Wednesday, March 3, 2010

penat...tension...give up

diary miszgarfien

kadang ein rasa cam penat sangat2...give up pun ade...nape la semua orang nak blame ein bila ein tak keje lagi sampai sekarang...nak tuduh ein tak cari keje...suma boleh cakap macam2..tapi letak diri kamu semua kat tempat ein...kat situasi ein...yang mana hidup korang suma di atur kan...tak boleh nak wat pilihan sendiri


please laaa....dah macam2 usaha ein buat...apply keje dalam diam...hantar resume dalam diam...tapi benda yang kita buat kalau tak dapat restu dari parents tak kan berkat kan...ein penat la nak jawab semua pertanyaan setiap orang...tanya macam ein ni takde perasaan nak keje...sape yang rapat dengan ein, kenal dengan ein tau la ape yang ein alami..tau la nape ein jadi camni


bukan ein memilih keje...jauh sekali tidak...tapi ein x boleh nak keje macam orang lain..ikut kan hati ni nak je ein keje kat mcD, kat pizza hut suma tu..kat stall2 shopping complex pun takpe..janji ein ade keje n ade duit nak tolong parents...tapi, kamu paham tak ein TAK BOLEH...sebab life ein ade orang yang tentu kan...ein tak boleh buat sesuka hati macam orang lain


bape banyak job yang ein terlepas...kat puchong, kat shah alam, kat sunway...ingat ein tak sedih ke??? kawan punya la tolong ein dapat kan keje2 tu semua...alih2 ein tak boleh nak pergi sebab ade orang TAK RESTU, TAK IZIN kan...ein mohon sangat2, tolong la jangan nak wat kesimpulan sendiri if kamu tak tahu yang sebenarnya...ein kecian tengok mak keje sorang2 untuk tanggung family...ingat ein takde kesedaran semua tu ke...kadang2 ein sendiri merasa kan ein la beban paling besar dalam family ni...masih lagi mengharap kan duit dari mak...


ape yang ein pegang, hidup ni tak kan berkat kalau kita tak dapat restu dari mak abah kan....kita buat la macam mana pun, benda tu tak kan datang kan hasil




6 org kwn gapil on "penat...tension...give up"

Mawar_berduri on Wednesday, March 03, 2010 3:52:00 PM said...

Ein,
sabar ye...
sungguh berat rasenya kalau jadi macam ein....
tak pe..Ein kena tabah ..
Terus kan usaha cari kerja yang dapat restu o.k....semangat cket ...caiyok2...huhu

eiy_Da on Wednesday, March 03, 2010 3:58:00 PM said...

sabar la ein...
sis xtau pe nk cakap..
ssh kan kalo semua TAK BOLEH TAK IZIN..huhu..
tak kan nk duduk umh jek kan..
sis pon keje skang sebb abh yg suruh supya dapat berdikarai tu pentingkan..
ein kn bnyk doa semoga terbuka hati abah yer..jgn give up k...

Legasi Piston Pecah on Wednesday, March 03, 2010 4:32:00 PM said...

dah dapat kerja tapi tak dapat keizinan pulak...??? masih beruntung lagi lah kamu...peluang kerja masih ada...cuma terhad di tempat kamu je la ye.

apiih on Wednesday, March 03, 2010 7:03:00 PM said...

sabar k. ein..idop nie mmg penuh ngan dugaan..1 ari nnti mseti dpt kijernye..jgn wisau..huhuhu..keep SMILING!!!

sI tEDI on Wednesday, March 03, 2010 7:19:00 PM said...

siapa yg tentukan hidup ein?

kalau keluarga terdekat aku terima.
kalau org yg tak sepatutnya, perlu di fikirkan semula

Ah Fatt on Wednesday, March 03, 2010 10:28:00 PM said...

hmmm
susah gak jd ko neh

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal