Wednesday, March 31, 2010

bermuhasabah la

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

tiada guna lagi aku mengalirkan mutiara2 jernih itu..tak akan memberi kesan kepada sesapa pun..muhasabah la diri..positive kan kata hati..jangan terlalu mengikut perasaan..redha dengan ape yang telah di tetapkan..terima la dengan hati yang terbuka..moga2 ade kebaikan di hujungnya..mengalah demi orang2 yang tersayang dan tercinta..hidup ini hanya ada mereka..bahagia kan mereka walau hanya seketika..berikan senyuman di wajah mereka walaupun di hati sendiri terdapat luka yang sedang berdarah..



aku yang melaluinyae

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

mata dah semakin membengkak gara2 menangis 3 hari berturut...ape lg daya yang mampu aku lakukan...kamu tak kan mengerti ape2..jangan judge aku dr ape yang aku sampaikan..sudah aku nyatakan..bukan aku memilih kerja..bukan aku demand dalam berkerja...minta la aku kerja di mana pun..tapi bukan di situ atau di tempat lama...

kamu tak kan mengerti..yang melaluinya aku..aku yang menderita..aku tidak memandang hina akn ape2 pekerjaan..memang aku sangat2 memerlukan kerja..tapi bukan di situ..kamu tak pernah berada dalam situasi aku..jangan menilai aku dengan cara yang kejam

ape aku punya lain selain dari terpaksa or aku bakal di halau???

aku lebih rela di halau!!!

lantak la...kamu bebas berkata ape2...yang tanggung derita, aku sorang...pada yang memahami, terima kasih...segala nasihat, akn aku sematkan di hati..andai bisa saja, aku ingin pergi..pergi dari segalanya

semoga iman dan akidah aku masih kukuh




adik..
andai akk pergi
jaga diri baik2 ye



Tuesday, March 30, 2010

surat

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


kepada : encik yang temuduga pagi tadi

perkara : sila jangan telefon saya

tuan,

merujuk perkara di atas, saya dengan berbesar hati dan gembira jika encik tidak menelefon saya. jika encik ingin telefon juga, sila katakan saya tidak dapat. dengan itu saya akn rasa lebih bergembira.

2. seboleh-bolehnya saya taknak berkerja di tempat encik. tapi saya dipaksa malah di ugut. saya memang tidak mahu berkerja di situ. bukan kerana saya memilih atau cerewet. memang saya sangat memerluka pekerjaan saat ini, tapi bukan di situ.

3. saya berharap, encik dapat mempertimbangkan permohonan saya ini. jika encik seorang yang prihatin dan penuh kasih sayang, sila la paham perasaan saya ini.

sekian, terima kasih


yang benar,

miszgarfien

*pasti akan ade yang komen macam2
jika kamu tak tahu situasi sebenar
jgn hnya tau nak kondem ein aje
dh cukup derita yg ein tanggung




please bawa aku pergi

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

someone...........
tolonglah bawa ein pergi dari sini

hati dan diri aku tak mampu nak terima ape2 lagi
cukup2 la paksa aku menerima segalanya
berikan eaku ruang untuk bina hidup sendiri
sedaya upaya menahan mutiara jernih dari gugur ke bumi
ape aku tak punya hak atas kehidupan ini??
segala kemahuan dan kata2
ku turutkan
tapi untuk yang ini
aku mohon sangat2 jangan paksa aku

bukan aku memilih atau cerewet
tapi aku tak boleh
takde sape yang akn paham kenapa aku tak boleh
aku ingin berdiri dengan kaki ku sendiri
berdiri dengan usaha diriku sendiri
tapi, nape peluang itu tak pernah di berikan

aku bukan boneka kecil
yang boleh di di campak, di tendang atau di buat ape2 sesuka hati

bawalah aku pergi dari semua ini
kerana aku semakin lemah
semakin tak mampu untuk hadapi dan menahannya




Monday, March 29, 2010

diary miszgarfien 7 org kwn gapil

orang xnak

xnak

xnak


orang x suka

x suka

x suka




aaaaaaarrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhh

xde sape nak paham



Saturday, March 27, 2010

R.I.P for gegurl n boboy

diary miszgarfien 5 org kwn gapil
still remember them??? ein penah publish entry pasal mereka...try la cari..ein memang takde mood sekarang ni...dah la penat baru balik..tengok2 sangkar mereka dh kat bawah..dh kena makan dengan kucing



baru je petang tadi ein main2 dengan mereka..bagi mereka makan..mereka jinak sangat dengan ein...tiba2 je mereka hilang sekelip mata...satu per satu pergi sekarang ni..petanda ape lagi yang ein harus berdepan sekarang ni


sebak sangat rasanya..rasa macam tak dapat terima kenyataan...last week stokin pergi tinggal kan ein....now, turn gegurl dan boboy lak..ya Allah, aku tau, semua ni hanya ujian buat diriku...1per1 kesayangan ku Kau ambil..jangan uji aku lagi...aku hanya hamba-Mu yang lemah



kesibukan melanda

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


minggu ni dan minggu depan, ein akan jadi orang yang terlalu busy kot...ni pun tak cukup rehat..kena bangun pagi2 untuk uruskan hal adik yang akn pergi ke PLKN isnin ni...ishhh, kena berjauhan lak dengan dia..mesti bosan hidup ein nanti..ye la, tukang buli dah takde selama 3bulan...sunyi nye, dah takde kawan nak ajak g merayap kemana2

pagi uruskan segala keperluan dia..petang lak, uruskan hal abah..ni pun ein baru balik dari rumah cousin..weekend ni dia kahwin, so ein sekeluarga kena la rewang..tadi pegi kejap je..ein rasa cam nak tumbang sebab tak makan ape2 arini

esok pagi dah kena rewang..ishhh..rasa cam taknak pegi pun ade..malam pun kena datang...hari ahad lagi la busy...waaaaaaa....penatnya badan...isnin kena hantar adik pegi PLKN...nasib baik kumpul kat shah alam je..selasa sampai ahad, harus ambik alih tugas abah..abah kena pergi kursus

hurmm.....nak mengeluh lebih2 pun tak boleh..semua tanggungjawab tu memang kat bahu ein walaupun ein bukan anak sulung...takpe laa...

ok la....nak cover tido yang tak cukup...nak buka mata pun dah tak larat..esok harap2 mak ajak pergi rewang lambat sikit la..




Thursday, March 25, 2010

DIA pujaan hatiku

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


sejak pertama kali mengenal DIA, aku sudah jatuh hati..sudah berangan untuk memiliki DIA..tapi setiap kali aku nyatakan hasrat di hati, pastinya aku kecewa...tapi mengapa?? ape salahnya dengan pilihan aku ini...

kacak...smart...encem...cukup semuanya...rugged lagi tu...perrrghh..wahai idaman hatiku...bila agaknya baru dapat aku memilikimu, memelukmu, membelaimu...arrrgghh...angau sudah aku ini

aku juga tau, bukan mudah untuk aku memiliki mu..tapi yang pastinya, aku akn berusaha juga untuk memilikimu..biar pun aku harus bertegang urat dengan keluargaku yang tercinta...demi DIA, akn aku lakukan segalanya..




mari berkenalan dengan DIA yang telah mencuri hatiku

-

-

-

-


kacak kan DIA..sangat2 smart..tergoda dah ni..perrgghhhh



-

-

-

-

ingin saja aku memelukmu, membelaimu dan memilikimu



-

-

-

-

-

tapi......tidak yang ini...walaupun kau begitu kacak dari DIA..tapi hatiku tetap pada DIA




ye...inilah DIA yang ein maksudkan...dari dulu lagi ein minat sangat dengan satria..tak dapat satria GTi, dapat satria biasa pun jadilah..yang penting warna putih..leh make up bagi cantik n smart..walaupun satria Neo dah cukup smart, ein tetap tak jatuh hati kat dia..ein tak minat satria Neo la...satria model lama lagi best...

abah paling tak suka kalau ein cakap pasal kete ni..huhu...sedih je tau..bila lagi ein nak merasa life yang ade kan...takpela...berangan je la nak dapat kete ni



thanks ye UNCLE GOOGLE untuk pic2 yang encem tu...lalalala




untuk adik A

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


salam si kacak..adik, ape jua keadaan akk, jangan la risau sangat..akk baik2 je la dik..ni nape sakit lagi..ubat makan tak??ubat tu jangan tinggal..nak kemana2 bawa..nanti ape2 hal senang..setiap masalah yang datang, pasti ade penyelesaian nya..Allah takkan bagi ujian tu kalau Dia tau umat-Nya tak mampu nak hadapi..cuma kali ni akk mengalah n tewas dengan masalah yang melanda..insyaallah, akk akn ok seperti dulu..

ni nape gaduh dgn miss.A...jangan la libatkan study..kalau akk tau sampai jejas study, siap la adik akk marah nanti..dengan miss.A skali akk marah..open day tu adik terlibat ke?? kalau adik ade terlibat, apekata adik bawa miss.A datang kolej dulu..then dalam tengahari sikit, adik pegi la deting dengan dia..cakap leklok dengan dia..mana tau dia boleh paham..kalau dia nak marah juga, layan kan je la dik..

kita memang sering kali jaga hati dan perasaan orang..tp orang sering kali mengabaikan perasaan diri kita..takpe dik..jangan la ambik hati sangat..selagi termampu kita jaga, kita jaga la perasaan dan hati orang sekeliling kita..kalau mereka happy, pasti jua kita pun happy kan..ape yang ada dalam hati, biar kita sahaja yang tau..

adik nak PERGI dulu??? dulu ye la...sekarang akk tak bagi..silap2 akk yang PERGI dulu dari adik..takpun nanti akk ikut adik PERGI..jangan pernah sesekali minta camtu..tak elok kan..wpun kadang2 akk ade fikir camtu, tapi cepat2 positif kan fikiran tu..istighfar banyak2 dik..doa biar di permudahkan segalanya

adik kekuatan akk..jangan sesekali lemah..masih jauh lagi kan perjalanan adik..masih banyak lagi kan cabaran dan dugaan yang adik belum tempuhi..andai adik lemah sekarang, camne nak hadapi yang lagi hebat dari ini


*walaupun kata2 ni akk tujukan
buat adik
tapi sebenarnya ia lebih
kepada diri akk sendiri



forever love u dik
**big hug from akk*



Wednesday, March 24, 2010

aku tewas

diary miszgarfien 3 org kwn gapil





selama ni, aku sering kata dalam hati..
aku kuat
aku tabah
aku boleh harungi semua dugaan yang datang dalam hdp aku
tapi untuk kali ini
aku tewas jua akhirnya
ya Allah, maafkan aku
kerana aku tak cukup kuat untuk hadapi dugaan-Mu
kawan2 yang sentiasa memberi support
maafkan ein
ein lemah buat kali ni
ein akn cuba bangkit kembali
tersungkur juga kali
aku mungkir janji pada diri sendiri
takpe la ein
kita bangkit semula
jangan mengalah selamanya
hidup ni tak pernah sunyi dari dugaan dan cabaran




aku cuba tersenyum dan gembira dihadapan semua orang
walaupun hakikatnya aku tau
semua tu hanya dusta semata2
kerana didalam hati
aku merana




Tuesday, March 23, 2010

wish for me ye

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


perrgghhhh sejuk..best betul mandi malam2..walaupun tak elok untuk kesihatan, tp sekurang2nya dapat gak kurang kan tension kat kepala ni...pekena la bila bau syampu n shower cream yang wangi..memang best la...ekekee

arini mood dah ok sikit..paling best bila dapat belasah adik..hahaa..padan muka..sape suh wat aku yang kena hadapi semua ni

tadi pas maghrib dapat cakap2 dengan abah..cam biasa la..ein memang orang tengah antara abah dengan yang lain2..best betul tanggungjawab yang ein pikul..nampak cam remeh kan..tapi sangat2 berat..ape2 hal, pasti ein yang kena..tu yang wat selalu tension..semua kesalah terletak kat bahu n diri ein..takpe la..ein terima semua tu..pasti ade hikmah kan

arini mak beli kan borang MBSA..tu pun sebab kawan mak bgtau ade kuar iklan keje kat suratkhabar hari ahad..lepas ade lak iklan keje kosong dr SKVE..ein akan apply dua2 keje ni..doa kan untuk ein ye..takat ni, ein dah hantar borang untuk celcom, LPP, jomalina food industrial, prolintas..hurm..ape lagi ye..banyak dah..tapi semua takde jawapan..yang penting sekarang ni, USAHA dan tak boleh PUTUS ASA...

doa kan ein moga ein cepat dapat keje ye...setahun dh menganggur..ntah bila baru ein dapat tolong family



usaha la sendiri

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


arini satu hari abah takde...ade kursus untuk ketua kampung
baru ingat nak bersenang lenang
bangun lambat ke
tapi hampeh gak
dah terbiasa kot kul 9.30-10.00
mesti nak bangun gak

nape laa budak2 zaman sekarang ni taktau nak berdikari
taktau nak usaha sendiri
semua nak harap kan orang
dulu aku semua usaha sendiri
berhujan panas semua aku reda
mengada2 betul la
pastu mula la aku yang kena terima segalanya
aku gak yang salah
bengang gilerr ok
nak aku lempang kan
lebih besar dari aku

aaarrrggghhhhh
apesal la kebelakangan ni
semua nya buat aku tension
benci giler keadaan camni
tak suka nyaa




Monday, March 22, 2010

hampir2 langgar orang

diary miszgarfien 5 org kwn gapil

terima kasih pada yang memberi kata2 semangat kat ein pada entry yang lepas...terima kasih kawan2...insyaallah...ein akan ingat segala pesanan yang di beri

kebelakangan ni, memang life ein banyak sangat cabaran dan dugaan..hampir2 lemah di buatnya..selagi ia masalah keluarga, memang ein tak mampu nak kawal emosi..petang tadi ein hampir2 melanggar motor..fikiran ein buntu sangat..rasa kosong sangat..abah lak kat sebelah..memang kena marah habis2..ein tak tau..bukan ein mengeluh..tapi ein tak mampu nak berfikir

sepanjang jalan tadi, ein sendiri tak tau ape yang ein fikir kan..bawa kete langsung tak fokus, tak confident..last2 abah yang drive..syukur...abah pun dah reda sikit dari marah2..mujur juga tak jadi ape2..bayangkan lah kalau ein betul2 langgar motor tu..ape la nasib ein ye...syukur sangat2

terima kasih kawan2 semua...ein sayang kalian




sedikit pun cukuplah

diary miszgarfien 9 org kwn gapil


selalu aku berdoa
agar fmly aku ni beroleh kebahagian
harmoni, tenang n happy selalu
tapi aku tau
semua tu hanya la mimpi2 aku sahaja
sampai bila aku harus bertahan dengan semua ni
aku hampir2 jatuh tersengkur kerana dah tak tahan dengan semua ni

ya Allah
aku tau semua ni hanya la ujian-Mu yang kecil
adakalanya, aku mampu untuk hadapi
ada masanya, aku jua lemah

aku tak punya sape2 untuk aku luahkan
aku tak punya kkak or adk prmpn
yang ada hnya la kkak ipar
dia pun punya masalah sndr
pada sape lagi harus aku ngadu kan selain kepada Kau Yang Maha Esa

aku sedar
aku ade bro A n adk A
yang sentiasa support n di sisi aku
aku tau
aku punya echah n mira yang sgup dengar semua luahan hati aku
tp aku juga kena sedar
mereka semua tu
punya masalah jua
aku tak boleh membebankan mereka dengan masalah aku

Ya Allah
berilah sedikit kebahagian buat keluarga ku
sedikit pun cukup la
aku tidak meminta lebih2

dan dikala ni
aku sgt2 merindui stokin
jika dia ade
pasti dia menemankan diriku saat ni
menghibur kan hati dgn ragam diri nya
aku rindu kan suara stokin




Sunday, March 21, 2010

adik...sorry ye

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


buat adk akk yg tersayang

akk minta maaf sebab x dpt nak buat kek tu
kesian adk
mesti dah terbayang2 kan nak dapat kek
macam yang akk kata
bulan ni, banyak sangat masalah yang datang
tapi akk janji
akk akan usaha gak buat kan kek untuk adk
maaf kan akk ye

nanti belajar rajin2 ye
tinggal kan segala masalah tu kat belakang
jangan toleh lagi
sikit je lagi dik nak habis
kena kuat tau

sayang adk selalu

lenkali kalau balik
bgtau akk awal2 ye
nanti akk buat kan kek

*akk minta maaf*



im ok...mayb

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


bangun pagi ni terasa cam ade kelainan je
malam tadi tak boleh tido
dh pukul 5 tu pun paksa diri untuk lelap

malam tadi dapat borak2 dengan adk A
cian dia ade byk masalah
tp takpe
ein tau dia boleh hadapi semua dugaan tu

adk akk kan kuat n encem
mana boleh lemah camtu
buktikan kat akk
adik boleh harungi semua masalah tu

si gedik tak berhenti2 nangis lagi
dh taktau nak pujuk dia camne
betul2 dia terasa kehilangan stokin
dia bawa upin ipin tdo dengan ein malam tadi

arini rasa ok ckit
ptg sikit nak buat kek
kalau sempat nak bagi kat adik A sikit
then nak bagi kat sape2 yg dekat dengan ein



i need them

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


i need my


mr.N
&
adk A


wanna talk talk talk talk n talk with them

both of u

mish u so much

really3 need both of u now

but its ok

pray for me yeah



Saturday, March 20, 2010

tenanglah di sana

diary miszgarfien 5 org kwn gapil

pukul 7.00 ptg td
stokin selamat di kebumikan
ein yang tanam kan dia
mengalir airmata saat tanah menimbus badan dia

bukan ein sorang je yg merasa kehilangan dia
malah, adk2 stokin turut merasa kehilangan
lebih2 lg si gedik
tak henti2 dia menangis
bising mencari stokin
gedik memang manja dengan stokin

mak cakap
malam tadi gedik tido dengan stokin
sebelah sebelah
patutlah masa stokin nazak
gedik diam je kat sebelah stokin
puas pujuk gedik petang tadi
suruh dia diam
cakap leklok kat dia yang stokin dah pegi
dia diam sekejap
pastu bising lagi

gedik hilang kawan utk dia buli
untuk dia bermanja
wpun gedik ade baby yang umpama
seakan stokin n jijot
tapi tetap tak sama

stokin
tenang la kamu di sana
orang dh lakukan yang terbaik sehingga saat kamu di tanam

orang rindukan kamu
R.I.P stokin


terima kasih kawan2 semua
kerana bagi ein kata2 semangat
ein akn cuba tabah n terima pemergian stokin
tapi yang pasti
sehingga saat ini ein tak berhenti menangis lg



kau pergi jua

diary miszgarfien 11 org kwn gapil


20 mac 2010

11.15am



kamu pergi tinggal kan org buat selamanya

kamu yang oaling orang sayang

kamu yang paling manja dgn org

kamu peneman org setiap masa

kini

kamu pergi meninggal kan org

untuk mengadap Pencipta-Mu

maafkan org andai selama membesarkan kamu

org ade marah2 kamu

org syg kamu sgt2

tenang la kamu di sana

org akn cuba utk menerima pemergian kamu

stokin...

kamu tetap di hati org selamanya

kenangan dgn kamu

akn sentiasa org igt

xkan ade pengganti kamu

3 tahun kt bersama

arini, kamu tiada lg



tak sanggup untuk kehilangan kali ini

diary miszgarfien 7 org kwn gapil

keadaan stokin dh tak bape nak stabil
susah hati sangat2
puncanya stokin kena langgar
masa tu ein takde kat rumah..
bila balik petang tu, tengok stokin jalan dah x bape betul
then peha dia cam terkeluar sikit

aritu elok je dia makan n bergerak2
tapi ein letak dalam kandang je
takut dia gaduh dengan kucing lain






tapi, dalam minggu ni
stokin dah xnak makan
bagi dia whiskas pun dia tak sentuh
susah hati ein tengok keadaan dia
bila ein panggil nama dia
dia cuma mampu menyahut
n tegak kan kepala je

ein baru je lepas tengok dia
nafas dia cam...................
ein rasa nak nangis
ein tak nak kehilangan stokin
dia yang paling rapat dengan ein
teman ein setiap masa
tido dengan ein



ni semua gambar dia masih sihat n aktif
sekarang ni bergerak pun tak nak
ein nak dia sihat
cepat sembuh

ein hanya mampu menangis
tiap kali jenguk n pujuk dia untuk makan






Friday, March 19, 2010

still tak ok lg

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

huhuu :(

mood abah still x ok lg

takut nak ckp dgn abh

adooiii

hope cepat la reda

x best la camni

nak gurau2 dgn abh pun takut je



ketidak kebest'an

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


arini....................

hari yang paling x best

abah marah2

habis semua orang marah

si gumuk pun 1 hal

lagi nak cari pasal dgn abh

nasib la abh x marah2 aku


bilik bersepah dengan kertas

cover letter BM ntah hilang mana

tangan penuh dakwat

muka dh berminyak2

rambut dh kusut masai


AAARRRGGGGGGGGGGGGHHHHHHH


rasa arini hidup cam

tunggang langgang je ni

semua serba x kena

td periuk berdentum

ape kena ni


waaaaaaaaaaaaa



thanks pada kwn2 twitter yg menenangkan ein si kusut masai ni ye




adik A..........

i need u now

mish u so much dik



Thursday, March 18, 2010

STOP IT!!!

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


boleh x berhenti tanya pasal

BILA NAK KERJA????

BILA NAK KAHWIN???

yang sibuk2 tu nape

ade aku susah kan hidup sape2 ke???

jaga urusan masing2!!!!



Wednesday, March 17, 2010

seandainya

diary miszgarfien 10 org kwn gapil


seandainya
ade 2 lelaki yang sangat
menyayangi n mengasihi
diri seseorang itu
ape yang harus di lakukan
kerna,
kedua2 nya memiliki
sikap n sifat yang hampir sama
tak mampu untuk di banding kan
dan di bezakan

seandainya mereka berdua
betul2 berusaha dan bersungguh2
buntu jua mahu di pikir kan

apelagi jalan yang ade
selain solat istikharah



kawan..kawan..kawan..lawan...

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

sering kali kita dengar orang di sekeliling kita merungut2 pasal kawan2 dia...merungut sebab kena jaga hati dan perasaan mereka...nak cakap banyak pasal hal ni pun susah...sebab benda ni normal..takde orang yang sempurna yang mampu nak jaga hati semua orang..lebih2 lagi kalau orang tu adalah kawan sendiri..

kalau tak reply YM, kang ade je la soalan2 pedas yang keluar..ade je yang tak kena..tu belum lagi tak angkat call..nape perlu nya ade pemikiran negetif camtu..benda remeh tak perlu di perbesarkan..takut nanti jadi lawan pula..

kadang2, teringin juga nak ignore kan perasaan orang lain..cuba untuk buat tak kisah je..ye la, asyik jaga hati orang lain je..hati kita ada mereka kisah?? tapi, mampu ke kita nak abaikan perasaan kawan kita sendiri..tentu nya tak kan..mesti kita nak buat yang terbaik untuk kawan2 kita

bila ade masalah, baru ingat nak cari..bila senang, terus lupa..ni la keadaan yg boleh menyebabkan seorang kawan tu menjadi lawan..tinggal kan kawan baik yang selama ni susah senang demi seorang kekasih..pastu mula la, simpan perasaan rasa tak puas hati dan kemudian nye menjauh kan diri..tak pasal2 dah jadi lawan


*penat weii nak kena jaga hati semua org
mayb berseorangn tu kdg2 baik juga
x perlu nak kisah kan sape2





Monday, March 15, 2010

jangan membazir...tak baik

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

salam


dulu kecik2, ein dengan abg selalu kena marah kalau makan tak habis..selagi tak licin makanan tu, takleh bangun untuk basuh tangan..abah memang garang lebih2 lagi bila tang makanan..dulu kami bukan la orang senang..

abah mengajar kami untuk menghargai setiap butir nasi n lauk2 yang ada..abah cakap, kalau tak habis kan, nanti makanan tu nangis then rezeki kita pun berkurangan..sebab tu abah tak bagi kami ambik makanan banyak..kalau tak habis, kan membazir..pembaziran tu kan amalan syaitan

penah seorang kawan tegur cara ein makan...bukan sorang tp ramai dah..masa praktikal dulu pun ramai pakcik2 yang tegur...semua cakap ein klo makan, susah nak tengok nasi n lauk dia tak habis..then mesti licin..bagus2 nanti dapat suami yg soleh....heheeee....amiiinn

disebabkan ein dah terbiasa makan camtu, kadang2 ein rasa marah kalau ade kawan2 yang makan tak habis..sayang la kat makanan tu..tapi ye la, nak tegur lebih2 pun tak boleh..kalau dah tau nanti makan tak habis, ambk je la sikit..malaikat yang melihat pun geleng kepala agaknya tengok pembaziran camtu..

setakat ni, kami adik beradik alhamdulillah..memang kami jenis kalau makan tu, mesti licin..takde bazir2..kalau ade antara kami yang makan tak habis, mesti yang lain kena habis kan..
kalau ade duit lebih then kami beli barang2 yang mahal, mesti mak marah then mak akn ckp, duit tu kalau buat makan kenyang..leh buat belanja makan seminggu...tu la mak ein..kalau pasal makanan, memang mak tak kisah..


bak kata iklan beras tu " sebutir nasi tu, ibarat setitik peluh petani"..so, hargai la makanan yang ade...jangan membazir..tak baik...amalan syaitan tu...





Sunday, March 14, 2010

dimanakah sara liona irfan

diary miszgarfien 9 org kwn gapil



pulang kan sara liona irfan!!

jgn kau seksa

perasaan irfan yg sedang menanggung rindu

teramat2 pada sara liona























buat sara liona kekasih hati irfan...

sara liona jgn susah hati ye
irfan n cikya akan sedaya upaya selamat kan sara liona

dari org jahat yg bernama ah fatt itu

sara liona sihat2 je kan di sana

ah fatt ade wat ape2 kat sara liona tak

kalau ade, siap la ah fatt nnt irfan kerja kan



jgn berani kau sentuh sara liona irfan

dia lebih berhak bersama ku

dia x rela bersama mu

serah kan la sara liona pd ku

jika benar kau sayang kan sara liona

beri la kebahagian pd dia

dia lebih bahagia bersama aku

beri la dia pd ku

jgn kau buat aku begini

ulangtahun kelahiran ku hampir hampir tiba

aku ingin menyambut nye bersama sara liona

yg sayang kan sara liona - irfan




*ah fatt
sila la terima kontest yg plg simple
dr ein
sedaya upaya mengjoinkan diri



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal