Thursday, July 29, 2010

edisi balas dendam

diary miszgarfien

sebelum citer ape2...ein nak gelak puas2...nak gelak besar...rasa puas hati sangat arini....thanks to my sis la yg bgtau pasal berita ini

lepas dpt tau je, terus gelak besar...dlm hati terus berkata "padan muka ko" hahahhha...jahat kan ein...dalam masa yg sama, ein rasa syukur sangat2 kerana tak terjebak dgn benda haramjadah tu...syukur sgt2...dulu ein penah tulis pasal skim tu...pastu, ein tarik balik entry tu...sbb telalu byk keyword pasal benda tu yg masuk..risau ade je org2 mereka yg baca n nak buat something kan

skrg ni, ein rasa cam nak pegi kat depan seseorg tu n tny dia blk...

"aku kayu ke ko kayu???"

nape ein ckp camtu???? sebab dulu ade la sorg makhluk ni, beriya ajk ein join..smpai bawa ein pegi kat tempat tu...time tu mmg dh x sedap hati..blk je ein terus on9 n minta tlg kawan2 kat twitter research pasal benda tu....semua nya negetive2 je yg ein dapat...so, ein bgtau la kat makhluk tu yg ein xnak join...sbb ein rasa musykil dgn semua tu...terus je makhluk tu kata ein KAYU!!!!!!!!!!!! wth la kan...time tu mmg bengang sangat2....

sekarang, Allah dh tunjuk kan...dl ko berlagak sgt dgn duit ko kan...siap pujuk aku dgn kete mewah la, rumah besar la...bila aku ckp aku lebih suka bersederhana n bersyukur dgn ape yg aku ade skrg ni, ko gelak kan kan aku..ckp aku mcm2...ko bangga sangat kan leh bg mak bpk ko duit byk2 tiap minggu....halal ke duit tu????? hahahahahhaha...puas hati aku skrg...bukan niat utk jadi jahat or pendendam or ape saje...sbb ein bukan camtu...tp, ein harap dia buka la mata besar2...Tuhan byr cash dh tu...xtau la makhluk tu kena tahan ke x dlm serbuan tu...makhluk tu, wife, cousin, bakal abg ipar semua join....

nape la manusia ni cetek sgt akal nya...sebelum buat ape2 or join ape2, cuba la research dulu...guna kan semua kemudahan yg ade untuk kita cari info...ni x, ade yg blaja tinggi, keje besar tapi otak ZERO

cukup la dulu takat ni...kang panjang sgt lak entry kali ni...ape2 pun, ein bersyukur sgt2 sebab ein tetap dgn pendirian ein utk xnak join...syukur sebab ein bukan jenis gelap otak n mata bila berkaitan dgn duit yg byk...syukur juga sbb ein dapat kawan2 yg byk membantu ein...

lebih baik hidup bersederhana dr terseksa kemudian hari..bersyukur la dgn ape yg kita ade n syukur dgn nikmat yg Allah beri


6 org kwn gapil on "edisi balas dendam"

Cik Nass on Thursday, July 29, 2010 10:16:00 PM said...

Tak penah rasa nak join benda macam tu. Tapi kalau FREE join takpe.ahahaha.~

Rara Nasiha on Thursday, July 29, 2010 10:16:00 PM said...

nak cepat kaya sgt smpai kena tipu. nasib baik ein tak caye.

..::..ein..::.. on Thursday, July 29, 2010 10:22:00 PM said...

rara...
tu la..alhamdulillah sgt2...ape yg ein rasa kan psl bnd tu, ternyata betul...

..::..ein..::.. on Thursday, July 29, 2010 10:25:00 PM said...

ciknass...
if free pun, ein akn pikir masak n selidik dulu...tp rasa nya, ein xkan join kot..hehe

jane on Friday, July 30, 2010 8:48:00 AM said...

jom gelakkan dia sama2


kahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkahkah

(smg dia dberi hidayah)

apiih on Friday, July 30, 2010 10:39:00 PM said...

jgn caye mnda cenggitu,...uhuhuhu

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal