Thursday, April 22, 2010

bahagiakah kita berkahwin dengan pilihan keluarga

diary miszgarfien

salam


pernah tak kamu semua terfikir yang satu hari nanti korang dikehendaki berkahwin dengan pilihan family...ape reaksi kamu ye..terperanjat?? happy?? lalalalaaa


hurmm...actually.....ein sedang alami benda ni...waaaaaaaa...taktau nak kata camne..bukan la bermaksud kena paksa..tapi cuma di bagi tempoh selama dua tahun untuk mencari pasangan hidup..errrkkk, teeeeettt....ein ade tempoh dua tahun untuk berkahwin..if lepas tempoh tu ein still belum ade someone, maka dengan itu abah akan carikan untuk ein...wowowwwww...terkejut seketika bila ein dapat tau hal ni...adooiii


persoalannya...mampukah kita menerima pilihan itu..mampukah kita bahagia dengan pasangan kita itu...bolehkah kita jatuh cinta dengan dia...macam2 benda ein fikir andainya benda ni terjadi..takut la, takut kalau ein tak mampu nak terima orang tu..takut kalau hubungan tu tak kekal lama...kalau boleh, ein xnak la ade ape2 yang terjadi...kalau boleh, biarlah sekali je seumur hidup ein


harap2, benda ni takkan terjadi..ein takleh nak bayangkan..memang dulu ein penah bgtau, kalau susah sangat biar fmly yang carikan..tapi takde la ein bagitau kat abah..huhu..hati ein ade pada seseorang..biar la ein sayang dia sorang je..walau apepun yang terjadi, ein akan bertahan...insyaallah jika kami kekal, ein akan bawa dia jumpa fmly...semuanya terpulang pada dia sekarang ni..





7 org kwn gapil on "bahagiakah kita berkahwin dengan pilihan keluarga"

Legasi Piston Pecah on Thursday, April 22, 2010 10:46:00 AM said...

sebenarnya bergantung pada pasangan kita tuh..kalau parents pilih sebab nampak dia macam baik tapi yang sebenarnya perangai dia macam setan,memang susah lah gitu..

tetapi jika sebaliknya pasangan itu seorang yang baik hati,baik budi pekerti dan bertanggungjawab.apa salahnya kan..

eiy_Da on Thursday, April 22, 2010 12:05:00 PM said...

kalo pilihan keluarga tu baik...dan kena ngan ciri2 yg kita nak..rasenyer tak salah kot..kalo da jodoh kan..huhu..term jek la n redha..

apiih on Thursday, April 22, 2010 1:11:00 PM said...

kalau rase pilihan family tu akan membahagiakan hidup kak ein.ape salahnyer,kalau mmg bkn jodoh ein ngan pilihan keluarga,try tolak dgn care baik..huhuu

Adik A said...

cthnye tgk cite Adamaya,tv3,kul 6.30

~ein~ on Thursday, April 22, 2010 3:36:00 PM said...

ein sokong ngn piston..
bile pasangan dh baik hati, baik budi pekerti, brtggjwb, tambah plak doa & berkat kedua2 fmly, lagi berkat hidup kita..mcm dlm cite adamaya tu..:)

BELALANG on Friday, April 23, 2010 7:58:00 AM said...

insyaAllah bahagia... love after mariage always kendo!!!

annadzirah on Saturday, April 24, 2010 6:14:00 PM said...

ish.
takut kan??.
huhu.
tp org kata, cinta pas kahwin lah bahagia.
sejauh mana benarnya xtaulah...
T_T

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal