Wednesday, June 16, 2010

cek from uniten??? syukur.....

diary miszgarfien


salam....


masa sampai rumah tadi, masuk je bilik terus nampak ade sampul surat ats meja...masa sekilas pandang macam surat dari TNB....dalam hati duk pk, eh dpt surat keje ke sbb aritu apply tnb....

tanpa berlengah lagi, terus terjah kat sampul tu...buka2 bukan dari TNB tapi dari UNITEN...errkkk, surat apekah ni...siap ade nombor2 lagi...daku ade hutang mereka ke....be4 berambus dr situ, suma dh settle kan...xde hutang pape dah....





ok3....ein tak tengok surat tu betul...padahal dah cuak takut kena bayar ape2 time xde duit ni...bila ein buka betul2, teliti betul2....eh.....ade cek la....eh3....jap...betul ke ein dapat cek dr UNITEN ni...ish...cam x caya je...diorg bagi ein duit sempena ape eh....




haaaaaa.....ein x tipu kan ein dapat cek dr UNITEN...syukur sangat2...alhamdulillah...di saat ein betul2 perlukan duit, ein dapat rezeki ni...ein mmg xde idea lgsg cek ni pasal ape...xpe la, nanti2 ein tny kat UNITEN tu...tapi, rasa mcm malas nak tny...agagaa...

memang syukur sangat2 rasa nya...tak penah lagi ein terputus rezeki...mayb sebab ein jenis bukan berkira or kedekut dgn sape2 lbh2 lg dengan family...ini la ganjaran buat ein...

dan yang penting, bulan depan ein xyah nak susah kan mak minta duit utk mkn...skrg ni pun ein mkn jimat2...dengan kehidupan kat kota KL tu, ein try bertahan lunch x lebih dr RM3 sehari...ein mkn takat yg termampu..memang terliur tgk lauk lauk yg sedap2...tapi ein kena sedar..ein x boleh nak berlagak macam orang senang tp susah kan mak...ein nak minta mak duit pun x sangup

duit jual kek aritu pun ein bagi kat mak...suh mak yg simpan kan..boleh buat pusingan modal..ein cuba nak berjinak2 dgn jual kek coklat tu...doakan rezeki ein sentiasa murah ye...doakan gak ein sentiasa ceria macam sekarang ni...dan yg penting, doakan kesihatan ein...skrg ni dah mula rasa sakit2 kat area pinggang...hope xde ape2 la



*ein rasa.....
ein seolah2 dh dpt blk
diri ein yg dulu
syukur sgt2
tgl 1 je lg utk complete kan hdp ein
mr.N






0 org kwn gapil on "cek from uniten??? syukur....."

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal