Thursday, December 31, 2009

slamat tgl kenangan

diary miszgarfien 10 org kwn gapil



salam semua


ein pun xmo ketinggalan utk wat entry penutup thn 2009 ni.....hehe....harus kot utk wat....kui3....


rasa nye, tahun 2009 ni byk memberi kepahitan dlm hdp stp org...rata2 mengata kan tahun ni lbh byk duka dan pahit dr suka dan manis....kepada sape2 yg melalui tahun 2009 ni dgn penuh kegembiraan, terus smpai bila2 ye....bg yg penuh dgn duka, mari la kt sama2 tinggal kan segala kedukaan dan kesedihan ni...jgn di bawa ke tahun baru....


ein juga camtu...tahun 2009 ni tahun yg byk membuat kan airmata ein tumpah...tahun yg byk wat ein down...tahun yg penuh dgn kekecewaan.....segala nye berlaku dlm sekelip mata...wpun masih lg ade kesan2 saki baki kesedihan dlm diri ein...tp ein tau, ein harus bangkit....tahun ni, merupakan tahun kejatuhan ein


permulaan awl tahun 2009 itu pun dh ckup byk menguji ein....smngt utk blaja hilang...ein gagah kan juga wpun ein tau, tahap mana kemampuan diri...ein cabar diri sndr utk lbh berjaya...tp ein tetap jatuh...menerima keputusan utk x dpt menerus kan pengajian, merupakan temparan yg plg hebat dlm diri ein...terasa diri ni sgt lemah...di tambah lg dgn kelukaan ati...tp yg 2, ein pasrah...arah tuju hdp ein mula x teratur....malu sgt rasa nye utk berjumpa dgn org ramai....utk mengata kan diri ni dh x blaja lg....sedaya upaya ein sembunyi kan hal 2 dr org luar..demi menjaga airmuka fmly...tp mcm biasa la...bnd camni bukan nye leh sorok terus...pasti kecoh juga kan...xpe...


dgn keadaan fmly yg mengungkit kegagalan ein, wat diri ni rasa btl2 x berguna...ein tau, ein dh kecewa kan mereka...ein wat mereka menangis sbb kegagalan diri ini...maaf kan diri ini kerana mengecewa kan kalian....


kehadiran seorg insan, sedikit sebanyak menceria kan ein kembali...penuh dgn kata2 semangat, sentiasa membimbing ein dan sentiasa menyokong ein...tp, skali lg ein di duga....perit sgt rasa nye...xtau camne lg nak gambar kan dugaan ni....1 per 1 dtg menimpa diri ein...hny mampu bertahan selama 2 bulan sahaja hbgn kami...dan ein xkan lupa kan tarikh 8 julai 2009...terima kasih kerana memberi hadiah TERBAIK wat diri ein...kata putus dr dia di mlm besday ein...owh, sgt istimewa kan...ein xkan lupa........


hari2 yg ein lalui semakin membuat kan ein tertekan....tekanan dr kwn2, dr fmly, dr keadaan sekeliling....sampai 1 saat ein rasa ingin pergi dr suma org..ign jauh dr suma ini...membawa diri demi mengubati ape yg terluka....tahun ni juga, byk pemergian yg terjadi dlm hdp ein...kehilangan org2 tersyg, tanpa berada di sisi beliau saat terakhir nafas nye....atok, semoga atok tenang di sana ye...al-fatihah wat arwah atok yg tersayang....


kini, ari2 yg ein lalui, sgt kelam rasa nye...diri ein yg dahulu entah hilang kemana...pintu ati yg dh tertutup, hilang kepercayaan dlm sesebuah hbgn, airmata menjadi peneman hampir setiap masa...


arini, ein nak hbs kan ari terakhir 2009 dgn penuh kegembiraan dan senyuman...hope, xkan ade airmata yg mengalir lg...biar la suma kesedihan, kedukaan dan kegagalan ini berakhir pd hari ini...jgn kamu suma ikt ein utk masa akn dtg ok....


utk tahun 2010, ein xde nak wat azam or wishlist yg pelik..ckup la bg ein, ein nak tahun 2010 nnt lbh byk perkara yg manis dan terindah dlm hdp ein...baiki segala kelemahan, dan jadi kan ia lbh baik...ein cuma nak, dpt keje yg lbh baik dan bantu fmly...nak bls jasa2 mak abh, nak tebus kekecewaan diorg...dan, ein nak cari diri ein yg dh hilang...di samping mencari seseorg yg akn membuat kan diri dan hdp ein lbh bermakna..mau cari calon suami yg dpt membimbing ein, memberi tunjuk ajar, dan menerima diri ein seadanya...ein xnak lg ade kelukaan...ckup la derita yg ein dh lalui....jgn permainkan hati ini lg....


2009, byk mengajar ein erti ketabahan, kekuatan, dan kecekalan....byk mengajar ein erti kehidupan ini...x selama nye kt di ats..ada kala nye, kt perlu berada di bawah...supaya menjadi peringatan wat diri sndr...slamat tinggal semua kenangan...terima kasih kerana jadi kan ein lbh kuat...hidup harus di terus kan....


2010...i cant wait for u...hehe...hope akn ade sesuatu yg bermakna wat diri ein...so today, i wanna enjoy....smile n chill ok....no more tears...thanks 2 all of my frenz...i luv u all....




*i wanna love some1 but im too scared..plz GOD, help me...i dun want it happen again





Wednesday, December 30, 2009

sedih ade...happy pun ade

diary miszgarfien 17 org kwn gapil


salam semua


kamu nak tau yg sedih dl ke....ke yg happy dl....


hurm....ein mula dgn yg sedih dl ye....




still remember dgn pic bwh ni x????



ye....cheese cake yg ein wat....nape ein kata sedih...sbb kek ni x jd

waaaaa...sedih tau...mayb terlebih air n tersalah yogurt

ni dh bukan cheese cake...tp cheese eskem

nmpk nye kena menuntut lg


mmg la cntk je time potong ni....base dia pun ciput je...

nxt time kena tebal kan lg base dia

xpe2..blaja dr kesilapan...hehe



saje je ein xmo buh topping

sbb ein nak tgk jd ke x cheese cake ni

klo jd br nak wat topping dia




then ade bnd lain yg wat ein sedih

tp xpe la....ein dh ok skrg ni



sis eyda n my bestie frienz aishah

thanks ye teman kan ein n sudi dgr luahan ein

sis eyda, sory ye sis kena tgk ein nangis..hbs hilang comey dh

aishah...den syg ko sgt

rindu tau nak borak2 dgn ko..nak nangis2 kat ko

ko la org yg terawal aku kenal masa kat poly

hope persahabatan kt ni kekal smpai bila2

rahsia aku, suma ko tau.xde 1 pun yg tercicir..hehe







meh kt usha ape lak yg wat ein happy...hehe

sebelum 2 kan




utk azrul n zul

kamu berdua mmg masuk air + sengal

really enjoying 2 knw both of u

make me laugh like a crazy person

pecah perut gelak dgn kamu berdua

adooii....but, im enjoy it

bila igt je, kompem ein tersenyum...

thanks guys sbb menceria kan ein






ok....arini ein dpt parcel dr seorg kwn

dr niezam

dr penang...jauh x parcel ein dtg....kih3

ptt la smlm msg ein minta alamat

ein suka sgt!!!

nak tgk x ein dpt ape


agak2 ape yg ade dlm box ni...besar lak 2 meh usha lg


ein dpt ikan....ikan laga yg berkualiti tgi

bukan senang nak dpt tau

baka ikan ni dh menang byk pertandingan


ni ikan yg besar...yg jantan

yg ni lak betina sbb dia kecik je

ein dpt 2 pasang dr niezam

makna nye ade 4 ekor yg nizam pos kan

lg 2 ekor tu mmg ikan ein yg sedia ada


niezam.....

ein akn jaga ikan ni baik2.....happy sgt dpt ikan2 ni....

leh jd peneman ein dlm bilik

nnt ein biak ikan ni cam yg zam ajar

thanks ye niezam....ein xtau nak ckp camne

*zam....ein dh lama x dgr zam nyanyi smbil main gitar..hehe*




utk dak otomen lak

mekacih ye dik bg ein topup

hehehe...x sangka lak dpt btl2

rezeki btl la

ein mmg tgh kering sgt skrg ni

hehe...





ein harap.................

segala kesedihan yg ade, akn hilang dgn segera

biar la di ganti dgn segala kegembiraan ni

seorg kwn penah tny ein

"ein xnak ke jd diri ein yg sebenar??"

ein nak sgt jd diri ein

seorg yg happy, suka gelak, suka wat lawak

byk cakap, suka buli org

ein tau

ade something yg hilang dr dlm diri ein

beri la ein masa utk cari diri ein yg dh hilang 2

pinta ein, jgn la down kan ein

if kamu seorg kwn yg btl2 nak ein happy

tunai kan jnj kamu

jgn hny tau berjanji

kemudian kamu mengelak kan diri

jgn sesekali tuduh ein

utk tagih simpati dr sape2

sedang kan kamu sndr begitu

atleast, ein jujur dgn prasaan ein...



kt xkan dpt lari dr prasaan ni

suka duka sedih gembira

tetap ade dlm diri kt

klo xde bnd ni dlm diri kamu

sguh kamu x normal ok

hehe







*ein malas nak letak link blog nama2 yg ade dlm ni
hehee...
xmo bg kamu semua glamer dr ein
cess..cam ape je kan ein ni
kih3...haha...lalalaa



Tuesday, December 29, 2009

another cake

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam semua


hehhhe...takat ni, ein lom tdo lg dr smlm....muahahaha...xde la lgsg x tdo..tdo juz sejam dua je...kul 8 tdo, kul 10 dh bgn....ok....mata dh tersgt cantk...n tersangat pedih....abaikan sudah


ape ein wat mlm td eh....hehehehe....blog walking...kat blog yg ade resepi2 yg best....miyahahahha....ein jln2 kat blog ni http://watiermanlife.blogspot.com/ dan blog nihttp://chetambiz.blogspot.com/


perrghhh...mmg terliur r mlm td...masa tgk dua2 blog tu, perut ni siap wat lagu lg tu..adooiii....leh la pulak lapar...2 la sape suh terliur tgk mknn 2 suma kan....kih3....ein sempat r rembat 1 resepi cheese cake dr blog teratak chetam 2


ein dh lama sgt nak wat cheese cake yg x perlu bakar dlm oven...mean, cheese cake yg perlu di simpan dlm fridge je...xtau la jd ke x...sbb ein xde pengalaman wat cheese cake....so, main hentam je la...sukatan suma xtau la btl ke....adooiii....td tgk mcm cair je......jgn la x jd....pasti ein akn kecewa...



ni la rupa cheese cake ein yg masih lg cair

x sabar nak tgu esk..nak tgk hasil nye mcm mana

nak resepi ambk kat sini

to kak chetam....maaf ye ein copy paste resepi akk kat cni..

ein nak mencuba n share resepi ni dgn kwn2 yg lain


ein xtau la nape ein suka wat2 bnd ni...bila ein tension or bosan...mesti ein terpikir nak wat kek...ein x bp sgt klo masak lauk2 ni...tp lbh kearah kek2 n biskut...kwn2 suma klo tau ade blog2 yg camtu, share la dgn ein ye...plzz....



*iklan*

ein nak edit template...nak minta tlg pd sape2 yg baik utk edit template blog ein...rasa cam nak nmpk matang ckit wpun ein still lg kanak2 ribena...hehe...ade x sape2 yg baik ati or sudi utk edit blog ein



seperti pelangi

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


ein tujukan lagu ni utk seseorg


video


Seperti Pelangi
oleh: Dygta

Seperti pelangi
Cintamu di hatiku
Walau indah kurasa
Kau tak mungkin di sini
Di sisiku

Andai di hatimu
Hanya aku cintamu
Melukiskan inginku
Walau kini ku mengerti
Kau bukan untukku

Harusnya ku tak pernah mencintamu
Walaupun semuanya indah
Kau yang tak mungkin kumiliki
Seperti pelangi ku hanya bisa menatapmu

Tak seindah mimpi
Tanpamu di sisiku
Semua hilang dan pergi
Hanya rindu yang kurasa
Hancurkan hatiku

Ingin ku melupakanmu
Namun s'lalu kurindu
Tak ingin kusesali
Walau s'lalu di hatiku






*akn ku pendam ape yg ade di hati ni..seharus nye ku x pernah ade prasaan wat diri kamu..tp aku hny insan biasa yg punya hati dan prasaan*



**seandainye kamu mengerti hati ini**



Monday, December 28, 2009

nmpk sgt x ikhlas

diary miszgarfien 13 org kwn gapil


salam semua


hurm....en3 ni nak kata ein emo, blh gak...tp xde la emo mana...bukan nye ape...geram sgt2 laa.....camni, br2 ni saje la on kan myspace yg dh x bp nak hdp lg 2....saje xnak delete akaun..ade la reason nye nape ein xnak delete....


jom tgk ape yg ktorg msg




*baca dr bawah ke atas*



nmpk x yg mamat 2 poyo.....geram sgt2 la.....sape dia utk ein igt....org yg penting ke...lain la klo dia 2 btl2 kwn ein....bukan la ein nak menyombong ke ape...tp ein x suka dgn cara dia....

dh la suka2 je minta no phone ein....weeeii, igt aku ni prmpn ape...senang2 je nak pass no phone...jgn harap weeiii....kenal x seberapa, xde nye aku nak bg....

bila ein x bg no phone, tgk la ape yg dia tulis....sguh2 menyampah tau....mmg aku kwn dgn ko dlm 2 je....ape hal pulak nak lbh2....tlg jgn nak prasan ye weeeiii....no aku, suka ati aku la nak bg ke x kan....yg ko nak lbh2 ape kes....

asal nye ein nak sembur dgn bahasa2 yg indah...bila pk blk, x kuasa nak layan org camtu...biar ein hilang kwn camtu...jap3....kwn ke???? bukan kot....mmg nmpk sgt x ikhlas kan...

klo kamu baca blog ni, ckit pun ein x heran klo x kwn dgn kamu....suka suki kamu je nak minta no hp...bila x bg, mcm 2 respon kamu...sila blah ye.....



ein x phm btl la....kenapa mesti nak no phone...lain la klo dh lama knl...ade yg ein dh knl lama tp xde pun smpai camni...mmg ein akn bgtau baik2 yg ein xkan bg no phone...jgn harap la ein nak percaya kamu camtu je...zaman it ni mcm2 blh berlaku...

bg setengah org, mmg xde ape...x kisah nak bg no phone...tp bg ein, utk berkawan dgn org dlm alam maya ni, kena lbh berhati2...ein ade cara tersendiri dlm etika berkawan....terserah pd kamu nak camne....



bercinta dgn org lain, bertunang dgn org lain...

diary miszgarfien 19 org kwn gapil


salam semua



1stly, ape yg ein nak tulis ni, xde kena mengena dgn kisah ein tau...sbb nye im single lg..haha...cuma tb2 je terpikir psl bnd ni....rmai gak kwn2 ein camni...xtau la nak kata ape..jodoh ni kan rahsia Allah...xleh nak elak...


gadis bercinta dgn mamat dh lama..makan tahun la juga...asal nye mereka bahagia..segala dugaan n rintangan di tempuhi bersama....kwn2 suma mendoa kan mereka bahagia sehingga ke akhir hayat...mamat membawa gadis berjumpa dgn fmly...tp layanan yg gadis terima amat la menyedih kan...gadis makan hati dgn fmly mamat...

family gadis pula melayan mamat dgn baik...kire nye fmly gadis ni ok la...tp, sejak jumpa dgn fmly mamat, gadis byk berfikir...adakah fmly mamat dpat menerima diri nye nnt...mcm mana klo fmly mamat x dpt terima diri nye...mcm2 yg gadis fikir kan...manakala mamat pula, wat endah x endah sahaja...seumpama tiada ape2...ye la, kt bukan sahaja khwn dgn psgn kt...tp dgn seluruh fmly psgn kt..itu la yg gadis sering fikir kan...

lama kelamaan, gadis semakin tawar ati dgn sikap mamat...mamat seolah2 x berusaha utk membantu gadis dlm hal ni....pd masa yg sama, ade jejaka yg meminati gadis..jejaka ni lbh bertanggungjwb, matang, caring dsb...jejaka telah bertemu dgn fmly gadis dan menyatakan hajat di hati utk menyunting gadis...fmly gadis menerima dgn hati yg terbuka...gadis menjadi serba salah..harus kah gadis menerima jejaka...fmly gadis telah memberi sepenuh restu kepada jejaka...gadis membuat solat hajat dan solak istikharah...Allah memberi kan petunjuk dr situ....


skrg ni gadis bingung camne dia nak berdepan dgn mamat...dia takut mamat x dpt nak terima...dan gadis yakin dgn ape yg dia buat...





Sunday, December 27, 2009

looking something new

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


*ein nak tny something....klo kat nuff 2 kan ade status glitterati kan...camne ye status 2 leh hilang...sbb be4 ni ein mmg dh dpt status 2..then smlm ein check dh hilang la....adooii...status dh jd biasa je...nak kata ein langgar syarat2 nuff xde lak...ein xde psg iklan lain...anyone can help me????plzzz


salam semua.....ein nak minta tulun dr kamu semua....


camni......ein dh tersgt bosan skrg ni...cuba utk bz kan diri...xmo pk psl bnd yg sedih2 lg...ein nak lari dr suma 2....blh x kwn2 suma bg idea kat ein, ape yg ein harus buat utk bz kan diri ni...kire cam ein nak cari hobi baru la

wat masa ni ein juz duk ngadap lappy dr pagi smpai mlm...mlm smpai pg...ape yg ein buat pun xtau...pastu duk ckp dgn ank2...gaduh dgn anak2...plg teruk skrg ni, ein terperuk kat dlm bilik je...sgt membenci kan....

so kwn2....plz help me...bg idea yg bernas ye...igt nak bela binatang lg...tp rasa cam dh mls...

diri ku sgt kebosanan wat masa ni........






*td ein msg some1...tujuan nye utk minta hutang...adeiii...kejam x...bukan la ckp direct..tp berkias..ikt kan ati xmo wat camtu...tp siyesly ein tgh nazak sgt ni...btl2 perlu kan duit...ade x cara lain utk tuntut hutang 2....plzzz.....




Saturday, December 26, 2009

cinta terakhir

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



akhir nye......

dpt gak ein upload lagu ni

bukan ape

skrg ni mmg ein giler dgr lagu ni

ulang byk kali pun tetap nak dgr

ntah la

jom layan lagu ni ye



video




Kau Cinta pertamaku
Engkau cinta terakhirku
Tiada apa yang bisa menafikan kasih kita…

Kau ayu dimataku
Satu antara seribu
Tiada tara didunia…

Mungkin kan terputus di tengah jalan
Mungkin kan terlerai tanpa ikatan
Usah ragu dengan takdir…

Mungkin kitakan berbeza haluan
Berakhirnya cerita percintaan
Segalanya ditentukan Tuhan….



down sgt2

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


mgu ni mood ein down sgt2...xtau la nape jd camni...rasa stress sgt2...ein dh stop tweet wat masa ni...klo 2 yg terbaik, biar la...mood nak blogging pun dh xde...byk bnd nak lauh kan...tp ein xtau nak luah kan ape...ein x pndai nak bermain dgn kata2...nnt klo straight sgt pun, ade yg x leh nak terima....

nak kata sbb bnd 2, mayb juga...tp ein dh cuba utk x pk kan...cuba nak buang bnd 2 jauh2...cuba utk x membeban kan kepala ni...

yg pasti, ade sesuatu yg x kena dr dlm diri ni...ade sesuatu yg hilang...tp ein sndr xtau ape bnd 2...agk2 nye, korg tau x...hurm, klo dh ein sndr pun xtau apatah lg kamu suma kan...

skrg ni lbh byk hbs kan masa terperap dlm bilik je...pastu tenung syiling...kepala ntah melayang kat mana...hal ank2 dh x mls nak ambk tau...buat pun cam x ikhlas je...

ade org berpesan, if ein sedih or nak luah kan sesuatu, luah kan pd org yg ein knl...pd dia...sbb dia nak ein happy....tp, xpe la...ein x ganggu life dia dgn keadaan ein yg camni....lgpun, ............xde ape la....

dr ein luah kan pd org, baik ein luah kat diary ni....dh nama pun diary kan..so ein leh luah ape je yg ein nak....ein luah kan bukan utk minta simpati dr sape2....cuma dh x mampu nak tanggung or pendam lg....

ein dh start merapu lg...nak mandi pun terasa mls sgt nak bgn...tdo je keje ein skrg...mmg mcm org yg xde life je ein skrg...dh mcm org yg mati prasaan........






*ein...
chill ok
xmo camni
jgn sedih2
smile plzz
(^__^)



diary miszgarfien 4 org kwn gapil



dh 2 mlm xleh tdo....ntah la...asal nak tdo je, mst pk dia..pastu duk tgk hp je....tp xde ape2...ahh, aku je yg lbh2...kan dh pesan...jgn percaya dgn kata2 tu lg..nnt sndr yg tanggung...hurmm...dh la, jgn harap ape2 lg..lgpun, bukan ade ape2 kan...kawan je kan...yg aku nak ambk ati sgt nape...bengong lak aku ni....ceh, ayt nak sedap kan ati sndr je...hurmm...aku pun xtau ape yg aku pk...xpe la...aku doa kan dia sentiasa sihat...dpt ape yg dia nak dlm hdp ni..moga dia sentiasa tabah hadapi dugaan dlm hdp dia...aku hny mampu jd kwn tmpt dia nak share ape2..aku sentiasa je ade...mcm yg dia ckp, moga akn ade org lain yg blh jaga dia, lbh baik dr aku...andai dia baca bnd ni, aku nak minta maaf la kat dia...maaf utk segala nye...








ein dh stop bertweet wat masa ni..pd kwn2 twitter ein, maaf kan ein ye...mmg rasa sunyi tanpa kalian..tp xpe la...ein xnak nnt ade yg x suka kat ein...sblm ape2, biar la ein undur diri...ein xde niat pun nak tagih simpati drpd kamu semua...cuma nak meluah kan ape yg ade di hati je...nak wat camne..ade org x suka...so, better ein stop kan...ein rindu kan kamu semua...ein akn sentiasa follow kamu...







Friday, December 25, 2009

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





aku mengalah

bukan bererti

aku kalah





kehidupan

diary miszgarfien 3 org kwn gapil




peneman ku....

smpai bila aku harus lalui suma ni...nape diorg x penah phm...aku bukan budak kecik yg masih bersekolah yg diorg leh atur kan mcm2...aku cuma nak kehidupan aku je....dh la..jgn nangis lg...mlm td dh nangis...ni nak nangis lg ke...br je aritu ceria n happy2...ni dh sedih2 lg...nnt sok g operate buang sistem airmata 2 ye....

aku bukan nak ke mana...aku nak blk kg...2 je...bukan dgn sape pun...dgn mcik sndr...nape aku yg harus pikul beban 2...aku dh pressure sgt2 ni...leh x aku nak doa kat Tuhan bg aku kekuatan utk lari dr rumah ni...aku nak kuar dr cni...aku nak bina life aku....

aku bukan katak bwh tempurung....aku bukan gadis kg yg suka terperap dlm rumah...aku rimas dgn suma ni....diary, klo aku lari ko tetap kena teman aku tau....byk kali dh aku pk bnd ni...

aku ni mmg kena duk dlm sangkar je kot...patut la nama aku pun mcm 2...duk terkurung dlm sangkar...xleh nak terbang...hny mampu melihat dunia dr dlm sangkar....aku benci nama aku!!!

nnt klo aku dpt peluang utk jauh, mayb aku xblk slalu...setahun skali kot...2pun klo aku tergerak nak blk....diorg nak kata aku jahat..nak kata aku derhaka...oowh, xpe..dh lali dgn perkataan 2


diary miszgarfien 3 org kwn gapil


my diary..........

arini ati aku rasa penat sgt...penat sgt2....aku harap biar la ia terhenti utk sementara...supaya aku mampu tenang....supaya ati aku x perlu lg rasa penat 2....sabar la ati...aku jnji..aku xkan wat ati ni penat lg...aku jnj aku xkan wat ati ni terluka lg....

aku penat sgt dgn prangai kaum adam....aku rasa diorg dh wat aku membenci kaum mereka...tp tidak termasuk fmly aku la....aku kan ank abh...mana leh benci abh....aku cuma jd benci pd kaum adam yg suka nak permain kan ati perempuan....

mereka jahat kan....xpe la...1 ari nnt, setiap kejahatan pasti ade blsn nye....xpe2....jgn slh kan aku klo aku benci mereka.....aku rasa cam nak permain kan org laa...sbb aku dh penat...sbb org sukan permain kan ati aku...tp....x baik pulak wat camtu

dh r...aku penat...diary, jnj dgn aku...ko teman aku smpai bila2 tau...hny ko je yg sudi terima luahan ati aku...ko je yg sudi teman kan aku waktu aku nangis..hny ko je kwn aku setiap masa....org lain??? dh la...xyah bergantung pd org...aku dh puas nangis sbb org...klo org nyampah baca ko diary, aku dh x kisah...ni hdp aku...ko menyampah, ko blh blah....

dh la...nak tdo...aku dh penat nangis...airmata ni xkan kering...

promote....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil









ein juz tolong sorg kwn je

utk promote kan bbnd kat ats 2

sape yg berminat

leh la gi usha bnd 2

ein minat ikan 2

tp jauh sgt nak pegi

so

pd sape2 yg berdekatan

pegi la tgk pameran 2

nak bli skali pun boleh

nak info lg

g r singgah blog ni


team dia br je menang

competition psl ikan ni

byk lak 2 yg di menangi nye











*sila blanja ein mcd...penat dh promote ni...hehe..im kidding ok*




Thursday, December 24, 2009

waarrrgghhhh

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


ape kes lak ni x leh upload video


br nak letak vidoe yg ein duk dgr ari2


haramjadah btl r


ggrrrrrrrr....sgt geram.....



dh bp kali cuba tp xleh gak




Tuesday, December 22, 2009

gelap or terang??

diary miszgarfien 12 org kwn gapil




salam semua



jika di beri pilihan, mesti rmai yg pilih gelap rite...ye la, senang nak tdo...xde la silau 2 ganggu tdo kamu kan...org ckp lg syok r tdo gelap...but..........for me, ein benci gelap...ein x suka gelap...ein takut!!


nape ein benci gelap???hurm...ade something yg terjadi kat ein beberapa tahun yg lepas..since dat kejadian 2, ein xkan tdo bergelap...melain kan ade org teman kan n ade sumber cahaya dr tempat lain...


bnd ni terjadi masa ein skolah menengah...ein x igt tahun bila...b4 kejadian 2, mmg ein tdo bergelap..mmg tutup lampu...xpun guna lampu bulat warna oren 2...masa 2, ein tdo guna lampu oren...ade 1 mlm 2, sedang syok tdo ntah macam mana rasa cam ade something je kat sebelah...


bila ein buka mata je........................Ya Allah.......ein x sgup nak tgk...ein takut sgt2...something kat sebelah ein.....ye........something........besar...........berbulu2.......something yg x patut di lihat dgn mata kasar.....ein tau kewujudan something 2.....cuma x sangka ia kat sblh ein....


ein terus bgn, buka lampu panjang n tdo kat hall....smpai abh tny nape tdo kat kerusi....since kejadian 2, ein xnak lg bergelap...mula2 abh marah gak...sbb bil mahal..bila ein citer, abh mengalah dgn ein....tiap kali ein tdo pasang lampu, then ade org yg tutup lampu 2...otomatik ein akn terbangun....nak kata fobia, ntah la...kdg2 ade gak rasa kena ikat...rasa tilam kena pijak then badan kena ikat....hny surah2 pendek je la yg mampu di baca...2pun susah nak hbs kan 1 surah...klo baca surah fatihah 2, rasa cam susah sgt nak hbs kan....


bila kat poly dl, nsb la kat luar bilik ade lampu koridor..cerah je bilik ein...bila kat uniten lak, kena bergelap...tp nsb baik ade roomate..xde la takut sgt....sejak 2 juga, ein xleh ade org yg takut2 kan ein....sbb ia mmg ade kat rumah ni...tp ade yg abh dh bgtau supaya jgn ganggu fmly....tp ade gak yg org hntr....


bnd 2 mmg menakut kan....mmg xleh lupa...tdo kat katil 2 pun ein dh xnak...nsb baik katil 2 skrg dh buka...ein dh x guna...after ni, pls la jgn takut2 kan ein dgn ckp ade something kat ein ke, or ape2 je yg berkaitan camtu...kompem ein nangis...org yg penah ade kat situasi ein je tau camne....buka mata ade benda berbulu yg besar kat sebelah....hampir tercabut nyawa masa 2....


agak nye camne la nnt if ein dh khwn ek....hahahha...leh ke org 2 terima ein yg xmo tdo bergelap ni...xtau la smapi bila ein nak camni...tdo pun kena ade bantal yg byk..utk protect diri dr bnd2 tu....



Monday, December 21, 2009

T.a.G

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

di tag oleh cik farah yg comey gitu



1) Bekas kekasih saya
mr.N yg susah utk ein lupa kan

2) Saya sedang mendengar
aiman-cinta terakhir

3) Mungkin saya patut
wat kek batik lg :P

4) Saya suka
lepak depan lappy

5) Sahabat-sahabat saya
bz n menghilang kan diri

6) Saya tak faham
nape mr.N wat saya camni

7) Saya kehilangan
diri ein yg dahulu..yg hapy n suka ketawa

8) Ramai yang berkata
ein budak degil + keras kepala

9) Cinta itu adalah
sesuatu yg menyakit kan dan manis dlm sesuatu masa

10) Di suatu tempat, seseorang sedang
melupakan ein-mayb

11) Saya akan cuba
bgn semula dan cari diri ein yg dh hilang

12) Perkataan SELAMANYA membawa maksud
janji palsu!!!

13) Telefon bimbit saya
menyimpan segala jnj n msg dr mr.N

14) Bila saya terjaga
terus tgk hp if ade msg dr some1

15) Saya paling meluat
org yg hny tau wat janji sahaja!!!

16) Pesta/parti adalah
not for me!!!

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui
tupai

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah
ketika skolah menengah form 3 - byk kenangan

19) Hari ini
hny mkn dan mkn lg..oppss, wat dadih lg :)

20) Malam ini saya akan
tgk citer CSI n ngadap lappy smpai tertdo

21)
Esok pula saya akan
do the same thing - everyday

22) Saya betul-betul inginkan
jawapan yg pasti dr mr.N!!!

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
muka org sakit yg rindu kan mr.N

24) Pusat membeli-belah atau arked permainan
x best..pntai lg best..tenang

25) Makanan Barat atau Jepun?
ntah ape2..sardin kicap lg best

26) Bilik yang terang atau gelap?
terang - ein takut gelap!!!

27) Makanan segera adalah
megi yg ein xleh mkn..sakit kepala

28) Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang
dh bgn ke blom??


 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal