Monday, May 17, 2010

my 1st day at PDRM Bukit Aman

diary miszgarfien



salam.........


benda pertama ein nak cakap.........PENAT!!!!!!!!!!!!!! wahahahha....wpun blom start keje arini, tapi memang sangat2 penat sebab duduk je dr pagi smpai petang....kematu sudah ini bontot n lenguh2 jua kaki ku....

rmai btl yang lapor diri arini kat bukit aman...berapa ratus umat pun ein xtau...utk jwtn FT je dh ratus....blm masuk jwtn N...dh la ade ura2 mengatakan kena transfer pegi johor la, penang la....cuak giloss...semua tempat yang jauh2...last2 emcee bgtau mana yg lapor diri kat bukit aman, akn kekal smpai bila....fuuuuhhh, lega....

budak2 FT memang kekal...tp budak2 N blh transfer kat tempat yg ade kosong...masa briefing td, rasa cam ein ni kerdil je...yg lain2 semua mcm terer je dlm bidang komputer...adooooiii...terasa diriku sangat la rendah...saingan hebat la juga...ilmu ein dlm bidang komputer sgt3 la ciput...segan giler nnt klo ein x reti buat keje

esok baru dpt tau kat penempatan mana ein akn di letakkan...yg pasti kat bangunan baru tu la...ekeke...dekat dgn pintu utama...

lepas ni...ein akn jarang sangat on9....jarang buka twitter, jarang berblogging...nak blogwalking apentah lagi....x sempat rasanya...blog ni pun akn terabai serba sedikit...baru igt nak touch up sikit2..x larat wooo...bak kata mak ein, ein ni x jumpa matahari..kul 6 dh kuar rumah...smpai rumah dh mlm...hehehe

dr smlm lg ein tgu msg dr mr.N...kot2 dia nak wish gud luck ke, ape ke....tp hampa...sedih sangat2...hajat di hati kalau blh nak gak la lunch sama2 ke ape ke...tapi, suma tu hnya la angan2 kosong je...xkan jadi kenyataan...dh la ein, jgn terlalu berharap lg...nnt lg sakit...x ckup2 ke dgn sakit yg ade skrg ni...ape jua bnd dlm hdp ein ni, blm penah lg la ein lupa utk share dgn dia...sangat2 merindui dia.............

ok la...mau jenguk kek then tido...jadual tdo dh bertukar lagi...hehehe





4 org kwn gapil on "my 1st day at PDRM Bukit Aman"

Legasi Piston Pecah on Tuesday, May 18, 2010 10:08:00 AM said...

FT?

JuLia d BuBbLes on Tuesday, May 18, 2010 11:07:00 AM said...

ein keje kat bukit aman eh skrg?
wahhhh.
good luck with the new jod sygg :)

ChuyRy on Tuesday, May 18, 2010 2:14:00 PM said...

PDRM? jd polis ke?huhu

CinTa Lea IxoRa on Thursday, May 20, 2010 10:35:00 PM said...

sabar la ein dgn Mr N tu.. mgkn bile ein da sibuk die br nk cari ein.. kuatkan ati....

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal