Monday, May 31, 2010

MC tapi tak best langsung

diary miszgarfien


salam


harini ambik MC...bukan ape..memang la appoinment dgn doc petang..tp takut x sempat nak smpai kat klinik pukul 2...so, jawabnya arini tak pegi keje

medical report sangkut lagi...puncanya ade bendasing dalam air kencing...adoooiii....masuk ni dh bape kali buat test...leceh betul la...ikut kan nak gak suruh doc tu tulis n siap kan...boleh lak dia kata, saya boleh tulis tapi saya tulis kamu ade masalah buah pinggang...gggrrrr...dah la ein penat2 ambk MC arini tapi medical report tu tak boleh siap...dia suruh datang lain kali...geramnye ein rasa

minta MC pun tak dapat...dah kena pegi klinik biasa ambk MC...melayang lagi duit ein...ubat pun makin bertambah...ubat gastrik, ubat sakit perut, ubat angin...ntah bila nak mkn semua ubat2 tu pun ein xtau...ubat dari PPUM pun ade lagi..lama2 bilik ein penuh dengan ubat...




*banyak tak ubat ein..macam2 kaler n saiz ade*


pasni kalau nak buat ujian tu lagi, ein nak puasa 3hari tak makan ape2..juz minum je...kalau problem lagi, memang tak tahu nak kata ape dah...ape2 pun kena la tunggu ein buat endoscopy..baru boleh tahu keputusan nya...

doc kat klinik tu pesan, tak semestinya kena jaga2 mkn dari segi pedas ke ape...protein yang berlebihan pun tak boleh...macam sayur, daging etc....dah tu ein nak mkn ape...semuanya tak boleh...waaaaaaaaaa :(

nanti appoinment ppum, nak tny kat doc...ape sebenarnya sakit ein ni...ape masalahnya...huhu



*ikutkan hati nak luah kan benda lain
tapi takpe la
ein pendam kan je
malas nak pk
kang lain jadinya





5 org kwn gapil on "MC tapi tak best langsung"

Ahmard Khairi on Monday, May 31, 2010 8:10:00 PM said...

banyaknye ubat..adik takut ubat..huhu
moga cepat sihat..

..::..ein..::.. on Monday, May 31, 2010 8:24:00 PM said...

khairi...
baru nak minta tlg adk mkn kan sikit ubat2 sis ni..hehe

~AmyLiana8886~ on Monday, May 31, 2010 9:50:00 PM said...

wah ubat..byk giler..smoga cepat sembuh yer..

..::..ein..::.. on Monday, May 31, 2010 10:47:00 PM said...

amyliana..
thanks...hehe..mmg byk..wat koleksi..mkn selalu kang effect lain lak..adooiii...

apiih on Tuesday, June 01, 2010 5:51:00 PM said...

byknyer ubat..kene telan ke sume tuh...ermm..

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal