Thursday, February 4, 2010

happy birthday mum

diary miszgarfien



salam


sedar tak sedar, rupanya kita dah berada dalam bulan FEBRUARY....permulaan bulan february yg x best bagi diri ein...but...ein harap xde ape2 lagi benda yang x best berlaku dalam hidup ein...baru 4hari dalam bulan february ni...tp rasa macam banyak je benda yang ntah ape2...


eh......dah masuk 4hb february eh....ehh......bezday mak la....adoooii...ein hampir2 terlupa akan birthday mak...ngeee....ampun mak....tapi xpe...sebab kkak orangg pertama yang wish kat mak kan....seee....comey tak anak tunggal perempuan mak ni...baik lagi tu...ngeeeh3...patut la ein terasa nak wat kek tadi..rupa2 nya birthday mak....






mak....

kkak ucapkan SELAMAT HARI LAHIR YG KE-53
semoga Allah sentiasa memberkati mak
panjang kan umur mak
murahkan rezeki mak
dan berikan mak tubuh badan yg sihat dan kesihatan yg baik hendaknya

mak....
kkak minta maaf tiada apa yang special
di hari ulangtahun kelahiran mak ni
kkak cuba berikan yang terbaik buat mak
kkak akan cuba sedaya upaya
untuk membahagia kan mak
selagi kkak masih bernyawa

mak....
kkak minta maaf andai selama ni
kkak banyak susah kan mak
kkak x mampu hidup tanpa mak di sisi
walau jauh camne pun kita
kita tetap berhubung
bergayut berjam2 di talifon
kadang2 dekat pun kita still bergayut

mak....
kkak SAYANG SANGAT2 KAT MAK
kkak tak x pndai nak luah kan
kkak bangga jadi anak mak

mak...
terima kasih untuk segala2nya











ni kek epal yg ein wat tadi....kurang jadi sikit...tp rasa dia memang sedap...cuma kena kurang kan gula dia....nak resepi ke....hehehe


Bahan-bahan :

1 biji epal
100g mentega-suhu bilik
80g gula halus + 2 sudu besar gula (kalau boleh kurang kan)
2 biji telur
100ml fresh cream/whipping cream
150g tepung gandum
1 sudu kecil baking powder
*ein tambah bikarbonat sikit


cara:

1. bersih dan kupas kulit epal. Potong kecil-kecil lebih kurang 3mm. Gaulkan dengan 2 sudu gula (letak 1 sudu pun dh ok). Kemudian masak sehingga epal jadi lembut. Atau boleh juga masuk ke dalam microwave. Panaskan selama 3 minit

2. pukul mentega sehingga jadi bentuk krim. Kemudian masukkan gula, pukul sehingga putih

3. masukkan telur satu persatu sambil dipukul

4. lepas itu, masukkan fresh cream. Kacau sehingga sebati

5. kemudian masukkan tepung yg telah diayak dengan baking powder. Kacau sehingga sebati

6. akhir sekali masukkan epal+air (air yg keluar dr epal). Kacaukan. Lepas tu masukkanlah ke dalam loyang

7. bakar selama 35 minit dengan suhu 180C





*ein rosak kan mixer masa wat kek ni...sampai berasap mixer 2...hehe...hangit je bau mixer tu....tp mak cakap biar kan je...adooiii...cian kat mak


*sebenarnya....
ein benci february
x suka ok
nape???
pikir sndr la ye







8 org kwn gapil on "happy birthday mum"

BELALANG on Thursday, February 04, 2010 2:19:00 AM said...

ermmm cm sdp je kek epal tu.. hihi
nk jugakkkkkkk =)

@adlynna@ on Thursday, February 04, 2010 2:25:00 AM said...

happy besday aunt...
aunt same besday ngn abah sy la..
ngeee...
wooowww...aunt x nmpk cm umo53..
nmpk cm umo 43...
maintain vouge ok..
;)

apiih on Thursday, February 04, 2010 3:29:00 AM said...

Happy Birthday mak..hihi..kak ein siap bg resepi lagi..nice..hohoo

hisham on Thursday, February 04, 2010 3:51:00 AM said...

salam...epi bday utk mak u yg tercinte....
~i x pnah mkn lagi kek epal ni...sedap x???hehe

eiy_Da on Thursday, February 04, 2010 12:11:00 PM said...

heppy beday mak..luve u to...hehhe

pakeri on Thursday, February 04, 2010 6:58:00 PM said...

klu buLan pebUari jeP mesTi owG yanG singLe minGle raSe cM xBEsh jeP kan.hAhahaha..ni suMe paSal Valentine punYe pAsal..nAk fiRe diE,dIe da xDep..Agagaga..paPe pon,cHill je k.maNe taU siS daPat penGganti laGi cUmel daN baik daRi yanG lamE punYe..wAhahaha..

*OtOgurl..dImanE kamU??aWuuuu.. T_T

..::..ein..::.. on Thursday, February 04, 2010 8:58:00 PM said...

belalang...
mmg sedap pun..try ler buat


adlynna...
mak sis mmg maintain vouge..tgk lerr ank dia yg comey ni..wakakaka...


apiih...
mak ckp, TQ...kek 2 sila la cuba


hisham...
thanks ye..kek epal 2 sedap juga..cuma my dad kata klo guna epal hijau lg sedap kot...


sis eiyda...
hehe...2 kan mak mertua adk sis..agagaga....hehe


pakeri...
wawawaaaa....mmg sgt x suka bulan feb...x best nye...bila tgk org lain berpasangan....xpe la..sis nak cari mr.N sis....kamu sila cari otogurl kamu eh

adek tarsyg~~ on Saturday, February 06, 2010 10:23:00 PM said...

salam selamat hari jadi~~

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal