Friday, October 8, 2010

edisi : panas hati + bengang

diary miszgarfien

ein jarang update minggu ni...busy sangat la...smpai keje opis pun kna bawa balik rumah..mata pun dh pedih tgk screen pc lama2...

permulaan hari yg mcm biasa je hari ni...mengantuk sangat2 pagi tadi sebab smlm tdo pukul 2 lbh...belah pagi mmg busy jgn citer la..x sempat nak toleh kanan kiri...rushing nak siap kan semua nya be4 pukul 3..harini still gak ade mkn free...kenyang perut den minggu ni mkn jamuan je....keh3

kalau ikut kan memo, petang tadi pukul 3, ein dgn kwn sepatut nye kena pergi pulapol kl, ada majlis sikit...ok ein dh start bengang ni...klo ikut surat yg ein dpt, bas akn bergerak pada pukul 3 petang...sebab arini kan jumaat waktu rehat hbs pukul 2.45...

ein dgn kwn turun awal be4 pukul 3...tp ktorg x nampak pun bas...tunggu je la kat guard tu kot2 bas kat luar kan...tp bila dh pukul 3.05 bas still x muncul, ein dh risau...ade juga 2org anggota yg tgh tunggu sama...tp x lama lepas tu, anggota tu naik kereta..ada pegawai yg tumpang kan...

bila tny kat guard, dia kata td ade bas tp x perasan pulak bila bas keluar...ein dgn kwn dh x sedap hati...kompem la tu bas dh pegi...takut + risau tu jgn citer la...mau nya kami kena tindakan nnt sbb x pegi...if ktorg kena juga tindakan, ktorg akn fight benda ni...ckp bas gerak pukul 3...be4 pukul 3 lg ktorg dh turun n bas dh xde..

ok....hbs 1 bab panas hati + bengang....ade lg 1 bab....mayb ini hikmah dr x pegi majlis tu

masa naik opis tadi, dak2 yg lain semua dlm bilik puan...lama gak la...ade la dlm setengah jam ein tgu diorg...muka masing2 cam sedih + x puas hati..then, diorg citer la...ade seorang pegawai ni, buat report kat pihak atasan ckp unit ktorg x buat keje...xde keje...dia suggest kan ktorg di tukar ke shift....mmg bengang hbs la kan

ape dia buta ke??? x nampak ke yg ein n lain2 mcm x cukup tangan buat keje...dtg pagi2 terus buat keje...sampai bawa blk ke rumah...blk lewat...yg dia nak damn sgt dgn unit ktorg tu nape...tp puan ckp dia akn fight utk ktorg...sbb dia tau keje ktorg mcm mana...mmg sedih + panas hati + bengang sgt2 masa dpt tau bnd ni

patut la minggu ni dia pandang ktorg lain mcm je...ein jumpa dia pun mcm ape je...x pndg lgsg...rasa mcm ckp dgn dinding n keje yg ein buat tu lgsg x di hargai...sakit nya hati....ape la salah ktorg ni dgn dia...wpun ktorg ni kdg2 bsg, tp x bermakna ktorg x buat keje...check la keje ktorg...semua dh siap la weeeiii...ank buah dia tu hari2 setiap masa ngadap tenet xde lak dia nak report....tgk dl ape aktiviti ank buah sndr sblm nak komplen2 psl kami

cik sampai nak nangis td bila puan bgtau semua ni...mmg ein ckp dia tu buta ke ape...x nmpk ke yg selama ni ktorg angkat kotak2 berat...buat keje sana sini...org lain duduk relax dpn pc....tp kami keje dh mcm ape je...sampai demam2 semua nya...tunggu dan lihat je la ape lg yg dia nak buat dgn ktorg nnt...

org kalau ade pangkat n jawatan, mcm tu la...BERLAGAK!!!!! mcm la bagus sangat....igt ktorg ni xde hak ke??? kalau setakat ade degree n jawatan tu, jgn berlagak la....mmg bengang + panas hati sangat2!!!


4 org kwn gapil on "edisi : panas hati + bengang"

EyCa ZaKaRiA on Saturday, October 09, 2010 8:59:00 AM said...

bak peribahasa...kuman di seberang lautan nampak je..gajah lalu depan mata xnampak...moral of diz story setiap keje tu menuntut kesabaran dan komitmen yg tinggi..apa guna dbayar gaji tapi kje cam hampehkan...keberkatan rezeki tu penting..so, lantak ar staf dy tu dpt gaji xberkat bg mkn anak bini..yg pntg kt sabar je k....

pasal pegawai yg berlagak tu lumrah dlm setiap pkerjaan msti ade parasit cam tu...yg penting kt ikhlas wat kje kita n pedulik kata org...anggap tu 1 cabaran utk kt trs rjn berusaha k...

tabahkan ati ye sahabat...abaikan segala tuduhan manusia2 tu...shut up ur mouth n do ur work..ignore all the problem..u can do it!!!!=)

..::..ein..::.. on Saturday, October 09, 2010 12:28:00 PM said...

eyca....

tapi kan chah, dia mmg prangai mcm tu...tetiba je buat aduan kat pihak atasan...siap nak suh ktorg di tukar kan ke shift...mmg dia dengki sgt2...puan n cik aku semua x puas hati...dugaan btl buat ktorg...pdhal ktorg punya keje semua berat2..

EyCa ZaKaRiA on Saturday, October 09, 2010 6:24:00 PM said...

nk suruh pi calarkan kete dy cam da tua sgt wat kje tu kan...hahahah

..::..ein..::.. on Saturday, October 09, 2010 8:13:00 PM said...

hahahhaa....kete dia mana 1 pun aku xtau...tp kan chah...bila sebut je psl calar kan kete ni, aku teringat kat mak tiri ko tu...alaaa, penyelia asrama ksygn ko tu laa...keh3

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal