Sunday, January 31, 2010

nervous.....excited........happy......

diary miszgarfien 11 org kwn gapil


salam


perrrggggggghhhhhhhhh......memang terbaik la malam ni....sungguh x sangka dapat jumpa balik after 13yrs old tak jumpa...lama giler x jumpa masing2....ade yg dh berubah....ade yg masih cam dulu lagi.....


oppppsssss....lupa nak bgtau lak....previous entry kan ein ade bgtau...mlm ni ein ade reunion dengan kawan2 skolah rendah...bila dah jumpa, paham2 je la....segala kenangan masa zaman skolah dulu, pasti teringat kembali....macam x percaya je dah 13thn tinggal kan sekolah...


ok la...ein dh penat sangat2 ni....layan je la pic yg ade ok













**nak upload kat mukabuku mcm budus je
nnt2 la klo ein rjn
ein upload


Saturday, January 30, 2010

menjaga hati

diary miszgarfien 5 org kwn gapil





masih tertinggal bayanganmu
yang telah membekas di relung hatiku
hujan tanpa henti seolah bertanda
cinta tak disini lagi kau telah berpaling

REFF:
biarkan aku menjaga perasaan ini
menjaga segenap cinta yang telah kau beri
engkau pergi aku takkan pergi
www.rizkyonline.com
kau menjauh aku takkan jauh
sebenarnya diriku masih mengharapkanmu
ooh oooh

masih adakah cahaya rindumu
yang dulu selalu cerminkan hatimu
aku takkan bisa menghapus dirimu
meskipun kulihat kau kini diseberang sana

REFF

andai akhirnya kau tak juga kembali
aku tetap sendiri menjaga hati

REFF 2x

sejujurnya ak masih mengharapkanmu
oooh ooohh





**ein teramat2 rindu kan some1
if dat he knw
i juz wanna say to him
dat i really mish u



Friday, January 29, 2010

tak sabarnya........

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


im soooooooooo happyyyyyyyyy.....

lalalalalallalalalalallala.........................


ein baru balik dari meeting dengan kawan2 yang nak wat reunion ari sabtu ni....eh3...jap2.....ein bg intro dulu ye...hari sabtu ni, ein ade reunion / perjumpaan dengan rakan2 masa sekolah rendah dulu....


SEKOLAH KEBANGSAAN BATU BELAH 92-97




tadi ade meeting sikit untuk bincang kan agenda pada hari sabtu nanti...ein dah lama x jumpa mereka semua...lepas habis darjah 6, ein terus lost contact dengan semua..memang dah xde jumpa lagi...call or sms pun xde...

so, td jumpa 2 3 org...rasa happy la...ein memang dh x ingat diorg tp alhamdulillah..mereka masih ingat ein lg...siyes ein rindu kan kenangan lama...zaman sekolah rendah dulu...orang cakap kenangan terindah tu....

ein x sabar nak tunggu hari sabtu ni....jumpa ramai2...excited nye ein rasa...klo ikut kan, memang ein segan sangat2...tp tadi bila kumpul 2 3 orang, rasa x sabar lak nak kumpul ramai2...mesti meriah....mesti macam2 cerita nanti...

hope hari sabtu nanti, ramai la yang datang...memeriahkan lagi perjumpaan pertama kali nye ni...

x sabar nye.........siyes excited sgt2

rindu dengan semua nye


kawan2 yang join meeting td
khair, zulkarnain, hashir, jazwina, haslee, wasfi n fazim



Wednesday, January 27, 2010

tiket free...best wooo

diary miszgarfien 12 org kwn gapil




salam


muahahahaha....best2...happy3...hehehe...sgt teruja hari ini....pagi tadi dengar bunyi motor abe posmen...tapi bila tengok kat tong surat, cam takde apa2 je....kosong je....sekali bila tengok kat belah dalam ade satu sampul surat dr KARANGKRAF....ein excited sangat nak tau ape isi nye....cuba teka ape isi nye







taaaaaRRRRRRRaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-





4 keping tiket free LOST WORLD OF TAMBUN...

ngeeeee....sgt2 suka....thanks to majalah remaja dan kumpulan karangkraft sbb bg tiket free ni ye.....ein tak sangka lak leh terpilih dalam cabutan bertuah ni...tiket ni available smpai hujung bulan february...ein tak tau lagi pegi ke tak...sebab abah ingat dekat area sini je...bila ein cakap kat perak, maybe susah sikit kot kami nak pegi




sila jangan jelles tengok pic kat bawah ni ye




sekuntum bunga ros berwarna PINK.....berserta dengan coklat FR....muahahahha.....ein bukan la gadis yang suka kan bunga...tak kisah pun if bf x penah bagi bunga...ngeeeh3....tp ein suka beli kan mak bunga....

TAPI............

di sebabkan bunga ni kaler pink gitu, kompem la ein suka....pink soft lagi tu...dah cakap kat mak suruh tanam kan...mana la tau kot2 nak dia hidup kan...lalalalaa

dari sape???lalalalala....rahsia la...mana leh bgtau...cukup ein bg klue dia seorg kekasih hati ein sampai bila2....tak kan ade pengganti nya...tak kan ade yang sama cam dia...bukan mr.N ok


tapi ade satu benda yang ein ngamuk petang tadi...sape yg follow tweet ein, tau la ape yg ein bengang dan marah kan sangat2....sedap2 bahasa je kot ckp ein kayu...gggggrrrrrr....memang ein geram sangat2 la...lantak r situ...sebab duit, jadi gelap mata...esok lusa dah jadi ape2, jgn nak nyesal...ein diam bukan diam camtu je..ein cari segala maklumat ok...ein selidik dulu bnd tu...kalau tanya pun, pasti akan ade je jwapan yang nak di berikan untuk tutup semua perkara-perkara tak elok tu kan....ada otak, guna la untuk fikir dengan baik-baik


Tuesday, January 26, 2010

bukan calon pilihan

diary miszgarfien 10 org kwn gapil




bercinta bertahun2....bertunang...then bernikah


tup2


dpt tahu yg diri itu bukan la calon pilihan...pendek kata, keluarga mertua tak suka...mereka terima sebab anak mereka beriya2 mahu kan orang tersebut....nak berkeras, takut anak lari...nak tak nak, terpaksa la terima juga pilihan hati si anak....itu kalau dah kahwin, terpaksa la berdepan juga dengan keluarga mertua kan....agak-agak kalau duduk berasingan masalah selesai tak???


bagaimana lak dengan pasangan yang masih bercinta lagi...terang-terangan keluarga pasangan x dapat nak terima...adakah kamu akan terus kan hubungan tersebut....putus....atau mencari jalan penyelesaian yang lain????



ein penah tengok family yang ade menantu bukan calon pilihan ini....semuanya serba tak kena di mata mertua...apa sahaja yang di buat, ada saja yang nak di komplen kan...jangan la nanti ein dapat yang camtu...kalau boleh, biar la restu yang datang dari dalam hati mereka..bukan hanya sekadar di mulut sahaja...tapi di hati tidak...minta di jauh kan....


abh slalu ugut, nanti ein dapat mertua yang cerewet...Ya Allah, ein takut sangat..ye la, kata-kata orang tua itu kan doa..jangan la betul-betul jadi kenyataan..



Monday, January 25, 2010

kembar??

diary miszgarfien 12 org kwn gapil




ooohhhh.....

bestnye la kalau ada kembar kan...suka sangat dengan kembar...rasa macam diri kembar 2, diri kita sendiri...ala....macam cermin la...klo kt tgk cermin, kt nmpk diri kita kan...ade 2org la kiranya...

lg best kalau nanti esok lusa ein khwn dapat baby kembar dlm family ein ada kembar...weeee....ein la orang yang paling happy skali...xtau la nape if nampk twins je kat mana2, mula la berangan nak dapat kembar gak....hehehe

belah ein ade kembar...nanti nak cari orang yang ade kembar gak boleh tak??? ngeeeh3....paling comey, kembar perempuan...hehe...comay sangat...dgn baju diorg yg comey2...xpun dpt kembar sepasang pun ok juga...sorang lelaki, sorang perempuan...lalalalala

kembar dua cukup la...xnak kembar 3 or lebih..kang x terjaga lak...kan best klo dapat kembar nnt...agak2 nye, klo kita xde keturunan kembar, boleh dapat kembar juga tak................ke...................psgn kt kena keje lebih sikit...








paaaaannggggggggggggg!!!!!!!






sila jangan berangan lbh2 ye cik ein...gatai sudah...hahaha....alaaaa...sesekali berangan ape salah nye kan...isi masa yg terluang ni...duk gulem2 depan lappy x buat ape...nak tweet x pandai nak nyampuk...byk sangat dah termiss...ye la..ein busy sikit layan kekasih hati ein yang sorang tu..penat la...rasa cam nak tercabut dah pinggang ni












alangkah best nye la klo ade org dodoi kan nak tido ni...kompem tido lena sambil mimpi2 indah...mimpi romantik gitu...wakakakaka



Sunday, January 24, 2010

dosakah aku

diary miszgarfien 8 org kwn gapil



dosakah aku mencintaimu...
mendampingimu...
inginkanmu...

aku manjadi...
diri sendiri...
tak peduli...
apa kata dunia...
ku nanti hari ketika...
cinta datang...
cinta menang...

jadi sayangku...
bertahanlah...
bila terkadang mulutnya kejam...

peluklah aku...
jangan menyerah...
mereka bukan hakim kita...

bintang yang mempertemukan kita...
cinta yang mempertahankan kita...
ooh...tuhan dengarkan doa...
dari cinta yang terlarang...

rasa yang mempersatukan kita...
cinta yang mempertahan kita...
ooh...tuhan dengarkan doa...
dari cinta yang terlarang...

cinta dan rasa bersatu di doa...
berharap cinta kita yang terlarang...
berharap cinta kita yang kan menang...






*aku ign jd diriku sndr
salah aku
aku tidak hipokrit



Friday, January 22, 2010

alhamdulillah..its mine

diary miszgarfien 11 org kwn gapil


salam


1stly.......ein syukur sgt2...alhamdulillah

permulaan tahun baru yg berjalan dgn lancar....semua yg ein plan kan, dh terlaksana wat masa ni..wpun ia ny 1 step yg kecik, tp begitu besar wat diri ein...perjalanan kehidupan yg lebih teratur...

arini......dgn rasmi nye, ein berdomain sndr

www.miszgarfien.com

its mine

mula2 nak letak ein.com tp not available....nak letak nzms.com pun dh ade org guna...xtau la klo nzms.net ade org guna ke x....ape2 pun, ia permulaan yg baik bg ein

dh lama ein fikir kan pasal benda ni...tp ein blom ready utk maju...mula2 skali, cat blog ein...ein mmg cerewet sikit klo bab2 ni...nak design yg simple tp sweet...yg ade kat tenet, byk yg x memenuhi citarasa ein....ats pertolongan seorg kawan yg bernama ezany, lahir la cat baru bg blog ein...

pd yash n anarm, thanks ye sbb sudi ajr ein byk benda pasal blog...dr ein zero, now ein dh leh phm sikit2...byk ilmu yg ein dpt dr diorg ni....ats bimbingan mereka la, ein yakin utk berdomain sndr...utk hosting sndr, insyaallah...bg la ein masa utk pelajari selok belok tentang blog ni dl...lom ade keyakinan utk berhosting sndr...kemahuan ade tp xde keyakinan sgt....

skrg ni, ein nak perbanyak kan lg ilmu tentang dunia blog, coding n mcm2 la...sape cakap berblogging n ngadap tenet ni buang masa...klo kt pndai guna kan ia, byk manfaat yg kt leh dpt...guna kan dgn cara yg btl...insyaallah...mcm2 ilmu blh kt perolehi

now..........

ein happy sgt dgn life ein skrg ni....ein tunai kan segala janji yg ein wat...hadapi dugaan hidup ni dgn senyuman...bak kata cikgu nass, Allah kan ada....sentiasa ada bersama kt...meh baca entry cikgu nass kat sini..



bila la en.prolintas nak bg jwpn interview aritu ye...adooiii...terasa lama je tgu jwpn dr mereka tu..hope that job will be mine gak...hehehe....adakah mr.N begitu juga????hahahha...

Thursday, January 21, 2010

oh..kwn rupanya

diary miszgarfien 13 org kwn gapil


salam


skrg ni mood berblogging down ckit...bz lerr....ape yg ein bz kan pun, ein xtau la..hehe..cian diary comot ein ni...eh x, comey dh...ekekeke....ok la, ein cuma nak smbg citer pasal "bnd" yg jd "kawan" pd ein n fmly...


bnd ni bukan kami punya...jauh sekali utk di bela...cuma dia mmg wujud di mana2...di rumah ein pun camtu gak....teringat lg masa ein kecik2...masa 2 tgl berdua je dgn emak...abh n abg kuar g mana, ein dh lupa...sorry


ade 1 mlm 2, sedang kami syok tgk tv kat hall, tiba2 kat dapur kami dgr org cam tgh masak...kletang kletung bunyi periuk la, dgn org menumbuk kat lesung la, bunyi tgh pasang gas....adooiiii...time 2 mmg seram giler la...ein dgn mak pun pi la jenguk kot2 ade org kat dapur...berani x kami???dlm hati kecut dh..jenguk2 tapi x nmpk kelibat or bayang org....pastu kami g kat hall blk...ade lg bunyi 2...bila intai, xde lak....nak nangis xleh, mmg duduk rapat2 dgn mak je la smbil tunggu abh blk....


then abh ade citer, masa mula pindah rumah ni...mcm2 bnd berlaku...time 2 lom pasang grill lg..dgr la mereka langgar2 grill 2...pastu position grill 2 beralih...abg lak asyk nangis2 je...nsb time 2 ein x wujud lg...kih3


walaupun abh ade kemahiran ckit2, boleh la berinteraksi dgn mereka ni...abh pesan kat mereka..."if yg dtg rumah ni bg salam n niat nye baik, jgn kacau jgn usik tetamu tu....if mereka dtg dgn niat yg jahat, buat la ape yg patut" tu la pesanan abh pd mereka...


mereka mmg dgr kata...penah la beberapa org tido kat rumah ni..suma ni xleh lelap..rasa cam kena ganggu..kena cuit la..dgr bunyi mcm2 la...hehhe...nak gelak, x smpai ati...pastu, esk nye suma citer kat abh...abh ckp mereka nak berkawan je...2 org abg sedara tido sini pun kena sakat gak....tp sorang je la....sbb yg sorang 2 rajin dtg sini...mereka dh kenal la tu...yg sorg je la xleh tido mlm...


mereka ni suka duduk kat pokok pinang...dl kat rumah ein ade pokok tu...then ada pokok limau bali...pokok limau tu, mmg mereka yg punya...buah limau nye cantik je...mereka yg jaga..sedap lak tu...pastu abh suruh mereka pindah...kena ckp baik2 la dgn mereka...


baru2 ni kat blkg rumah ade wat projek tanam cili...kat blkg 2 dh la byk pokok buluh...pastu kan, abh ckp kat sekeliling kwsn pokok buluh tu, bersih je....xde rumput2...xde semak2...mcm ade org jaga...hehe...mereka punya tempat la 2...sebelum di usik kwsn blkg 2, abh dh ckp kat mereka...kena pindah...abh nak guna tanah 2...suruh mereka cari tempat lain...maghrib je abh azan kat situ..kena la wat cara baik...


pastu, abh penah nmpk org pkai jubah putih...berkopiah n bertasbih...alim kan dia...mayb dia nak kejut kan abh yg terlelap masa zohor...org yg wat projek cili tu, ade wat pondok/ bangsal utk tido mlm...itu utk pekerja indon dia...indon tu xleh tido bape malam...rumah tu asyk kena gegar je...mcm kena baling batu...sampai indon tu xnak keje lg dh..adoiii


masa ein tgh bncg2 dgn abh pasal indon tu n ckp2 pasal mereka ini, abh ckp mereka datang...hehe...abh leh rasa kan...ein diam je la...abh suruh mereka pergi...jgn kacau org yg nak cari rezeki halal...abh suruh mereka cari rumah baru....tau je mereka, kami tgh cakap pasal mereka....


ape2 pun, mereka ni kawan kami...mereka x ganggu kami...mereka juga makhluk Allah...mereka wujud cuma kita x nampak mereka....yg penting, jgn ganggu mereka...ckp baik2 dgn mereka...insyallah, mereka paham





*pss:
agak2 nye waktu ein taip entry ni
mereka ade ke x dekat ein???



Saturday, January 16, 2010

having a great moment

diary miszgarfien 9 org kwn gapil




salam


smile.........n smile..........n smile again

yeeeaaahhh

im so happy

having a great day

n a great moment



pas maghrib td kuar dgn abh, mak n adk2

utk celeb bezday adk yg bwh ein

gemuk, happy bezday
muahaha...
aku xde hadiah
aku nak wat kek, ko xnak
nsb ko la ye

bukan celeb ape pun

juz kuar g bli kan ape yg dia nak

then g mkn satay n sup gear box

hahaha....

fuhh kenyang giler mkn satay

feberet ein tue

then blk rumah igt nak tdo

ye la, dh kekenyangan kan

mau jd ular sawa

kih3



skali adik are-nan lak buzz kat ym

yeaaahhh...

having a great time n moment with him

gelak all the time

wpun kami dekat, tp x gak jumpa

hahaa




dik, ni yg wat akk syg adk slalu

cepat sihat ye

jgn wat akk rsau tau

thanks ye wat akk happy n gelak je

jgn rsau kan akk lg

akk dh ok..hehe..back 2 normal life

hahaha...1 lg

jgn lupa secret resepi + big apple ok

lalalalala

ape2 pun, akk nak gak pinjam kening 2




then.........

ade lak aweq encem ajak webbie

ape lg...on je la

nak kenal x dgn aweq encem ni



yash,

nsb baik aku gurl

klo aku lelaki kan

kompem aku dh cair tgk ko weeiii

bak kata anarm, ko mmg comey + kiut miut

mau gak aku ngorat ko

hahahaha

opss, aku bukan les ok

aku masih lg normal

wakakakakaka




*sgt segan bilik x kemas
arini bz wooo
dr siang xde kat rumah


**segala perbualan
di rahsia kan
hehe



Friday, January 15, 2010

melayu dan PHD

diary miszgarfien 10 org kwn gapil


salam



rasa nye ramai tau ape yg ein mksd kan dgn PHD tu kan....klo xtau gak, meh ein bgtau PHD = Penyakit Hasad Dengki.....ye, penyakit yg xkan ade ubt nye....

penyakit ni plg byk dlm kaum melayu rasa nye...klo cina n india, ein kurang pasti lak...nape ein ckp org melayu plg rmai penyakit ni..sbb nye, tgk je la klo dlm 1 deret bgnn 2, ade 2 3 buah kdai mkn melayu...mesti salah satu nye akn bungkus....then yg lg 1, pelanggan rmai smpai x ckup meja...nak kata masakan sedap xde la sedap mana...tp, pkai bnd utk tarik pelanggan n tutup kedai lain...mmg dengki nye manusia...tp klo kdai cina 2, x kisah pun nak ade bp byk kdai...india pun sama...ape yg ein tulis ni, dr kaca mata ein sndr

ok....entry ni bukan psl kdai mkn..tp pasal penyakit ni di kalangan org melayu...sbb penyakit ni juga la fmly ein byk menderita...byk btl dugaan n ujian yg kami terima...kdg kala bila abh bercerita tentang ini, ein jd geram, marah n takut dlm masa yg sama...sangup sampai santau, bomoh n sbg nye sbb dengki dgn org lain...ade yg smpai melibat kan kematian...2 yg trjadi dlm fmly ein

arwah mcik meninggal sbb hasad dengki org...x sempat nak bawa berubat sbb org 2 guna bomoh seberang yg kuat...jumpa tempat berubat tp terlambat...cian kak ida @ vanida...al-fatihah wat arwah mcik wpun ein x penah kenal n jumpa dia..cuma abh ckp, muka kak ida cam arwah mcik ckit...

abh lak, dr dl smpai la arini, x sudah2 org dengki...ape la nak jadi...x takut dosa ke...abh penah citer, masa tgh mkn dgn arwah nenek, tb2 dlm pinggan ade pasir n rambut...nsb baik la abh sedar...pastu, ade gangguan lain...penah ank sedara ein tunjuk2 kat 1 tempat then ckp nampak hantu...yg baby lak nangis2...

sebelum2 ni, rumah ein cam terlindung...org x nmpk...sape yg lalu, mesti terlajak...x perasan ade rumah...klo mlm lg la gelap...bila berubat, org tu ckp ade org hntr bnd yg besar utk tutup jln...ptt la klo raya xde org dtg...then suma ngadu mcm2...bnd 2 dh lama ade kat depan rumah...jenuh gak nak buang bnd 2...yg plg terkejut, org 2 ckp ade org tanam batu nisan kat depan...Ya Allah, nape la org dengki sgt...bukan skali dua kami kena camni....byk kali

masa ein n abh sakit, lg ketara pasal bnd2 tu...ein penah nmpak bnd cam bola bergolek laju..bila tgk xde ape...mula2 susah nak caya...tp bila abh sebut dia nmpk sesuatu kat kolam, br la ein citer...then org 2 bgtau, mmg ade bnd 2...dia nak masuk rumah...ade 1 tu dah sakit...dh tua...hahaha...wpun abh leh rasa kan n buat sndr, adakala nye, ape yg org hntr 2 lg kuat...

masa wedding abg pun sama...time 2, abh dh pagar awal2...then org 2 pun standy je kat rumah ein if ade ape2...mlm kenduri 2 je, bp kali rumah blackout...nasi jelantah...lauk x jd...then kata org 2, ade org yg tgh panas menggelupur xleh bawa ank2 dia masuk rumah ein...padan muka...bukan 1, 2 ye...tp byk...then mana dr org2 tertentu yg salam berisi, abh akn asing kan...suma 2 ade citer di sebalik nye..duit koyak suma abh asing kan...abh leh rasa kan something jika ade yg x kena dgn duit 2...tau x kami watpe dgn duit berhantu 2??? kami cucuk duit 2 dgn jarum then beku kan dlm freezer...hahaha....tp abh dh baca2 dl la...pdn muka

masa wedding kkak sedara lg la....adk ein n adk sedara, leh nampak bnd 2 depan pintu....dia ckp bulat besar...cam ade api..ngeri....mmg nangis2 la budak2 yg nmpk bnd 2...bila bnd 2 dh kena tgkp, mula la tuan dia panas...pas 2, 3 ari, mcik ckp ade org dtg rumah...tny ape ntah..tp xnak buka helmet...kompem dia cari hantu dia 2...

baru2 ni, abh ade jumpa seseorg...masa mula2 borak, ok je dia...pastu tb2 dia tukar slang lain lak..slang indon...dan dia tny mcm2 kat abh...ein dgr dr jauh je...segala psl abh dia tau...dia bgtau abh, ade org sedang mencuba abh...tp x lut lg...sape org nye, mmg xtau...nape la nak dengki dgn kami lg...kami pun nak hdp dgn tenang..kami x ganggu sape2...diorg ni x takut ke dgn hukum Allah...

Ya Allah, lindungi keluarga kami dr segala hasad dengki manusia...lindungi kami sekeluarga dr perkara2 syirik ini...


byk lg bnd yg berlaku kat fmly ktorg...tp sejak abh n ein sakit, ktorg berubat...dh kurang ckit la...nnt ein citer pasl something lak...bnd yg jd kwan kami...hehehhee...



*slalu nye klo berubat
abh akn buang bnd 2
or suh dia pulang kan blk
nnt tgk je la sape yg sakit eh



Tuesday, January 12, 2010

bila dh x terdaya

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


hati x tenang


jiwa kacau


fikiran sgt serabut


andai boleh, pasti aku mengaji


apekan daya, bendera sedang berkibar


hny bacaan dr lappy je la jd peneman


mata semakin berat


jenuh di paksa utk lelap


tdo la wahai ein


cari blk kekuatan diri


jgn pernah jd org yg lemah lg




tag from lea

diary miszgarfien 10 org kwn gapil




daku kena tag dgn lea

hehhehe.....xpe la...dr xde watpe, baik wat tag ni kan



1 - adakah anda rasa HOT???

yup...
mmg HOT pun....
tgh HOT dgn seseorg....
rasa nak g kerat org 2 jd 32 je...gggrrrr...
HOT btl




2 - upload gambar kegemaran anda





3 - cerita pasal gambar

gmbr waktu dip dl...
ni je kot gmbr yg ade kami semua...
klo x, jgn harap la kami nak ambk gmbr sama2...
ade suka, ada duka...
tp suma 2 kenangan wat diri ein...
kdg kala, rindu kan suma 2




4 - bila kali terakhir anda mkn pizza

perrgghh soalan...
bikin ein lapo je...
bila ye....
rasa cam dh lama je x mkn...
ntah dh x igt la...kih3




5 - lagu terakhir anda dengar

ku ingin kamu by romance
lagu ni utk seseorg




6 - ape yg anda buat selain menyelesaikan tag ni

layan twitter, layan music n pk kan sesuatu




7 - selain nama sendiri, anda di panggil nama ape

ade byk nama woo....kih3
n*** nama since dr skolah rendah
ein nama yg slalu org pgl since dr dip n diguna kan smpai skrg
kkak @ ira juz for my fmly




8 - tag lg 8 org

adeeiii...byk nye.....



*ni saje je suka2 nak petik nama kamu semua...hahaha*



9 - siapakah org no.1 kpd anda

sis eyda ni ein kenal dlm twitter...
dia cam kkak kepada ein la..
slalu je ade dgn ein x kire masa
best dpt kenal dgn dia...hehhe




10 - katakan sesuatu mengenai org no.5

ezany adalah org yg bertanggungjwb merenovate kan blog ein...
hehe...
sgt suka dgn cat yg baru ni....
tq ye...




11 - no.3 ade hubungan dgn sape

rasa nye whitedaisy 2 ade ehem3 dgn xtionkamen...lalalalalala...ampun




12 - bagaimana pula dgn no.4

xtionkamen 2 rasa nye ehem3 kepada whitedaisy...hahaha




13 - pesanan kepada org no.6

fatehah, keje rjn2 ye...jgn mls2...nnt kena blanja ein mcD kan...hahahaha
*psstt : x sronok dh kamu dh keje...dh xleh nak buli kamu kat tweet lg :(




14 - kata2 cinta utk org no.2

ein syg kembar tau...
ein nak tgk kembar bahagia...
kena senyum2 slalu...
br la kembar comey..hehe..
luv u kembar




15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan

ada!!!...
mereka adalah psgn otomen dan otogurl yg berasal dr planet mana ntah...
hahaha...
ampun, jgn fire ein ok...
lalalalala




16 - berikan 5 yg anda tau tentang org yg mengtag anda

-lea ni comey org nye..jrg sgt dia nak letak pic dia dlm blog 2
-ein tau dia sedang lalui suatu pengalaman yg sgt pahit dlm hidup dia..tp ein nak dia kuat kan diri n tabah kan ati
-student master di USM
-ein admire dgn cara dia luah kan tentang prasaan dia dlm blog 2...susunan ayt yg wat kan ein rasa dekat dgn diri dia
-seorg yg setia dgn cinta dan jgn pernah luka kan hati dia...kerna luka 2 kan sembuh dgn sekelip mata...




17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU

adeeeiii...soalan apekah ini..
yg ein tau, mereka ni takut air...
then binatang yg di wat akikah...
lg 1, binatang ni suka masuk kat rumah atok ein kat kg klo x tutup pagar
gggggrrrr....sembelih kang




18 - prasaan anda wat tag ni

biasa2 je...xde ape yg special kot
jenuh nak cari gmbr ape yg nak di letak kan
soalan yg sgt sengal...hahahaha




19 - adakah anda tau si razman itu sengal

razman??? sapekah dia???
ntah nye....
ein x kenal la
maaf la ye sape yg nama razman 2




20 - GAY or LESS

dua2...!!!! hahahaha
ein kwn je dgn dua2...
tp, ein lbh prefer BOYISH / TOMBOY
lalalalala






Sunday, January 10, 2010

entry khas : BLOGGER-WE CARE

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



salam semua


sekali lagi ein terpanggil utk membuat entry ini utk membantu saudara megat

ein dpt tau tentang kempen ni dr blog2 rakan blogger yg lain seperti ayong , amirez n topo...kempen ini dianjur kan oleh saudara hydir...

boleh la ke blog saudara hydir utk mengetahui lbh lanjut tentang kempen ni

dengan meletak kan ribbon ni di blog masing2, RM1 akan di sumbangkan kepada saudara megat

harap dgn cara ini, ein dapat membantu beliau serta keluarga

kepada rakan2 yg lain....marilah kt sama2 menyertai kempen ini dan membantu saudara megat

semoga kempen ini dapat mengurangkan beban mereka sekeluarga

Saturday, January 9, 2010

bantuan anda amat diperlukan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


salam semua.....



xde ape yg ein nak perkatakan disini...cuma memohon sebuah sumbangan yg ikhlas utk membantu saudara kt yg sedang dlm kesusahan....


selama ni ein byk ikuti kisah beliau dlm diam...x sangka sehingga tahap ni kesusahan yg beliau dan keluarga sedang tanggung...x sanggup rasa nye melihat beliau dan keluarga dlm keadaan begitu..hampir menitis airmata ni tatkala membaca coretan dari beliau


klik di sini utk mengetahu kisah beliau...berat mata yg memandang, berat lg bahu beliau yg memikul beban itu


marilah kt sama2 membantu beliau utk meringan kan beban yg sedang beliau tanggung

bantuan kewangan boleh di sumbang kan ke akaun beliau

akaun CIMB - 0123 0015 4575 21
Faisal Amirul Othman




buat saudara megat

teruslah berdoa dan berusaha...kami rakan2 akn membantu ape yg terdaya..moga saudara tabah dlm hadapi ujian Allah yg getir ni...kuat kan diri, kuatkan iman utk lawan suma ni...insyaallah, Allah sentiasa bersama dgn org2 yg beriman kepadanya..Dia xkan biar kan hamba2-Nya keseorangan...perbanyak kan ibadah utk dekatkan diri dgn Dia...

ape yg saudara lalui skrg ni, ein sndr penah alami...mmg perit rasa nye menempuh suma 2...tp berkat kesabaran dan berubat di mana2 sahaja, alhamdulillah..kini segala nya beransur pulih...

ein ign membantu tp apakan daya...andai sahaja diri ini sudah bekerja, pasti dgn ati yg terbuka ein membantu...hanya sebuah doa sahaja yg mampu ein titip kan buat saudara megat sekeluarga...bersabar la ye....


marilah kt bersama2 membantu beliau supaya beban yg ditanggung nya itu, dpt di kurangkan



TAHNIAH!!!

diary miszgarfien 6 org kwn gapil



tahniah ein!!!!

syabas!!!

kerana kau dh berjaya tipu diri kau sendiri...

ye, kau mmg ckup tabah...

kau mmg ckup kuat utk x menangis lg....

tp smpai bila kau nak tipu hati kau...

smpai bila kau nak pendam kesakitan 2...

sampai bila kau nak sorok suma 2 sorg2...

kau mmg berjaya utk tidak mengalir kan airmata itu

walau ape pun dugaan yg kau terima

walau ape pun situsai kau sekarang

tp penah x kau pk

kau bahagia ke camni

jgn tipu diri sndr lg

jgn sorok suma 2 di sebalik senyuman dan tawa kau

xde guna nye!!!

bangkit la ein

ckup2 la dgn ape yg dh berlalu

menangis la ein

itu yg terbaik wat diri kau

luah kan segala nye

jgn keras kan hati 2 lg

kau bukan jd lbh baik

tp kau jd lbh teruk

sedar la ein

kau nak kena lempang ke

br kau nak sedar dr suma ni


*********************************

aku tau

aku lemah sgt

aku cuba jd kuat

ye...mmg aku ckup kuat dan tabah skrg ni

tp............

aku x mampu nak lari dr suma 2

aku x mampu nak lari dr prasaan ni

aku perlu kan seseorg dlm hdp aku

lempang la aku klo itu yg kau rasa kan

dpt sedar kan aku

klo itu yg dpt membuat kan aku bangkit kembali

kenapa aku terlalu keras utk kali ni

nape aku perlu hadapi suma ni lg

aku ingin menangis

tolong la

tlg buat aku utk menangis

kerana aku dh x mampu

nak tanggung dlm hati ini lg




Thursday, January 7, 2010

alhamdulillah

diary miszgarfien 10 org kwn gapil



diary............

skrg ni aku happy je..xde la happy sgt...tp bolah la...syukur dgn permulaan yg baru ni....harap sgt keadaan ni akn kekal....rasa diri ni lbh tenang....lama x rasa prasaan camni...seolah2 cam hidup semula

tp aku kena sentiasa beringat...kegembiraan 2 xkan selama nya milik aku...itu sesuatu yg pasti...org ckp, klo hari ni kt happy sgt esk lusa pasti kt akn rasa sedih sgt...tp minta2 x camtu la...aku akn cuba bertahan dgn keadaan ni...insyaallah...kekuatan 2 dtg dgn sendiri nya...

cuma skrg ni, aku runsing kan 1 perkara...dan ye, aku sgt2 terdesak...aku xtau nak luah kat sape lg...aku lom penah wat camtu...ngadu kat mak abh, kena marah blk ade la...ape la yg aku nak wat ye utk dpt kan bnd 2...aku nak dlm bulan ni...xpe la...akn ku usaha kan lg....

wpun bnd 2 mengganggu jiwa aku, tp aku masih mampu bertenang n tersenyum...syukur sgt2...alhamdulillah...terima kasih Ya Allah...





**mood n idea utk berblogging
tb2 je hilang ntah ke mana
2 yg jd entry ntah ape2
si fikomars ckp ia melarikan diri
si aenaz ckp ia pegi lepak kat mekdi
sis eyda lak ckp ia duk kat dapo tgh wat kek coklat
mcm2 versi tul...hehe



Tuesday, January 5, 2010

rumah yg bercat baru

diary miszgarfien 8 org kwn gapil


salam semua


eh...eh...nak pi mana 2...btl la ni rumah cik gapil...korang x salah rumah dh...hehe...ein nak tny pendapat kamu semua tentang cat baru rumah ein ni...ok ke x...ke kosong sgt...tolong ye


utk header tu, mmg ein xde idea nak wat camne.....idea lom dtg lg la....maaf la klo blog ein dh x lawa cam dl....ceh, dl pun x lawa gak...hehe...tp ein mmg suka konsep simple but sweet gitu..yg penting trademark garfiled 2 tetap ade


hurm...ein akn rindu kan miszgarfien yg lama...nasib baik sempat mengcopy design yg lama...leh la wat kenangan




ein nak ucap kan terima kasih byk2 kat


saudara ezany

kerana sudi edit blog ein ni

maaf ye klo ein cerewet sgt

ape2 pun, ein sgt berpuas ati dgn cat yg baru ni

memenuhi citarasa ein




****iklan***



arini ein sgt happy


1) tentulah sbb blog kesayangan ein ni

2) sbb dpt jumpa kwn2 blogger / twitter ayong, luth n fez happy sgt dpt jumpa diorg wpun kejap je...

3) some1 send lagu menatap matamu yg dinyanyi kan secara live bersama gitar...senyum sorg2 ein dgr




*p/s : sila la komen cat baru rumah ein ni ye


Sunday, January 3, 2010

moist chocolate cake kukus

diary miszgarfien 15 org kwn gapil



salam semua



memandangkan cheese cake ein dh hbs...itu bermakna, dh xde ape2 yg ein leh mkn di kala bosan....so, arini wat projek kek lg...hehe....kek yg plg senang nak wat....org yg x pndai wat kek pun leh wat kek ni..hehe cth nye cam ein la...adeeii...







adunan kek yg dah siap di bancuh n get ready utk di kukus


gambar pas kukus xde...dh terdelete...ampun kwn2....hehehe





kek yg dh siap topping n tabur coklat rice

perrgghhh...yummy...sgt sedap ok

kih3...puji diri sndr lak





ni resepi dr along ein


bahan2 A

200g - gula kastor

100g - serbuk koko

150g - susu pekat

200g - minyak jagung/biasa

1 tin - susu cair



bahan2 B

150g - tepung gandum

1 tsp - bikarbonat

1 tsp - baking powder

4 biji telur gred B



cara-caranya

1- campur kan suma bahan A dan di masak atas api sehingga gula hancur

2- pukul telur hingga kembang/berbuih

3- campur kan bahan A dgn telur

4- bahan B di ayak dan di masuk kan ke dalam bahan A dan di gaul rata

5- masuk kan adunan dlm loyang / tupperware bertutup dan kukus selama 1jam 30 minit

*mmg kena tutup bekas yg digunakan supaya air x masuk dlm kek



bahan topping

100ml - whipping cream

300g - coklat masakan

*kedua2 bahan di masak dgn cara double bowl




selamat mencuba ye kwn2...hehe


i need ur help

diary miszgarfien 16 org kwn gapil



salam

kawan2..................

ein perlu kan bantuan

ade x sape2 yg pndai or baik ati

utk edit blog ein

pls....................

mood down dh tgk blog


 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal