Saturday, December 25, 2010

nekad...

diary miszgarfien


lagi beberapa hari je nak tahun baru kan...macam baru bulan lepas je masuk tahun 2010..tak sangka lak minggu depan dah masuk tahun 2011...

bila masuknya tahun baru, bermakna bertambah lagi la usia cik gapil ni..perancangan ke arah ehem3 dah takde dalam diri ni...cuma tahun depan ein nekad untuk dapat kan beberapa barang yang agak berharga la juga..

1- ein nekad nak beli kereta juga..sekarang ni memang tunggu duit cukup je..setakat nak bayar downpayment tu lepas dah..cuma ein target untuk bayar lebih sikit..nanti bulan2 takde la sakit sangat nak bayar kan..cuma kereta ape ein lom decide lagi..yang pastinya kereta tu SE..

2 - yang ni bila fikir2 kan macam tak berbaloi sangat..tapi kalau dapat, insyaallah ein akan jaga baik2..ein nak beli Iphone..geram lak bila tengok iklan2 Iphone sekarang ni..kalau dapat la, memang tak fikir dah nak tukar lain..melainkan ade godaan lain..hehe

nampak nya kena la ein lebih gigih kumpul duit...aisshh..entah bulan berapa la semua tu dapat di tunaikan..ni pun dah 2 bulan tertangguh untuk simpan duit..mana tak nya, asyik beli baju untuk keje..beli tudung, beli kasut..lepas ni kena la pejam mata untuk semua tu..budget yang ein buat tu, ein just follow setengah je dari nya...ape la ein ni kan..hehe

untuk tahun baru nanti, ein takde la buat ape2 azam yang gempak..nanti kalau tak tertunai, tak best lak..ein just nak lalui kehidupan ni dengan lebih tabah dan lebih sabar...lalui semua dugaan dengan senyuman..nak jadikan kehidupan lebih baik..masih banyak lagi yang perlu ein gapai..ein nak pertingkatkan lagi mutu kerja..nak cari ilmu sebanyak yang boleh..

rasanya ni je kot..dah takde ape2 lagi..kehidupan yang ade ni pun dah buat ein bersyukur sangat2..setiap yang terjadi tu ade hikmahnya..satu persatu hikmah di sebalik semua dugaan tu ein dah dapat melihat dan rasainya..so, ein tak boleh down lagi..kena bangkit...

last sekali...ein sayang semua yang sayang ein....yang tak sayang ein pun, ein sayang gak...hahahaha...31 december nanti ein berada di genting...ekekeke...haaa, mana ade ein pegi sambut new year...tak la...ein sambut kat rumah je..minggu depan ein ade kursus kat sana...31 hb tu belah petang ein dah gerak balik KL...hehe


0 org kwn gapil on "nekad..."

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal