Saturday, October 16, 2010

jangan mudah terpedaya dengan orang buta..tapi tak semua jahat

diary miszgarfien

malam ni ein nak share something...benda ni betul2 depan mata ein...ikutkan hati, rasa nak lempang2 je...

mcm biasa tetiap hari ein akn naik lrt kat pasar seni...ade 1 hari tu, masa ein tgh tgu lrt, ein nampak ade orang buta tgh tgu lrt gak...bukan la nak kata ein ni baik or bagus...tp klo di perhati kan, kat tempat lrt tu xde pekerja lrt yg akn pantau keadaan...diorg just jaga kat kaunter je

mula2, ein igt ein nak tolong la org tu sbb train dh nak smpai...takut org tu x dpt cari pintu je...tp lain lak yg jadi...dia macam tau2 je kat mana pintu train tu...tongkat dia pun xde lak dia hulur kesana kesini utk cari pintu....laju je dia masuk dlm train...ein punya la tercengang masa tu...dalam hati dh terdetik, betul ke orang ni buta???

masa dlm train tu, relax je dia berdiri....tegak lagi tu....then masa smpai kat kl central dia nak turun...ade mamat ni nak tolong pimpin dia keluar...tapi...............laju je dia jalan ke pintu train tu....sah....mmg sah dia penipu...rasa nak lepuk2 je pakcik tu...berlakon jadi orang buta pulak....tak bersyukur ke ape Allah dah beri penglihatan tu..mmg semua yg ade dlm train tu terkejut la..

dan yang paling best, jumaat lepas ein nampak org tu kat lrt yg sama...elok je dia jalan tanpa tongkat n spek hitam tu...mmg macam ^*&*^%*&*%^ la kan....geram sangat2..memang ein dh tak percaya lagi kat org2 mcm tu lg...niat kat hati ein ikhlas nak tlg sbb mereka dr golongan yg kurang berupaya...tp ade pulak yg sihat walafiat ambk kesempatan mcm tu....lepas ni mmg susah la ein nak hulur kan pertolongan lagi..


2 org kwn gapil on "jangan mudah terpedaya dengan orang buta..tapi tak semua jahat"

amirez on Sunday, October 17, 2010 8:33:00 AM said...

huh, macam2 hal. sekarang ni byk sgt yg menipu

..::..ein..::.. on Sunday, October 17, 2010 8:34:00 AM said...

amirez...
tau xpe...rasa mcm hilang kepercayaan je kat mereka ni

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal