Sunday, February 28, 2010

buat kamu

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


Saat hati mu
Terus menusuki jiwa ku
Tak pernah ada lagi rasa curiga
Cukup cinta yang ku minta
Dan takkan pernah ada
Cinta yang lain
Cinta yang lain
Ku berikan semua cinta
Tanpa ada rasa ragu
Ku hadirkan semua rasa
Yang terindah dijiwa ku
Untuk mu
Dan bila bulan tak lagi bersinar
Angin tak lagi berhembus
Hati ku tetap untuk mu selalu
Takkan pernah ada lagi
Tak percaya
Hati ini untuk mu
Hati ini untuk mu...




indah saat denganmu
cinta yang terbaik sepanjang hidupku

kini hanyalah mimpi
menatap dirimu kembali disini
bersamaku lagi

dengarlah kasih
ku merindukanmu

masih untukmu
kusimpan cintaku
walau kau tlah
lupa denganku
tak ada yang
mampu menggantikanmu
masih untukmu
seluruh rinduku
walau semua
takkan kembali
biar ku mencintai dalam
hati…




Saat cinta berakhir lukai hati
Sesali diri
Tak pernah ku mengerti isi hatimu
Bahkan diriku


Akankah kembali lagi
Cinta yang dulu
Dapatkah kita satukan kasih
Ku ingin dirimu kembali


Hanya dirimu kasih
Yang kurindukan selama ini
Walau ku yang memulai pisahkan cinta
Maafkan aku


Akankah kembali lagi
Cinta yang dulu
Dapatkah kita satukan kasih
Ku ingin dirimu kembali


Kau terlalu indah untukku lupakan
Kau selalu dalam cintaku
Ku sadari cintamu telah berubah untukku


Tapi ku berharap kembali
Cinta yang dulu
Dapatkah kita satukan kasih
Ku ingin dirimu kembali..
Harap kembali
Ku ingin dirimu kembali…



*mengerti la kasih
akan luahan hati
yang ingin ku sampai kan







tag dari piston

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


salam


kali ni nak jawab tag dr piston lak...nasib baik tag kamu senang...hahaha...kalau tak kompem ein malas banyak sikit nak buat tag tu...wikikikii




1) - you hanve to print screen wallpaper that you are using right now




2) - tell us why you like the wallpaper

suka sebab simple je...words tu yang wat ein tertarik...hehe...sorry, desktop ein memang kosong n simple je....


3) - tag 10 people

tak tau la nak tag sape....sape yang baca sila la buat ye...jgn nak cengelat tau...



********************************************************************************

iklan jap


ni ein nak tolong promote untuk kawan ein

maklumat lanjut sila lihat di sini




sape2 yang ade berdekatan tu boleh la pegi ye




Friday, February 26, 2010

2 dalam 1

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


salam


ein nak sambung update pasal entry2 yang lepas...ade 2 entry rasanya yang ein lom wat sambungan update dia kan...kemalasan melanda la buat masa sekarang ni...di tambah2 lagi dengan cuaca yang panas terik...nak buat ape pun, takde mood

ein update pasal entry kenangan itu dengan im a babysitter....ein letak gambar je la ye..sebenarnya takde ape yang nak diciter kan..dat why la ein letak pic je....hehee




****************************************************************************

sambungan entry kenangan itu....



ni la kotak khazanah yang ein citer kan tu


nak tgk isi kotak tu ke...jeng........jeng...........jeng
ade tuppaware lagi dalam tu


ni la isi dalam tuppaware tu
segalanya tu kenangan masa ein kat teknik klang...setiap satunya ade kenangan tersendiri...setiap nama yg ade, insan2 yang baik n ein sayangi...tapi ada 1 nama takde dalam tu...kawan rapat ein-fatimah...mana ntah dia sekarang ni

kad ucapan tu ein dapat masa form4...from...................abg2 senior la...haha...nak tau pasal ni ke??? tak payah la ye..kang kamu kata ein terperasan lebih la pulak kan....hahaha...nampak je indah, tp zaman form4 ein penuh dengan kepahitan..hasad dengki dari orang lain hingga merubah ein menjadi orang lain...



********************************************************************************

sambungan entry im a babysitter



dah seharian bermain, dia tdo dengan lenanya...lega......leh buat keje lain..nak mandi pun susah sebab takde sape2 kat rumah yang leh tengok2 kan dia..so, kena la tunggu abah balik dulu

penat nye la kekasih hati cikya ni ye....syyuuuuhh....jangan bising..irfan tdo


ok....dah petang...time untuk berjalan2....hehehe


heart this kekasih hati so much




*hohoho
irfan berjaya membuat kan
cikya kena gelak dgn wan n mama
sebabnyaaaaaaaaa
irfan yak dengan banyaknye n busuknya
ekekeke




Thursday, February 25, 2010

owh, babysitter rupanya daku arini

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


7.00pagi


cikya bgn.....bgn....kata nak jaga irfan today....


jap2....gosok mata...tampar2 muka.....mimpi ke aku.....errrrkkk.......daku x bermimpi rupanya....ekekee


semalam saje je gurau2 dgn mak ckp biar la irfan tgl rumah...sbb nenek yang jaga irfan ade hal arini...then mama irfan ckp nak bw g opis...saje je bg idea suh irfan duk rumah.....huhuuuuu sekali btl2 dah irfan tgl rumah....wuutttt, ein kena jadi babysitter la arini..


fuh...fuuuhhh....fuuuhhhh....hope xde ape2 la...hope ein dapat jaga irfan dgn baik arini....adakah kesabaran daku akn tercabar pd arini....adekah akn ade perkara2 yg x patut....tgk je la nnt camne



*irfan, jgn yak tau
huhuuu
nnt sape nak cuci
cikya x pndai
agagaaaa





Wednesday, February 24, 2010

kenangan itu..........

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


salam

sedang ein belek2 kabinet buku tadi, ternampak la sebuah kotak kecil yang berisi khazanah zaman dulu2...tak ada apa pun isinya cuma sebuah kenangan lalu..kalau nak diikutkan hati, ein taknak ingat segala kenangan masa sekolah dulu...tak ada apa yang istimewa pun..cuma banyak kenangan yang menyakitkan

dulu masa kat sekolah, ein sering jadi mangsa buli dan hasad dengki kawan2..entah apa yang tak puas sangat dengan ein pun, ein tak tau..jauh sekali ein mengganggu mereka..mencampuri urusan mereka pun tidak pernah...

walaupun kenangan itu pahit, tapi sukar untuk di padam kan dalam kotak memori tu..dari pengalaman itu la ein belajar untuk tidak mempercayai sesiapa pun...belajar mengatakan bahawa bukan semua orang boleh di panggil kawan...di waktu senang, mudah sangat melupakan..sedikit pun tidak menoleh..tapi apabila dah susah, barulah nak ingat..

bukan ein nak berdendam dangan sape2..malah ein belajar untuk memaafkan semua orang..tp adakalanya, ein tak mampu untuk memaafkan mereka yang pernah mengaibkan ein...cukup la mereka pernah memburukkan2 dan memalukan ein..sampai bila pun, ein sukar utk memaafkan kalian...

bila ingat semua perkara tu, membuatkan ein tidak berasa nak berjumpa dengan kawan2 sekolah pun..kalau ada pun, yang betul2 bergelar kawan..selain dari itu, tak ingat pun takpe kot


sebenarnya ein nak wat entry pasal benda lain..tapi pasal kenangan zaman sekolah gak la...nak tunjuk kan ape isi dalam kotak khazanah tu..tp entry ni pun dah panjang kan...so, next entry la ein citer n tunjukkan ye




gantung

diary miszgarfien 3 org kwn gapil






Ku harus menemui cintaku
Mencari tahu hubungan kita
Apa masih atau tlah berakhir

Kau menggantungkan hubungan ini
Kau diamkan aku tanpa sebab
Maunya apa ku harus bagaimana

Kasih

Sampai kapan kau gantung
Cerita cintaku memberi harapan
Hingga mungkin ku tak sanggup lagi
Dan meninggalkan dirimu

Detik-detik waktu pun terbuang
Teganya kau menggantung cintaku
Bicaralah biar semua pasti


Tentunya hubungan cinta denganmu
Membuat ku sakit
Hingga mungkin ku tak sanggup lagi
Dan meninggalkan dirimu



sorry la kalau sape2 rasa bosan bila masuk kat blog ni...ckit2 update lagu je kan....nak luah lebih2 kang ade yang salah paham..so ein luah kan melalui lagu je la...ein akn letak lagu bila ein rasa kan lagu tu ade kena mengena dengan jiwa ein..bukan nak jiwang or ape..cuma ni je la cara terbaik utk ein share kan prasaan ein....




lagu ni ein x tuju kan utk sape2 pun
cuma penah ade kisah disebalik lagu ni


mr.N,
ein xkan tgl kan kamu
no worries ok

MHSM



Tuesday, February 23, 2010

mr.monkey betul la!!!!

diary miszgarfien 7 org kwn gapil




ni mr.monkey pemberian seseorang...dah tinggal kenangan pun....saje nak glamer kan mr.monkey ni...dlm kata lain, nak jelles kan en.anarm sbb dia nak mr.monkey ni...hahaha....x boleh ok...

mr.monkey ni jadi avatar ein kat twitter...rmai dh yg geram dgn mr.monkey ni...smpai ade yg nak tarik telinga....agagaa....mr.monkey x bersalah ok...






ade sape2 lg ke yang berminat dgn mr.monkey ni....owh plzz.....jgn kidnap dia ok

monkey ni sepasang sebenar nya...tp ein cuma ade boy je...yg gurl nye xde...sape2 yg pegi kat menara kL kat kdai bebas cukai tu, blh x tlg beli kan ein monkey gurl....plllzzzzzz

huhuhu.....ketandusan idea xtau nak update ape

ampuuuunn



Monday, February 22, 2010

xde keje

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


ein memang takde keje kalau malam2...selain layan tweet, ein try segala application yang ada kat facebook tu...wakakka....tp takde la nak publish...juz for fun


M - Makes dating fun / membuat pacaran lebih menarik
I - is really sweet & romantic / manis dan romantis
S - makes people laugh / membuat orang tertawa
Z - very broad minded / memiliki fikiran yang luas
G - very outgoing / sangat disenangi sesiapa saja
A - crazy / seorang yang gila-gila
R - funny / seorang yang lucu
F - loves people wild and crazy adore you / sukakan pasangan yang agak liar dan gila-gila
I - is really sweet & romantic / manis dan romantis
E - has gorgeous eyes / memiliki mata yang cantik
N - is a very good kisser too! / pemberi ciuman yang bagus juga




klo utk nama penuh, cuma ade beberepa huruf je yang takde dalam list "miszgarfien" tu



U - is loved by everyone / disenangi oleh semua orang

H - stick to one / setia kepada yang satu



memang takde keje kan....wahahahaha....kebosanan melanda ni

agak2 la kan..kamu semua yang kenal ein, ada tak ein macam dalam senarai kat atas tu...hahaaha




Saturday, February 20, 2010

diary miszgarfien 8 org kwn gapil

salam




ni hadiah yg ein dapat dr tedi sebab join contest spontan kat blog dia..tengok dekat sini pasal kuiz tu..kalau tak percaya tgk result di sini ye...ade nama ein....hahahha...soalan dia senang je kan...ein main teka je masa tu...hehehe...ade juga orang yang jawab sama dengan jawapan ein...tapi ein jawab yang paling awl..so ein la di kira sebagai pemenang...hehe..kenyang la ein makan ayam nanti...syok2

thanks ye tedi


anarm : sila jangan jelles dengan voucher KFC tu...hahha...bucket lagi tu...lalallalla...



jom layan lagu dari hafiz AF7





lirik lagu : hafiz - noktah cinta


Ternyata semua bicaraku
Tersimpan di dalam hatiku
Ternyata semua soalanku
Tak pernah kau fikir di fikiran
Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya


Berbicara tentang cinta kita
Masih tiada noktah penghujungnya
Berbicara tentang perasaan
Simpan saja semua itu

Mengapa kau masih
Mencari kepastian dalam cinta
Dan di sini masih
Menanti jawapannya

Tuhan tolong nyatakanlah
Padanya tentang cinta
Adakah masih diriku diperlukan
Tuhan tunjukkan padanya
Tentang apa yang ku fikirkan
Adakah cinta ini perlu untuk dirinya



lagu ni cam ade kekuatan yang tersendiri...video klip yang menarik bagi ein...tak tahu la nape ein suka sangat dengan lagu ni..tak ade la suka mana..tp boleh di kategori kan suka...lagu ni macam ade jiwa je...hahaha...padahal lagu ni macam ein nak tujukan kepada si dia je...kih3...


*kamu dh jumpa blog ein ye
wahahhaa
hope kamu mengerti segala nya



diary miszgarfien 5 org kwn gapil



ehem3......

kamu skodeng blog ein ye

wahahhha

xpe2....

sila la baca ye

suka2....ngeeeeh3



*imusm ok



Friday, February 19, 2010

ku ingin kamu

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

lagu ni jiwa ein...wahahaha

jiwang lak tiba2

sekali sekala je kan



demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku

kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…
sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa

di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu

selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernapas

Romance - Kuingin Kamu






Wednesday, February 17, 2010

perlukah ego??

diary miszgarfien 10 org kwn gapil


salam


bila sebut pasal ego je kan, ape yg kamu suma fikir kan....ego ni selalu je berkait rapat dengan kaum adam a.k.a lelaki...sape tak setuju pergi main jauh2 ye....hehehe...ein bukan nak buat entri berbentuk gender...tidak sama sekali ye...cuma ini fakta...bila sebut pasal ego je, mesti pasal lelaki kan


ein cuma nak tau, perlukah ego yang tinggi melangit dalam diri seorang lelaki tu...bukan la tak boleh ade sifat ego itu...tapi kalau boleh, biar la kena pada tempat, masa dan keadaan...ego yang tinggi ni hanya la merugikan je...kang tak pasal2, menyesal kemudian hari sebab terlalu ego


tapi kalau takde ego langsung pun tak boleh...ego tu tetap kena ada..cuma biar la yg bersesuaian..sebab kaum adam a.k.a lelaki ni akn jadi seorang ketua keluarga...nanti kalau takde sifat ego tu, kaum perempuan lak ambik kesempatan...sila jangan buat camtu ye...tak baik ok..perempuan pun ada gak yang jenis ego...kadang2 melebihi ego seorang lelaki...agak menguji kesabaran gak la bila berdepan dengan orang yang macam ni...


pada sape2 yang rasa ego dia tinggi melangit tu, bawa2 la kurang kan ye..jangan di sebab kan ego tu, kamu hilang segala nya..hilang org yang tersayang, hilang keluarga, hilang kawan2...bukan ke merugikan tu...


perlu ke tak ye seseorang tu menjadi ego???




*p/s : ein akui, dulu ein ego...boleh di kata kan agak tinggi gak la..tapi ein belajar untuk kurang kan perasaan ego tu dan mengalah...

**p/s : ein penah kenal dengan lelaki yang xde prasaan ego langsung dan lelaki yang terlalu ego...



Monday, February 15, 2010

kepenatan

diary miszgarfien 9 org kwn gapil




ein tersangat2 la penat saat ni...baru je smpai dr kampung tercinta...kat sana sangat2 panas...xde hujan lgsg...air kolah pun terasa hangat je...klo dl, nak mandi kul 8pg pun terketar2....tido malam pun camtu gak...x sah klo x pkai baju tebal2 n berselubung....tp skrg ni kat kg mmg pnas berdenting...


penat mmg la penat...tp best sgt2 klo blk kg...dpt main dgn syahmim, sakat mimi n layan adik2 sedara yg lain....1 lg yg best....MAKAN TIME....ngeeee...keje ein mkn je non stop dr pg smpai malam..part tu mmg best la...duk kat kg 2hari, rasa cam dh tambah 10kg je berat ni...ngeeeh3...kejap2 makngah wat kuih traditional..jap2 achu masak something..pastu kang mak lak goreng mcm2...adooiii, mmg kekenyangan la...


now, ein dh smpai klang...nak balas dendam utk tdo puas2...penat lorr..ntah penat watpe pun xtau la...


k daaaa...nyte



*owh, mish mr.N
mish sgt3




Friday, February 12, 2010

omongan kosong

diary miszgarfien 10 org kwn gapil



tetiba terasa gatal lak tangan ni nak taip entry dia siang hari...klo x, tunggu tengah malam je selalu nye ein update blog...wahahaha....xde ape2 citer pun...saje gatal nak taip...dlm kepala ni ade benda panas nak luahkan...tp xpe la..biar la ein pendam n maafkan je...hati pun lebih tenang ye tak


arini abg pos ekspress yg encem tu dtg rumah..hehe...dia still lg cam ein...dl dia byk hntr brg kat rumah...tp ni dh lama xde brg, dia pun igt2 lupa lot rumah...tp bila dh masuk tu, dia senyum je...aauuuwww, rindu lak kat abg posmen 2...wahahhaa....gataii sudah....dia hntr adk nye barang...tp ein pun dpt barang gak..dapat felt name hp keychain yg ein order dr blog kak wannur...baik je kak wannur tu tau...nnt nak order lg ye kak...ein nye order kat cni


1 utk mr.N.....2 utk ein...

ape2 ein wat, mesti or harus ade utk dia juga...ye la..dh nick name kami pun sama...ape2 ein wat, mesti terpikir dia...td ym dh dgn mr.N...dia gelak je...hahaha....hapy3...dia kata nak...tp senyap lak pastu...xpe la...yg penting, im happy ok..anggap le gift v-day utk mr.N...



jgn nak claim ni gmbr google ke, photoshop ke ape ke...lempang lelaju kang tau la...ni gmbr ori ok..
ni lerr baby baru ein..mereka duk dlm bilik dgn ein...hehehe...kuat mkn ni...asyk bunyi twit tweet twit je minta makan....hahahaa


2 je la kot ein merapu...ngeeeh3....oh ye, esk (sabtu) ein xde....tak on9 ler jawab nye sbb ein balik kg...ade kenduri arwah atok ke100 ari...MAKAN TIME...hehehe...


oooowwh...my adik sudah pndai skodeng blog ini..wahahaha....mentang2 lerr blog dia ehem3...xleh nak komen...akk serang kang, tau la...wahahaha....mish u dik....



Thursday, February 11, 2010

a daughter, PA n driver

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


salam

im soooo tired today....not for today only...but everyday...wawawaaa....ntah ape la yang ein buat kan...nak kata dah keje, belum lagi..tapi memanjang je busy...nak tweet pun dah xde mood...sape1 yang mention kat ein, tapi ein x reply tu, paham2 la ye...ein xde depan lappy time tu


tengok title pun dah boleh paham kan...jawatan ein sekarang, seorg anak perempuan yang x bape nak comey kepada seorang abah....then ein juga PA (personal assistant) kepada abah juga...x ketinggalan juga jawatan DRIVER....wawawaaaa....best x keje ein sekarang...tapi kan.....kaaannnn.....kaaaannnnnnnnnnn.....jawatan yg ein sandang sekarang ni xde gaji lor....wawaaaaa




tapi............tiap kali keluar dengan abah, mesti abah belanja makan...hoooyeeeaahhhh...macam2 boleh makan..dah penat pusing2, ronda2, jalan2.....mesti abah suruh stop kat mana2 kedai utk minum....tangtu memang syok wooo....keje ein makan je...so, xleh nak complain badan dah makin comey....hehehe


yang x bestnya jadi driver ni, time tunggu abah....bila dah stop kat mana2, mesti berjam2...adeeiii..bosannya...kalau sekejap xpe gak...kang ade lak yang pengsan sebab bosan...yang paling bestnya td, dah la hujan, nak start kete pasang aircond, minyak lak dah kureng...so, duk je la dalam kete sambil berpeluh2



nasib baik la batery hp banyak....leh gak lerr wat xtvt yang x seberapa nak berfaedah ni....dah xtau nak watpe lagi...nak tweet via hp, xleh...sbb opera mini ein x jadi...nanti kena caj...hbs tolak crdt....so, tweet guna gladly je la...ckp sorang2 kat twitter tu



kadang2 bila camni, rasa cam best lak..duk rumah, jadi assistant abah...leh g jalan2...pastu abah belanja makan...nak ape je, dapat...xde wit, minta kat mak....errrkkk, jangan tiru prangai ni oke...sungguh x sopan...mintak duit kat mak...nak wat camne...kena gak minta, sbb kena bawa adk g bli mknn after dia hbs skolah tengahari..kat rumah dia xnak mkn...kang xde duit, sian lak adk x mkn....dh ler cerewet...ggrrrrrr





wawawawaaaa.....sila jangam muntah tengok gambar miszgarfien yang dah x bape nak comey sekarang ni...errkkk.....ampun....entry sengal + weng3 dh ni sbnr nye....ok3, dh.....nak tdo...arini penyakit moonlight datang menyerang...di tambah dengan kepala berdenyut...



*mish mr.N so much
waawaaa
need him lorr






Tuesday, February 9, 2010

syukur pada-Mu Ya Allah

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


salam

pertama sekali, ein panjat kan setinggi-tinggi kesyukuran pada Allah....terima kasih Ya Allah kerana Kau makbulkan doa kami semua....syukur sangat2....

lebih kurang 830 pm waktu malaysia, bro azlan tweet ckp boy dah sedar...syukur sgt2...alhamdulillah...tak terkata dah rasanya suma org kat twitter tu bila dapat tau boy dah sedar....cuma masa dia sedar tu, bro ckp dia kejang..but doktor dah check n bgtau, suma nya tak ada ape2....

tak tergambar dah kesyukuran ni...masing2 di twitter mengucap kan kesyukuran dengan keadaan boy yang dah sedar....lega rasa nye...lebih2 lagi bro...terlalu gembira...permata hati dia dah sedar..

mengalir airmata kesyukuran tatkala ein dapat berita boy dah sedar...

Terima Kasih Ya Allah kerana perkenankan segala doa kami...hny pada-Mu tempat kami mengadu...hny pada-Mu tempat kami mencurahkan segalanya....Ya Allah, Kau berikan la kesihatan yang baik dan tubuh badan yang sihat kepada azllee...panjangkan la umur azllee...berila kesempatan pada dia untuk menikmati kehidupan di bumi-Mu yang indah ni...

moga boy akn cepat sembuh n sihat seperti sedia kala...ein akn terus mendoa kan kesejahteraan boy...

syukur

alhamdulillah



kuiz "JEJAK ORANG MISTERI MOHDZAID.COM"

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

salam


adakah anda seorg yg penyabar??? cool?? n rajin??? owh, anda ada ciri2 tu suma....bagus2...ein nak ajk kamu suma join kuiz kat blog mohdzaid.com ni...tp make sure korang ade syarat2 tu la...kena sabar, cool n rajin....

bak kata saudara mohdzaid, kena menjadi seorang yang penyabar, tak cepat naik hangin, tak ada darah tinggi, migrain dan yg seangkatan dgn nya la








ni kali ke2 rasa nye ein join contest yg dianjur kan oleh blogger....ein nak join kontest ni bukan ape...rasa cambest je..lgpun ein mmg suka geledah2 blog blogger yg lain...weee...bila ein follow sesebuah blog, ein mesti akn baca suma entry yg ade....so, xde mslh kot utk ein join contest ni...*rasa cam kelebihan lak..wink...wink*...miyahaha...rugi woo klo kamu suma x join..sbb sng sgt la nak JEJAK ORANG MISTERI tu..hadiah pun not bad la...mmg rugi la sape2 x join..

Tempat Pertama

Hadiah Misteri + CD dari artis SonyMusic Malaysia = bernilai RM50

Tempat Kedua

Hadiah Misteri + CD dari artis SonyMusic Malaysia = bernilai RM30

Tempat Ketiga

Hadiah Misteri = bernilai RM20

Saguhati x1

CD dari artis SonyMusic Malaysia


*tgk2...best x hadiah dia*


Syarat Penyertaan :

1) Perlulah menjadi Follower aku .. saje je ni sebab nak tambahkan lagi follower sebab senang aku nak masuk blog korang bila-bila masa! - DONE


2) Korang perlulah menjadi seorang yang penyabar, tak cepat naik hangin, tak ada darah tinggi, migrain dan lain-lain sebab aku dah letak Orang Misteri Mohdzaid.com tu kat dalam entry blog ini secara rawak.. ada 20 Orang Misteri Mohdzaid.com kesemuanya, so far blog aku ni ada 375 entry, korang kenalah belek satu-satu. Kalau jenis yang tak penyabar tu sah-sah tak dapat cari.. so korang kenalah klik satu-satu setiap entry aku tu ye. - DONE


3) Lepas korang dah dapat kesan Orang Misteri Mohdzaid.com tu, copy kesemua 20 link post tu.. - DONE


4) Dah copy 20 link tadi terus emailkan link tersebut ke saya_telah_jejak_orangmisteri@mohdzaid.com , haaaa saja je suh email.. sebab kang kalau suh paste kat komen ramai pula orang yang sesenang copy paste balik… (AMARAN: Sesiapa yang paste kat bahagian komen 20 link tersebut, kelayakan anda akan terus dibatalkan) tiada kompromi! .. - DONE


5) Jangan ingat dah dapat 20 link tu korang dah boleh menang, hehehe ada satu lagi syarat… Buat satu post kat blog korang tentang kuiz Orang Misteri Mohdzaid.com, buat dengan gaya kreativiti anda dan ini akan meningkatkan lagi peluang anda untuk memenangi hadiah misteri itu. Jangan lupa lampirkan gambar Orang Misteri Mohdzaid.com dan link http://mohdzaid.com/ di blog anda ye. - DONE


6) Selepas dah dapat kesan kat mana 20 entry Orang Misteri Mohdzaid.com tu duduk dan korang telah buat post tentang kuiz ni kat blog korang, jangan lupa komen kat page ini dan letak alamat blog korang untuk senang aku review. - DONE


7) Jangan lupa letak @referrer macam mana korang tahu tentang kuiz ni… - DONE

haaaa tu je syaratnya amacam senang je kan!..?… hadiah misteri bernilai RM100 menanti anda… jangan risau.. hadiah gerenti gempak punya!.. Kuiz ini akan berlangsung selama SEBULAN DAN AKAN TAMAT PADA 7-MARCH-2010 , Pemenang akan di hubungi melalui email dan di entry ini

Apa tunggu lagi cepat cari dan jejak Orang Misteri Mohdzaid.com dan buat entry yang paling gempak di blog anda.. Keputusan juri adalah muktamad! sebarang bantahan tidak akan dilayan! heheheh..

ein dapat tau pasal kuiz jejak orang misteri ni dari blog mohdzaid.com sndr...atau pun senang citer ein tau dr tweet dia...cepat2 ein klik kat link tweet dia...


so..........kawan2 semua...jom lerr join ramai2...kita meriah kan blog mohdzaid.com tu lg...masih sempat lg nak join ni...bnyk lg masa tu...pastu klo dh join, n dpt tau dr blog ein, jgn lupa letak miszgarfien yg comey ni sbg referrer kamu ye...hohoho.....it so easy ok...

wpun ein kena wat 2x sbb link2 yg ein save kan 2 xleh buka, 2 x wat kan ein patah semangat utk join kuiz ni...sekejap je dpt cari....weeee...best3......





Sunday, February 7, 2010

boy...semoga cepat sembuh

diary miszgarfien 8 org kwn gapil



5 feb 2009 - 2.59am (waktu malaysia)



ein igt lagi waktu 2....ein dgn bro azllee masih lagi bertweet seperti biasa...tiba-tiba dalam pukul 3.15am (waktu malaysia) ein prasaan tweet bro pasal boy...bro ckp boy pengsan kat sekolah...Ya Allah, jangan la ada ape2 yg buruk berlaku pada boy..hati ein tak tenang..risau kan boy...hny mampu tunggu berita dr bro azllee je

wpun mereka jauh beribu2 batu di Vegas sana, tp kami dh umpama abg n adik...wpun kami x penah berjumpa, tp ein harap ein punya abg seperti bro azllee...saat ni, laju je airmata ni mengalir...boy belum sedar since operation dia...bro ckp ade pendarahan ckit tp dh stabil...so far, jantung dia berdenyut dgn normal...

boy baru je 7tahun...masih kecik...tp berat dugaan dia...apelah daya budak sebesar itu menahan segala kesakitan tu..kita yg dewasa ni pun, belum tentu dapat menahan...berat lg mata kita yg melihat, telinga kita yg mendengar...berat lagi dugaan yg bro azllee sedang lalui...bg dia, boy adalah nyawa dia..hny boy sahaja la yg dia ada dlm hdp nya...

setiap kali teringat kan boy, pasti laju je airmata ini mengalir..ein doa kan boy cepat pulih..bro kena kuat ye...kami rakan2 di twitter akn sentiasa doa kan yg terbaik utk boy n bro...ein tau, bro sangat perlukan family bro...mereka jauh..tp ein yakin, mereka sentiasa bersama bro...


boy, kamu kena kuat...kena cepat sedar...sian kat daddy...daddy rsau sgt tu...kamu kena sihat cam biasa...kawan2 suma rsau kan boy..nnt dh sihat, jak daddy blk malaysia ye...boy cepat pulih ye...kami semua sayang kan boy...be strong ye dear...

bro, kuat kan semangat ye..ein tau, berat sgt bagi bro dugaan ni...hny pd Allah je la tempat utk kita bermohon n mengadu...bro jg kesihatan juga ye..alas perut 2 wpun ckit...jgn nnt bro yg sakit..sape yg nak jaga boy...

kawan2.....sama2 la kita doa kan utk boy ye..moga2 dgn doa kita semua, boy akn sihat sepertia biasa...bro azllee n boy, sgt2 memerlukan sokongan dr kita semua




*ein dh x mampu nak menaip lagi
semakin deras airmata ni mengalir



**maaf klo ade perkataan/ayat
yg tunggang langgang
x mampu nak bendung kesedihan ni



**********************************************************************************

UPDATE :

berita terbaru tentang boy.....boy dlm keadaan koma skrg ni...ein pohon pada semuanya, sama2 la kita doa kan boy agr cepat sedar dr koma tersebut....


**********************************************************************************

UPDATE 2 :

lebih kurang kul 330pm waktu MY, boy akn di masuk kan ke OR utk operation kali ke2...harap operation kali ni berjaya n boy akn sembuh....kt doa sama2 moga operation kali ni berjalan dgn lancar n boy akn pulih seperti biasa






Friday, February 5, 2010

terbaik di malam hari

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


ni lerr keje ein sekarang bila tgh malam...

makan

makan

makan

dan

makan


xtau la nak jadi ape...kejap2 lapar...pastu lapar lagi....

ni semua sebab yash n anarm la

diorg la yang banyak pengaruhi ein kuat makan

mana tak nye

si yash, kalau dh tengah malam pas tutup cc dia, mesti g ngeteh....pastu tweet ckp tgh mkn roti petak cheese la, megi goreng la..mcm2 la...si anarm pun sama....asyk makan je.....gggrrr

ekekeke....kang jap lg kompem kena serang dgn mereka kat tweet...tp mmg betul pun...ein dh join geng diorg jadi kuat mkn....ye, sila salah kan mereka berdua ye..muahahaha

nyetok ckp, ein tengah bahagia...sbb 2 asyk lapar je...hati senang...ceehh...mana ntah datang nye bahagia...xde nye la....kih3




megi goreng pedas dr CINTAN....dan hot chocolate dr COCOARICH

mmg terbaik di tengah malam la

megi goreng tu memang betul2 pedas...nak2 ein letak black pepper..perrgghh...berasap..

nyesal x cuba CINTAN dari dulu lg...

COCOARICH tu lak lagi sedap dr cadburry punya....


*sila la cuba ye





baju ni pemberian dari mak...patut nye ein yg bg mak hadiah

ye la, kan besday mak

tp....ni terbalik lak...

mak balik keje ptg tadi terus bagi ein baju ni

terima kasih mak


*pssstt : baju ni besar la...tp ein tetap akn pkai gak



klo camni la

ntah bila nye la

ein nak kurus

cam hampeh je







 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal