Wednesday, August 25, 2010

dah agak dah

diary miszgarfien


hurm...

memang ein dah agak dah semalam

bila hati ein x tenang, rasa serba x kena, pasti ade sesuatu yg terjadi...sape pun kamu, jika kamu tergolong dlm org2 yg ein syg, ein leh rasa kan

semalam mr.N bgtau yang kaki dia sakit lagi...dah 2 hari...2 hari ok...dan ein br tau semalam...meleleh air mata jap...kan ein dh pesan..xleh nak sorok ape2 dr ein..ein leh rasa kan semua tu...semalam sakit kaki...today sakit kepala n dia rasa x larat sangat2...ein dh suruh buka tapi dia takmo...

mr.N mmg seorang yg degil...makruh dh puasa tu...sebab blh mudarat kan badan...mcm mana la x sakit2...seharian duduk kat site...dh la panas...di tambah lagi dlam bulan puasa ni..cepat je badan rasa kering...then mlm lak sambung wat keje...hurm, mmg sgt2 workaholic...

tu baru pasal mr.N...........1 lagi benda yg wat ein x tenang, pasal adikA.......patutlah dia menyepi je..kat blog pun dh xmo update...rupa2 nya dia terasa hati sebab ein tarik balik entry dia pasal mekdi tu...ein dh leh agak masa terik blk post tu...tp ye la, ein buat camtu sebab byk pihak yg kecam psl entry tu...

mmg sedih sgt2 la sebab ein dh buat adik A terasa hati dgn ein...try slow talk smlm then kami pun dh ok...adik, nxt time jgn nak pendam2..direct je dgn akk ok...

lately ni, byk gak dugaan buat ein..terpaksa la kuat kan hati utk hadapi nya...lepas ni, lantak la ape yg budak2 tu nak ckp psl ein...korang nak hina ein ke, ejek ein ke, dengki dgn ein ke, ckp2 blkg psl ein ke, EIN DH X KISAH!!!!!! korang buat la sesuka hati korang....slagi mampu ein berdiam, ein akn diam...

xyah nak berpura2 depan ein...bila dh sorang2, xde kwn, baru la nak dekat2...klo x, jgn harap kan...klo ade ape2, baru la nak cari...kdg2 rasa mcm nak tukar keje je..rasa nak minta tukar tmpt lain..tp...............ein syg kat tmpt tu...x mungkin ein dpt pengalaman semua tu klo ein tukar...

Ya Allah, permudah kan lah aku dalam menumpuh alam pekerjaan ni...



*sorg demi sorg
dah sakit...
ein x mendoa kan
tp beringat la
kt ni hidup di dunia umpama roda
kejap di atas, kejap di bawah
ape yg kt buat pd org lain
kt akn terima juga benda tu
suatu hari nnt



0 org kwn gapil on "dah agak dah"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal