Friday, April 30, 2010

semalam gaji, harini dah habis

diary miszgarfien 3 org kwn gapil

semalam gaji tapi harini dah habis....ekekeke...sila jangan berfikir yang bukan2 ye...untuk diri sendiri pun takde..

tapi ein habis kan gaji tu untuk benda2 yang penting...yang paling utama, setiap kali ein start keje, gaji pertama tu ein akan sedekah kan sedikit dekat masjid...moga2 rezeki ein akn bertambah2...bukan untuk menunjuk2 tapi tu memang cara ein..anggap je tu bukan untuk ein..tu bahagian utk orang yang lebih memerlukan..

mulai sekarang ni, segala perbelanjaan untuk kucing ein yang tanggung..dah taknak beban kan mak untuk beli makanan diorang..tapi bulan ni, memang ein tak dapat nak bagi kat mak abah...tak dapat nak tolong ape2...

selebihnya, duit yang tinggal tu ein buat buka ASB..walaupun hanya ini je yang ein dapat buat utk family, tp ein syukur sangat2..sedaya upaya ein akan bantu juga mak..bantu takat yang ein termampu...moga rezeki ein sentiasa murah...amiiiiinn



Thursday, April 29, 2010

alhamdulillah..dah masuk walaupun sikit..syukur

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

salam

ehem3.........hehehe....br je masuk opis after lunch hour ni...masuk2 je terus diorg cakap "ein......gaji dh masuk"

errrrkkkk....hahahhaa...senyum je la..takde ape2 planning pun sbb gaji bulan ni cuma suku..tp camne pun, alhamdulillah...syukur dgn rezeki yang ade...petang ni lepas habis keje, nak g bank..nak kuar kan semua sekali dengan duit yang mak masuk kan utk buka akaun baru...duit tu ein nak buka ASB...kena la buat simpanan dari sekarang..ni pun dh terlewat...bulan ni takleh nak bayar PTPTN..insyaallah next month boleh la bayar...

kat sidebar ni, ein ade letak wishlist ein bila dh keje..ade beberapa item yang terpaksa di lupa kan..contohnya, cam broadband dan motor..macam nak kena lupakan dua benda tu je...takpe la..akan ein pk semasak2nya untuk beli benda tu..sekarang ni ade benda lain yang lagi penting yang harus ein dahulu kan..

satu lagi benda...arini pegi TNB sebab dah bosan duduk opis...ekeke...sebenarnya ade tujuan lain..nak pegi ambik borang keje kosong...semangat ein nak apply TNB..keje yang ein minat..semua staff kat TNB bagi sokongan pada ein untuk apply...moga2 dengan doa mereka tu, dapat la keje tu..kamu2 pun doa kan ein ye...

*mood :

xde mood nak buat keje



Tuesday, April 27, 2010

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




SELAMAT MALAM KAWAN2
SEBELUM TDO JGN LUPA BASUH KAKI
DAN BACA DOA
MOGA ESOK MASIH ADA HARI BUAT KITA SEMUA
MIMPI INDAH YE KAWAN2





lalalalala....buhsan sebenarnya

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

saya semakin pening dengan kerja2 kat opis ni...adooiii...boleh nampak bintang2 di atas kepala...wakakka....

sebenarnya ein nak post something..ein terbaca benda tu kat blog adik A..tp xleh nak copycat lak...wikikiiii...xpe la...

nasib malam tadi cina bengong tu dah tak kacau ein..lega sangat2...leh tido dengan aman n nyenyak nya..hehe...

life ein makin ok wat masa ni...bz dgn keje je la...pastu blk rumah..takde buat ape2...cuma 1 je......ein rindukan seseorg...susah nya nak hubungi dia...sabar je la jwb nya...siyesly memang rindu kan dia sgt2....



Sunday, April 25, 2010

bangkainya apek

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


Ya Allah
pedihnya aku rasa
tiba2 je sakit dtg balik
dah la tgh tahan sakit
ade lak cina bangkai kacau x sudah2
maaf ats kata2 yg kasar
dr smlm lg cina tu asyk call2 je
mmg mcm s**l la kan
cakap yg bukan2
ade tak cara utk block number dia
plzzzz
ein mmg x angkat call tu
tiap kali ein reject
dia call lg
jangan ganggu aku la!!!!!!



Saturday, April 24, 2010

macam-macam

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


salam

rutian harian tiap kali on9, mesti check update kat blog...wat blogwalking mana yang sempat..tapi cam biasa la, jarang tinggalkan jejak...kadang juz baca je then xtau nak komen ape..if tergerak hati nak komen, br la komen...nak tinggalkan jejak kat shoutmix pun, kadang2 je...bukan ape, blog ein ni bukan nya ade ape2..ein berblogging bukan untuk glamer or traffik...kan dah nama pun DIARY EIN...

tadi tengok blog adik A ade update...tersenyum baca entry dia..lega sikit hati ni bila tau dia happy..tapi kerisauan tu tetap ada..dh nama pun dia tu adk, mesti la kkak dia rsau kan...adik, akk tak jelles pun...ade lagu kat blog dia tajuk nya The Drive-Bersama Bintang....1st time ein dengar lagu tu..rasa cam terbuai2 lak...hahaha sengal betul..

since dah keje ni, life dah jadi tak best..730am dh masuk keje..1pm lunch hour..2pm masuk keje balik..then 5-530pm balik keje..pastu duk memerap dalam bilik..pas solat terus lebur...padahal bukan banyak keje pun..duk goyang kaki je...

eh...jap3....ein nak tanya...aritu ein ade buatkan kek coklat untuk opis..bos yang minta sebab besday dia..ein jual kek tu dengan harga rm30...mahal ke harga rm30 tu??? sebab bos ein kata mahal...nak tunjuk gambar pun, takde..tapi kalau nak tau pasal kek tu, refer SINI...tapi ein tak guna bekas empat segi tu..ein guna bekas bulat besar...harga rm30 tu berpatutan ke mahal???plz bgtau ein ye...sbb ein jual dengan bekas tuppaware tu...




*arini planning nak jumpa mr.N
tp....mcm biasa la
berkahir dgn kehampaan



Thursday, April 22, 2010

bahagiakah kita berkahwin dengan pilihan keluarga

diary miszgarfien 7 org kwn gapil

salam


pernah tak kamu semua terfikir yang satu hari nanti korang dikehendaki berkahwin dengan pilihan family...ape reaksi kamu ye..terperanjat?? happy?? lalalalaaa


hurmm...actually.....ein sedang alami benda ni...waaaaaaaa...taktau nak kata camne..bukan la bermaksud kena paksa..tapi cuma di bagi tempoh selama dua tahun untuk mencari pasangan hidup..errrkkk, teeeeettt....ein ade tempoh dua tahun untuk berkahwin..if lepas tempoh tu ein still belum ade someone, maka dengan itu abah akan carikan untuk ein...wowowwwww...terkejut seketika bila ein dapat tau hal ni...adooiii


persoalannya...mampukah kita menerima pilihan itu..mampukah kita bahagia dengan pasangan kita itu...bolehkah kita jatuh cinta dengan dia...macam2 benda ein fikir andainya benda ni terjadi..takut la, takut kalau ein tak mampu nak terima orang tu..takut kalau hubungan tu tak kekal lama...kalau boleh, ein xnak la ade ape2 yang terjadi...kalau boleh, biarlah sekali je seumur hidup ein


harap2, benda ni takkan terjadi..ein takleh nak bayangkan..memang dulu ein penah bgtau, kalau susah sangat biar fmly yang carikan..tapi takde la ein bagitau kat abah..huhu..hati ein ade pada seseorang..biar la ein sayang dia sorang je..walau apepun yang terjadi, ein akan bertahan...insyaallah jika kami kekal, ein akan bawa dia jumpa fmly...semuanya terpulang pada dia sekarang ni..





Wednesday, April 21, 2010

kebosanan

diary miszgarfien 3 org kwn gapil
SAYA SEDANG KEBOSANAN DI OFFICE KERANA TIADA KERJA...KERJA2 EIN SUDAH PUN DI SELESAIKAN...ARINI PUN EIN TAK BERASA SIHAT...PERUT PEDIH...BAHANA MAKAN MALAM TADI..
SEKIAN



Tuesday, April 20, 2010

20 APRIL- HAPPY 1ST YEAR

diary miszgarfien 10 org kwn gapil

salam


arini 20APRIL2009
ada 2 benda yang berlaku pada tarikh 20 april 2008
pada tarikh tu

1) mr.N melamar
2)hari kelahiran mohamad danial irfan


dah setahun berlalu kan..rasa kejap je..rasa macam 2 perkara tu baru je berlaku..ntah la..sepatutnya arini ein rasa happy utk sambut dua2 perkara tu..tapi sebaliknya...
malam tadi dah wish kat mr.N..then message delivered pagi tadi dlm pukul 7 lbh...kecewa kah ein??? ntah la..wpun ein selalu ingatkan diri sendiri..jangan mengharap dia akn balas ape2..tp...inikan.....damn!!!! ein rasa nak nangis dah saat ni..pada sape lagi harus ein luahkan..selagi ein mampu dan terdaya, ein akn setia dan pertahankan hubungan ini

Ya Tuhan..kuatkan hati ku ini..jadikan aku hamba-Mu yang tabah hadapi ape jua keadaan..seandainya dia tercipta untuk ku, restuilah hubungan ini hingga ke akhir hayat ku..seandainya dia bukan milik ku, jauhkan la aku dari perasaan ini..ku mohon....

buat ank buah ku yang tersayang - irfan

selamat ulangtahun kelahiran yg pertama syg..cikya sayang kamu sgt2..semoga kamu membesar menjadi insan yg berguna kpd kedua ibu bapa, kaum keluarga, agama dan negara..semoga kamu menjadi ank yang soleh dan abg yang baik kepada bakal adik mu..jadi la insan yg berjaya..wpun cikya tau kamu blom blh baca dan memahami, cikya sentiasa mendoakan kamu dunia akhirat..maaf cikya takde ape2 nak bg kat irfan..nnt cikya gaji, insyaallah cikya carikan sesuatu utk irfan ye..kt tgu acik balik then kita jalan2 ye


ein sayangkan kedua2 insan ini sama seperti ein syg kan keluarga ein..mereka semua sgt penting dalam hidup ein..mereka keutamaan ein..jangan pernah ade yang menyakiti mereka..


tiba2 je kat radio ade lagu MENJAGA HATI..




aku rasa sgt2 tak kuat saat ini
hampir shj airmata ini gugur
mr.N
cukuplah dgn 1 msg shj
itu sudah memadai wat ein
hny itu shj yg dpt menceriakan diri ku



Saturday, April 17, 2010

NETQUEEN.MY - tshirt free utk 100 pendaftaran pertama

diary miszgarfien 1 org kwn gapil




kawan2....

jom la daftar kat sini....kena cepat2 tau...boleh dapat baju free....

terhad utk 100 pendaftaran yang pertama sahaja

joooom join sementara masih sempat

jangan nanti ade yang jelles kalau ein pkai...

lalalalalaa

ein dh ajak lea, raihan, kembar, elis n adk nurulfarahana



mesti tak sempat

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

salam


esok wedding kawan baik ein...walaupun rasa tak sihat lagi, insyaallah ein akan pegi juga..ye la, dia pun dah bape kali ingat kan suh datang...ikut kan, abh xnak bg ein pegi sebab abah tak yakin dengan kesihatan ein..insyaallah ein takde ape2...

minggu ni ade PC fair kat kLcc...then ade carier fair kat mid...adoooii...dua2 ein tak sempat nak pegi...ikutkan hati mmg nak sangat pegi..nak tambah gadget sikit...then carier fair tu, nak gak mencuba nasib..mana tau ade rezeki kan..

tapi macam biasa la..tak terjejak dua2 nya tu...apekan daya...esok pegi wedding pun, nasib la ade yang sudi tumpangkan...thanks mira...sorry ein susah kan kamu lagi....

banyak sangat planning dalam kepala ni...nak jumpa bro azlan, dh x sempat sbb flight dia tghari...nak jumpa mr.N...........rasanya takkan kot...opssss, ein blom msg dia nak pegi esk...aritu ade bgtau dia...takut dia lupa lak...

bulan ni n bulan depan, rmai kawan2 naik pelamin...macam biasa la..soalan normal pasti akn di tanya...tadi pun kawan baik dari teknik sangup datang mlm2 nak hantar kad...camne nak pegi nnt....ish...agak2 nya bila la turn ein ye...ceh, keje pun xde gaji lagi berangan mcm2...lalalalaaa



Thursday, April 15, 2010

sakit balik...

diary miszgarfien 3 org kwn gapil

salam..


arini keje penuh dgn rasa kesakitan yg teramat2...abh dh xnak hantar ein g berubat dgn nenek tu lagi...sebab nye hbs segala urat2 ein sakit...semuanya tegang..

semalam abah yg urutkan ein...mmg sakit yg teramat2...nsb la rumah ein jauh sikit dr rumah org lain..kalau tak, dengar la ein jerit kesakitan...dan akibatnya, pegi keje dalam keadaan yg sakit...nasib la ein keje duduk ngadap pc je..tak banyak gerak sgt...

malam ni nak tido awal..badan rasa terlalu penat la...



Wednesday, April 14, 2010

alhamdulillah...naik sikit pun jadi lah

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

salam semua


arini, ari ke2 ein kerja...ceehh..masuk keje 1 april tp baru 2hari keje...nak wat camne..dh duk terperap kat wad 8hari...wpun ein keje slow sikit, tapi boleh la buat tolong staf2 yg lain..

petang tadi 1st bos panggil masuk bilik...bcoz dia baru prasaan ein dah masuk keje...ikut kan dia suruh rehat lagi tapi staff lain dah asyk call je...dia bgtau gaji naik sikit sebab ade pengalaman..tapi dia x bgtau bape la...hurmmm

tapi................kul 5 tadi, 2nd bos lak panggil..di atny 1st bos dh panggil blom...ckp la dah...then dia bgtau bape gaji ein naik....alhamdulillah..boleh la menyimpan lebih sikit...syukur la...rezeki...keje pun depan rumah je...syukur sangat2 pada Allah

cuma............masa masuk keje after lunch, ein langgar tiang parking...ntah camne leh langgar pun ein xtau la...tau2 kete dh bergegar...lampu pecah, bumper kemek...menggigil, sera sejuk, takut...semua la ein rasa..terus call abah then abah dtg jenguk kete...nsb la abah tak marah...

arini memang rasa lemah lg tapi gigih kan diri buat keje...balik rumah terjelepuk terus..takpe la..ein kena kuat lawan sakit tu...

ein msg mr.N but..............no respon from him..memang sedih la...ein tak minta banyak..luang kan sekejap pun jadi la...1 msg pun takpe...nampak nya, ein akn balik cam dulu...berjauhan dr segala maksud..cuma ade ikatan di hati je..ein akn cuba sedaya yg ein mampu...

ok la...masa untuk rehat...



Tuesday, April 13, 2010

tanda2 kamu jatuh cinta pada si dia

diary miszgarfien 9 org kwn gapil


salam

benda ni ein copy dari salah satu laman social network ein...ade orang bagi then ein share la kat blog ni...baca benda ni wat ein tersenyum je....kih3


Cara Untuk Mengetahui Kamu Mencintai Seseorang...


12:

Kamu bercakap dengan dia hingga lewat malam dan bila kamu tidur, kamu masih teringat padanya.



11:

Kamu berjalan dengan perlahan sekali bila bersama dengannya.


10:

Kamu rasa serba tak kena bila berjauhan dengannya.


9:

Kamu akan tersenyum bila kamu mendengar suaranya.


8:

Bila kamu memandangnya, kamu tidak nampak orang lain di sekeliling. Kamu hanya nampak dia...


6:

Dia adalah segalanya yang kamu ingin fikirkan.


5:

Kamu perasan kamu sentisa senyum apabila kamu memandangnya.


4:

Kamu akan melakukan apa sahaja untuk membolehkan kamu berjumpa dengannya.


3:

Semasa kamu sedang membaca ini, dalam fikiran kamu terbayang wajah dia sahaja.


2:

Kamu begitu asyik memikirkan tentang dirinya sehingga kamu tidak perasan bahawa nombor tujuh hilang/tiada.


1:

Kamu akan balik ke atas untuk memastikan adalah betul tiada no 7 dan kamu akan tergelak sendiri.





private kan blog?? hurm....

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


setiap kali ein check pautan yang masuk kat blog ni
masih lagi ade blog kamu
before ni ein penah bgtau kan
ein akn block kamu dr view blog ein
nampaknye ein terpaksa buat juga

macam yang ein bgtau
kita tak pernah jadi kawan dari dulu lg
boleh di bilang bape patah perkataan
yang terkeluar dari mulut kita

bukan ein berdendam dengan kamu
tidak sekali2
kita tidak bermusuh tapi kita juga bukan kawan
ein minta maaf kalau dengan cara block kamu
buat kamu marah kan ein

kalau susah sangat
ein akn private kan blog ni
biar orang yang tertentu je boleh view blog ni



doa buat kekasih

diary miszgarfien 4 org kwn gapil
doa buat kekasih - ramli sarip ft khatijah ibrahim


Khatijah Ibrahim:
Andainya aku bertanya
Padamu tentang bahagia
Di mana nilai setia
Di manakah puncak cinta

Ramli Sarip:
Mahukah engkau mengerti
Harapan serupa mimpi
Ianya dapat terjadi
Atau hilang tak berganti

(chorus)

Khatijah Ibrahim & Ramli Sarip:
Sejarah mengajar kita
Menjadi lebih dewasa
Meniti arus angkara
Lupakan kisah yang lalu
Teguhkan tugu imanmu
Doaku buat kekasih

Khatijah Ibrahim:
Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

Ramli Sarip:
Yang dulu usah dirindu
Hilangkanlah dari hatimu
Doaku buatmu kekasih

(repeat chorus)


lagu buat kamu




Monday, April 12, 2010

semoga aku kuat

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


salam

pada rakan2 yang sudi singgah n komen kat blog ni, ein minta maaf sebab lama tak blogwalking kat blog kawan2 yg lain...mana2 yang tinggal jejak kat shoutmix tu, ein minta maaf sangat2 tak dapat jenguk balik...ade yang ein pegi jenguk tp tak tinggal kan jejak...ein baca update takat yang ein larat je..ein minta maaf ye...masih lagi dalam proses berubat


Ya Allah Ya Tuhan ku

jauhkan lah aku dari sebarang penyakit
dari sebarang hasad dengki manusia
Ya Allah,
sembuhkan lah penyakit yang ade pd ku
buangkan la segala yang tak baik
yang berada dalam badan ku
berikan aku petunjuk tentang penyakit ini
Ya Allah,
aku maaf kan orang yang berbuat jahat kepada ku
maafkan la orang itu
buka kan la pintu hati dia supaya berubah dan bertaubat
sesungguhnya aku tidak berdendam
Ya Allah,
berikan lah aku kekuatan untuk melawan sakit ini
berikan aku semangat untuk pulih dr segalanya
Ya Allah,
hanya pada-Mu aku meminta
hanya pada-Mu aku memohon
hanya pada-Mu aku berserah


semoga ein kuat dalam menghadapi semua ini...proses berubat tu memang sakit n memenatkan...kadang2 ein rasa macam taknak pegi je...sakit...tak larat..tapi bila dh sudah, memang rasa lega sangat2...ni masih ade beberapa kali lg ein kena pegi...kadang2 ein kuatkan smgt utk lawan..wpun ein dh rasa penat n takde tenaga, ein suh gak nenek tu terus kan...ein nak cepat sihat...



dear...
mish u so much..
keje rjn2 ye
ein akn setia tunggu kamu
syg kamu sgt2



where is him

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


what i can say, that i really miss him...
already text him but no replied..
mayb dia dah tido..takpe la..
esok kan nak keje...

but..........

really need him now
wanna talk wit him
see his face
his smile
his eye

hurmmm

its ok
i can handle it
kalau dulu boleh
pasti sekarang pun boleh kan

ok la
pasni segala citer tentang mr.N
takkan ade dalam blog ni
everything bout him ein akn coretkan
kat blog private kami

kalau ade pun
ein akn share sikit2 je la

really miss him so much



Saturday, April 10, 2010

kesakitan itu ade hikmahnya

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

salam


arini ein rasa segar sikit...sementara tengah ok ni, ein ambk la kesempatan untuk menaip kat diary comot ein ni...hehehe...sape2 yang follow ein kat twitter, tau la yang ein di masuk kan ke hospital pada 1 april yang lalu..ein di tahan kat wad selama 8hari..dan di kehendaki berpuasa selama 5hari..tak boleh makan dan minum..doktor suspek ein kena jangkitan kuman kat pankreas..ade gak ein search info pasal sakit tu..memang ade simptom2 penyakit tu kat ein..demam dan menggigil2, muntah, kencing kotor etc...tu tanda2 yang ade pada ein

selama 5hari ein berpuasa, ntah bape botol air yang masuk pun ein taktau la..yang nurse bgtau, sehari mesti masuk 5bag air...erkk, time tu memang tak sangup rasanya..tangan sejuk mengalahkan ais batu..jari pun dah biru habis...last2 ein ckp dengan nurse, ein taknak masuk air dah..susah nak pegi toilet n tak tahan sejuk...pagi tu doktor pun cakap dah tak payah masuk air lagi..boleh makan sikit2...alhamdulillah...lega....syukur

sepanjang ein kat wad, memang takde buat ape2...bosan..tv takde..nasib la ade kawan2 yang sudi datang menceriakan ein..terima kasih kepada bestfreinz ein, nurul aini n mira ya sudi jenguk ein...tak ketinggalan juga kepada aweq comey yash, si lampai pakeri n si sengal nyetok...thanks kawan2 sebab sudi lawat ein kat hospital...n thanks juga sebab wat ein rasa happy...pegi kat sini untuk tengok gambar ein kat wad..hehe

dan.....dalam kesakitan yang ein tengah tanggung time tu, Allah berikan ein rahmat yang tak terhingga..mengucap syukur ein atas kebahagian ini...sape2 yang rajin follow blog ein ni, pasti kenal dengan mr.N yang selalu ein citerkan kan...alhamdulillah, berkat kesabaran, ketabahan n doa ein selama ni dah di makbulkan oleh Allah..hadiah yang tak terhingga buat ein saat ein terpandang kan dia ketika dia tengah cari ein kat wad...hampir menitis airmata saat ein nampak dia..insan yang amat ein rindui selama ini..insan yang selama ini ein tunggu...syukur pada-Mu Ya Allah atas kebahagian ini...

ok la....nanti ein sambung ye...rasa tak larat la...please doa kan ein cepat sihat n doa kan jodoh ein dan mr.N akn berkekalan....amiiiinn



moga Allah yang membalasnya

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


owh, rupanya ade rahsia di sebalik sakit ein selama ni..alhamdulillah...moga Allah membalas segala perbuatan org tersebut..ein maaf kan walau sape pun org yg buat..ein tak suka berdendam dan ein bukan camtu...sesapa saja yang penah wat salah dengan ein, ein maaf kan dengan hati yang ikhlas..lepas tu, berurusan la kamu dengan Allah..ein tak kan balas ape yang orang dah buat..ein tak kan tuduh walau sape pun..dan ein tak kan minta benda tu patah balik ke tuan nya..buang saje la jauh2..

masih memerlukan sedikit lagi rawatan untuk pulihkan ein kembali..moga2 dengan usaha yang di buat, ein akn sihat kembali..doa kan ein ye



Friday, April 9, 2010

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


salam rindu buat semua


bagi ein masa utk update blog ye...ein baru je discharge dr wad malam tadi...badan still rasa lemah..banyak benda yang ein nak citer kan...tapi bagi ein rehat dulu tau...nanti dah ok, ein update panjang2..cuma ein boleh kata kan, kesakitan kali ni di bayar dengan kebahagian..alhamdulillah



en pakeri_otomen,
sis suh update blog ni
nape xde ape2
meh sini nak sekeh







Thursday, April 1, 2010

diary miszgarfien 3 org kwn gapil

aku tak mampu menahan airmata sebaik je tiba di rumah...puas sudah aku tahan dari pagi tadi...aku x bercakap dengan sape2 pun..malah aku tidak senyum...

bolah tak paham yg aku xnak keje situ..derita sangat rasanya..

kenapa aku tak punya pilihan lain..

tolong la

bawa aku pergi dari sini



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal