Wednesday, March 17, 2010

kawan..kawan..kawan..lawan...

diary miszgarfien

sering kali kita dengar orang di sekeliling kita merungut2 pasal kawan2 dia...merungut sebab kena jaga hati dan perasaan mereka...nak cakap banyak pasal hal ni pun susah...sebab benda ni normal..takde orang yang sempurna yang mampu nak jaga hati semua orang..lebih2 lagi kalau orang tu adalah kawan sendiri..

kalau tak reply YM, kang ade je la soalan2 pedas yang keluar..ade je yang tak kena..tu belum lagi tak angkat call..nape perlu nya ade pemikiran negetif camtu..benda remeh tak perlu di perbesarkan..takut nanti jadi lawan pula..

kadang2, teringin juga nak ignore kan perasaan orang lain..cuba untuk buat tak kisah je..ye la, asyik jaga hati orang lain je..hati kita ada mereka kisah?? tapi, mampu ke kita nak abaikan perasaan kawan kita sendiri..tentu nya tak kan..mesti kita nak buat yang terbaik untuk kawan2 kita

bila ade masalah, baru ingat nak cari..bila senang, terus lupa..ni la keadaan yg boleh menyebabkan seorang kawan tu menjadi lawan..tinggal kan kawan baik yang selama ni susah senang demi seorang kekasih..pastu mula la, simpan perasaan rasa tak puas hati dan kemudian nye menjauh kan diri..tak pasal2 dah jadi lawan


*penat weii nak kena jaga hati semua org
mayb berseorangn tu kdg2 baik juga
x perlu nak kisah kan sape2





2 org kwn gapil on "kawan..kawan..kawan..lawan..."

apiih on Wednesday, March 17, 2010 12:14:00 PM said...

berkwan biar sejuta,berkahwin biar 4..ekekekekeke

Legasi Piston Pecah on Wednesday, March 17, 2010 3:47:00 PM said...

perlu pandai memilih kawan...
jangan cari yang suka menyusahkan kita..

ape ym ko ek?hihi

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal