Monday, May 31, 2010

MC tapi tak best langsung

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


salam


harini ambik MC...bukan ape..memang la appoinment dgn doc petang..tp takut x sempat nak smpai kat klinik pukul 2...so, jawabnya arini tak pegi keje

medical report sangkut lagi...puncanya ade bendasing dalam air kencing...adoooiii....masuk ni dh bape kali buat test...leceh betul la...ikut kan nak gak suruh doc tu tulis n siap kan...boleh lak dia kata, saya boleh tulis tapi saya tulis kamu ade masalah buah pinggang...gggrrrr...dah la ein penat2 ambk MC arini tapi medical report tu tak boleh siap...dia suruh datang lain kali...geramnye ein rasa

minta MC pun tak dapat...dah kena pegi klinik biasa ambk MC...melayang lagi duit ein...ubat pun makin bertambah...ubat gastrik, ubat sakit perut, ubat angin...ntah bila nak mkn semua ubat2 tu pun ein xtau...ubat dari PPUM pun ade lagi..lama2 bilik ein penuh dengan ubat...




*banyak tak ubat ein..macam2 kaler n saiz ade*


pasni kalau nak buat ujian tu lagi, ein nak puasa 3hari tak makan ape2..juz minum je...kalau problem lagi, memang tak tahu nak kata ape dah...ape2 pun kena la tunggu ein buat endoscopy..baru boleh tahu keputusan nya...

doc kat klinik tu pesan, tak semestinya kena jaga2 mkn dari segi pedas ke ape...protein yang berlebihan pun tak boleh...macam sayur, daging etc....dah tu ein nak mkn ape...semuanya tak boleh...waaaaaaaaaa :(

nanti appoinment ppum, nak tny kat doc...ape sebenarnya sakit ein ni...ape masalahnya...huhu



*ikutkan hati nak luah kan benda lain
tapi takpe la
ein pendam kan je
malas nak pk
kang lain jadinya





Sunday, May 30, 2010

today was a fairytale

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



today was a fairytale - taylor swift








Today was a fairytale
You were the prince
I used to be a damsel in distress
You took me by the hand and you picked me up at six
Today was a fairytale

Today was a fairytale

Today was a fairytale
I wore a dress
You wore a dark grey t-shirt
You told me I was pretty when I looked like a mess
Today was a fairytale
Time slows down whenever you're around

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale

Today was a fairytale
You've got a smile that takes me to another planet
Every move you make everything you say is right
Today was a fairytale
Today was a fairytale
All that I can say is it's getting so much clearer
Nothing made sense until the time I saw your face
Today was a fairytale

Time slows down whenever you're around
Yeah yeah

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


Time slows down whenever you're around
I can feel my heart
It's beating in my chest
Did you feel it?
I can't put this down

But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
But can you feel this magic in the air?
It must have been the way you kissed me
Fell in love when I saw you standing there
It must have been the way
Today was a fairytale
It must have been the way
Today was a fairytale


Saturday, May 29, 2010

amanat

diary miszgarfien 10 org kwn gapil



andai 1 hari nanti, ein pergi buat selamanya...bukan utk meminta..cuma kebelakangan ni, benda tu kerap sangat di fikiran...sebolahnya ein berdoa utk panjang umur...masih banyak yang belum ein tunaikan...tapi x mustahil kan ein pergi secara tiba2...

seandainya.......

ein cuma nak kamu tolong sampai kan pd orang2 yang ein sayang, katakan pada mereka, ein TERAMAT sayangkan mereka...mereka nyawa ein..mereka nadi ein...tolong ye...

sampai kan juga pada si dia mr.N....dia cinta teragung ein...dia penguat hidup ein...tersemat indah segalanya dalam hati dan memori ini

kasih, sayang, cinta ini buat mereka2 tu akn ein bawa smpai bila2 walau hingga nafas ein yg terakhir....buat kawan2 yang lain, ein sayang bangat sama kamu semua...kamu la teman yang teristimewa buat ein


pelik dengan semua ni??? tak ade ape lah..cuma ein rasa lain sangat2...tak tahu nak cakap camne...tak ada sape tau ape2 tentang ini...plz ye, sampai kan ape yg ein pesan kan tu


andai ein punya 3 pilihan selagi nyawa ini masih ada, ein cuma nak bahagiakan family, melihat mr.N tersenyum dan...........merasa sedikit bahagia dan tenang sebelum ein pergi...itu je permintaan ein...


ein teringin nak tengok pantai...nak dengar ombak...nak rasa sapaan lembut angin bayu...boleh kamu tunaikan yg ini???mungkin ini utk yang terakhir kali nya...kita tak kan tahu kan...



*mati itu pasti buat semua yang hidup
jangan di tangisi
doa yg terbaik




Friday, May 28, 2010

rasa macam nak menyewa je

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



salam


benda ni dah lama ein fikir kan...dari dulu lagi...ein nak pindah...nak menyewa sendiri...tapi ein tau...tak semudah itu untuk ein buat...

bagi sesetengah orang tu, ok la family dia open n faham...tapi ein tak macam tu...silap haribulan, wat penat je bertekak...sebab paling utama ein nak pindah, ein nak jauh dari family..orang tak kan faham ape yang ein alami...plz la, jgn judge diri ein kalau tak tahu ape2

tau x, yang ein hampir2 buat keje bodoh...ein hampir2 dapat penyakit tekanan perasaan...orang xkan tau semua tu sebab semua org tgk ein bergelak je...orang tgk ein happy je...ape yg ade di luaran, xkan sama ape yg tersurat dalam hati ni

agaknya kalau ein buat benda tu, pasti ein dah x wujud lagi kat muka bumi ni....syukur la masih ade kawan2 rapat yg sentiasa di sisi...

nape la jpa x hantar ein pegi jauh2...jauh dari kL n selangor...cara ape lagi yang ein harus buat untuk jauh dari semua ni...kadang kala jauh itu adalah yang terbaik....tengok la keje ein camne nanti..sekarang ni, diorg rombak unit balik..so, ein xtau dapat unit mana...



*sentiasa berusaha
untuk kembali kan diri ni
seperti dulu
miss everything
n miss him damn much
i love u n need u
for the rest of my life





Wednesday, May 26, 2010

pelengkap hidup ku

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



salam


lagu ni ein dengar kat blog salah sorang adik ein yg comey tu

nama dia farah...leh la singgah blog dia kat sini

tapi x leh ngorat tau...dia dh berpunya

lagu ni best juga la nak dengar...

jooom layan

daku bagai laut
tak bertepi dan tak berkarang
aku bagai bintang
yang tak di temani malam

melihat dirimu
ada senyum canda tawa
membuat aku tak ingin pergi dari mu

teringat janji lama mu
kepada ku
teringat aku teringat
saat kau masih ada di sini
menemani ku sepanjang hari

bila kau pergi jauh
ingat la aku
bila aku ada di samping mu
peluk tubuh ku

bila kau rindu aku
panggil nama ku
ku datang menemui mu

peluk erat jasad ku
jangan lepas kan
tetap la kau di sini
harungi malam

kerana hanya dirimu
belahan di jiwa
pelengkapku di dunia



*dh dekat 30x ein ulang lagu ni*


*mr.N...kalau awak baca ni...sy nak awak hayati lirik lagu ni ye...fahami maksud yg tersirat kat lirik tu...

walaupun ein semakin stabil, semakin membiasa kan diri tanpa dia...tapi, ia x semudah itu untuk melupakan segala. nya...dia tetap di hati...dan sekarang ni, hampir setiap mlm mimpi kan dia.....rindu yang menggunung terbawa2 smpai dalam mimpi.....mimpi kan benda yang sama...keadaan masa kat hospital hari itu...sebab, itu antara yg terindah sekali dlm hidup ein..masih terasa hangat nya lagi...masih igt lagi kata2 ein pd kamu???

syukur la ein bukan jenis yang campur aduk kan soal keje n peribadi...hp ein tu kalau boleh bercakap, agk nya mesti dia dh sound ein habis2...ye la, asyk tekan hp je...tgk kot2 ade msg dr dia...wpun percent tu hny 1% sahaja, ein tetap degil kan...

tangan terasa gatal nak msg dia...tapi akal melarang kerana tak mahu hati terus terluka...tapi, tetap terluka walau ape pun keadaan nya...itu pasti...setiap kali teringat kenangan 3hari tu, laju je airmata ni mengalir...kenapa semua ni terjadi...kenapa semua tu hanya dusta...lakonan kah semua tu???sandiwara apa semua tu....

"Tuhan...tolong nyatakan la...padanya tentang cinta...adakah masih diri ku di perlukan"




Monday, May 24, 2010

my life so messy

diary miszgarfien 6 org kwn gapil



salam


nak update tapi xtau nak citer ape...sebab hari2 lalui benda yang sama..penat sangat2...arini masuk je dlm kete terus terlelap...

tadi diorang ade agih kan kertas utk tulis nama...suruh pilih bidang kemahiran kita...teknikal, programming, web, n network...okey, suma ein belajar dulu...tapi DULU la...3 4 tahun yang lepas...ape yg ein belajar semua x penah pun ein apply kan...then tanya adik A...dia suh ambk web/multimedia....actually ein minat programming...tapi takut cam susah n xleh bawa...dulu pun ein minat coding gak...tapi ein dh tulis nama kat bahagian multimedia...belajar buat web pun best gak...

kadang2 ade gak rasa nak off blogging...xpun private kan blog ni...nak off terus, sayang lak kat domain tu...blog ni dah hilang arah tuju nya...dah macam ape je...bak kata adik A, dh suram...camne yg ein rasai n alami, semua tu tercatat kat sini...sekarang ni, ein nak cari balik semua2 yang hilang...nak cari kekuatan tu..nak bina kehidupan yg lebih stabil wpun tanpa dia di sisi...ein dh x pk lg soal jodoh...memang dh xde hati langsung...prasaan tu macam dah mati...

ok la....ein try ceria kan balik blog ni ye...rasa cam nak tukar layout la...okey x agak2 nye...anyone ade idea???



bersama bintang

diary miszgarfien 2 org kwn gapil
bersama bintang






senja kini berganti malam
menutup hari yg lelah
dimanakah engkau berada
aku tak tahu dimana

pernah kita lalui semua
jerit, tangis, canda, tawa
kini hanya untaian kata
hanya itulah yg aku punya

reff:
tidurlah selamat malam
lupakan sajalah aku
mimpilah dalam tidurmu
bersama bintang

sesungguhnya aku tak bisa
jalani waktu tanpamu
perpisahan bukanlah duka
meski harus menyisakan luka

repeat reff

.
.
.
.
.

lagu ni adik A yang bagi...tau2 je akk dia x boleh nak tdo...dalam hati n kepala ni, sarat sangat dengan masalah...rasa nak nangis kat adik pun ada....



Sunday, May 23, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




im really2 need some1 to be by my side rite now


crying again


n they never knw bout what i feel




R.I.P for upin

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


salam




S.E.D.I.H


tu je la yg dapat aku gambar kan sekarang ni...petang semalam elok je tengok dia...sihat je...tup3 mlm tadi tengok dia dh keras kat dalam bilik air...menggigil jap rasa nya...kalau nak ikut kan, ipin yg sedang sakit...umpama menunggu hari je...memang x sangka langsung yang upin akn pergi dulu..

sekarang ni tinggal ipin je...tu pun xtau la...hari2 cakap dengan dia supaya kuat...panjang umur...kucing ein dh semakin tinggal sikit...pasni, ein dh xnak bela lagi...bukan ape..memang ein xde masa langsung dh sekarang ni..nanti bila betul2 dh stabil dr segala segi, ein akn bela balik...ikan pun ade je yang mati...

orang cakap, binatang ni kalau dah serasi dengan diri kita...sekali bila tukar tangan yang bela nya, mesti jadi mcm2..ye la kena dengan tangan org lain..x serasi la, ape la...sedih sangat bila tgk upin mati dengan tiba2...tu la kuasa Allah...yang sihat boleh pegi bila2 masa je...yang sakit pun blm tentu bila masa nya...ajal maut di tangan Allah...

tenang la dikau di sana ye upin...nanti org letak kan kamu sebelah kubur stokin...stokin pasti kan menjaga kamu di sana nanti....





Friday, May 21, 2010

seandainya arwah stokin di sisi ku..pasti aku tidak seperti ini

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




aku rindukan kehadiran dia...aku rindukan kelibat dia...aku rindu kan keletah dia...aku rindu kan segalanya tentang dia....kerna dia...dia la peneman aku selama ini..teman yang sudi dengar segala luahan hati aku wpun dlm keterpaksaan...dia yg selama ini menemani aku disaat mutiara jernih itu gugur ke bumi

stokin...aku rindu kan kamu...aku perlu kan kamu...hanya kamu sahaja yang paham dan mengerti apa yg aku alami...mengapa cepat sangat kau pergi tinggal kan aku keseorangan di sini...

di kala ini, aku sangat2 memerlukan seseorg yg mampu menjadi pendengar setia yg terbaik...hanya pinjam kan telinga untuk mendengar segala isi hati ini..tidak perlu berkata apa2...kerana hati ini terlalu keras utk menerima ape2 lagi...tapi aku pasti, bukan mudah kan untuk menjadi pendengar yg diam tanpa perlu berkata2...


mr.N......jangan sesekali minta diri ini untuk mencari pengganti kamu..dan jangan sesekali terfikir yg ein akn semudah itu untuk melakukan nya...andai ein ign mencari pengganti mu, bukan sekarang...tapi dari dulu lagi...setahun yang lalu...x perlu ein nak tgu lama2 kalau ein nak buat camtu...

andai suatu hari nnt ini yg terjadi, igt la...semua itu bukan dgn kehendak hati ini...cukup lah kamu yang terakhir...biar hati ini kesepian tanpa sesiapa pun..yang pasti, pintu hati ini dh tertutup rapat utk menerima orang lain...setia ku hanya pd kamu...hanya kamu seorang...itu noktah yang telah ein letak kan dlm hati ini...

.

.

.

.


akan aku gagahi diri ini untuk terus bertahan wpun aku sedar aku dh x sekuat mana...bukan niat aku ign menagih simpati...tapi mengerti la akn ape yg aku alami...aku tau, di luar sana rmai yg penah melalui dugaan yang lebih hebat dari aku...tapi, aku jua insan yang punya hati, perasaan dan naluri...mungkin sebab ini juga, aku lebih suka meluah kan sendiri...cukup la sekadar untuk aku melegakan hati dari prasaan itu...dan aku juga tau, andai aku meluahkan nya kepada insan yang bernama kawan, pasti aku akn di marahi dan bermacam2 nasihat yang akn aku terima..aku tau, mereka sayangkan aku...ign melihat aku bahagia dan tersenyum kembali...tapi, ketahui la...segala bentuk nasihat, xkan berkesan di hati ini...

kemana jua kaki ini melangkah, x penah sekali pun nama itu tertinggal dari dlm hati ini...di mana pun tanah bumi yang aku pijak, kamu tetap aku bawa bersama di hati ini...aku cuma insan yang terlalu lemah...




*coretan yang semakin berterabur dan bercelaru
sudah cukup menggambar kan diri aku di saat ini





Wednesday, May 19, 2010

kaki rasa nak tercabut

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


salam


arini memang terlebih penat...dengan tido x cukupnya...balik tadi kena menapak dari bkt aman ke stesen masjid jamek....melecet dah kaki ni...mana tak nye...menapak dengan kasut ladies....mulai esok dah start menapak....mau nye ein kurus nnt...wakakaka...makan pun x menentu...terasa mahal sangat..jawab nye, arini2 bawa bekal dari rumah...

lepas zohor tadi dah masuk jabatan..sejuk giler wooooo...mau nye ein beku tadi...tapi nnt ein kena kursus 2mgu....im so excited ok...tapi ein x boleh nak citer detail sangat pasal keje baru ni...ye la, semua tu kan rahsia...xnak ein kalau jadi ape2 nnt....susah wooo

masa untuk berblogging n bertwitter mmg dh xde sangat...time2 camni je la ein leh update blog n jenguk twitter...tapi...............rasa nya diorg kat twitter dh lupa kan ein kot...xpe la...tapi, ein sangat merindui mereka semua...

buat adik A.....maaf ye kalau akk dah lama x bertanya khabar adik...mmg x sempat nak buat ape2...kalau ade ape2, adk msg akk ye...insyaallah akk reply...kalau rajin, jenguk la akk kat bkt aman tu...tapi waktu opis hour je ye...ekekeke...akk berulang klang-kL-klang....adk kena jaga diri baik2 tau...

mr.N.........kamu jangan noty2 ye kat jb tu...jaga diri tau....dh bape mlm ein mimpi kan awk...benda yang sama je....ein mimpi awk dh bli kete...bla ein citer dengan kkak...dia kata ein sewel....bengong betul...agagaga....xpe la klo awak xnak bgtau ein....tapi selalu nya, mmg instinct ein kuat...

ok...masa untuk tdo sudah tiba...kih3.....slamat malam kamu2 yg ein sayang





Tuesday, May 18, 2010

main hujan...yeeeaaahhhh

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


salam


huhuuuu....arini masih lagi xde penempatan...adoooiiii...kematu dah bontot den ni hah....naik kejang kaki ni duduk je...dari pagi xde buat ape pun...cuma belah petang je la diorg bahagi kan unit mana ktorg semua di serap....

kami budak2 FT duduk kat bahagian logistic...kerja dia camne tu ein xtau la nak kata...sebab ein x start keje lagi...weeeeeeeeee....esk if xde ape2, kami semua blh la masuk opis n unit masing2...sekarang ni ein masih lagi tgh pk kan camne nak balik...ye la, xkan la tiap2 ari nak tumpang orang kan..segan la....

arini kL hujan lebat sangat2...dan2 pukul 4 hujan lebat....waaaaaaaaaaa...langsung x boleh nak bergerak....nak ke guard pun x boleh...last2 redah juga la..memang habis basah kuyup...tadi pun dh pukul 6 lebih ein still x gerak2...last2 abg yang ambk ein kat bukit aman..ekeekke....tu pun ein dh menggigil2

tadi msg dgn mr.N.............eeeee, ein ni mmg degil kan...ein x blh la...ape2 pun, mesti nak share dgn dia...dia ckp, esk dia outstation g JB....sob3...jauhnya.....ceh, mcm la selalu dekat depan mata je kan...meh3 sekeh ein ni sikit....agaggaga....tapi ein mmg rindu dia sangat2 woooo....blh lak duk berangan kan best klo ptg2 dia jemput...errkkkk, teeeeeeeeeett...angan2 minah jenin btl la...dah ein, jgn nak bermimpi je...

mata dh ngantuk...badan dh penat tapi blm blh tdo lagi....ein tgh tgu kek...kan tertido, takut air kukus tu kering lak...ish, bahaya....ikut kan badan ni mmg dh x larat...tapi dh hajat abh, kena gak turut kan...xpe la...

kat bukit aman tu kan......kan.........kan.....ramai abg2 polis yg ganteng2 gitu..wahahhhha...cuci mata itu harus..kih3...tp dlm hati cuma ade mr.N sorg sahaja tau...heart dia aje..lalalalla...tapi kat bangunan baru nanti, xtau la ade abg2 polis x....wakaka...rasa nya macam xde je....hahahahhampeh...x boleh nak cuci mata bersih2.....mr.N, jangan rsau ye...saya tetap syg n tgu awk...



Monday, May 17, 2010

my 1st day at PDRM Bukit Aman

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



salam.........


benda pertama ein nak cakap.........PENAT!!!!!!!!!!!!!! wahahahha....wpun blom start keje arini, tapi memang sangat2 penat sebab duduk je dr pagi smpai petang....kematu sudah ini bontot n lenguh2 jua kaki ku....

rmai btl yang lapor diri arini kat bukit aman...berapa ratus umat pun ein xtau...utk jwtn FT je dh ratus....blm masuk jwtn N...dh la ade ura2 mengatakan kena transfer pegi johor la, penang la....cuak giloss...semua tempat yang jauh2...last2 emcee bgtau mana yg lapor diri kat bukit aman, akn kekal smpai bila....fuuuuhhh, lega....

budak2 FT memang kekal...tp budak2 N blh transfer kat tempat yg ade kosong...masa briefing td, rasa cam ein ni kerdil je...yg lain2 semua mcm terer je dlm bidang komputer...adooooiii...terasa diriku sangat la rendah...saingan hebat la juga...ilmu ein dlm bidang komputer sgt3 la ciput...segan giler nnt klo ein x reti buat keje

esok baru dpt tau kat penempatan mana ein akn di letakkan...yg pasti kat bangunan baru tu la...ekeke...dekat dgn pintu utama...

lepas ni...ein akn jarang sangat on9....jarang buka twitter, jarang berblogging...nak blogwalking apentah lagi....x sempat rasanya...blog ni pun akn terabai serba sedikit...baru igt nak touch up sikit2..x larat wooo...bak kata mak ein, ein ni x jumpa matahari..kul 6 dh kuar rumah...smpai rumah dh mlm...hehehe

dr smlm lg ein tgu msg dr mr.N...kot2 dia nak wish gud luck ke, ape ke....tp hampa...sedih sangat2...hajat di hati kalau blh nak gak la lunch sama2 ke ape ke...tapi, suma tu hnya la angan2 kosong je...xkan jadi kenyataan...dh la ein, jgn terlalu berharap lg...nnt lg sakit...x ckup2 ke dgn sakit yg ade skrg ni...ape jua bnd dlm hdp ein ni, blm penah lg la ein lupa utk share dgn dia...sangat2 merindui dia.............

ok la...mau jenguk kek then tido...jadual tdo dh bertukar lagi...hehehe





Saturday, May 15, 2010

my last day

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

salam

sedihnya.....sob3...arini lastday keje kat company ni...berat sangat rasa hati nak pergi...wpun dulu ein xnak keje sini, wpun ein jarang bercakap dengan yg lain2...tapi telatah mereka sentiasa buat ein tersenyum n ketawa...rasa terhibur dengan mereka ni...

kalau dikira kan, ein cuma keje kat sini sebulan je...tapi dlm tempoh sebulan ni, byk pengalaman n pelajaran baru yang ein lalui...baru nak mesra dgn mereka..nak kenal mereka semua...tiba2 arini last ein jumpa mereka..last berkerja dengan mereka...

rasa cam airmata ni nak mengalir je...semuanya berlaku dlm sekelip mata..tanpa di duga...mereka byk beri tunjuk ajr kat ein...mereka baik dengan ein...sentiasa jaga ein...lebih2 time ein tak sihat ni...rasa bersalah pun ada nak pergi ni

kawan2 opis yg ein syg...ein minta maaf ye kalau sepanjang ein keje kat sini, ein ade buat salah ke, ada yg x kena ke...ein minta maaf banyak2...sob3....sedihnya.....nnt ada masa n rezeki nnt kt jumpa ye...



Thursday, May 13, 2010

syukur...sedih...nerves....semua la ada

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



salam


*maaf ye kalau ape yg ein taip ni tunggang langgang...sebab perasaan tengah bercampur baur*


lepas balik hantar adik pegi skolah petang, teringat ade barang kat pos opis yg ein blom ambk...pegi pejabat pos dgn rasa berdebar...apekebenda la yg ein dapat

masa kkak tu bagi sampul surat putih, ein igt kan surat ptptn mintak hutang...sekali tertera alamat SPA.............

teeeeeeeeeeeeeeeeeeeettttttt


terkedu kat situ juga....terus mengucap syukur....hampir2 nak nangis kat kaunter tu...memang tak terkata dah...ein langsung tak terfikir akn dapat surat dari SPA...


sebenarnya.....ein dh terlewat...masa baca segala bagai isi surat tu, rasa nak tercabut jantung ni....ikut kan ein kena jawab surat tu dlm tempoh masa 30hari....skrg ni dh lebih dr tempoh....dan....sepatutnya, ein kena hadiri kursus pd hari ni....byk benda ein tertinggal...dlm kepala ein dh pk yg bukan2...takut nama dh xde dlm senarai

jenuh gak la ein call SPA n JPA petang tadi...kebanyak kan staff bahagian ni pegi kursus tu...puas talifon sana sini...dah dpt, org tu lak ade tetamu...dan akhirnya......dapat gak cakap dgn cik tu....dia kata nama still ada lagi...isnin nanti terus datang lapor diri dekat BUKIT AMAN.....ye...ibu pejabat polis bukit aman....giler kan....wahaaaha

ein jadi warga BUKIT AMAN dah pasni....skrg ni duk pk camne nak g keje...sape nak hntr ein pagi2 pegi komuter...balik sape lak nak ambk....errrkk...mcm2 ein pk....





len kali la ein smbg....xde mood dah ni...sebab nya......................xyah la tau....penat dgn keadaan camni.....bgs la dpt jauh...mmg tu pun doa aku selalu




*adakah ni 1 petanda

awk, kita makin dekat kan



dapat appoinment lagi

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



salam



setengah hari ein kat ppum...kejap kena pegi menara utama...pastu kena pegi menara timur...pastu kena patah balik kat menara utama...ggggrrrr....ingat dekat ke tempat2 tu....sabo je la....dh la tak bape sihat ni...rasa penat + semput tau


arini je dapat 2 lagi temujanji dengan doc...1 utk wat endoscopy....apekejadahnya tu...endoscopy tu tu utk masuk kan kamera dalam badan...di sebab kan scan n ultra sound tak dapat kesan ape2, so terpaksa la buat endoscopy...ein ade lagi sebulan untuk betul2 sihat...kang doc suh operate camne....xmo waaa....temujanji lagi 1 tu kena datang after 2 weeks wat endoscopy...doc nak tgk progress camne


wad endoscopy kat menara timur tingkat 4...masa lalu kat situ, terus teringat mr.N....aritu dia ade bgtau dia uruskan projek kat menara timur...tingkat 4 n 6 klo x silap ein...tadi toleh2 gak...mana la tau kot2 dia ade kan...tapi.........x nampak pun dia...sungguh ein rindukan dia sangat2...


awak......awak dengar ye lagu ni....





Tiga waktu berlalu
Rentang hatiku menyayat
Wajah kasih yang dulu
Hadir dalam tidur

Malamku penuh mimpi
Pertemuan tak terjamah
Sinar di ujung sana
Menerangimu

Pernah kau berkata
Bila ku merindu
Bicara saja bintang kan mendengar
Maka kau kan merasakannya

Aku tahu diri
Semua takkan mungkin
Biarkan saja semua jadi kenangan yg mungkin
Takkan terlupa sampai kau menua
Biar saja

Hujan di ujung bulan
Biar jadi saksi hati
Betapa pun mencinta
Ini takkan mungkin




*ein tetap akn tunggu kehadiran kamu
kerna itu janji yang kamu lafaz kan
walaupun ein tau
akhirnya ein akn kecewa



diary miszgarfien 1 org kwn gapil



baru lepas berubat....hukhuk...masuk ni org yg ke-3....tapi yg ni, ein kenal...memang kalau ade ape2, berubat dengan dia..kira mcm ade hubungkait gak la...

penah x kamu mandi air limau + garam kasar...lepas mandi air limau tu, xleh nak basuh badan dgn air biasa...then, x boleh lap badan....agagaga....agak2 nya, rasa ape ye...nasib la malam...kalau siang2, kompem badan melekit2...rasa x selesa je...tapi badan bau wangi wooo...bau limau...

orang yang ni pun cakap, benda ni ade orang hantar....sape yang hantar, benda tu xnak bagitau...cuma dia ngaku ade org hantar...

masa yang berubat dgn nenek tu, dia dah buang sikit2....agak2 nya benda tu patah balik x kat tuan dia eh...sebabnya..................................baru2 ni ein dapat message dr some1....tiba2 je tny khabar...mcm musykil sangat2...bnd tu dah patah balik kat dia ke or dia sedang berhajat utk hntr yg baru

Ya Allah, jauh kan la aku dari sebarang perkara yang tidak elok...lindungi la aku dan kaum keluarga ku dari anasir jahat....amiiiinn




*awk.....
awk rindu saya x
mesti x kan
xpe...
tapi saya rindu awk sangat2






Wednesday, May 12, 2010

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

salam pagi

rasa nak minum air limau suam la...limau yg kaw2...mesti best kan...ubat utk sakit tekak...gggggrrrr..mana nak cari time2 keje ni....balik nanti nak beli lemon la...sedap sikit...

esk check up...huhuuu...takut...sebab nya minggu ni asyk sakit perut je...di tambah lagi dgn keadaan yg x sihat ni...agk2 nye nanti doktor membebel x...agagaga...

*tenet kat rumah down

mayb kena petir kot..agaga

so, mlm2 mmg x boleh nak blogwalking

or tweet2 lagi



Tuesday, May 11, 2010

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

13/05/10 khamis ni appointment dgn doc..kena pegi PPUM...xtau la result camne nnt sebab arini ein dah start demam, selsema, sakit tekak, sakit perut...ikut kan memang tak larat nak keje tapi bila pk kan khamis nnt dah cuti, datang je la arini...lgpun keje tak banyak...

wahai angin....sampaikan la salam kerinduan ku pd dia...kerinduan yang tak tertanggung lagi...

awk...kali ni btl2 bg tamparan yang hebat kat diri saya...sampai sy x mampu nak menangis lg...andai dl sy masih kuat utk hadapi dugaan ni, tapi skrg sy betul2 tak terdaya...hampir setiap masa sy rindukan awk...

awk, blh saya tau ape yg awk keliru kan...awk ade org lain ke...awk terus terang je dgn saya if awk ade pilihan lain...kalau itu btl, saya akn undur diri...saya akn pergi...saya cuma nak tgk awk happy dan bahagia je...

saya tau awk baca diary ni kan...segala ape yg terpendam, disini la tempat sy meluahkan...disini la segalanya tercatat...

*demam lg

tp kali ni aku tau

aku demam sbb rindu kan dia sgt2


Friday, May 7, 2010

everything happens for a reason

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


bestnya dapat kacau baby gurl...hehee....puas duk suruh dia nangis tapi dia takmo gak nangis....ekekekeke...ye la, nanti bila dia dah nangis, ein cepat2 angkat kaki masuk bilik...lalalalallaaa....bagus tak cikya dia...agagaga pastu dengar abah bising2...

syukur sangat2 dengan kehadiran baby ni, buat hidup ein lebih ceria...dapat juga ein lupakan segala bebanan yang ade dalam hati ni...en.kesedihan, en.kelukaan, en.kedukaan, en.keperitan, en.kesakitan, sila la PERGI dari hidup ein ye...ein betul2 dah tak larat nak hadapi semua keadaan tu lagi...apa yang pasti, luka kali ni, memang terlalu dalam...kalau kaca yang pecah tu, orang cakap memang dah tak boleh nak cantum2 lagi sebab serpihan nya terlalu halus n kecil utk di cantum kembali...

rasanya ein pun dah tersangat2 penat...ein dah xnak pk lagi...so, ein minta la pada sape2 pun, tlg jangan ungkit or tanya ein ape2 pasal dia...walaupun soalan tu simple, ia cukup membuatkan mutiara jernih tu bertakung kat mata...ein langsung tak boleh nak dengar ape2 pasal dia...BODOH KAN EIN NI...LEMAH SEBAB SESEORANG

sekurang2 nya.................ein tak hipokrit...ein jujur dengan prasaan sendiri...kamu mungkin bukan insan pertama yang ein sayang tapi cukup la kamu insan terakhir yang ein sayang..sape pun lepas ni, rasa nya ein xkan mampu sayang orang lain seperti mana ein sayang kan kamu...










* time ni la nak kuar lagu tercipta untukku
saje je nak buat aku sedih lg
kan dah bertakung lagi..hurgh

**haruskah ein terima cabaran yang abh bagi tu..
ein cuma ade 2thn...redha je la

***kasih sayang yg ein bagi pada kamu
akn ein bawa sampai ke mati
kerana kasih sayang untuk kamu
sama seperti ein sayangkan ahli keluarga ein






baby dah balik....

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



alhamdulillah...semalam petang baby dah balik...syukur sangat2...irfan senyum lebar je bila tengok mama dia...rindu sangat2 la tu...then tny kat irfan, sape yang kat mama tu...dia senyum je...masa suruh sayang baby, dia peginya letak kepala dia kuat2 kat baby...terperanjat baby tu....hahahhaha



ni gambar baby masa kat hospital...nasib baik sempat jenguk baby sebelum dia kena tahan kat wad kanak2...kat wad tu orang lain tak boleh masuk...kalau ein lambat, mesti tak dpaat tengok baby...




kalau tengok betul2 muka baby ni, sebijik macam muka irfan...hehe...adik abg pun nama nya kan...mesti la macam muka abg dia..


dulu masa irfan, ein yang jaga...kali ni tak dapat nak jaga baby sebab ein dah keje...takpe la...tengahari kan ein balik, so dapat la kacau2 baby ni....ekekkeek....nama belum ade lagi la...nanti kalau dah ade, ein announce ye...atleast, ade gak ein nak buat kawan kat rumah ni...ye la, semua nya lelaki...bila dapat gurl ni, memang happy sangat2 la...lg 1...cikya dia bakal sengkek tak lama lagi...hahaha....paham2 je la ye..baju2 utk baby gurl kan cantik2...harga dia pun cantik juga...agagaga...




Thursday, May 6, 2010

irfan demam panas

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

pagi tadi bangun dalam keadaan yg tak bermaya...masa nak pegi mandi, dengar suara mak..ingatkan mak blom pegi keje lagi rupanya mak memang tak keje...sebabnya irfan demam panas..kesian dia...dah la baby still kena tahan kat wad..irfan pun dh bape hari tak jumpa mama dia..harap2 baby cepat la kuar wad..



Wednesday, May 5, 2010

blog dah open tapi......

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



maaf sebab terpaksa private kan blog...ein dh open blk blog ni...tp ein akan away dr blog, twitter n fb...memang ein dh x mampu nak luah kan lagi segala nya di sini...dh tak terkata segalanya

adik, akk minta maaf sbb private kan blog ni...tp jgn sebab kan akk, adk pun nak stop berblogging...demi adik, akk buka blk blog ni...tapi akk tak sangup nak kongsi kesedihan ini dgn adk..akk tau adik tgh bahagia dan atas sebab itu la akk taknak beban kan adik dengan semua ini...adik punya kehidupan sendiri...akk tau adk rsau kan akk...tapi adk tau kan mana nak cari akk

awk...saya tahu awk baca diary ni kan..tak perlu awk nak sorok2 lagi...sy pinta awk...sebelum awk melafazkan sesuatu janji, awk pk la semasak2 nya...izinkan saya utk bersendirian...dan, mulai malam itu, sy janji dengan diri saya utk tidak cari / message awk lagi...awk, luka kali ini terlalu dalam...kenangan 3hari awak di sisi saya, akan saya kenang sampai bila2...awk jaga diri baik2 ye...jangan skip makan...jangan tido lewat2 tau...semoga awk terus berjaya...tentang blog nazira life, saya tak sentuh lagi dh


berikan ein ketenangan, ketabahan, kekuatan



*kesihatan ein semakin merundum
nxt week check up
doa kan ein x kena tahan kat wad lg ye
ein nak rehat
memang sangat2 tak larat
body termperature semakin naik



Tuesday, May 4, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Maaf jikaku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran

Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu

Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah

Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah



*lagu ni ckup membuat kan
aku rasa lebih sakit
derita sangat2





Monday, May 3, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



dikau membuatkan airmata ku gugur lagi..aku dh tak terdaya lagi untuk hadapi ini..aku hanya mampu berdoa dan berserah sahaja..segala yang termampu, sudah pun aku lakukan..terpulang la pada kamu..aku reda dengan setiap yang terjadi..andai kau ingin pergi, aku akn lepas kan..

ya Allah

jika dia memang tercipta untuk ku, satukan la kami dlm ikatan yang sah..restui la kami sehingga akhir hayat kami..kekal kami walau dalam ape jua keadaan..kuatkan kami dalam menempuh dugaan ini

andai dia bukan jodoh yang tercipta buatku, KAU jauhkan la perasaan kasih dan sayang ini dari hatiku..pisahkan la kami dalam keadaan yang tebaik..buangkan la segala perasaan yg ade dlm diriku

ku mohon, berikan la petunjuk yang terbaik buat kami berdua..amiiiiiinn

aku tau, dia memang yang terbaik buat ku..tapi aku sedar, aku bukan yang terbaik utk dia



blog di private kan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

blog akn di private kan dengan serta merta...keputusan muktamad..mayb akn open kembali tapi setelah semuanya reda

cukup la kamu dh tak perlu tau lg tentang kelukaan di hati ini...tak perlu lagi kamu tau derita yang sedang diriku tanggung

-

-

-

-

-

-

ein tau kamu dah jumpa diary ein ni...kamu yang rawat luka dihati ini..kamu yang sembuhkan kesakitan ini, kamu yang cantumkan kan kembali hati ini...kini, kamu remuk kan semua itu kembali...hingga tak mampu lagi utk diri ini bertahan..semalaman tak tido, di temani mutiara jernih..terfikir2 ape yang kamu ingin kan...sampai bila2 pun kamu tetap di hati ini...andai kamu perlukan diriku, kamu tau camne nak cari kan...saya sayang kamu sangat2..mayb ini kesilapan diriku sendiri kerana terlalu menyayangi diri mu



Sunday, May 2, 2010

berdebar-debar

diary miszgarfien 2 org kwn gapil




dupdap...dupdap...dupdap....adoooiii...ein lak yang berdebar lebih2 ni...kalah kkak ipar ein...huhuu...sebenarnya, kkak dh masuk hospital gara2 air ketuban dh pecah...nasib baik la kat rumah...kalau kat luar, mesti kelam kabut...

sekarang ni, irfan tinggal kat rumah dengan ein...cian dia...tadi tengok je mama abah dia pegi...camne la dia nak tido malam nanti...

ishhhh....berdebar2 ni tunggu baby lahir...baby gurl or boy, tak kisah lah...janji baby n mama nya selamat dan sihat dh cukup




*nak tdo pun x tenang
takut irfan terjun dari buaian




Saturday, May 1, 2010

SELAMAT HARI PEKERJA

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



salam

SELAMAT HARI PEKERJA kepada semua orang yang bergelar pekerja..tak kira ape jua pekerjaan yang di lakukan, moga2 ia sumber yang halal.....kepada yang sedang bekerja tu, wah3 triple eh gaji arini...masyuukk

ingatkan hari cuti boleh la bersenang lenang kat rumah...nak tido lama sikit...pagi2 dh kena kejut...abh ingat ein keje...adeeiii..terganggu sudah tido ku...smbg tido x smpai beberapa minit, dpt call dr opis...uiiikkkssssssss, sape lak yg call ni...x cuti ke budak2 opis ni...rupanya ade sorang staff kena keje atas arahan....sian lak kat dia...

esok weeding kawan baik ein...so, petang ni mahu berhoyeah3 di jusco dengan poket yang kosong...ape yang nak dibeli sbg hadiah pun xtau la...ade idea tak nak bagi ape dengan budget yg sangat2 ciput...esok lak kena hantar adik kat stadium shah alam utk dia balik ke PLKN..pastu mahu berhoyeah3 di jakel pun dengan poket yang kosong...cuci mata sudah...hahahaha



*kan best klo dpat kuar dgn mr.N




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal