Saturday, August 28, 2010

pesta makan + kepenatan

diary miszgarfien


saya adalah sangat2 penat....sekian trima kasih...

ekekeekke

penat camne pun, ein akn update gak...arini penat bukan ape...bila bulan puasa je n nak dekat2 raya ni, bg orang jawa ktorg ada adat ngunjung...sape yg xtau tu, boleh la tny kawan2 jawa ye....

acara masak2 dh bermula dr smlm lg...tp semalam ein x tolong sangat sebab kepala tingtong mkn panadol...tolong takat yang boleh je la...mak, kkak n adik la yg wat smlm...then arini baru ein buat keje yg lain2....

semalam mak dh rebus nasi impit, buat sambal utk sotong n rempah utk aym...so pagi tadi juz siap kan kari aym tu, rebus nasi impit 2nd round, masak sambal sotong n tumis sayur...dh x byk sgt keje n pukul 5 semua dh siap bungkus tinggal nak g hantar kat rumah sedara mara je..


sambal sotong 


 kari aym yg di asing kan ayam n kuah nya



nasi impit mini


gambar sayur lupa nak ambk sebab lepas masak terus packing....hehehe...lepas hantar berkat2 tu, blk rumah tgk ade gak org ngunjung kat rumah ein...peeerrrggghhh, byk betul mknn utk hari ni...tp...................kat rumah bukan nya ade org...ade kami ber4 je, mak abh adk n ein...

org ru hantar nasi impit besar 1, aym black pepper, aym kurma, sambal udang, kuah lemak, sambal kacang, nasi briani, acar terung......ape lagi ye....x igt la...penuh meja kat dapur dgn lauk2...dah dekat2 nak raya ni, mmg mkn je la jwb nye...nak masak pun takut ade yg ngunjung...


muka kepenatan...sila jgn gelak kan ein ye pkai tudung tu...1st time nak blaja2 pkai tudung instant ni...



*rasanya sepanjang bulan puasa ni
baru ni kan ein citer n upload gmbr
pasal makan2
tahun ni xde mood sgt la nak buat ape2


7 org kwn gapil on "pesta makan + kepenatan"

ChuyRy on Saturday, August 28, 2010 11:22:00 PM said...

wah..sedapnye..nak3..hehe

..::..ein..::.. on Sunday, August 29, 2010 12:02:00 AM said...

chuyry....

hehhee....meh la sini adik..x terhabis semua tu

EyCa ZaKaRiA on Sunday, August 29, 2010 6:28:00 AM said...

pelik je muka ko pki tudung tu ein...tp,anyway masih lagi sweet..hehehehe

EyCa ZaKaRiA on Sunday, August 29, 2010 6:29:00 AM said...

pelik je muka ko pakai tudung tu ein..anyway masih sweet lg..hehehe

..::..ein..::.. on Sunday, August 29, 2010 11:26:00 AM said...

eyca...

hehehhe...sweet ke pelik...ishh, mana 1 ni chah

mr.N on Sunday, August 29, 2010 11:22:00 PM said...

best nye makan tu.nampak sedp je.abg kat sini mkn biase2 je.da muak rase nye asyk beli je.ermmm tringan nak mkn dgn fmly.best la, comel je pakai tudung tue.cantik sgt n sgt padan.xpe mule2 nampk janggl sket.tp lame21 ok kot.

..::..ein..::.. on Monday, August 30, 2010 1:13:00 AM said...

mr.N..
abg blk la sini cepat...rindu la..nnt leh mkn mcm2..sabar la ye..dh x lama pun..kejap je kan...hehehe, comey ke??agagga, cam pelik je la abg...segan nak pkai tudung tu

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal