di laksanakan

maka........

cinta yg di semai

menjadi benih yg rosak

dan penuh dgn penipuan

cinta juga menyebabkan

ramai umat manusia

hilang arah tersesat

maka..........

jgn la terlalu mengharapkan

sebuah cinta yg zuhur dan murni

kerana........

cinta itu hanya akan

melukakan ati org

yg bercinta

lalalalala

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

hidup ni penuh dgn cabaran...ade pasang dan surut...stp kejadian ade hikmah nye...begitu juga dgn aku n dia...walaupun kami masih lg baru or setahun jagung org ckp, tp dh mcm2 kami lalui...dan dugaan yg plg hebat, aku hampir2 kehilangan dia...syukur atas berkat kesabaran dn utuh nye cinta ini, kami bersatu semula...ckup la hbgn ini hampir terlerai...aku x sgup utk khlgn dia...dia terlalu istemewa dlm hdp aku...abg, andai nye abg baca coretan ini, ayg nak abg tau yg ayg terlalu syg kan abg..walau ape jua cabaran dan dugaan, ayg harap kt sama2 tabah m'hadapi nye...ayg syg abg...doa ku x penah putus2 agr hbgn ini di rahmati oleh-Nya..

smoga kami kekal hga ke akhir hayat kami.....

mengapa....kenapa...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
mengapa kita sering kali
tidak sedar akn kehadiran
dia di sisi kita
sbg seorg teman yg istemewa

kenapa kita sering kali
mudah m'ungkap kan
kata maaf ataupun "sorry"
dengan begitu mudah

mengapa kita sering kali
melakukan perkara yg sama
walaupun setelah berkali
kata maaf yg di ucapkan

kenapa kita sering kali
mudah tertipu dgn
kata2 manis dan jnj2 palsu
yg bisa di ucapkan

mengapa kita sering kali
melukakan ati org yg kt syg
walaupun telah b'juta kali
melakukan perkara yg sama

kenapa kt sering kali
alpa dan lupa
akn perasaan dan ati seseorg 2
hny kerana penting kan diri sndr

mengapa.....
kenapa........


p/s: to him or evryone,
terima la seseorg 2 seadanya dia dan jadilah diri sendiri
siapa la kita utk memutus kan sesuatu yg telah tercipta dan tersurat selama ini
belajar la mengenali, memahami dan menerima sesuatu perkara itu
dgn ati yg terbuka
kt xkan mudah m'daptakan sesuatu dgn cara yg mudah
suma nye perlu ade pengorbanan dan usaha
dan hargai la bila kita sudah m'dapat kan nye

dugaan....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ya Allah....

apekah makna suma dugaan ini

aku insan yg lemah dlm hadapi suma ini

apekah ini suma petanda utk aku dan dia

petanda dia bukan utk diri ku

dan aku bukan utk diri nya

ya Allah.........

kuat kan la ati aku

jadikan la aku seorg yg tabah

berikan lah petunjuk-Mu ya Allah

dia insan yg terbaik

yg penah Kau hadirkan

dlm hidup ku...

aku x mampu nak kehilangan diri nya

tp andai ini yg tersurat

aku terima, aku redha dgn suma ini

pasti ade hikmah di sebalik suma ni

ya Tuhan.......

betul kah aku akn kehilangan dia

kuat kan ati ku ini ya Allah

aku terlalu syg kan dia

aku memohon restu dari-Mu ya Allah

berikan aku petunjuk utk suma ini

bantu lah aku ya Allah

salam permulaan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
salam...hurm..nak ckp ape ye...ok la bg intro psl myself dl ye...full name nuri zahira...nama yg unik tp maksud yg indah..hahaha...ikut nama asal lg pnjg...tp biar la nama 2 jd rahsia...lahir pd 8 julai 1985 kat klang...lalalala...dh meningkat pun umur aku ye...tp umur je la...aku tetap kanak2 ribena yg riang...hahaha...trademark aku 2...aku besar, skolah suma kat klang..blaja pun dlm selangor je..my dad x bg pi jauh2...nak tau sbb nye ape???coz....aku ni ank prmpn tunggal(ckit pun x bangga jd ank prmpn tunggal ni)...plg jauh pun aku duk kat sabak bernam...2 pun sbb nak menuntut ilmu...aku ni sbnr nye seorg yg simple..sometime mcm boyish ckit..kasar n agk lasak..bnd yg plg lemah, kena wat keje rumah(mmg aku cari alasan utk lari)...nak describe psl diri sndr byk2 pun, xtau nak tulis ape...nnt dh kenal tau ler aku mcm mana....lalalala

hobi???uuuiiiikkkkssss...hobi aku byk..membaca, meronda, window shopping, surf tenet...yg plg aku suka, ckp dgn pets aku...hahaha...fmly aku ckp, aku dh x btl...ari2 ckp dgn pets, then bertekak pun dgn pets...takat ni aku ade lbh kurang 20ekor kucing, beberapa ekor kura2, birds, fish...skrg ni dh x byk pets yg aku bela..bz ckit..

dlm life aku ni, aku x pnh nak letak kan ape2 target pun...bunyi mcm org pemalas lak...bukan mcm 2 mksd aku...ade gak aku set kan beberapa perkara...juz sbg guideline hidup je...yg penting skrg ni, aku nak bahagia kan fmly aku..nak bls jasa mak abh ku...2 je yg aku slalu doa kan..moga aku di beri kesempatan utk menyenangkan kedua org tua ku..ckp la aku pnh kecewakan mereka..dh smpai masa nye utk aku tebus suma 2

hurmm....mcm dh pnjg lak aku menaip ni...

ni 1st time aku join blog..so, klo ade ape2 yg kurang, bg la tunjuk ajr pd diri ku yg lemah ni ye

hope sape2 yg tersinggah, saje2 singgah kat blog ni, enjoy dgn coretan ku yg ntah ape2

lalalalalalalala~~~~weee
 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal