Friday, December 31, 2010

memori cinta luka

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



memori cinta luka - nassier wahab



Seindah pada waktu itu
Dalam sendu membelaiku
Asmra melewati
Kala sendu

Tersurat prpishan Ini
melayari hari
Terpadamlah api
Cinta yang menyala

Buka alasan itu
Yang ku mahu darimu
Impian yang ku bina
Pudar layu
Tiada bermakna

Setelah lama ku korbankan
Tiada bererti
Dan biarkan terasing disini

Hanya saat ini
Yang akan menentu
Pasti tidak kau menoleh
Pada waktu indah itu

Hanya saat ini
Merubah dirimu kasih
Meresapi jiwamu yang lara

Tidak ku duga mengapa begini
Berakhirlah kisah cinta nan luka
Tak mungkin akan bersinar kembali
Tak mungkin kau sedari

Musnah semua janji yang terucap
Dalam senyum menyusuk di dada
Dan kini kau telah pergi
Tinggalku sendiri

Hanya saat ini
Yang akan menentu
Pasti tidak kau menoleh
Pada waktu indah itu

Hanya saat ini
Merubah dirimu kasih
Meresapi jiwamu yang lara

Tidak ku duga mengapa begini
Berakhirlah kisah cinta nan luka
Tak mungkin akan bersinar kembali
Tak mungkin kau sedari

Musnah semua janji yang terucap
Dalam senyum menyusuk di dada
Dan kini kau telah pergi
Tinggalku sendiri




semalam masa karaoke, ada yang nyanyi lagu ni...lagu ni dah buat ein menangis kembali...kenangan tu indah sangat..sampai bebila ein tak akan lupa..


Wednesday, December 29, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


mata dah ngantuk...tapi belum boleh tidur lagi...rasa macam ade je barang yang tak masuk dalam beg lagi...tapi bila check, macam dah takde ape2 lagi..hurmmm

berat nya mata ni...nak tidur..nak tidur....hurmmm....

esok ein akan ke genting sampai hari jumaat...ade kursus kat hotel seri malaysia, genting...kursus biasa2 je...doa kan ein selamat pegi dan balik ye

sayang semua

daaaa

take care

Saturday, December 25, 2010

nekad...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


lagi beberapa hari je nak tahun baru kan...macam baru bulan lepas je masuk tahun 2010..tak sangka lak minggu depan dah masuk tahun 2011...

bila masuknya tahun baru, bermakna bertambah lagi la usia cik gapil ni..perancangan ke arah ehem3 dah takde dalam diri ni...cuma tahun depan ein nekad untuk dapat kan beberapa barang yang agak berharga la juga..

1- ein nekad nak beli kereta juga..sekarang ni memang tunggu duit cukup je..setakat nak bayar downpayment tu lepas dah..cuma ein target untuk bayar lebih sikit..nanti bulan2 takde la sakit sangat nak bayar kan..cuma kereta ape ein lom decide lagi..yang pastinya kereta tu SE..

2 - yang ni bila fikir2 kan macam tak berbaloi sangat..tapi kalau dapat, insyaallah ein akan jaga baik2..ein nak beli Iphone..geram lak bila tengok iklan2 Iphone sekarang ni..kalau dapat la, memang tak fikir dah nak tukar lain..melainkan ade godaan lain..hehe

nampak nya kena la ein lebih gigih kumpul duit...aisshh..entah bulan berapa la semua tu dapat di tunaikan..ni pun dah 2 bulan tertangguh untuk simpan duit..mana tak nya, asyik beli baju untuk keje..beli tudung, beli kasut..lepas ni kena la pejam mata untuk semua tu..budget yang ein buat tu, ein just follow setengah je dari nya...ape la ein ni kan..hehe

untuk tahun baru nanti, ein takde la buat ape2 azam yang gempak..nanti kalau tak tertunai, tak best lak..ein just nak lalui kehidupan ni dengan lebih tabah dan lebih sabar...lalui semua dugaan dengan senyuman..nak jadikan kehidupan lebih baik..masih banyak lagi yang perlu ein gapai..ein nak pertingkatkan lagi mutu kerja..nak cari ilmu sebanyak yang boleh..

rasanya ni je kot..dah takde ape2 lagi..kehidupan yang ade ni pun dah buat ein bersyukur sangat2..setiap yang terjadi tu ade hikmahnya..satu persatu hikmah di sebalik semua dugaan tu ein dah dapat melihat dan rasainya..so, ein tak boleh down lagi..kena bangkit...

last sekali...ein sayang semua yang sayang ein....yang tak sayang ein pun, ein sayang gak...hahahaha...31 december nanti ein berada di genting...ekekeke...haaa, mana ade ein pegi sambut new year...tak la...ein sambut kat rumah je..minggu depan ein ade kursus kat sana...31 hb tu belah petang ein dah gerak balik KL...hehe


main kasar nampak

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


wah.....

main kasar nampak

lu pehal ha??

lu sape hah nak delete2 blog gwa...

blog ni hak lu ke

dah la log in pun guna email orang lain

bawa2 sedar sikit ye

jangan sampai gwa pun main kasar gak

kang lu nyesal tak sudah

yang lu nak panas sangat pe kes???

lu makan cili padi kampung ke???

adddoooiiiii

nasib gwa ni penyabar orang nya

gwa senyum je

takde hal

tapi kalau lu buat lagi

lu tau la nanti

gwa pesan, lu pi selamat kan ape2 yang patut ok

ni la masalah nya kalau budak tak cukup umur lagi

tak guna akal langsung

sesuka hati nak buat jahat kat blog gwa

dah2....gwa malas nak layan

wat kusut je

lu main jauh2 ok


Friday, December 24, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ada orang nak buat jahat kat blog ni ye

ok fine

jangan jadi pengecut boleh tak???


Wednesday, December 22, 2010

anonymous

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


lately ni....asyik dapat comment dari anonymous...geram la pulak...bukan la diorang ni komen yang bukan2 tapi.......tetap gak rasa tak selesa...

kalau check visitor dari nuffnang tu, memang setiap hari ein dapat pelawat dari United States...tak tahu la apa yang menarik sangat yang ade dalam diary comot ni...

ada tak cara untuk block anonymous ni...takut diorang ni menyalah gunakan apa yang ada dalam ni...setiap hari mesti dapat comment dari mereka2 ni...hurmm


Tuesday, December 21, 2010

lepas geram punya pasal

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


taknak citer pasal life ein kali ni...cuma ade sesuatu yang nak di sampai kan...kalau gadis tu jumpa diary comot ni, ein nak dia baca...sorry kalau nanti ada perkataan atau ayat2 yang agak kasar

ein tak kenal kamu dan kamu juga tak kenal ein...tapi kita kenal sesorang tu kan..umpama dia penghubung bagi kita..kita tak pernah bersua muka, tak pernah bercakap atau ape sahaja...tapi ein kenal siapa kamu...ein ikuti pasal diri kamu...bukan kerana kamu bagus atau istimewa...tapi kerana kamu seseorang kepada adk ein...ye betul dia bukan adk kandung ein tapi dia tetap seorang adik yang ein sayang

ein tak kan sebelah kan sesapa...kalau adk ein buat salah, dia tetap kena marah...tapi............

ape perasaan kamu jika kamu ada seorang adk yang rapat dengan kamu, adk yg kamu sayang tu di sakiti oleh orang lain...lbh2 lagi orang tu adalah orang yang istimewa dalam hidup nya...tak marah kah kamu dengan orang tu..bukan sekali dua akak nasihatkan dia...tapi dia tetap dengan kamu...mungkin kerana dia ikut perangai ein..setia dalam percintaan

ein pun tak tahu ape masalah kamu dengan ein..kamu marah adk ein jika dia berhubung dengan ein kan...ape yang kamu takutkan sangat dengan ein...kamu takut ein ambik dia dari kamu....hey, come on la...kamu ingat ein ni ape nak rampas2 hak orang...buka la sikit minda tu...kalau taknak adik ein tu cari orang lain, jaga la hati dia...ni tak...kamu marah2 dia...tuduh dia macam2

ape perasaan kamu kalau ein buat macam tu kat kamu?? ape perasaan kamu kalau adik ein tu buat benda yang sama macam yang kamu buat??? tension....bengang...marah....tipu la kalau kamu kata kamu suka...sebenarnya ape masalah kamu ni hah...seboleh2 nya setiap cakap kamu dia turut kan...setiap kata kamu, dia patuhi...agak nya kamu ni lebih sesuai dengan lelaki yang ego, panas baran, jenis mengkongkong, baru kamu nak paham ape yang adik ein alami kot...

ein malas nak campur tangan dalam hal ni...ingat kan ade perubahan...tapi perangai kamu tetap macam tu...yup, ein bukan la baik sangat...tapi mampu la juga berfikir...belajar pandai2 tapi kalau tak boleh fikir, tak tahu la nak kata ape dah..ni tak, tegur sikit tak boleh...ape semua tak boleh....weeeyy, pi duk dalam gua la kalau semua nya tak boleh...nak kerja pun kamu yang tentu kan, payah la....kamu tu sape???

haaaa, kan dah keluar bahasa2 indah..ikut kan hati memang la geram...nasib baik la mengenangkan adik tu je...kalau tak, keluar dah mcam2 bahasa...tu belum lagi kahwin...kalau dah kahwin nanti, entah macam mana la agaknya kan...

kamu ni ikhlas ke tak sayang kan adik ein tu..baik kamu cakap jujur...kang ade yang kena ......................... tak boleh cakap...bahaya...kang jadi bebetul lak...kalau betul kamu ikhlas, terima la diri dia, minat dia, perangai dia...jangan ubah dia...kamu yang akan sakit hati ni..

lagi 1..........boleh tak kamu tolong hormatkan privacy seseorang...bengang lak rasanya...semua nya kamu nak ceroboh....siap paksa2 lak tu....hampeh ok...hampeh............

isshhh...makin geram lak rasanya........dah la..kamu fikir la sendiri...banyak lagi benda nak luah kat sini...tapi xpe2...kita tengok je la nanti macam mana...kalau adik baca ni, adk nak marah akk pun, marah la...tapi akk tak boleh biar kan benda ni berterusan...bertahan la dik selagi adik mampu...akak tetap di sisi adik untuk support adik...jangan mengalah ye dik........akk tau adik akk tabah macam akk dia kan....hehe...dugaan kecik je ni dik..sabar tau


tak pasal2 taip kat sini....ggggrrrrrr....jangan sampai ein jumpa itu budak...hahahahahaa


Monday, December 20, 2010

kursus...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

tadi ambik surat kat pentadbiran.....surat untuk pergi kursus....semua pegawai awam kena pergi tapi berperingkat la...last 2 weeks siri satu...then next week siri dua...nama ein dalam siri dua...kursus untuk NSES-NKRA...jangan tanya ein ape maksudnya...ein sendiri pun tak tahu...hehe

kursus tu akan di jalan kan di Hotel Seri Malaysia, Genting....wuuutt3.....genting tu...hehe...3hari 2malam....rabu tengah hari erak kesana then jumaat gerak balik sini....kejap je..tapi ok la kan..leh gak ein keluar dari KL tu...nak outstation tak dapat...kena pergi kursus pun jadi la...hehe

boleh tak kalau tak nak balik...nak stay kat genting tu sampai ahad...nak tenang kan hati dengan kepala ni..dah rasa berat sangat2 lak..

ok la...nak membungkus kan diri...sejuuuukkkk....



*nak pergi kursus kahwin
dh ade sijil
bila dah ade sijil
nak khwn dgn sape
hahaaha


Sunday, December 19, 2010

awak hadir lagi

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


baru semalam post pasal orang lain...dah dia muncul lagi...isshh....awak nak ape sebenarnya...awak nak saya lagi ke tak??? jawab la dengan jujur...jangan buat saya macam ni

entah ape yang awak gunakan pun saya tak tahu la...semalam baru je post pasal lelaki lain...dah awak muncul dalam mimpi saya...siap janji tak buat lagi...dah macam amaran je supaya jangan cari lain..ape ni awak...ape maksud semua ni...kalau awk nak saya kekal setia dengan awk, insyaallah...tapi awk jangan macam ni boleh tak...

bukan sekali dua benda ni jadi...bila nak move on ke, nak ade orang lain ke...mula la awak muncul balik..betul awak tak datang secara realiti...tapi awak hadir dalam mimpi saya...awak beri saya petunjuk dalam mimpi...

dah la.......saya penat la...saya punya perasaan juga...saya juga punya keinginan...saya juga seperti orang lain...saya insan biasa je awak...

saya masih lagi ingat janji2 saya...sedaya upaya saya berpegang pada janji tu...andai saya memungkiri janji tu, maafkan saya...anggap sahaja saya lemah...

buat masa ini, saya tetap begini..masih mampu bertahan...masih setia di sisi awak


Saturday, December 18, 2010

treasure hunt TM

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


hari ni ein joint treasure hunt TM...joint atas nama abg...joint secara tak langsung...penat giler kot...tapi serius best la...soalan memang pecah otak la nak fikir...habis semua jawapan tersasar...wahahaha

ni pengalaman pertama ein joint benda2 camni..memang seronok...buat kita kena berfikir luar dari kotak pemikiran kita la..kalau tak, memang sampai kesudah la tak dapat jawapan...semalam lepas balik keje, pegi MMU jalan semarak untuk dengar briefing pasal treasure hunt ni...dapat goodies bag yang ade bermacam2 isi...not bad la isi beg tu

tapi kan....kan...hadiah tempat pertama, kedua dan ketiga memang gempak la...1st prizes, dapat tv lcd sony x4...2nd prizes, home theater set x4...3rd prizes, microwave x4.....banyak lagi la hadiah yang best2...tapi sayang, bukan rezeki kami...jawapan kami semua ke laut

ada 35 soalan tulip..kami dapat jawap 3 je yang betul...then soalan treasure lak, kami cuma dapat 1 je....wahaha...soalan tulip tu, ikut kan boleh dapat banyak tapi sebab tak yakin...then treasure lak, kami dapat cari 4 barang...tp yang 3 tu tak ikut ape yang diorang nak...see, kalau kena semuanya, mayb adalah something buat kami kan...hahaha....tapi takpe...untuk mengubat hati ein dan kakak, kami dapat hadiah cabutan bertuah...ingatkan ein tak dapat ape2 dah sebab dah hujung...sekali nama ein naik...kami dapat beg laptop...jadi lah...jimat dah duit ein utntuk beli bag lagi...hahaha

wink...wink...wink...

haaa....ada la tu...hehehe..bila treasure hunt, means ada ramai orang kan...so, masa ni la untuk mencuci mata...wahahha..masa taklimat pagi dah terpandang seseorang....ok, pandang je tau...belah petang masa sesi penyampaian hadiah, sempat la jeling2, pandang2, usha2 kejap...wahahaa...usha aje ok...takde niat ape2...mustahil la takde awek..hp melekat kat tangan, then ada rupa...so, sekadar mencuci mata je la kan....hahahha




*eeerrr
kamu....nak kenal boleh
wakakkaka...

**sila sedar diri ye ein



penat + letih

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

penat...penat...penat...

nak taip panjang2 tapi tengok la kalau jari ni rajin ye...sekarang ni memang dah kurang sikit nak menaip...badan penat + letih...kat opis tu nak duduk pun tak sempat...kejap2 pegi sana, kejap2 pegi situ..kejap2 orang tu panggil...memang non-stop kot

harini jadi kontrak jap...wat kabelling kat bawah meja cik2..patah pinggang seketika...keh3..isnin dah kena booking pegi shah alam..mari lerr kita jadi buruh lagi ye...wahhahaha

harini berjaya menghabiskan baki duit gaji...gilerr ker ape..selalu macam tu..tak boleh langsung kalau nak dekat dengan gaji ni...,esti nak habis kan duit yang ada...tapi harini habis sebab beli baju kerja...baju lagi....lalalalla...ikutkan tengahari nak pergi sogo nak beli kasut...tapi tak jadi..mayb next week kot..

tadi dapat balik awl...so merayap la kejap ke CM...bukan ape, teringin nak makan keropok lekor kat situ...sedap kalau makan panas2...then pegi la beli something....part ni yang ein benci sangat2...ein tak boleh nak kikis dari fikir kan dia...ape je yang nak buat, mesti fikir dia..bila beli untuk diri sendiri, mesti beli untuk dia juga...sebab nama kami sama...pangkal huruf nama kami pun sama...hurmm...tak tahu camne lagi nak buat..nampak je macam ein dah tak fikir kan hal ni tapi............sesaat pun ein tak penah lupa kat dia...rindu sangat2

kanan kiri depan belakang...semua dah bertanya...buat pekak telinga sudah...

ok la...mau tido...esok ade treasure hunt...nite all



Wednesday, December 15, 2010

...5S...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

minggu busy dengan 5S...

habis semua barang kena bawa balik

macam pelik pulak drawer kosong takde isi

macam mana tak kosong

before ni penuh dengan makanan

wahahahha

esok ade spotcheck dari big bos

bertimbun la keje tak siap lagi

Tuesday, December 14, 2010

sarapan free

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

sejak dua menjak ni, diary ein penuh dengan cerita2 yang tak best je..tak tahu camne lagi nak jadi kan best..ape yang ein lalui, itu la yang tertaip kat diary comot ni..walaupun hari2 buat kerja yang sama, tapi dugaan nya tak pernah sama..

semalam, ein langsung takde mood nak pergi kerja..bangun pagi pun lambat2..yang paling best la, pagi2 lagi dah dapat "sarapan free"....tak paham ape maksudnya......belum ada pukul 8 lagi puan dah sampai then terus panggil kami masuk bilik dia...tak sempat duduk dah kena marah.......errkkk..terpinga2 gak la..tak tahu ape yang berlaku sebenarnya..sebabnya hari jumaat ein busy kat office...ada kes sikit dengan team outstation...

tu baru kes sarapan free...tak sempat duduk ngadap pc, dah orang dari tingkat 12-unit asset datang bagitau orang audit negara dah sampai.......waaarrrrgggghhhh....rasa macam ape je..ein kena ngadap orang tu tanpa2 ape2 maklumat..pegi dengan F29 tapi dia baru 2minggu joint unit ein...lagi la tak tahu ape2..puan takde, kpl xde, sjn off...memang terbaik woo..keje ein memang turun naik ngadap orang tu je la...then, belah petang nampak puan balik opis...hohohhoreeaaayyy...tanya puan nak joint kitorang tak untuk jumpa audit tu..puan ikut sekali, then kpl pun ada....duduk dalam bilik tu, memang senyum je la tengok puan bidas cakap orang audit tu...wahahhaha...terbaik

petang tu baru la ein boleh tarik nafas lega..cik siap perli2 cakap muka ein dah tak pucat..keh3..ni memang 1st pengalaman ein la untuk ngadap audit..banyak benda ein belajar...then ein dapat berkenalan dengan pegawai and anggota dari bahagian asset..tuan tu baik..cakap pun soft je...tuan banyak bagi kata2 semangat..insyaallah tuan, saya akan ingat kata2 tuan...

arini kurang busy walaupun boleh dikatakan agak busy...ngeeeh3...tapi kan...kan...kan....arini ein dapat kasut dari puan...weeeehhuuuuuuu...puan boleh ingat saiz kasut ein...puan cakap dia beli kasut tu kat sabah..dia bagi ein 1...terima kasih puan...cuma ketat sikit, maybe sebab kasut baru kan..nanti lama2 longgar la..hehehe...esok nak pakai kasut tu la...jimat dah duit untuk beli kasut...nak beli jam swatch lagi boleh tak?? agagagaga


Sunday, December 12, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

dah berapa minggu merana sakit mata...bukan sakit ape, tapi rasa macam gatal...asyik nak gosok mata je sampai pedih..kalau dah tak tahan sangat, baru la pegi basuh dengan air..tak tahu la ape punca nya..nak kata salah makan, ape je yang ein makan...kadang2 sebelah mata je, kadang2 dua2 belah...pedih woooo

mata belah kiri yang dah merah


ok3...ein ade benda nak story ni...hari jumaat lepas, masa ein jumpa puan, ein ada dapat call dari number yang x dikenali...boleh pulak dia tanya ein kenal ke tak...sah2 la ein tak kenal sebab nombor tu takde dalam list...bila di tanya, rupa2nya dak kelas ein masa diploma dulu

ingat kan dia call sebab nak minta alamat ke, nak menjemput ke...ye la, sekarang kan musim kahwin...sekali benda lain daaa yang dia nak...cuba teka ape yang dia nak???????

isshhh...bukan nak ein la....wahahahaha...dia nak pinjam duit sebanyak 3rat...alasan nya nak bayar saman....biar betik saman ko banyak sangat2...sekarang ni kan ada diskaun 50%...cuma, ein rasa pelik la....punya la bertahun kitorang tak penah contact, tup3 hari jumaat tu dia call semata2 nak pinjam duit...

uiisshh, agak terkejut gak ein masa tu...dah la ein tangah busy...terkejar sana sini..ein cakap dengan dia, ein tak boleh nak tolong...patut la masa awal2 tu dia tny ein keje ape, kat mana...rupa nya ade niat..ein memang tak dapat nak tolong..gaji lambat lagi la..

lagipun ein ingat pesan mr.N...jangan mudah bagi orang pinjam duit...cukup la dulu dah terkena..bukan nak kedekut..tapi kena berhati2..kalau sikit takpe juga...ni boleh di kata kan banyak la juga..takde angin, takde ribut, tetiba call nak pinjam duit..pastu tak reti sabar bila ein cakap nanti ein bagi nombor kawan yang lagi sorang..ada juga yang ein marah kan nanti....

isshhh....ok la...ein nak tido...mata dah tak boleh tahan ni...pedih sangat2...dah berair2..


Thursday, December 9, 2010

meeting...audit...agihan...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


lega sikit minggu ni dapat balik awal..minggu ni dapat la kepala otak ni rehat sikit...minggu depan last pengagihan...relax jap pastu pecah kepala ganda kuasa tiga lak...huhuhu

cuma minggu ni busy dengan kertas2 dan fail2...sepatutnya audit negara datang hari ni tapi tunda minggu depan..diorang datang isnin nanti...kelam kabut sikit la bila nak kena audit...nak2 bila incharge cuti isnin tu nanti...

nasib baik esok incharge tak jadi cuti..esok ade meeting dengan orang sistem..huhu..kalau ein sorang2 kang terpinga2 lak..

yang penting sekarang, cepat la selesai agihan 1k ni....boleh cepat2 uruskan agihan 5k lak..cepat mula, cepat la selesai...boleh cantum balik serpihan2 kepala otak yang pecah2 nanti


Wednesday, December 8, 2010

ubat stress

diary miszgarfien 4 org kwn gapil




ubat ein untuk hilang kan stress...

balik keje tadi singgah kedai then grab semua coklat tu..tu pun tak complete set...hahaha..kinder bueno terlupa nak beli...ein beli je coklat2 tu...then tak tahu zaman bila nak makan...tersimpan je la dalam plastik nanti

so.....kepada diri sendiri.......sedar2 la badan dah comey balik...lagi mau makan coklat banyak2...sila diet dengan segera ok...lalalalaa

harini agak stress la juga...still ade perubahan demi prubahan...bila cancel, kena ngadap sorang2...kena jelas kan...tu pun ade yang tak paham2 juga..


admire...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sebelum tidur ni saje je la nak update diary comot ein yag tersayang ni...sebenarnya tengah tak sedap hati..esok keje...pasti macam2 yang akn terjadi..ikut kan hati, memang malas nak pergi kerja..nak stay je kat rumah minggu ni...tapi, ein ada tanggungjawab yang harus di pikul..

tetiba rasa nak bercerita pasal secret admire...bila ingat kenangan lama, mesti tersenyum sorang2...tapi kali ni, tersenyum juga cuma.................tak ade ape la...

last week kawan baik ein, echah, ada bagitau berita yang tak seberapa best...someone dah kahwin...rasa macam terkejut la kejap...dia tu admire ein masa kat poly...sape admire sape...ntah la...hahaha..gambar kenangan ein dengan dia pun dah hilang..tu je la gambar ein berdua dengan dia..tu pun lepas kena paksa dengan budak kelas..kebetulan warna baju kami sama...hahahha...kenangan mengusik jiwa...buat kamu, selamat pengantin baru...semoga bahagia dan kekal hingga akhir hayat..

few days ago, ein dapat call dari someone....ish...someone lagi...ok3...bukan someone...kawan...kami sekampung dan sama sekolah dari form1 sampai form3...sumpah ein tak tahu dia admire ein dalam diam..cuma masa ein study kat bangi dulu baru la dia bagitau hal ni...dia kata dari sekolah lagi dia admire cuma ein buat2 tak nampak...bukan buat2, tapi memang ein tak tahu..ein anggap dia sebagai kawan..

sepanjang 3 tahun kami bersekolah, ein tak tahu pun yang kami sekampung...see, ein budak baik kan...tak campur orang...lalalala...hahaha..hurmm...dia call sebab nak bagi kad...ein saje je teka dia nak kahwin, sekali betul daa...cuma yang tak boleh blah nya, dah nak kahwin pun still bagi ayat touching kat ein...nak buat macam mana...anggap la kita takde jodoh..kita lebih serasi jadi kawan baik...kadang2 ein anggap dia macam seorang abg walaupun kami sama umur...takpe la..kita tetap bersahabat...janji tau

selamat pengantin baru buat kamu...ein doakan kamu bahagia...jaga la bakal isteri tu dengan baik...mana tau nanti bakal isteri tu boleh jadi kawan baik ein kan...insyaallah, kalau tak ade ape2, ein datang rewang rumah kamu...kalau tak sempat, ein datang masa kenduri ok

masing2 dah ade life sendiri...alhamdulillah...ein doa kan yang terbaik buat mereka...dan ein....akan terus macam ni..admire ein hanya la mr.N...andai kan mr.N yang dalam situasi tu...agak2 nya ein dapat terima tak...rasa nya dah boleh jangka kan macam mana keadaan ein nanti...

adakalanya, hati ni rasa sayu...adakalanya hati ni rasa tersentuh...adakalanya, hati ni tersenyum tersendiri...cukup dengan hanya mengingati diri dia, segala nya akn berubah...dari ketawa, menjadi nangis...dari menangis, ein akn tersenyum...besar sungguh pengaruh dia dalam kehidupan ein

rindu mr.N sangat3!!!

taking care mr.N


Tuesday, December 7, 2010

salam tahun baru hijrah 1432H

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam kesayanganku

hari ini hari baru, tahun baru dalam kalendar islam..tapi, semalam tak dapat sambut sebab ein sedang bercuti dari solat..sangat tak best tau bila tak dapat berjemaah untuk baca doa akhir dan awal tahun...bukan rezeki ein tahun ni

sempena kehadiran tahun baru ini, ein berdoa agar di panjangkan umur, di murahkan rezeki dan di beri kesihatan yang baik..taknak dah sakit2 lagi..biar la semua kesakitan ni berakhir di sini..ein nak sihat macam dulu..nak jadi riang macam dulu..

di samping itu juga, ein berdoa agar ein kuat dan tabah jalani cabaran dan dugaan kehidupan ni..ein harap, jodoh ein dgn mr.N akan kekal..moga tahun baru ni, ada sinar baru dlm kehidupan ein dan mr.N...dan, ein juga berdoa agar mr.N sentiasa sihat, di murah kan rezeki serta di panjangkan umur..

semoga dengan kehadiran tahun baru ini, kehidupan ein akan bertambah lebih baik lagi..dari segi kesihatan, dari segi pekerjaan, dari segi peribadi...ein tak dah menoleh kebelakang lagi..nak tinggal kan semua kepahitan tu..biarla semua nya berlalu...mula kan yang baru..


selamat tahun baru hijrah buat semua yang mengenali diri ein


Monday, December 6, 2010

cuti pun kerja juga

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


harini ein cuti...hooyeeaahhh....sangat nikmat ok...wahaha...macam ape je kan..tapi cuti2 pun kena buat keje juga..kena stay depan pc, tak boleh jauh2 dari hp, then kertas2 kerja semua kena stand by...tadi pun dah dapat call dari diorang

hope semuanya berjalan dengan lancar..takde lagi masalah yang datang..esok dah cuti..rabu dah kena gerak..jangan ada ape2 perubahan lagi la hendaknya

ok la...nak bersiap2 balik kampung...kertas kerja pun kena bawa juga..hope line kat kampung ok..senang sikit nak on9..hehehe.

Sunday, December 5, 2010

kerja...kerja...kerja...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


huhuhu...rindu diary comot ni....ceeehhh, poyo je kan ein ni..rasa mcm dah lama x update diary comot ni...nak buat mcm mana, ein mmg busy sangat2 lately ni...balik lewat malam...ingat x scary ke balik lewat2 naik tren...dah la gelap kat stesen KL tu...wuhuhu

hari jumaat tu buat keje sampai pecah kepala..balik rumah sambung lagi..sampai tersalah email..adooiii...bila banyak perubahan yang berlaku di saat2 akhir, memang tak dapat nak buat ape la...kena kerah juga kepala ni fikir selagi boleh..

banyak dugaan yang ein kena tempuh..kalau tak kuat, tak tahu la ape yang jadi nanti..ein try buat yang terdaya dan ignore kan semua benda yang orang cakap..ein tau, ada yang tak puas hati, yang tak senang hati dengan ape yang ein buat...bukan ein yang pilih semua ni..ein sendiri tak sangka ein mampu pikul tanggungjawab ni...dan, dah kedengaran pun suara2 sumbang pasal benda ni.....ape salah ein...adoooii

semalam dan hari ni ada family day kat morib...rasa relax sikit kepala ni setelah dua minggu buat keje macam orang tak betul...bila kena nagin pantai je, rasa tenang sangat2....tapi nak buat macam mana...sekejap je ein kat morib tu

ni pun ein dah start fikir pasal keje...selagi barang2 tu tak keluar, selagi tu la tak boleh duduk tenang...lebih2 lagi esok ein cuti..ikut kan hati nak pegi opis sekejap...tapi, nanti takut melarat ke petang....ish3..tak boleh...esok ein nak balik kampung...tengok achu ein..

rasa macam ade benda lagi je yang tak luah kat sini..tapi ape ye...kepala dah tak betul balik la ni...kalau pasal kesihatan, so far ok sikit..dah tak kerap sangat sakit2 macam dulu..alhamdulillah..syukur la..issshhh, ape yang ein termiss eh..kalau miss=rindu tu, hurmmm....ye, ein teramat2 rindu kan mr.N..apelah khabar dia sekarang...hope mr.N sihat sentiasa...miss him soo much..i need him laa..but, its ok...ein still mampu berdikari lagi..still lagi kuat untuk tempuh semua ni


**adooiii....F29 ein suruh datang keje esok..rasanya memang tak sempat la...tapi...kesian kat dia pulak..khairul ada task force, majid cuti..tinggal hafizul dengan hairi je...hairi pun baru je join team ni...hurmm..hope hafizul boleh handle..chaiyok3..pasni kita pergi bercuti ok geng!!! hehe**




**akhirnya dapat gak ein tunaikan
1 benda yang ein nak kan
now, tengah target utk 2 or 3 benda lain lak
just wait ok
hehehe



Thursday, December 2, 2010

sangat sangat sangat P.E.N.A.T

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


for the 1st time, ein balik lewat malam...memang penat sangat2 la...pukul 10 baru ein balik..tu pun setelah buat muka sedih untuk minta balik..

harini teramat2 banyak kerja..dah macam ape je..meja dah takde rupa meja..esok lak ada 5S..mati lerr daku..tadi tak sempat kemas ape pun sebab balik kelam kabut takut terlepas tren..

nasib baik tak nangis masa puan cakap tak boleh balik selagi semua nya tak siap..and, tahnks gak kat my F29 yang ada tadi untuk tolong ein..tolong backup keje ein, tolong hantar ein balik

harini puan transfer keje F22 kat ein..rasa bahu ni dah berat sangat2..ein tahu, keje tu bukan la mudah..dan ein akn sahut cabaran puan tu..cuma i need a time to take over everything..the flow, the system, hurmm...banyak benda nak kena belajar...cuma sekarang ni kalau boleh ein nak selesaikan dulu yang nak outstation ni...agihan tak selesai lagi..

nasib esok tak jadi pegi penang..kalau jadi la, kelam kabut la ein..but next week, dah kena get ready utk outstation..balik je dari outstation, kena buat agihan yang lagi besar then outstation lagi...hurmm, next week??? agak2 ein akan terlibat dengan meeting PTTM lagi tak ye...then kalau ikut kan 10hb ade discussion dgn orang sistem...ikut kan jadual yang di bincang kan, 9hb ein dah kena ada kat terengganu...

hurmm....dah2...takmo dah pikir...boleh tak nak rehat je..esok pagi nak kena serabut kan kepala balik...nmpk nye kena la ada diary keje...kena catit semuanya..hurmm...baik la...hope ein dapat buat yang terbaik..


Tuesday, November 30, 2010

diary miszgarfien 3 org kwn gapil

hampir seminggu kot ein tak update blog comot ni...hehehe...busy la...balik keje kalau dh pena sangat terus tido..tu la rutin ein..nak2 sekarang ni badan rasa lemah sentiasa

arini patutnya ein off..tapi di sebabkan orang sistem nak datang, ein pegi juga la ke opis..diorang kata nak datang pagi..tunggu punya tunggu, pukul 11 baru datang..

semalam 1 hati ein takde kat opis..ingat kan pagi je ein ada meeting...tu pun sampai tengahari then pergi damansara tengok kilang lak..petang tu rushing pegi seremban..ein ingat kan untuk pegi check mana2 kilang lagi..rupa2 nya puan bawa pergi berubat..

kali ni, lain lak yang orang tu cakap..hurmm...habis tangan ein bengkak2..kalau orang tengok pun takut kot..kanan kiri ada lebam2 tu..nasib la kat bahagian tangan yang tertutup dengan lengan baju...takde la sesapa nampak..orang tu pesan, selama 3 hari ein tak boleh marah2, tak boleh lalu bawa ampaian kain, tak boleh berdiri lama2 di muka pintu dan, kalau pakai kain batik, pakai dari bawah..andai kata ein termarah ke terlalu bawah ampaian ke, cuma kena istighfar je..orang tu pun ubatkan guna ayat2 al-quran..dia suruh mengucap, istighfar..apa yang ein mampu buat sekarang ni, cuma berubat je la..

banyak benda nak citer kat sini..tapi tak tahu la nape rasa takde mood...memang agak penat la..off separuh hari pun tak tenang..ada je yang call..off hp kan...hehehhe



Friday, November 26, 2010

pengalaman meeting

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


berlintas langsung dari opis...hehhe..malam tadi nak update tapi rasa teramat-amat tak larat..tu pun pagi tadi tak sedar dah pukul 6...datang keje pun agak sedikit moody..nasib hari ni puan cuti..so takde la keje banyak sangat..boleh relax sikit..juz fikirkan nak keluar barang untuk next week

isnin ada tugasan luar..selasa nak buat medical check up..hope borang medical sampai before selasa depan..rabu dah masuk bulan 12..so segala bentuk cuti di beku kan..errkkk...takpe la..bulan 12 i honeymoon ok...wahahaha

semalam first time masuk meeting dengan semua PTTM setiap kontinjen..my first pengalaman yang sangat berguna...walaupun ein juz duduk kat belakang untuk back up pegawai je...dari setiap isu yang di utara kan, membuat kan kita kena berfikir luar dari kotak minda..selain tu dapat juga berkenalan dengan PTTM..kalau tak selalu nya ein juz hantar email je if ada ape2 yang nak di tanya or di persoal kan..hehehe..tapi cuma ada 2 3 orang je yang kenal siape ein...wahahah..ye la, ein ni juz staff jawatan paling bawah...tapi kalau kita tak pandai rebut peluang yang ada, kita sendiri yang rugi...

minggu ni hampir setiap hari balik lambat..semalam lak hujan..main hujan..hehehe..tu yang hari ni rasa tingtong..telan panadol sudah..

ok la...nak tido sekejap..rasa tak bermaya je ni..kepala pun rasa berat


oppsss...mahu share something..lupa lak...ein punya target untuk nuff dah cukup..tak banyak mana pun sebab ein sedar diary ni tak ada yang istimewa...nak cash kan ke tak ye....hujung bulan dah ni...hehehe



Wednesday, November 24, 2010

misi tahun 2011

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


tak suka...tak suka....tak suka....adoooooiiiii...semalam dapat komplen yang tak best...then today pun sama...ish3...ramai dah yang komplen macam tu...so, kena la ambik tindakan dengan segera...tapi macam mana? asyk tak berjaya je

baru hari ini ingat nak start...tapi dah kantoi..huhu...lebur sudah semuanya...nak timbang tak boleh sebab dah rosak...kalau tak, almost every week kot ein timbang...hehehe

so, dah leh agak kan ape yang ein runsing kan....yup, pasal berat badan ni la...adooii....semalam tuan tegur..dia cakap ein nampak berisi sikit...alaaaaaaaaaaaa....tak best betul..tapi memang kadang2 ein terasa gak badan macam dah berat sikit...tp.....nape still boleh pakai seluar saiz 27 lagi...

harini member lak tegur..dia kata tangan ein nampak berisi...errkk....apekah...faktor baju kah??? kalau baju semalam memang ein perasan baju tu buat ein nampak berisi sikit...tapi kemeja arini biasa je ein rasa...

tak suka nya.....nak diet...tapi misi arini dah lebur...pagi makan roti, tengah hari makan nasi..petang makan curry puff yg besar...malam makan soto....haaaa, hambek kau...ekekeke...memang kuat makan la sekarang ni..dengan coklat lagi...ish3...ape la nak jadi ein ni kan..

pasni kena diet makan nasi balik laa...no nasi for 3 months....errrkkk, boleh kerr??? lalalalalaa....start bulan 12 nanti la...then tengok la macam mana nanti...adakah misi ein akan berjaya???


diary miszgarfien 0 org kwn gapil


SEDIH

KECEWA

HATI YANG REMUK

HATI YANG TERLUKA

TAK PUAS HATI



aaaarrrrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhhhhh


semua la ada



* saya emo sangat malam ni*


Monday, November 22, 2010

campur-campur

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


walau penat macam mana pun, ein akn try gak menaip kat diary yang comot ni....bila ntah diary ni nak berthema baru...hehehe...tapi rasa macam sayang pulak...theme diary ni simple n ringan je...tapi rasa macam kosong pun ada gak....hurmm....ada idea tak macam mana nak buat kan blog ni nampak sweet2 gitu...ngeee

owh ye...thanks ye pada new followers diary gapil yang comot ni...hehehe...tak sangka lak ada yang sudi baca citer entah ape2 kat sini...sekadar luahan hati sahaja...if sudi, tinggal la jejak kat shoutbox tu untuk ein berkunjung kembali ke blog kalian...thanks ye semua

harini pulang lewat lagi...gerak dari opis lepas maghrib...pusing2 kat kl central rembat 2 helai kemeja...ngeee...pembaziran sungguh...bukan ape..rasa dah malas lak nak pakai baju kurung pergi keje...tak kena dengan bidang tugas...tugasan keje semakin banyak...tanggungjawab semakin banyak yang perlu di galas..yang penting, semakin banyak ilmu yang ein pelajari.itu yang paling penting dan mahal dalam kehidupan alam pekerjaan

but.....today i got a bad news la...bukan bad news ape pun cuma cuti bulan 12 di beku kan...sekian terima kasih....waaaaaaaaaaa.....ein nak ambk off la awal bulan 12 tu...sebab nya abah ada family day then nak balik kampung sekali...ish3...sedih woo...esok nak buat muka simpati la kat puan...ekeke...sebab nya outstation ein lambat sikit dari yang lain2..agak2 nya puan bagi tak...

hurmmm.....ein rasa rindu sangat2 la kat mr.N...ap nak buat untuk hilang kan rindu ni ye...macam2 dah ein buat...semuanya tak menjadi...setiap masa ingat mr.N je...walaupun luaran nampak ein happy dan kuat, tapi jauh dalam hati ein, ein rindu kan mr.N sangat2...

mr.N...if u read this...please taking a good care yeah....miss u soo much


Sunday, November 21, 2010

selesai sudah.....

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


legaaaaaaaaa.....dah tak payah nak runsing2 lagi...dah takde yang mengganggu lagi..lega sangat2 ok...hahaha

aritu ade orang yang kena bahasa dengan ein...sesuka je hantar msg yang bukan2 kat ein..kena bahasa terus diam..

semalam sorang lagi..maaf ler..memang tak berminat nak berkawan lebih dari seorang kawan dengan mana2 lelaki...fullstop..

kalau msg pun ein dah tak berminat nak layan...apatah lagi kalau orang tu call...memang sampai bebila pun ein tak kan angkat...sorry ye...nak tak nak, terpaksa guna nama mr.N malam tadi...sorry dear...hanya dengan cara tu je ein boleh lari kan diri dari diorang

tak boleh ke kalau berkawan tu biar atas dasar kawan sahaja...kawan biasa...no more than that...ni berkawan je ada maksud tersirat dan tersurat....isshhh...rimas laaa


Saturday, November 20, 2010

seiras macam garfield??

diary miszgarfien 4 org kwn gapil
hari selasa before raya haji aritu, ein kena jadi sentri...tau tak sentri tu apa...rasa nya dulu ada gak ein bagitau kan...takpe3..ein bagitau lagi sekali..sentri ni macam guard la..macam penyambut tetamu pn ada gak..kena jaga kat pintu masuk..sambut sape yang datang, ambik rekod diorang..bawa masuk jumpa pegawai...ish3...macam2 la kan

that day tu, ein pakai tudung awning tu...huhu..tak pernah2 ein pakai tudung tu untuk pergi keje...tapi di sebabkan dah beli, tak kan la taknak pakai kan...so pakai je la..nasib la kat opis dah tak ramai staff sebab ade yang dah cuti before raya...

mula2 segan la juga..tapi wat slumber je la..hehe..ada gak yang tegur nampak comey *wink3* tapi ein rasa macam tak comey je...then budak unit ein tegur cakap muka comey macam garfield....errkkk...ada ke sama kan muka ein dengan garfield...tau la ein minat garfield...tapi tak lerr sampai nampak seiras kan...hahaha



ada iras2 macam garfield ke??? sila kata takde...kang ein tembak kang...hahaha


pipi nampak lagi tembam dan moolat ada la...hahaha


berani lagi cakap muka ein macam garfield...cepat cakap sape lagi comey..ein ke garfield???



Friday, November 19, 2010

dadali - di saat aku mencintaimu

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

tak ada ide lagi nak menaip buat masa ni...just nakshare satu lagu yang seakan2 tentang life ein sekarang ni...rmai gak blogger yang pasang lagu ni kat blog...ein suka dengar

jom layan lagu ni ye

dadali - disaat aku mencintaimu





Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…



* mr.N
sy sgt menyayangi kamu
hayati lirik lagu ni ye


Thursday, November 18, 2010

geramnyeerrrr

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


gggggrrrrrrrrrr....geram sangat2 dah ni....hari2 ada je no yang x kenal msg...harini dapat msg dr no yang x kenal...lama gak no ni msg cuma ein ignored kan aje

then tadi hantar msg yg x sepatutnya....heeeeiii, kamu fikir kamu siapa hah??? suka suki je msg ein macam tu...dah la siap msg cakap salah sent...wth la kan....

untuk mengelak kan orang tu msg ein lagi, cepat2 ein bgtau dia ein dah berpunya...selamat dah rasanya...if nak berkawan pun, biar la ikhlas..ni macam ape je..bila tanya sape xnak cakap...bagi macam2 alasan...typical sungguh

lepas ni, mahu ada lagi sorang nak kena sound...tapi memandang kan orang tu buat cara baik, so ein buat cara baik juga...tolong la...ein dah takde minat nak kenal dengan mana2 lelaki...serik sangat2...ein still sayang kan mr.N lagi...dan saat ni, ein terlalu perlukan dia...

so....pada kawan2 yang ada no ein tu...please la ye...ein rayu kat korang..jangan suka2 nak bagi no ein pada sesapa pun...jangan buat ein hilang kepercayaan pada kamu

ein taknak, hanya sebab2 benda ni ein dengan mr.N makin jauh...ein belum tergerak hati pun untuk ada ape2 hubungan dengan mana2 lelaki lain..hati ein kuat mengatakan, ein masih ada mr.N di samping ein...cuma ein kena bagi ruang dan masa pada dia buat masa ni..

sedaya upaya ein jaga kesetian diri ni...selagi termampu, ein akan tunggu mr.N...pray for me ye


mr.N
i really3 need u..


Tuesday, November 16, 2010

tak suka la..jangan buat sesuka hati boleh tak

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


geram...geram....geram!!!!!!

mana tak geramnya...sesuka je dak ni bagi no phone ein kat orang...memandai betul la...padahal dah tau kan yang ein dengan mr.N

masuk kerja hari jumaat nanti, tau la ein fire dak ni...

rasa nak tukar nombor pun ada...dah bape banyak unknown number masuk dalam phone ein ni..bak kata mr.N, just ignored je semua tu...yeah, i will....

ape pun...dalam hati tetap ada mr.N...tak nak dia fikir yang bukan2...

di kesempatan yang ada ni, ein nak ucap selamat hari raya aidiladha kepada semua orang....dan, kepada mr.N, selamat hari raya aidiladha dear...ein minta maaf if ada salah silap...semoga kita mampu pertahan kan ape yang kita dah bina...


nak sangat beraya dgn mr.N




Monday, November 15, 2010

i want chocolate...more and more...

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


arini keje ein makan je..habis 1 per 1 coklat ein makan..badan naik??? biar la...dh x naik kot...fixed mcm ni je la...harini tak tahu la kenapa rasa nak makan je..stress kot...tapi sebab ape...mr.N?? takde kena mengena kot

hari ini sedaya upaya tahan diri dari msg mr.N...perit woo..tapi takat ni alhamdulillah berjaya la...buat2 happy dan ceria..siapa kata tak teringat kat dia...mentipu la nama nya tu..

ada orang bagi link kad kahwin...WTH betul la...saje nak bikin hati ein panas...ok tipu...kad2 yang diorang buat tu memang sweet2 je...

ada sesapa nak belanja ein coklat x...pelizz....ein nak coklat banyak2


Sunday, November 14, 2010

betul ke semua ini

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


masa tengah belek2 fb tadi, ternampak seorang ni post something...then click la untuk baca..ia mengenai 'tunang'...hanya dengan percakapan dan tanda setuju, kita dah sah bergelar tunang orang..walaupun tiada hantaran atau tanda pertunangan...siap di serta kan dengan video ceramah dari seorang ustaz..



nape ein bgtau semua ni??? kalau ikut kan ape yang di post tu, sekarang gelaran ein adalah seperti itu kepada mr.N

ein!!!! can u stop it...plzz ein...

hurm...rasa betapa sedih sangat2 sekarang ni...nampaknya, segala majalah pengantin dah boleh di buang dan tak perlu lagi untuk di beli...dah boleh stop buat something..dah tak perlu pergi survey segala barang...semuanya dah tak perlu *mr.N doesnt knw bout this*

dalam inbox hp, penuh dengan segala msg dari mr.N...x penah delete dari mula kenal...setiap kata2, setiap pesanan yang mr.N bagi, tersemat kukuh di ingatan ni..setiap permintaan nya, ein tunai kan..paling besar permintaan dia, minta ein tetap setia dengan dia..dan, hingga ke saat ni, ein masih setia..ein xkan lupa kan semua tu

benci nya bila rindu tu hadir!!!!




pagi yang suram

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


pagi2 dah muncul catatan yang entah ape2...ye, sejak life yang tak menentu ni, dah tak tahu nak luah kat mana...dah tak tahu nak buat ape

semuanya kembali macam dulu...tidur pun dah macam tak tido..mana taknya..kejap2 terjaga tengok hp, tgk ym..walaupun dah tahu hakikat nya akan semua tu

sedar la ein...bangkit la ein..do something...hurmm...jenuh dah ein berlawan cakap dengan hati...semuanya menidak kan...hati, jangan la keras begini..terima hakikat tu!!!

ye...kenyataan yang sangat2 pahit...segala kebahagian direntap dengan tiba2...tiada lagi dah mimpi2 indah dlm hidup ni...

tiada lagi semuanya...yang tinggal hanya la kenangan2 yang indah menemani hari2 ein..



mr.N...

walau ape yang awk buat, sy xkan berganjak....walau kemana awk pegi, saya tetap disini menanti awk



cerita di malam hari

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


paling benci bila malam menjelma...eh, bukan benci ciptaan Tuhan ye...cuma bila malam je mesti aku rasa sakit...sakit sebab rindu kan mr.N

ye la...selalu dia ada..msg, ym, webcam...complete semua tu..bila dia hilang ni, memang terasa sangat2...sebak la pulak time memalam ni

rindu nak dengar suara dia pun iye juga..rindu nak tengok gelagat dia kat webcam...tapi kalau time dia tengah busy, tak boleh kacau...cuma dia akan on kan webcam untuk ein tengok and teman kan dia buat keja...suka tengok dia buat keje....macam2 ekspresi muka dia nanti...rasa nak gelak pun ada..kadang2 rasa macam kena ignore je...hehe

kalau dia dah khusyuk sangat tu, mula la gatai main buzz2 dia...pastu nanti mula la dia buat pandangan panahan petir tu...errrkk, seram di situ...hahaha...kadang kala menjadi noty ni sangat best tau...tak boleh la nak buat selalu...kena tengok mood mr.N gak...ye la, takut nanti ape yang kita buat tu, jadi sebalik nya

perkara yang buat ein kena banyak bersabar, bila nak kejut kan mr.N..kadang2 tu memang tak sampai hati sebab nya ein tau dia penat sangat2..keje kat site memang meletih kan..then sambung buat keje kat rumah...kalau ein, mesti dah tumbang kot...kalau weekend, jangan harap la nak suruh dia bangun awal...takpe2...kena rehat cukup2

yang buat ein risau sangat2 sekarng ni, soal makan dia..dia kata kat area sana, susah sikit cari kedai makan...kalau ade pun kedai mamak...tak kan hari2 nak makan kat kedai mamak kan...memang kompem jemu la jawab nye...dat why la ein nak dia balik sini cepat2..biar projek tu cepat siap

hurrmm...panjang lak ein bercerita malam ni...sape yang tak kenal mr.N mesti cakap dia pendiam or sombong....ish..tak la..mr.N tu suka menyakat tau..dia suka senyum...kalau tengok senyuman dia, memang cair la...boleh termimpi2 lagi...hahaha

ein tau dia baca semua ni...

mr.N...........saya sayang awak!!

Saturday, November 13, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


for this time

i wont let u go anymore

not for this time

i'll here waiting for u


ye...ein memang degil

degil untuk mempertahankan hak ein


for others

please pray for me

for mr.N n me

for us


im a strong girl..i can do it

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


dah take ape lagi yang tinggal dalam hidup aku...semua nya dah takde...tapi, insyaallah..aku mampu untuk hadapi nya...sedih?? mesti la..jangan tipu diri sendiri..cuma bezanya kali ini aku lebih cekal

mungkin masa dia kembali dulu, aku dah ingatkan diri aku ni..tinggal kan sikit ruang utk hati aku di lukai lagi...dan, semua tu betul..aku dah bersedia..seperti yang aku bagitau dulu..aku dah redha..aku pasrah

aku tau dia dah berjanji dengan semua orang..dan, aku akan simpan semua janji dia..mungkin dia tak mengenali aku..aku memang orang yang setia dan berpegang pada janji..tak perlu untuk di pertikai kan lagi..

ruang buat dirinya??? sentiasa ada dalam hati ini...untuk insan lain???ntah la..dah takde rasanya..sebab aku bukan lah gadis yang mudah untuk serah kan hati ini pada mana2 insan lain setelah terluka...tidak semudah itu

aku tau ada rakan2 yang akn risau kan aku..insyaallah...aku cukup tabah kali ni..terlalu cekal..cuma doakan aku sentiasa tabah dan kuat ye...aku xnak jatuh lagi..cukup dulu aku jatuh dengan teruk..walaupun aku tau kali ni lebih sakit, insyaallah aku boleh ubati sendiri..

dan dia....aku akn sentiasa menanti dia walau sampai bila2..bukan mudah untuk aku buang semua ni..dan aku tak kan lari dari ape2..segala janji dia, akan aku genggam erat2..dah terlalu dalam kasih sayang yang dia tanam dalam hati ini..

wahai hati...terus la bersabar..ini hanya dugaan kecil..pasti ada hikmah yang besar buat insan yang selalu bersabar..jangan mudah mengalah..bertahan la..kita mampu hadapi kesakitan ini



*aku masih mampu tersenyum,
ketawa,
bergembira
walaupun ditemani airmata


**to my sis
i hope u wont tell our parents bout this
i want solve it by my own self
i knw i can handle it
no need to worries
and please
dont ask bout 'it' anymore
u knw what i mean



Friday, November 12, 2010

senyum lah dari hati pasti akan rasa tenang

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sekarang ni bila ein rasa tension, ein akn berdiam diri dan tersenyum dari dalam hati...tak tahu lah dari mana ein dapat idea ni..bila rasa stress, ein duduk diam2 then cuba fikirkan something yang akn wat ein tersenyum atau rasa bahagia..

kalau kita senyum sorang2 nanti orang cakap kita tak betul kan..so, that why la ein lebih suka tersenyum dalam hati..best tau bila dapat buat macam tu..hati yang stress pun boleh jadi tenang..

sekarang medium blog dah tak seberapa selamat..dengan 1 keyword sahaja, macam2 perkara boleh terjadi..sekarang ni kalau rasa marah pun tak boleh nak luah kat sini lagi..soal kerja, soal hati, semuanya la kena tapis betul2..kelak semua tu akan makan diri..

harini ada sesuatu yang buat kan ein tersenyum sorang2...hahaha...tapi senyum dalam hati je la..kena la cover..hurmm...ok fine...ein masih lagi tersenyum...hahahaha....


Wednesday, November 10, 2010

minggu kemalasan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


kan best if esok adalah hari cuti...boleh gulem2 kat rumah je..tak tahu la nape minggu ni langsung takde mood nak kerja..maybe disebabkan keadaan diri yang tak seberapa sihat..muka memang dah pucat je..dah macam ape je..puan pun tegur, x sampai hati tengok ein

nak cuti!!!! huhu...boleh tak esok taknak bangun pegi kerja..boleh ye...smpaikan hari tu message kat mr.N minta semangat dia sikit..ye la, mr.N tu kuat kerja..workaholic habis..kagum woo tengok dia kerja..respect kat mr.N..hehehe

esok baru khamis...nape minggu ni rasa masa tu berlalu dgn sangat lambat ye..selalu tu kejap je dah jumaat..

ein dapat off sehari..off untuk outstation yang ke langkawi hari tu..tapi syaratnya kena berada dalam kawasan...mean, ein tak boleh keluar dari KL...tapi cik, rumah saya kat klang...luar dari KL tu..macam mana tu...hehehe..

ein nak simpan off tu untuk bulan 12...tak tahu lagi nak buat ape dengan off tu...kalau mr.N ada takpe juga..boleh jalan2 kan..dah lama tak jumpa dia...rindu la



*doa kan kesihatan ein ye




Tuesday, November 9, 2010

our horoscope says.....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tadi belek2 majalah remaja member...saje je la dh lama x baca mjlh remaja tu...ein dh stop beli..hehe..dh beralih ke majalah lain lak....part yg plg ein suka, part horoscope...percaya tidak, juz for fun je...tp rasa nye mcm terkena je kan...

ni horoscope ein dgn mr.N


- CANCER-

kamu agak tidak terurus mungkin kerana terlalu memikirkan soal kerja..buat perancangan terutama sekali hal-hal yang berkaitan dengan soal kewangan..jangan sampai over budget seperti minggu lalu

-cinta-
inilah masanya untuk tunjukkan kelebihan dan kekurangan kamu agar si dia mengerti diri kamu yang sebenarnya


-VIRGO-

kamu di ulit dengan saat bahagia sekarang..kamu begitu mengambil berat dengan orang sekeliling kamu..kamu juga sentiasa cuba untuk memberi yang terbaik kepada semua

-cinta-
jangan terlalu merendah diri..si dia menerima buruk dan baik kamu



hurmmmm

horoscope ein yang cancer tu...isshh...memang tepat kena diri sendiri la...keje tu boleh tahan lagi...cuma harini takde mood sgt..hehehe psl kewangan tu memang over budget dah gaji aritu...main beli ikut suka hati je..jumpa je yg berkenan terus rembat tanpa berfikir..nsb la rasa agak berbaloi..pasal cinta tu, im always be my own self..x suka nak tipu2 ni..x happy pun nnt

horoscope mr.N yg virgo tu...alhamdulillah la kalau dia bahagia..ein pun tumpang bahagia..rasa rindu sgt2 kat dia skrg ni..horoscope cinta mr.N tu.....selalu ein ckp kat dia, sape pun dia..ape pun kekurangan dia, ein terima...xyah nak risau...setiap manusia kan ade kekurangan dan kelebihan tersendiri..so, xde ape yang nak di persoal kan..ein terima dia seadanya..

seriously...i miss him damn much....arini seharian kat opis, xtau la nape asyk igt kat mr.N..rasa bergenang lak airmata ni sebab terlalu rindu...baca majalah yg bab2 cinta, mesti hati ein tersentuh..



*abg..........
syg rindu sgt2!!!!


Monday, November 8, 2010

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


kat opis ein ade benda tu..................

errrrr

ala............yg gitu2 tu

huuuurrrmmmm

lenkali la citer


Sunday, November 7, 2010

nak ke taknak

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


khamis lepas, ade anggota dr IPD klang utara dtg...when they knw dat im from klang, they asked me if i want transfer to klang or not????

hurrmm...half of my heart say, I WANT....but the rest, I DONT WANT...

kat opis mmg ade beberapa org dak klang...ade yg klo blh mmg nak transfer...tapi, utk pengetahuan, keje ktorg xde kat IPD....kat IPK je...tu sbb lerr xleh transfer

anggota tu bgtau, dia mayb blh tlg...ipd tu pun x jauh dr rumah ein..tp hati berbelah bagi..ein pun x bncg dgn mr.N lg...hurmm

tgk la nnt camne...hati ein pd BA...sbb byk pengalaman blh dpt


Saturday, November 6, 2010

sehari suntuk terbaring sahaja

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


semalam seharian ein sakit...x boleh nak bergerak2...mcm ade pisau je dlm perut ni...sakit sgt2...mlm smlm, lepak kedai mkn...order mee sizzling...ein mkn sikit je sbb kureng sedap n tiba2 bibir jadi bengkak..tu yg stop mkn tu

blk dr mkn, tweet psl bibir bengkak...then sis eiyda kata mayb mushroom tu beracun...basuh x bersih...yang paling tak tahan, subuh2 lg ein dh start muntah2 n sakit perut...perut pun dh keras semacam je...smpai ke malam x henti2 lg ein muntah...mmg sakit sgt perut ni tiap kali muntah...sbb nye dh xde ape lg yg nak di keluar kan

ni pun still lg rasa sakit...tp alhamdulillah dh berkurang sikit dr smlm...arini dh blh bergerak sikit2...mlm td abh urut kan perut...meleleh air mata tahan sakit...tido pun x berapa lena...kejap2 terjaga sbb rasa sakit tu dtg...

dr awal tahun, sampai la hujung tahun, sakit x penah surut...ntah la...dugaan nak dtg...terima je la...




*dear...
i need u




Friday, November 5, 2010

bulan keborosan yang melampau

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


entah penyakit ape yg melanda ein bulan ni pun ein xtau...pantang jumpa barang yg berkenan, hbs ein main beli je tanpa pk byk kali...xtau la nape leh jadi mcm ni...x penah ein hbs kan duit gaji dgn secepat ni...slalu nye ein mmg akn berjimat cermat...tiap2 bulan mst ade ballance lg...tp kali ni, duit gaji dh hbs...

brg yg ein beli bukan yg murah2...harga mmg blh tahan la...blh buat blanja mkn sebulan kot...nxt week gaji...teroaksa pejam kan mata buat2 x nampak gaji dh masuk...sbb nye nak tunggu gaji bulan 12 lambat lg...td petang sempat lg pegi membuat pembaziran duit...tengok sekali imbas, then terus beli....perrgghh...giler ape dah ein ni...

hope keadaan ni xkan berterusan....or ein yg akn sakit nnt...kena tahan nafsu betul2 pasni...xleh ikut kan sgt nak bli mcm2...dlm kepala ni dh duk pk nak bli mcm2...issshh, x blh jdi ni...kena standby duit utk outstation..

xpe3...ein akn kecik kan skop brg2 yg ein nak beli...target terdekat, nak bli hp....dlm seminggu ni, mana2 ein pegi mst nmpk org guna hp idaman hati..perrgghh, tergoda sungguh dah ni...bukan hp canggih pun...yg biasa2 je...tp di sebab kan kaler dia white yg menggoda tu, maunye ein x tergoda....wakakaka


* to everybody...
pls stop asking me bout marriage
im so tired



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal