Saturday, April 10, 2010

kesakitan itu ade hikmahnya

diary miszgarfien

salam


arini ein rasa segar sikit...sementara tengah ok ni, ein ambk la kesempatan untuk menaip kat diary comot ein ni...hehehe...sape2 yang follow ein kat twitter, tau la yang ein di masuk kan ke hospital pada 1 april yang lalu..ein di tahan kat wad selama 8hari..dan di kehendaki berpuasa selama 5hari..tak boleh makan dan minum..doktor suspek ein kena jangkitan kuman kat pankreas..ade gak ein search info pasal sakit tu..memang ade simptom2 penyakit tu kat ein..demam dan menggigil2, muntah, kencing kotor etc...tu tanda2 yang ade pada ein

selama 5hari ein berpuasa, ntah bape botol air yang masuk pun ein taktau la..yang nurse bgtau, sehari mesti masuk 5bag air...erkk, time tu memang tak sangup rasanya..tangan sejuk mengalahkan ais batu..jari pun dah biru habis...last2 ein ckp dengan nurse, ein taknak masuk air dah..susah nak pegi toilet n tak tahan sejuk...pagi tu doktor pun cakap dah tak payah masuk air lagi..boleh makan sikit2...alhamdulillah...lega....syukur

sepanjang ein kat wad, memang takde buat ape2...bosan..tv takde..nasib la ade kawan2 yang sudi datang menceriakan ein..terima kasih kepada bestfreinz ein, nurul aini n mira ya sudi jenguk ein...tak ketinggalan juga kepada aweq comey yash, si lampai pakeri n si sengal nyetok...thanks kawan2 sebab sudi lawat ein kat hospital...n thanks juga sebab wat ein rasa happy...pegi kat sini untuk tengok gambar ein kat wad..hehe

dan.....dalam kesakitan yang ein tengah tanggung time tu, Allah berikan ein rahmat yang tak terhingga..mengucap syukur ein atas kebahagian ini...sape2 yang rajin follow blog ein ni, pasti kenal dengan mr.N yang selalu ein citerkan kan...alhamdulillah, berkat kesabaran, ketabahan n doa ein selama ni dah di makbulkan oleh Allah..hadiah yang tak terhingga buat ein saat ein terpandang kan dia ketika dia tengah cari ein kat wad...hampir menitis airmata saat ein nampak dia..insan yang amat ein rindui selama ini..insan yang selama ini ein tunggu...syukur pada-Mu Ya Allah atas kebahagian ini...

ok la....nanti ein sambung ye...rasa tak larat la...please doa kan ein cepat sihat n doa kan jodoh ein dan mr.N akn berkekalan....amiiiinn



6 org kwn gapil on "kesakitan itu ade hikmahnya"

~ein~ on Saturday, April 10, 2010 6:58:00 PM said...

cepat2 sembuh n sihat mcm sedia kala..hepi sgt la tu kan mr.N die dtg..happy utk kembar tau..tp,, jaga diri..menanti kembar utk bercerita ni.huhu

..::..ein..::.. on Saturday, April 10, 2010 7:53:00 PM said...

~ein~...
nnt ein citer semua nya kat kembar...tunggu tau

apiih on Saturday, April 10, 2010 7:58:00 PM said...

semoga kebahagiaan sentiasa berada di sisi kak ein. ;)

sI tEDI on Saturday, April 10, 2010 8:36:00 PM said...

Jaga diri elok2 ein
makan obat!

Ahmad Khairi on Saturday, April 10, 2010 8:45:00 PM said...

adik follow akak x tau pon sape Mr.N..hehe

~ein~ on Saturday, April 10, 2010 9:18:00 PM said...

ok kembar..ein sabar menunggu.hehe..take ur time..:)

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal