Friday, June 25, 2010

need your spirit

diary miszgarfien



hari ni mood masih lg x ok...di tambah kan lg bila pagi2 kena rokol then org tu sebut hal semalam...now, everybody kat opis tu dh pndg ein semacam je...sumpah sikit lg ein nak nangis...dh mula terasa ade yg menjauh...dh mula cakap2 belakang

plz laaa...ein perlu kan kata2 semangat dr kamu semua....bukan utk down kan lg...ein betul2 dlm ketakutan skrg ni...risau if x dpt recomendation dr jabatan utk kompem kan jwtn

ein dh xtau camne lg nak up kan smgt ni...xtau nak luah n ngadu pd sapa...nsb la msh punya kwn2 yg sudi bg smgt n support ein wpun ada yg x penah bersua muka...

bayangkan kamu baru sebulan...eh x....baru 2mgu keje...then mereka anggap kamu mcm mereka...means, kena terima semuanya mcm mereka...ikut protokol mereka...ikut cara mereka...kejutan budaya dh kami kat situ....

xpe la...org kata, masuk kandang kambing, mengembek...masuk kandang harimau, mengaum...ein dh buntu sgt2 pk benda ni...mmg hati n jiwa ni x tenang....rsau sgt bila fikir kan hal ni....masa depan ein di tgn diorg...ape akn jadi if ein xleh nak kompem...mesti dia igt nama ein kan....ye la masa dia marah tu, dia mmg pndg ein je...mata dia spot kat ein je...

tipu la klo kita keje tu, xde org yg x penah buat salah kan...lebih2 lg org baru...tapi jgn la cara nya tu, blh menjatuhkan org...patut nya bimbing lagi utk baiki segalanya

ein berserah je la skrg ni...ein doa, moga2 tiada ape2 yg berlaku...kamu semua, tlg doa kan utk ein ye...ein betul2 perlu kan smgt dr kamu semua





5 org kwn gapil on "need your spirit"

amirez on Friday, June 25, 2010 10:10:00 AM said...

salam ein..
lama tak singgah ke sini :)
ein dah keje rupanya.
keje kat mana tu?

tang keje tu pendapat sy sepatutnya memang kita kena jadi mcm pekerja2 sedia ada. sbb itu cara kerja kat situ. cuma memang tak patut kalau kena marah kaw kaw punya atas kesilapan kita..lagi2 kita ni staf baru. betul kata ein, diorg kena bagi tunjuk ajar dulu, bukan terus marah.

apa2 pun ein, kejelah dgn ikhlas kerana ibadah. insyaAllah akan datang kecemerlangan tu nanti :)

good luck

..::..ein..::.. on Friday, June 25, 2010 12:55:00 PM said...

amirez..
wslm kamu...
ein dpt keje kat bukit aman damai ni...agaga...

betul, ein setuju dgn pendapat awk..kt mmg kena ikut budaya keje kat sesuatu tmpt tu...tapi kami ni masih lg kejutan..masih lg blm mengenal sikap n sifat staf kat sini terutama nya yg berpangkat besar ni..lbh2 lg ein mmg xde pengalaman kerja yg blh di jd kan panduan..dl keje pun, mcm mana...wat hal sendiri

insyaallah...ein akn cuba sebaik yg blh utk maju kan diri..btw, tahnks for ur comment ye...sgt membina..thanks

apiih on Friday, June 25, 2010 2:09:00 PM said...

kerja dpt duit...ehehehe

apiih on Friday, June 25, 2010 2:09:00 PM said...

kerja dpt duit...ehehehe

maCy on Friday, June 25, 2010 3:25:00 PM said...

salam ein..

hum.. kadang2 mmg sakit bila kena macam tu.. maCy pun tak suka.. ye lah, apa salah, tegur dan beri peluang untuk baiki..

moga segalanya ok ye :)

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal