Wednesday, June 30, 2010

last day + makan2

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



salam


hati suruh update tapi otak x mampu memberangsangkan ape2 idea.....hehehe...bukan ape, idea yg ade di simpan utk entry esk....keh3....blh lak camtu kan

harini, rezeki murah sgt2...mcm biasa la sarjan buat makan2...pulut kuning + kari ayam n pulut putih + kuah durian...then ade anggota yg bawa ketupat sotong...1st time woo mkn ketupat sotong tu....mmg sgt2 sedap la....petang lak sarjan goreng kan ubi ketuk yg ade kelapa kat tgh2....tgari org dr unit ats bg mihun...then ade nenas lak....hahahha...meriah kan....*sila alert ye, org sakit yg lgsg x jaga makan...hahahha*

harini juga merupakan hari last bagi sebahagian anggota kat opis tu....mulai esk, diorg dh kena lapor diri kat tempat masing2...mmg syahdu la petang td tgk diorg berpelukan2 dn menangis...ye la, dh lama kerja sama2 then kena berpisah....esk, sunyi la opis tu...dh xde lg kedengaran suara2 mereka yg menceria kan keadaan...



Monday, June 28, 2010

endoscopy day

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


salam


try update blog gak wpun keadaan tak seberapa mengizinkan.....hurrrmmm, ein lapar sgt2 sebenarnya ni...nak mkn payah...tekak perit n perut lak still rasa pedih...ni dh mandi, kurang sikit rasa mengantuk sebab kena bius

pagi2 lagi ein dah terpacak kat ppum tu sbb abg nak g keje awal...so, terpaksa la duk kat mana2 dulu sementara nak tunggu masa appoinment ein...hbs ein mundar mandir kat semua pelusuk ppum tu...suma kedai yg ade ein masuk...agagaa

dalam pukul 10pg, ein pun gerak la pegi wad endoscopy tu...jalan slow2 je...sbb nya ein takut...ngeee ye la, dah la ein dtg sorang2 xde sape teman...doc pun macam dh wat muka....sorry doc, xde sape nak teman kan...


dapat gelang comey...agaaga




lepas register nama bagai, duduk kejap pastu diorang pggil nama dah...adeeeeh, lemah jantung rasanya...nurse suruh pkai baju spital yang warna putih tu...duduk kat depan pintu bilik endoscopy tu, sempat la borak2 dgn unty2 yg ade kat situ....suma cakap takut....



comey x saya...ngeeee


lebih kurang pukul 11pg, ein dah masuk bilik endoscopy tu...doc bagi ubt bius tapi separuh dos je sbb ein dtg sorang...then doc spray ubt ape ntah kat tekak...sgt x best rasanya...nak muntah je...masa doc masuk kan kamera dlm perut, ein sedar2 ayam gitu...hahhaha...rasa benda tu bergerak...dan berkali2 gak ein rasa nak muntah...sakit wooo perut ni...pastu sedar2 doc dh kuar kan kamera tu

masa nurse tolak keluar dari bilik tu, ein dah mamai je...terus terlelap...tau2 nurse kejut kan cakap doc dah ade nak bg result endos tu....ALHAMDULILLAH....dah xde ape2 masalah lagi...syukur sgt2...cuma doc ckp jaga mkn...

pastu nurse suh rehat kat kerusi je sbb katil nak guna utk org lain...ape lg, ein bantai la tdo...sejuk giler ok...hahahah...tup3 ein dapat call dr mr.N......weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.....sgt best n happy....

mr.N dtg jenguk ein....mmg x jangka lgsg dia nak datang sbb aritu dia kata byk keje...so, ein pun xnak la susah kan dia...masa ein dh kat ppum n smpai nak masuk bilik endoscopy tu, ein x msg mr.N pun....sbb ein xnak susah kan dia...siyesly, ein sgt2 la happy dia dtg...

thanks dear....syg kamu selalu...pegi mkn dgn mr.N jap then dia sambg buat keje kat ppum tu...

dear.....buat keputusan yg terbaik tau...teliti betul2...fikir masak2...ni masa depan kamu...ein akn sentiasa doa kan kamu n sentiasa akn sokong kamu dari belakang....xmo la tengok kamu tension2 macam tadi...x best laaa....hehehe....x kisah la, janji dapat tgk kamu n tenung kamu....lalalalalaaaa

igt petang tu nak g merayap kat mid *ceh budget macam larat je* agagagag....tapi perut ni pedih sangat2...so, lepak je la kat ppum tu smpai petang smpai abg ein dtg ambk...lama giler ein duk situ...pastu mula la mulut ni gatal nak mkn mcm2...keh3

peace everybody...smileeee

ok la...mau tdo....xtau nak buat camne dengan perut ni...dah la doc bg mc sehari je...ish, kejam lak doc ni...hehehehe....plaster kat tgn pun x tanggal lg ni....agaagaga




Sunday, June 27, 2010

black forest cheese cake

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



salam


pukul 12 mlm ni, ein dh start kena puasa...esk ada appointment kat PPUM utk buat endoscopy...doc dah pesan awal2 suruh puasa n i hv to bring some1 with me...but, rasa nye ein akn pegi sensorang je esk...nevermind la...plz doa kan ein ye moga2 ein tak ade sakit ape2...

actually, ein ade bgtau kat mr.N utk teman kan ein esk...tapi dia bz...xpe la..ein pun xnak ganggu keje2 dia...tapi kalau boleh, mmg nak sgt dia dpt teman kan ein...

dari pagi tadi ein asyk minum je...rasa macam dalam perut ni penuh dgn air lak..mkn lak, kena berpantang...makan sikit tapi minum air je lebih...yang plg x leh tahan, mlm ni mak buat bubur durian pulut hitam....agaagagaa....terliur di buat nya....

semalam ein ade buat cheese cake...hbs dak2 kat fb ein tag....wakakaka....memang yummy sgt2 cheese cake tu...nak buat pun senang..tapi yg ein buat ni x bp nak menjadi sgt sebab termiss 1 bahan....next time, ein nak buat lagi...wikikikiiii...

suma dah bising nak resepi ye....dah3 g cepat ambk pen n kertas utk salin...pastu kalau dah buat, sila la upload kek masing2 ye...


black forest cheese cake

bahan A

250gm biskut mudah hadam (ein guna biskut digestive)
125 gm mentega tanpa garam
1 sudu teh coklat emulco (x guna pun xpe)


bahan B

200ml whipping cream UHT
250 gm cream cheese
165gm gula kastor (ubh ikut citarasa masing2)
1 sudu besar jus lemon ( ikut citarasa masing2)
1 tin pitted black cherries


bahan C

15gm gelatin
100ml air
(campurkan air dgn gelatin ats double boiler dan sejukkan 5 minit)


bahan topping

150ml jus ceri
1 sudu besar tepung jagung


cara-caranya :-

1) hancurkan biskut hingga jadi serbuk
2) cairkan mentega dan campur kan emulco. kacau rata
3) tuang mentega ke dlm bekas yg berisi serbuk biskut tadi. kacau rata
4) tekan adunan tersebut agar jadi rata. sejuk kan dlm peti ais 30minit



5) pukul whipping cream hingga pekat dan ketepikan. (pukul manual x guna mixer pun boleh)
6) pukul cream cheese bersama gula dan jus lemon hingga sebati.
7) masukkan adunan gelatin ke dlm cream cheese dan kacau rata
8) tuang kan bahan cream cheese tadi ke dalam adunan whipping cream. gaul rata gunakan whisk



9) keluarkan adunan biskut tadi
10) tuang 1/3 adunan cream td keatas biskut
11) rata kan dan letak kan buah ceri




12) tuang adunan hingga habis
13) buat topping dengan campur kan jus ceri dan tepung jagung
14) masak atas api yg kecil sehingga mendidih
15) tuang jus ceri hingga habis
16) simpan dalam peti selama 3jam or lebih lama





*1 pitted tin cherry tu, blh di guna kan utk buah cerry dan jus...asing kan buah dan air nya

* resepi ni ein dapat dari majalah mingguan wanita tahun bila nya pun ein xtau...

*nak tau kek tu yummy ke x, masa pukul cheese dgn gula n jus lemon tu, rasa la dl...takut ade lemon yg masam

*selamat mencuba ye kawan2





Saturday, June 26, 2010

my calculation

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


salam




hehehehe....saje je ein wat draft calculation gaji ein nnt...bukan ape, nanti senang ein nak buat ape2...xnak la membazir kat benda yang x perlu n yang x penting...ni memang cara ein setiap kali ein keje....

cara ni gak mendisplin kan diri ein supaya berjimat cermat..kena la menabung dari sekarang..nanti ada gak sikit simpanan untuk masa akn datang...ye la, kt xkan tau ape yang akn terjadi di masa hadapan kan



hehehehe...calculation utk pembelian kereta itu harus ye...kerete ape yg nak di beli, belum decide lg...tapi kalau tiba2 keadaan terdesak, mayb akn bli yg 2nd dulu....tapi akn cuba gak utk bli yang baru...ikut kan hati, nak beli motor dulu..tapi dh keje jauh ni, baik beli kete terus...

every month baki duit ein ade lebih kurang RM250 la...yang tu simpan utk diri sendiri...kalau ade kecemasan, xde la nak hutang bagai...

nanti mesti ada yang tanya, mana simpanan utk kahwin kan....perlu kerrr??? hahahaa...ein kan single lagi...tapi semua tu akn berubah bila "org tu" dah bagi jwpn yang pasti...anggap je la yg RM250 tu sebagai basic simpanan ein kearah itu..soal kahwin, ein dh xnak pk...biar "org tu" saja yg terakhir dlm hidup ein...andai dia pergi, cukup2 la dgn semua yg terjadi

sejak kenal dia, ein dah x terfikir lgsg utk cari yg lain andai dia berlalu pergi..tekad ein masa kenal dia, "dia yang terakhir dalam hidup ku"


doa kan segala yang ein rancang tu, berjalan dengan lancar ye..ein anggap ini sebagai cabaran buat diri sendiri



* org tu maksud nya mr.N la
mana ade yg lain selain dia





Friday, June 25, 2010

need your spirit

diary miszgarfien 5 org kwn gapil



hari ni mood masih lg x ok...di tambah kan lg bila pagi2 kena rokol then org tu sebut hal semalam...now, everybody kat opis tu dh pndg ein semacam je...sumpah sikit lg ein nak nangis...dh mula terasa ade yg menjauh...dh mula cakap2 belakang

plz laaa...ein perlu kan kata2 semangat dr kamu semua....bukan utk down kan lg...ein betul2 dlm ketakutan skrg ni...risau if x dpt recomendation dr jabatan utk kompem kan jwtn

ein dh xtau camne lg nak up kan smgt ni...xtau nak luah n ngadu pd sapa...nsb la msh punya kwn2 yg sudi bg smgt n support ein wpun ada yg x penah bersua muka...

bayangkan kamu baru sebulan...eh x....baru 2mgu keje...then mereka anggap kamu mcm mereka...means, kena terima semuanya mcm mereka...ikut protokol mereka...ikut cara mereka...kejutan budaya dh kami kat situ....

xpe la...org kata, masuk kandang kambing, mengembek...masuk kandang harimau, mengaum...ein dh buntu sgt2 pk benda ni...mmg hati n jiwa ni x tenang....rsau sgt bila fikir kan hal ni....masa depan ein di tgn diorg...ape akn jadi if ein xleh nak kompem...mesti dia igt nama ein kan....ye la masa dia marah tu, dia mmg pndg ein je...mata dia spot kat ein je...

tipu la klo kita keje tu, xde org yg x penah buat salah kan...lebih2 lg org baru...tapi jgn la cara nya tu, blh menjatuhkan org...patut nya bimbing lagi utk baiki segalanya

ein berserah je la skrg ni...ein doa, moga2 tiada ape2 yg berlaku...kamu semua, tlg doa kan utk ein ye...ein betul2 perlu kan smgt dr kamu semua





Wednesday, June 23, 2010

takut sangat2

diary miszgarfien 5 org kwn gapil



ein xtau nak luah camne...yang pasti skrg ni ein tgh ketakutan n menggigil....

petang tadi kena ngadap bos...mula2 ein xtau utk ape pastu dia kata nak interview utk cari assistant dia....time tu ade 3 org termasuk ein....masa giliran ein, dia tny ade pengalaman buat surat ke x...ein jwab xde

pastu dia kata nak cari pengganti PA dia....ein jawab nape x cari budak2 N17...sebab diorang lebih ariff dlm bab2 pengkeranian...terus dia macam xleh nak terima benda tu.....time tu ein dah menggigil sangat2...airmata dah nak tumpah...mata dia pun spot kat ein je

trus dia ckp mcm2...time tu la yg ein takut sgt2...pas kuar dr bilik dia, ein g borak2 dgn pembantu lama dia...org tu cakap, tu dia dh marah...xleh nak terima...nasib baik x kena baling or kena halau...dia kata ein macam pndg rendah pada diri sendiri, menolak tawaran tu...

bukan tu maksud ein...siyesly ein tgh takut sgt2 skrg ni...setiap kali teringat benda tu, rasa nak gugur jantung,...dia boleh buat mcm2...sekat kenaikan pangkat, black list nama ein..org tu ckp, jgn smpai dia benci semua kerja2 kt...

Ya Allah....klo ein tau camni...sumpah ein xnak pegi masuk blik dia, ngadap dia or ein diam je....tolong la ein....wapaun org tu kata, nnt dia akn jumpa bos utk terangkan keadaan tu, tapi ein tetap rsau....sikit lg nak gugur airmata ni masa borak dgn org tu

ein sgt2 perlukan kan semangat dr semua org....tolong la ein...ein dh xleh nak pk....ein takut sgt2....

Monday, June 21, 2010

topik hari ini : kahwin

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



salam


last friday, ktorg budak2 ft dapat tugasan dr bos...kena minta tandatangan para pegawai IT....kira macam sesi suai kenal la tu...nanti tak leh la nak bagi alasan tak kenal tuan tu, tuan ni....kang ade gak yang kena sekeh...agagagaa

pegawai IT yg ade bukan la sikit...then bukan senang nak jumpa diorg..dah macam biskut ok...keh3...ade yg ok terus bg tandatangan....ade yang kena sesi soal jawab lama sikit...orang kata, sesi suai kenal dgn lebih rapat...ngeeee

hari ni gerak sorang2 cari tandatangan pegawai....memandang kan ein gerak solo, ade gak ber2 dgn kawan...maka, soalan wajib mereka pada ein ialah BILA NAK KAHWIN???? teeeeeeeettt

adeeehhh, penat nak jawab...ade jodoh nnt, smpai la kad kat tgn tuan2 semua...jumpa tuan ni, tny dh khwn ke belum...jumpa tuan tu, tny bila nak khwn...jumpa tuan yg lain, suh kahwin cepat2...agagaa...

sebelum balik, lepak dengan L/KOP, topik nya KAHWIN lagi...wawaaaa, suma point kat ein...menci huh...ye la dlm group ein tu, kira ein kkak...yg lelaki sorang dh khwn, yg lg sorang nxt year....then gurl yg bawah ein pun dh khwn, tgh pregnant kembar lagi tu...

sape la yang xnak khwn...semua orang pasti ade keinginan nak kahwin kan...hidup berpasangan...tipu la kalau ade yang kata, dia xde keinginan nak kahwin...lg bp hari, genap la umur ein suku abad...orang ckp sedang elok sgt la kalau khwn....tapi ein nak khwn dgn sape...

sape???? mr.N???? ape kata kamu2 semua tny kan kat mr.N....xkan lak ein yang nak g tny kat dia kan...kang nampak mcm ape je....ishhh, x malu sungguh jadi nya...ein wakil kan kamu2 semua tny kan kat mr.N ok....agagaga




*xmo tulis pasal kesihatan
tgu je la ein buat endoscopy
tgk result camne
tapi ein doa sgt2
biar la xde ape2





Sunday, June 20, 2010

tak terluah

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



sebenarnya ein nak buat entry tentang hari bapa..tapi setiap kali terfikirkan isi kandungan nya, x dpt ein ank terus kan...belum ape2 lagi, laju je airmata ni tumpah..

kasih ein pada abah xde nilai, xde ukuran, xde sempadan...ein mmg x penah ucapkan "SELAMAT HARI BAPA" kat abah..cuma mampu terluah dalam hati

banyak ein nak smpai kan tapi ein x termampu...mmg x terluah dgn perkataan utk ein describe kan kasih sayang ni

ein rela korban kan segala nya demi abah..

abah...
u r my hero
u r my inspirasi
u r my everything
i love u so much


kkak sayang sangat2 dengan abh...moga abh sentiasa sihat


*kan dah banjir
baru taip sikit
hurmmm



Saturday, June 19, 2010

WTH???????

diary miszgarfien 3 org kwn gapil




aaaaaaarrrrrrrrrgggggggggggggggghhhhhhhhhhhh


bunguuuuukkssssssssssss!!!!


xtau nak luah camne


eh tolong la.....kamu tu baya adik aku.....tlg jgn nak lebih2...
mmg WTH laaa kan
tolong sepak diri kamu tu ye supaya kamu sedar
mmg akn di block kamu seumur hidup ni


bukan aku membenci
bukan menghina
bukan mencaci
jauh sekali
tapi kamu kena sedar



aaaaaaaaaarrrrrrrggggggggggghhhhhhhhhhh
bala ape lagi kali ni


tolong laa


ya Allah
jauhkan la aku dari sebarang masalah



*kan best if mr.N ade
leh ngadu kat dia
pastu kompem dia jelles
ish ishh iiissshhh
saya sayang awak sorang je




Friday, June 18, 2010

strawberry marshmellow cheese cake

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam

memandangkan sekarang ni keje ein hanya la membaca dan mengkhatam kan suma majalah mingguan wanita yg tahun bila punya ntah...selak punya selak, terjumpa la resepi cheese cake yg x perlu di bakar...ngeeeeeeeee...i like it...dan resepi tersebut harus la di cuba...

hahahhaa....tu la hobi ein....menuba segala jenis cake...asal kan easy to do n barang2 nya senang di cari dan x terlalu mahal...agagaga....utk kali ni, akn ku cari tukang sponsor bahan...agagaa

nnt klo cheese cake tu jadi, baru ein tampal resepi dia eh...


tadi masa jalan2 kat kl central, lalu depan kiosk secret resepi, terpandang la sebiji kek yg sangat2 menyelerakan diri ku....oowwwhhh, tidak....................strawberry marshmellow cheese cake......sgt3 yummy ok............fine, ein xdpt nak search pic kek tu...mmg sgt2 terliur tgk kek tu...tapi apakan daya.....duit xde....tgk je la dan berazam akn beli gak kek tu...or.....................ade x sesapa nak belanja ein kek tu....ngeee









note buat adk ku yg tersayang...

jangan hny kerana 1 peristiwa yg mendung, selamanya kt nak mendung...awan pasti akn berarak dan terbitnya matahari yg menyinari dgn cerah dan terang...xkan selamanya mendung...pasti akn ade cerah atau hujan...takde apa yg perlu di risaukan...terus kan dgn semua yg adik dah usaha kan...





*mood sy tgh sgt2 best
keh3



Thursday, June 17, 2010

diary miszgarfien 5 org kwn gapil



tatkala aku menaip diary ni, laju je airmata ni gugur...sebak sgt rasanya...puas dh aku cuba tahan agr jgn gugur...tapi apakan daya aku

kenapa org sering salah anggap dgn aku...jahat sgt ke aku ni..teruk sgt ke aku ni...

kegembiraan tak penah kekal lama dlm hidup aku...aku redha dgn segala nya

tak penah terlintas di hati ni utk kacau hidup sesapa pun...dan itu juga bukan la prinsip aku...

xpe la...biar aku mengalah demi sebuah kebahagian seorang adik...aku nak dia bahagia kerna dia berhak dpt kebahagiaan itu

aku pohon berjuta2 kemaafan buat semua insan yg aku syg





*lebih rela
tanggung sakit kat pinggang ni
dr menyakitkan hati insan2
yg aku syg



sayang mereka lebih la camni

diary miszgarfien 5 org kwn gapil



salam


cuba teka ein sayang sape?????


hehehe...sebenarnya, ein sayang sarjan emma n sarjan hajar lebih la....diorg mmg sangat2 the best la...ni bukan sebab nak bodek ke ape..xde nya...

diorg best sebab hari2 bawa makanan bagi kami makan...ngeeeeeeee....semalam pulut kuning + sardin...today pulut putih + kari ayam...hahaha...giler best kan kan kan

ein sayang lebih kat diorg bukan sebab makanan ye...tapi cara diorg layan ktorg, mmg friendly sangat2...ajar ktorg 1 per 1...bergelak ceria dengan ktorg...siyes 2org sarjan tu sangat best...

tapi....................diorg dah x lama dah...kalau ikut kan, arini (16/06/10) diorang semua iaitu para anggota, di kehendaki melapor kan diri kat balai2 penempatan yg baru...tapi di sebabkan kami semua ni staff baru, byk yg kena belajar..maka, tarikh perpindahan mereka dah di postpone...sampai bila x pasti...tunggu arahan bos je

mesti dah x best bila mereka xde nanti...wpun baru 3hari dengan mereka, mereka dah mula cam n igt nama ktorg...mereka very the sporting tau...blh x ein nak cakap kat 2org sarjan tu supaya jangan tukar...stay je kat bukit aman.....







Wednesday, June 16, 2010

cek from uniten??? syukur.....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam....


masa sampai rumah tadi, masuk je bilik terus nampak ade sampul surat ats meja...masa sekilas pandang macam surat dari TNB....dalam hati duk pk, eh dpt surat keje ke sbb aritu apply tnb....

tanpa berlengah lagi, terus terjah kat sampul tu...buka2 bukan dari TNB tapi dari UNITEN...errkkk, surat apekah ni...siap ade nombor2 lagi...daku ade hutang mereka ke....be4 berambus dr situ, suma dh settle kan...xde hutang pape dah....





ok3....ein tak tengok surat tu betul...padahal dah cuak takut kena bayar ape2 time xde duit ni...bila ein buka betul2, teliti betul2....eh.....ade cek la....eh3....jap...betul ke ein dapat cek dr UNITEN ni...ish...cam x caya je...diorg bagi ein duit sempena ape eh....




haaaaaa.....ein x tipu kan ein dapat cek dr UNITEN...syukur sangat2...alhamdulillah...di saat ein betul2 perlukan duit, ein dapat rezeki ni...ein mmg xde idea lgsg cek ni pasal ape...xpe la, nanti2 ein tny kat UNITEN tu...tapi, rasa mcm malas nak tny...agagaa...

memang syukur sangat2 rasa nya...tak penah lagi ein terputus rezeki...mayb sebab ein jenis bukan berkira or kedekut dgn sape2 lbh2 lg dengan family...ini la ganjaran buat ein...

dan yang penting, bulan depan ein xyah nak susah kan mak minta duit utk mkn...skrg ni pun ein mkn jimat2...dengan kehidupan kat kota KL tu, ein try bertahan lunch x lebih dr RM3 sehari...ein mkn takat yg termampu..memang terliur tgk lauk lauk yg sedap2...tapi ein kena sedar..ein x boleh nak berlagak macam orang senang tp susah kan mak...ein nak minta mak duit pun x sangup

duit jual kek aritu pun ein bagi kat mak...suh mak yg simpan kan..boleh buat pusingan modal..ein cuba nak berjinak2 dgn jual kek coklat tu...doakan rezeki ein sentiasa murah ye...doakan gak ein sentiasa ceria macam sekarang ni...dan yg penting, doakan kesihatan ein...skrg ni dah mula rasa sakit2 kat area pinggang...hope xde ape2 la



*ein rasa.....
ein seolah2 dh dpt blk
diri ein yg dulu
syukur sgt2
tgl 1 je lg utk complete kan hdp ein
mr.N






Monday, June 14, 2010

tidak sihat tapi bergelak riang ria

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



salam


hari ni memang tidak sihat...di tambah lagi pagi tadi pegi keje sendiri dengan menaiki KTM...itu tidak mengapa tapi..................ein kena jalan kaki dr KTM Kuala Lumpur ke bukit aman....perrgghhhhhh, giler jauh ok smpai ein rasa x cukup nafas...sesak sangat dada pagi tadi...

jalan kaki dari bukit aman ke pasar seni or masjid jamek pun x penat camtu...pagi tadi mmg dah x larat...jalan pun dah makin slow...dalam hati cuma doa, biar la dh sampai kat opis if nak jadi ape2 pun...ye la, kang jadi pape masa jln kaki then org x perasan, x ke naya je nnt

smpai opis mmg muka dh pucat...dak2 unit dh perasan ein x sihat...diorg siap x bg ein ikut pegi shah alam lagi tu...kejam ok nak tgl kan ein sorang2 kat opis....hahahaha....ein x peduli, ikut juga...

budak2 unit ein mmg best sangat2...xde la yg jenis nak poyo2 ni...ade 2 lelaki je dlm unit ein...sorang banglong, sorang bangngah...hehehe..sebab mereka berdua lebih tua dari kami...sehari tak bergelak dengan mereka memang x sah...ade je benda yg di jadi kan bahan

arini kena buli belah petang...gara2 tapak kasut nike ein dah nak tertanggal..umpama tapak kasut ein tercicir kat bukit aman tu je la...hahahha....last2, diorg bg idea utk soletap kasut ein...hina betul kasut ein tu...wakakka....tapi not bad gak la...janji boleh guna smpai kat rumah dah ok

cukup la takat ni...nak rehat...selsema ni buat ein rasa x selesa..



28hb ni endoscopy
hope sesangat mr.N dpt teman kan
xtau nak minta sape teman kan
sebab buat benda tu kena ade peneman
xleh dtg sorang2



Sunday, June 13, 2010

miss u deeply in my heart

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



juz got a very2 simple n short ym from him....siyesly, im really3 miss him...miss him from deeply in my heart...

even nothing, tapi ia betul2 buat ein rasa terharu sgt2..terharu, sedih, mcm2 la...*mood tgh tahan airmata*

tarikh tu semakin menghampiri...dan adakalanya ein harap tarikh tu xkan wujud dalam hidup ein...tapi dr 1 sisi, ein mengharapkan sesuatu yg bermakna...mengharapkan suatu yg tak pasti adakah kegembiraan atau kedukaan

mampukah ein berdepan dengan tarikh tu?? tgu dan nantikan la ape yg akn terjadi pada waktu nnt...


mr.N, jaga diri baik2 ye...ein sentiasa mendoakan kamu...






* i wish....
i can see his smile n face
on dat day
can u make it??





Friday, June 11, 2010

Canon EOS 400D for SALE!...

diary dark 8 org kwn gapil


FOR SERIOUS BUYER ONLY!..

DSLR 400D

+Price RM1500

+Lens Kit 18-55mm (no IS)

+Neck Strap

+Battery (2 Pieces)

+Bag, Charger

+Shutter Count: 10K ++

+The eyepiece(viewfinder) is gone!

+PRICE CAN NEGOTIATE!!..

IF YOU ARE SERIOUS BUYER, DROP UR EMAIL ADDRESS IN COMMENT BOX OR YOU CAN DIRECTLY EMAIL ME @ CLUNCKBOY at GMAIL dot COM


Thursday, June 10, 2010

enjoy with my new job

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



salam

weeeeeeeeeeeee...best3....happy3...hehehe

maunya tak happy...minggu ni dah dapat unit n dah start buat keje sikit2...yg plg best dapat team members yg sempoi, happening, suka wat lawak, n sentiasa tolong menolong...best sangat3

walaupun tak banyak lagi yang ein blaja tapi ok la...takleh nak citer detail pasal ni....rahsia...hehe...dalam masa 2minggu ni, ktorg kena belajar semuanya dgn cepat sebab diorang semua dah nak turun...nanti dah xde anggota yang nak tolong kami...

tapi kan.............kami semua xde gaji hingga bulan 7 ni...adeeeh, ku mahu makan ape sih...mau pulang bagaimana ya...ish, ni pun dah hbs jimat...xtau nak jimat camne lagi...pagi bawa roti dr rumah...tengahari cuba sedaya upaya untuk makan tak lebih dari rm3....

ni pun ein try jual kek coklat moist tu...aritu dah bawa bagi diorg rasa...takat ni ein ade 4 tempahan...alhamdulillah...wpun diorg beli utk bekas yg kecik, tetap gak rezeki buat ein...syukur sangat2...tempahan utk raya pun dah ada ni...suka sangat3

rasa macam nak cash kan NN hujung bulan 7 nnt...hope cukup la nak cash kan....kamu3 yang baik hati, if iklan tu berkibar2, kalau rajin klik ye...ein ingat nak buat modal utk kek...



*awak...
saya rindu awak sangat2
saya nak msg awak
tapi saya takut
awak jaga diri baik2 ye
insyaallah
saya tetap di sisi awak



Tuesday, June 8, 2010

1 month from now

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



1 month from now

hurmm

xtau nak kata ape dah

tgk je la ape yg akn jd sebulan dr skrg

adakah ia nya akn berulang kembali???

doa kan agar keadaan menjadi semakin baik

dan mampu mencapai segalanya

aku redha

aku pasrah



pengemis dan peminta sedekah dan derma

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam


ni entry nak lepas geram sebenarnya....selalunya ein akn turun kat lrt university...masa mula2 sampai mmg xtau nak lepak mana...duduk kat ats tempat bas tu...datang la sorang mamat ni minta sedekah tau derma untuk sekolah apa ntah

mula2 ein berat hati gak nak bagi tapi mamat tu mcm marah2 lak...time tu ein ikhlas kan la hati utk derma wpun sikit...pastu mamat tu terus je blah...ok fine

ingat kan pastu mamat tu dah xde...tup2 ein nmpk dia hari2 kat stesen lrt university tu...tension gilerr...dah xde keje lain ke...betul ke dia minta derma untuk sekolah tu...dalam hati nak je ckp ein keje kat mana biar dia jangan ganggu orang2 yg tgh tgu bas kat bawah tu...

tadi je dah bp kali dia turun bawah utk minta derma...bila orang xnak layan, dia mcm nak marah2....eh, kamu minta derma tu ada surat pengesahan ke...makcik2 yg ada pun bengang je dengan mamat tu

rasa skrg ni, ein rasa duit yg ein derma kan tu dah jadi x ikhlas..esok kalau ein jumpa dia lagi, mau gak ein sound dia....




Monday, June 7, 2010

cant sleep

diary miszgarfien 3 org kwn gapil




dah pukul 1.25am...ni dah lebih dr masa yg sepatutnya...esk kat opis mesti bantai tdo je la jawab nya

dari tadi duk tahan sakit je...tiba2 je rasa sakit kat area pinggang ni...sakit tu bukan setempat..mcm bergerak la...skrg ni, buat keje sikit dh rasa penat n semput...

xtau nape dgn kesihatan skrg ni...jap lg if sakit ni x surut, jwb nye semua ubt la ein telan...ein xtau nak mkn ubt mana 1...byk sgt ubat2 ein tu



Saturday, June 5, 2010

diary dark 2 org kwn gapil



takziah buat syuhada dan keluarga

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam

pagi ni ein di kejutkan dengan satu berita yang betul2 buat ein tergamam....pukul 4pg ein menerima panggilan dr seorang kawan rapat mengatakan yang suaminya sudah tiada

bagai mimpi rasanya ketika terima berita tersebut...betul ke...mereka baru je mendirikan rumah tangga pada hujung tahun lepas...

boleh lihat disini gambar kahwin mereka

memang tak terkata dah saat ni...ein baru je balik dr layat rumah dia...jenazah di bawa ke rumah perempuan...sebak, sayu, kesian, semuanya bercampur saat melihat wajah syuhada yg terlalu sedih...

mereka masih lagi muda dan syuhada sedang mengandung...bagaimana keadaan dia utk mengharungi dugaan ni...ein hanya mampu doa kan agr dia kuat semangat dan tabah dalam hadapi dugaan ni...dan ein akn sentiasa ada di sisi dia utk bg kekuatan...

arwah terlibat dgn kemalangan jalan raya pagi tadi di roundbout seksyen 2 shah alam yg berdekatan dgn mcD...semua rakan2 memang tak terjangka arwah akn pergi dalam usia yg muda...pergi meninggal kan insan yg tercinta, anak yg dlam kandungan, keluarga tersayang dan rakan2...ajal maut di tangan Tuhan

moga arwah di tempat kan di kalangan orang yg beriman dan soleh


al-fatihah



buat rakan2 ein semua...plz la berhati2 ketika memandu kereta atau menunggang motosikal...ingat la pada setiap insan2 yang tersayang





*tabah la kamu wahai sahabatku
aku tau, berat mata yang memandang
berat lagi bahu mu yg memikul
aku sentiasa ada di sisi mu






Friday, June 4, 2010

diary dark 1 org kwn gapil

"For every love there is a heart somewhere to receive it."
- Ivan Panin

Thursday, June 3, 2010

laporan kursus 3hari

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



salam...


kepenatan yg xleh nak di gambarkan...mata ni macam ade gam je...xpun dh mcm orang yg di bagi ubt tdo..adeeehh..selama 3hari berkursus, tang makan je la yang best..wahaha...

ari pertama : breakfast - nasi lemak..lunch - nasi+sambal belacan+ulam+gulai ayam+tembikai...hi tea - teh+karipap n ....

ari kedua : breakfast - nasi goreng kampung...lunch - nasi+telur dadar+sayur taugeh+ikan masin+tembikai...hi tea - teh O + cucur badak n seri muka

ari ketiga : breakfast - mee goreng...lunch - nasi+telur masin+ikan masak asam+sayur campur+oren....hi tea - teh + pulut panggang n keria

ekekee....time mkn semua berebut2..sampai encik2 yg jaga kitorang pun geleng kepala...mana tak nye, bila time kursus je, mula kepala semua tersenguk2 la, main hp la, berborak la...mcm2 aksi ade...

esok dah last kursus...hip3 horeay...wikikii...belah petang ade penyampaian sijil...so, next week naik opis balik...agagga...best3


sebenar nya nak buat entry pasal benda lain...tiap kali nak tulis pasal benda tu, mesti x jadi...taip benda lain...xtau la nape..

ein rindu mr.N sangat3!!!!!

sob3....sayu nye hati ni...sayu sebab ape pun ein xtau...nape la tamparan kali ni terlalu hebat buat ein...rasa cam terduduk x boleh nak bgn dah...mana ye janji kamu utk bulan mei yg lepas...kalau la....xde ape la...

banyak benda ein nak luah kan...biar2 la dulu...buat masa ni, biar la hati ein je yg berkata2 utk teman kan ein...





Wednesday, June 2, 2010

Bila Kita sayang orang itu..

diary dark 16 org kwn gapil

Biler kiter syg org tu
Kita tnggu dia lame pn x per
Tp biler dia tnggu kiter???dia mrh2
Ati kate ala, adatlah ada yang mnnunggu n dtnggu

Biler kiter syg org tu
Kiter x tdo pn x pe lyn dia yg ngah bsn,
Tp biler kite bosan Ada dia lyn kiter?
Ati kate x pe dia busy kott

Biler kiter syg org tu
Kita gdh ngan dia, kita dim je
Tp dia heboh 1 dnia
Ati kate x pe, dia tension tuu

Biler kiter syg org tu
Kita kol nak ckp ngan dia
Tp dia bg phone kat org lenn atau matikan
Biler jd cm2, x pe
Ati kata, x pe, lyn je, kwn dia, kwn kiter gak

Biler kiter syg org tu
Kita bercerita dgn dia,citer ngan
tunggul lg baik
Tp biler dia bercerita ngan kita
Kita dgr, sepatah2 kite kena ingt…klu x ingat kita yang kena marah
Ati kata x pe syg katakn…

Biler kiter syg org tu
Kita n dia lpr
Tp kiter bg sume roti kita kat dia
Ati kata, ala jagalh ati dia, sian dia….

Biler kiter syg org tu
Kiter sanggup bg dia rest biler dia letih,
Tp biler kita letih, dia srh jugak kiter
lyn dia bila dia bsn
Adil ker? Ati kata, ala bukan selalu pun..

Biler kiter syg org tu
Kita jadi cam org giler dngr dia sakit,
Tp biler kita sakit,
Dia siap kuar ngan kwn2 dia meraikan
hari kesakitan kita,
Ati kata, ala x pe, x kn dia nak
berkepit ngan kita 24 jam

Biler kiter syg org tu
Kita x prnh pntingkan diri sndri
Tp dia hpokrit thp ngaban
Ati kata x per, dia mmg cm2 kene lah trima..

Biler kiter syg org tu
Kiter syg nk tngglkn dia slama2nya
Tp dia x tahu kiter berdpn dgn maut,
Wlpn kiter skt,dia kata kat kiter,sakit
bese2 jer, jgn nk mngrt
Ati kata, cmnelah dia biler kiter x de,
msti dia hepi

Biler kiter syg org tu
Kiter x snggp tngk dia derita
Tp dia x prnh hargai diri kiter,
Ati kata, tau x btapa kita syg kan dia????

Biler kiter syg org tu
Kiter snggup tngglkn dia selaam2nya untk dia bhgia
Tp adkh dia tahu pngrbnn kiter??
Ati kata, x pe, janji dia bhgia

Dan……
Biler kiter dh tngglkn dia selama2nya
Dia dtg ziarah pusara kiterr
Dia kata Dia mintak maaf sebab pernah mngata kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter tnggu dia
Dia mintak maaf sebab pernah pksa kita lyn dia time bsn
Dia mintak maaf sebab pernah heboh 1 dnia slh kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x hiraukn kol kiter
Dia mintak maaf sebab pernah x dgrluahan ati kiter
Dia mintak maaf sebab pernah bt kiter klprn sbb dia
Dia mintak maaf sebab pernah gnggu waktu rht kiter
Dia mintak maaf sebab x pernah hiraukn skt kiterr
Dia mintak maaf sebab pernah pntingkn diri dia sndri
Dia mintak maaf sebab x prnh tngk pnderitaan kiter

NAMUN SEMUANYA TELAH T`LAMBAT…


via : Adik A

ade kalanye manusia tidak sedar, orang yg kite tinggalkn adalah orang yg paling kite sayang...

kite terlalu mengejar kebahagian dan terlalu inginkn kgembiraan dengan orang yg tersayang..

lalu kite melukai orang yg pnh kite sayang dan sayangkn kite spnuh hati die...

akhirnya, kite sendiri yang terluka....



Tuesday, June 1, 2010

berkursus selama 4 hari

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



salam


mulai arini ein akn berkursus selama 4 hari di dewan perkep bukit aman...hahhaha...sangat la tak best tau..patutnye ktorg dapat tempat ber'aircond yg sejuk mcm musim salji tu...tapi ade unit mana ntah guna...so, ktorg kena la mengalah..guna dewan perkep a.k.a court badminton...wikikikiii

sangat la panas dalam tu...nasib la ein duduk tepi, dapat la juga merasa angin luar yg bertiup tu..tapi petang tadi, diorg dh dapat kan kipas utk kami..weeee...hope esk x kepanasan lagi...1 benda je yang best tang kursus ni...MAKAN TIME....wikikikiii...sehari 3x makan..ok la kan..jimat duit makan mgu ni..hahaha...sedap juga la mknn yg diorg sedia kan..alhamdulillah

tapi...........ade gak benda yg x best...xtau la nape dr mlm semalam perut rasa pedih je...igt kan bgn tdo pg td dah xde rasa pedih lg, tapi x juga...so pagi tadi dgn berbekal kan biskut as my breakfast, ein pun telan la segala ubt yg ade...nsb la tergerak hati nak bawa ubt hari ini..tapi x gak surut rasa pedih tu...cuma ein malas nak layan..buat mcm xde ape2 je...ni pun baru je pas mkn segala bagai jenis ubt..telan je la...janji x sakit n hope xde effect kat sistem badan yg lain...kalau kerap sgt mkn ubt ke, pil2 ke, boleh effect buah pinggang


ok la...mau rehat...penat la...petang tadi main hujan



*mr.N..rindu kamu sgt2 tau
harini dah masuk bulan jun
mana janji2 kamu
nape mesti mungkiri janji2 tu




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal