Saturday, July 31, 2010

weekend yang bosan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


rasanya arini masih lagi panas dengan isu skim cepat kaya or skim piramid tu...ein malas dh nak ambk tau pasal skim2 yg ntah ape2 tu...yang penting, hati ein puas sangat bila geng2 8282 dah tumpas...rasa berbaloi sangat sebab keras kan hati utk x join benda2 tu...rasa bersyukur sangat sebab punya pendirian yang kukuh

terima kasih ye pgl ein KAYU dulu...now, kamu dh KAYU REPUT yg hny akn di pandang serong oleh semua orang....ein yakin, dia xkan brani nak kata ape2 lagi dgn ein...semoga kamu sedar diri..mesti kamu malu sendiri kan dengan kata2 yang penah kamu lempar kan dulu...nape eh x nampak lagi kete fairlady parking kat rumah tu...ish3...mana bajak yg kamu kata nak beli utk bapak kamu tu....

pasni jangan lak segan nak kuar rumah ye...keh3...ok la, xmo dh tulis byk2 pasal ni....


sebenarnya nak post pasal something...pasal BULI...tapi xpe la..biar je la...nanti kalau dh xleh nak tahan, rasa2 nak meletup, baru luah kat sini...try utk tenang kan diri n istighfar byk2


weekend yang sangat2 bosan kali ni...xde ape2 xtvt yg akn di lakukan..ing nak buat kek or ape2 je...tp kena godek buku n bahan2 dl...

Friday, July 30, 2010

iklan coffee-mate n happy 1st anniversary gapil comot

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


1stly...............
nak say, happy 1st anniversary my gapil diary yg comot...ekekkke....dh setahun rupanya ein menaip diary online ni....dh macam2 cerita ein coretkan...semuanya pasal life ein...life yg x bp nak best...hheheh...moga, diary ni akn bertahan sampai bila2...selagi terdaya utk ein mencoretkan, slagi tu la diary gapil yg comot ni akn kekal...sayang ketat2 kat diary comot ni...ngeee...



fuuuhhhhhh.....lega rasanya...dr td duk mengamuk2 sebab blog kena malware....benci gilerr...pastu google la mcm2 nak cari solution utk buang malware tu...tp tak dpt gak...pastu adik lak on9..minta tlg dia tgk kan...dia kata dia view ok je

gggrrrrr...nape kat ein xleh view..kuar malware tu..pastu godek punya godek..baca satu per satu warning malware tu, dia bgtau ade 2 contants yg kena malware...dr website yg sama....bila igt2 balik, owwh yee, ein ade guna design dr blog tu...bila dh dpt cari punca nya, terus remove kan contant tu....then, alhamdulillah dh leh view blog....ngeeee


hurmm....minggu ni duk rumah sorg2...home alone...mak, abh n adk2 pegi PD...then kkak n abg ade xtvt sndr...tiba terdetik nak ajk mr.N keluar.....tp, cam biasa la....ein xkan bgtau kat dia...xmo la..biar la....nape ein rasa dia cam jauh je ye...outstation lg ke...hope jaga diri bebaik

masa on9 twitter, ade sorg ni update pasal iklan coffee-mate..terus ein klik youtube n tgk ketiga2 iklan tu...best la iklan tu...ye la, skrg ni dh jarang tgk tv...mana la nak tau pasal tu semua....mana yg blm tgk, sila la tgk...ade msg tersirat di situ...












*ade sesuatu prasaan yg terbit di hati ini..
sukar utk di ungkapkan
ntah laa



Thursday, July 29, 2010

edisi balas dendam

diary miszgarfien 6 org kwn gapil

sebelum citer ape2...ein nak gelak puas2...nak gelak besar...rasa puas hati sangat arini....thanks to my sis la yg bgtau pasal berita ini

lepas dpt tau je, terus gelak besar...dlm hati terus berkata "padan muka ko" hahahhha...jahat kan ein...dalam masa yg sama, ein rasa syukur sangat2 kerana tak terjebak dgn benda haramjadah tu...syukur sgt2...dulu ein penah tulis pasal skim tu...pastu, ein tarik balik entry tu...sbb telalu byk keyword pasal benda tu yg masuk..risau ade je org2 mereka yg baca n nak buat something kan

skrg ni, ein rasa cam nak pegi kat depan seseorg tu n tny dia blk...

"aku kayu ke ko kayu???"

nape ein ckp camtu???? sebab dulu ade la sorg makhluk ni, beriya ajk ein join..smpai bawa ein pegi kat tempat tu...time tu mmg dh x sedap hati..blk je ein terus on9 n minta tlg kawan2 kat twitter research pasal benda tu....semua nya negetive2 je yg ein dapat...so, ein bgtau la kat makhluk tu yg ein xnak join...sbb ein rasa musykil dgn semua tu...terus je makhluk tu kata ein KAYU!!!!!!!!!!!! wth la kan...time tu mmg bengang sangat2....

sekarang, Allah dh tunjuk kan...dl ko berlagak sgt dgn duit ko kan...siap pujuk aku dgn kete mewah la, rumah besar la...bila aku ckp aku lebih suka bersederhana n bersyukur dgn ape yg aku ade skrg ni, ko gelak kan kan aku..ckp aku mcm2...ko bangga sangat kan leh bg mak bpk ko duit byk2 tiap minggu....halal ke duit tu????? hahahahahhaha...puas hati aku skrg...bukan niat utk jadi jahat or pendendam or ape saje...sbb ein bukan camtu...tp, ein harap dia buka la mata besar2...Tuhan byr cash dh tu...xtau la makhluk tu kena tahan ke x dlm serbuan tu...makhluk tu, wife, cousin, bakal abg ipar semua join....

nape la manusia ni cetek sgt akal nya...sebelum buat ape2 or join ape2, cuba la research dulu...guna kan semua kemudahan yg ade untuk kita cari info...ni x, ade yg blaja tinggi, keje besar tapi otak ZERO

cukup la dulu takat ni...kang panjang sgt lak entry kali ni...ape2 pun, ein bersyukur sgt2 sebab ein tetap dgn pendirian ein utk xnak join...syukur sebab ein bukan jenis gelap otak n mata bila berkaitan dgn duit yg byk...syukur juga sbb ein dapat kawan2 yg byk membantu ein...

lebih baik hidup bersederhana dr terseksa kemudian hari..bersyukur la dgn ape yg kita ade n syukur dgn nikmat yg Allah beri


Wednesday, July 28, 2010

saya lapar

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


badan dh lemah...dr smlm x mkn ape2...sebab nya doc ckp seminggu ni jgn mkn nasi....dh xtau nak mkn ape...xkan nak suruh mak masak bubur kot...ishhh, xmo susah kan mak

sepatutnya tengahari td, opismate g bli kan bubur mekdi...sekali dia terlupa...sedikit kuciwa n merana...maunya tak merana...ein harap sgt dpt mkn bubur sebab dh terlalu lapar...pastu perut dh mula pedih...nasib la ein bawa mushroom soup instant tu....jadi la mkn dgn roti wat alas perut...

kat opis tu, mana ein nak cari bubur...nak mkn yg sup2, semuanya pedas....ade cili...ish3...sabo je la...nsb la doc kata seminggu je...tapi...................next week ein kursus smpai mlm...camne ni...mana nak cari mknn..diorg x sedia kan mknn...rasa nak nangis dh ni..yg penting, ubt kena bawa...air kotak xleh tinggal

masa kat wad dulu, blh la x mkn ape2 sebab masuk air glukos...xde la rasa lapar..xpun, diorg provide bubur....ni, kat rumah mcm mana nak buat...dh la mak masak sedap2...bau xleh tahan...




dear....
this week kamu last ke kat opis lama
start keje kat tmpt baru bila





Tuesday, July 27, 2010

halfday for today

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


bangun pagi tadi ok je...xde lak rasa sakit ape2...tapi masa sampai kat opis, x pasal2 sakit perut dgn tiba...pastu baru teringat yg ubt xde kat opis...sebab last week ein bawa g kursus n tinggal kan kat rumah...padahal mlm smlm dh tergerak nak masuk kan ubt dlm bag....nape la pelupa sgt ni

kebetulan arini, ade buat kenduri sikit...kenduri sempena sorang anggota ni, dia dpt naik pangkat n 1st anvsry khwn dia....so, bila ade jamuan camni, x lain x bukan menu utama adalah pulut....pulut putih dgn kuah serawa durian...pulut kuning dengan kari aym n sardin

xtau la napa arini n kali ni, xleh makan pulut....lepas mkn je terus muntah2...perut dh pedih sgt2...dh la toilet kat opis tu jauh...rasa x bermaya je nak melangkah g toilet...muka mmg dh pucat...then msg kkak ckp muntah2...tghari kkak ambk bawa g ppum n ein g kat klinik am je...doc check n ckp gastrik...pastu dia kata, xleh mkn yg pedas2, daging, nasi, yg berminyak....cuma blh mkn yg soft2 je cam bubur, sup2....pastu dia pun suh la ambk ubt n bg mc

bertambah lagi la koleksi ubt ein

ein lapo...tapi xde slera nak mkn...mkn je rasa nak muntah...klo x mkn pun x boleh juga..hurmm..

mr.N pun tgh sakit perut...sian dia...klo dekat, leh gak bg ubt kat dia...dear, jaga mkn tau...wat masa ni jgn mkn pedas or yg berminyak...makan yg soft2 je...klo x ok gak, pegi klinik tau....jgn biar kan je...kang lain jadi nya....

doc bg nsht kat ein, ein bg nasihat kat mr.N...sama2 tgh sakit perut...

Monday, July 26, 2010

macam2 hal

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


alhamdulillah.....dapat gak baca yassin malam ni....opppsss, bukan baca sebab mlm ni nisfu sya'aban ye...mmg slalu ein akn baca pd mlm jumaat or pd hari2 tertentu yg ein rasa kan cam ada yg x kena...

yg utk mlm ni, kire 2 in 1 la....1 sbab nisfu sya'aban...1 lg sebab ein rasa x bp best sgt arini....entry be4 ni pun dh leh nampak yg emosi ein x betul sikit...so, kena la tenang kan diri balik

hurm...smlm ein dpt mimpi pelik...ntah la..before ni tak penah lak dpat mimpi2 yg pelik...smpai kan masa ein terjaga, still lagi terasa mcm ein pegang benda yg org tu bagi...fuuhhh, memang cam pelik la

hurmm....tiap kali usai solat n berdoa, laju je airmata ni mengalir...xtau la nape..rasa cam sebak sangat dada ni tiap kali menadah tangan memohon pd Yang Esa...kalau kat opis, buat yg ringkas2 je...kang x pasal2 org tgk ein nangis lak time doa tu...wpun kadang2, doa yg sama je tetap rasa sebak sangat2...

moga2, doa ein di perkenan kan oleh-Nya...amiiiinn

petang tadi tersenyum je dpt msg dr mr.N....hahahha....rasa cam nak ngadu dgn dia je....tp xmo la ganggu dia...keje tgh menimbun tu....cian lak kat dia...slalu blk lewat2...ish, igt ein x rsau ke blk mlm2 gelap tu...slalu ein doa, biar la dia selamat smpai kat rumah...xnak ade ape2 yg terjadi kat dia...kamu, jaga diri bebaik tau..oopppss, wallpaper itu sudah siap...hehe...



Sunday, July 25, 2010

cerita di kampung tercinta

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


mari mengupdate dengan gambar2 xtvt daku di kampung....ekekeekke...balik kampung kali ni sangat2 la best sebab tengah musim buah....heaven giler ok...kalau boleh, nak duduk bawah pokok rambutan tu setiap masa je...hahahha..giler ape bangun2 pagi je terus ngadap rambutan kat bawah pokok



yg ni pokok yang kat tepi pagar...kait kat pokok ni je sebab yang ni x banyak semut....hehe


rambutan pokok ni sangat2 la sedap...depan pintu dapur je...tapi...........semut nya, Ya Rabbi....sangat2 la banyak...


yang ni feberet ein...rambutan kuning yg molat2....ekekekek



tengah syok kait n kumpul kan rambutan yang kat tepi pagar tu, leh lak binatang2 ni lalu...utk mengelak kan mereka2 ini kejar ein, terpaksa la berselindung kat pagar rumah...hahahah...dah la mereka ni bukan nye nak terrus berlalu..leh lak mereka2 ni stop kat tmpt rambutan tu n nak mkn rambutan2 yg ein kumpul kan...gggrrrr...hampeh betul




meh tengok xtvt di malam hari pulak...hehehe...kat entry sebelum ni kan ein ade bgtau...ein blk kampung sebab ade kenduri...ein nye part utk kenduri, buat dadih n ambk tender basuh pinggan...hahahaha...buat dadih pagi2 lg dh settle...so, time orang masak lauk pauk, ein kat bawah pokok rambutan...keh3


banyak tak lauk pauk yg di masak....hehee...orang kampung tu mmg demand bab makan...gulai daging, ikan keli bersambal, sambal petai udang, sayur campur, aym goreng berempah n kuih...aym goreng rempah tu, idea ein + achu...letak limau sikit...klo ade madu mesti lagi sedap..perap dgn rempah dr pagi..ptg baru goreng...




ni buah2 yg ein bawa blk dr kampung....moktan yg bercampur n langsat n duku langsat....fresh dr kebun ok...masa blk dlm kete tu, berperang la dengan semut2 yg ade...ggggrrrr, sabo je la dgn semut2 tu


tapi...yang tak best nya....manggis takde kali ni....kuciwa je rasanya...manggis x menjadi kali ni...xtau la kenapa...masa kat kebun, siap berebut2 dgn yang lain...dapat la sorang sebiji manggis buat rasa...huhu...nak manggis...sape rumah nye ade kebun manggis...sila pos kat ein ok!!! ngeeeh3


gambar2 kanak2 ribena kat bawah ni, mereka ni buah hati ein...hahahah...tak sah kalau balik kampung, tak menyakat mereka...shamim n mimi ni anak along...mereka ank yatim...tapi mereka berdua mmg sangat2 chomey n petah bercakap...sabo je la kalau lawan cakap dgn diorg..




irfan nak main dgn shamim...tapi shamim wat derk je...hahahha....lantak korang la ye




hurmm....yang ni lak...mak ngah diorg yg chomey sentiasa...hahahhahaa....nak letak pic kat kebun, uuiiissshhh xboleh3....bahaya.....wakakaakka



takat ni dulu la ye....dah penat..x cukup tido..sakit kepala dari malam semalam tak surut2 lagi....










Friday, July 23, 2010

balik kampung :))

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


di sebabkan malam tadi tidak membuat persiapan mengemas baju, maka balik ni ni dengan kelam kabutnya mengemas baju masuk ke dalam beg

ekekekeke....macam nak balik lamo benor....padahal malam esok dah blk sini semula

hehe....dan, saya akn merindui dia....

sila jaga diri bebaik tau

sila la layan lagu ni ye 


aku rindu sayang kamu by black mentor





Siang dan malamku kini menjadi satu
Terasa sedihku bila tiada mu
Apakah ini dinamakan cinta oh
Menjadi aku yang punya

Apakah kau dah tak sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat di jantungku
Terasa sungguh

Chorus
Aku rindu sayang kamu
Matamu aku cinta kepadamu
Sayang kamu

Apakah kau rasa sepertiku
Rasa hari-hariku tak menentu
Bagaikan lilitan terikat dijantungku
Terasa sungguh

Ulang Chorus 3x


*saya rindu sayang kamu
selamanya



Thursday, July 22, 2010

oohh durian...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


baru lepas makan durian....ekekeee....dari aritu lagi teringin sgt2...tiap kali lalu depan gerai durian je, mesti terliur....ein ni pe'el lain macam sikit...ada masa nye, ein lgsg xnak jamah durian tu...tp klo dh teringin sangat, mkn smpai x hengat dunia org ckp...hahahaha

tapi...mkn sikit je tadi...sebab nya bli sikit je....so bila dh makan rmai2, rasa cam x ckup lak.....nak lagi.....wawaaaa....

sape rumah dia ade dusun durian or pokok durian yg sedang berbuah...ein nak durian lagi...plzzzzzzzzzz


owh ye....esok balik kampung....lalalaaaa....sangat la suka...lama dh x balik kampung...part yang paling best klo blk kampung adalah, MAKAN2...ekekekke...memang makan non-stop la dr pg smpai la mlm...nak2 lagi balik kali ni sebab ade kenduri untuk sambut ramadhan



*ein rindu dia sangat2!!
wallpaper hp dh tukar pic..
cuba teka pic ape...

rindu dia!!!


Wednesday, July 21, 2010

tempat kursus dh tukar

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


petang tadi baru ein dapat tau yang tempat berkursus dh di tukar...mean, bukan kat cheras...huhuuu...buat kat shah alam...ok la tu...dekat je...hehhee...tp tetap gak kena g opis pagi sok...gerak dgn bas

arini.................badan rasa sangat2 penat, ngantuk n lapar....adooiiii...petang tadi dh melantak kueh tiaw tomyam...lapar nye pasal...blk rumah lak, tengok2 mak buat ikan talapia bakar n air asam...wahahaa...nak mkn lg tp perut dh full

arini byk bergerak n byk keje...tp best...hahaha....xde la asyk duduk je kan....

ok la...sudah mau berehat2..nak tdo...nytee


Tuesday, July 20, 2010

kursus 2 hari di cheras

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


hurmm....khamis jumaat ni ein akn berkursus kat cheras....dekat je...hehhee..mmg la dekat, tapi khamis ni ein kena g keje sendiri...huhuuu....hope sempat sampai kat opis before bas gerak g cheras...untuk balik lak, ein xtau lagi camne....masih lagi sedang memikirkan

tiba2 teringat yg mr.N keje kat cheras...errkkkk, betul ke....ein ni dh la kdg2 pelupa...main hentam je....tapi kalau betul pun, nak buat ape ye...hurrmmm....xde ape laaa

jumaat tu, xtau la leh blk awal ke x....malam tu mak nak balik kampung...rasa cam nak follow mak....tapi, mcm nak blk pagi sabtu dgn kkak n abg...ish, yang ni x sure lg la...tgk la nnt camne...

hurm....ari2 kat opis ein kena buli dgn 2 org mamat tu....sabo je la...bukan buli kena buat keje ye...klo tangtu, ein yg buli diorg...keh3...diorg tu suka menyakat ein...dr pg smpai la balik...x sah dlm sehari tu, klo diorg x kena kan ein...sabo je la...cik pun geleng kepala je tengok ktorg

yang x menahan nya, masing2 nak jadi tukang telangkai utk ein...sangat hampeh ok...mmg sabo je la...im single but not available ye...dlm hati dh ade penghuni nye...hanya dia sorang je...kalau la ein boleh ckp camtu dgn diorg...kdg2 tension gak bila asyk kena sakat pasal bnd ni je...tapi nak buat camne...diam kan je la..xleh nak ckp ape...biar la diorg xtau ape...tapi bagi ein, hny dia sorang je yg ade dlm hati ni

tiba2 dalam hati ade taman lak ye....hehehe...kang letak frame gmbr kami kat meja tu tau la...kompem masing2 diam x bersuara lagi kan.....




*mr.N....
ape eh nama air yg utk diet tu
ein nak beli la
hehehe
berkesan kan???


errmmm, klau betul
kamu kat cheras
rasa nak jumpa je



Monday, July 19, 2010

ini tak boleh jadi!!

diary miszgarfien 7 org kwn gapil


hurmmm

nampak nye, dh kena start D.I.E.T

wowowoww....ni tak boleh la jadi....kena mula dr skrg then sambung dgn puasa skali

baik start skrg before ade yg tegur....

agak2....berjaya x edisi diet ein kali ni...

keh3

tiba2 teringat kat si @kacang a.k.a paan

edisi diet dia dh lebur

rasa nak gelak gulem3 je kat dia....meh3 tengok agenda diet dia eh

klik sini

hahahahhahahaa....

jgn marah ye paan


Saturday, July 17, 2010

sorry

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


mr.N

ein minta maaf sangat2...kek yg ein simpan utk kamu tu, ade org dh makan...ein xtau sape yg makan...td tengok dh kena potong

sedih sangat2...ein buat tu mmg niat nak bg kat mr.N...alih2 dh jadi camtu...ein tau, ni mesti salah seorang dr adik ein yg mkn..

rasa kecewa sgt sebab x dpt bg kek tu kat mr.N

ein minta maaf sgt2


Thursday, July 15, 2010

appoinment lg...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



try update dengan seringkas yang boleh....kalau boleh la....hehehe...

harini ade appoinment kat ppum...so, pepagi lg dh lepak kat ppum...tapi kali ni lepak kat opis kkak....hehehe...dh kul 10 gerak g klinik surgery...ingat kan dh settle n x perlu appoinment ape jadah lg....sekali, ambk kau....dapat 2 lg appoinment....huh...

memandang kan ein still ade problem dgn perut n urine test yang x lepas masa wat check up utk keje gov ni, maka dengan itu doc telah memberi kan temujanji yang lagi best....ein kena buat CT Scan...errrggghhh..ape kebenda lak tu...tadi pun doc ambk urine lg..eeee, rsau nya

rasa x best betul la....tapi nak buat camne...kena buat juga la utk pasti keadaan ein yg sebenar....dalam hati dah mula risau bila pikir kan byk sgt test yg ein kena ambk...hope nnt result nya ok n xde ape2 sakit yg teruk

padahal sekarang ni tengah gulem3 sakit perut...blh plak otw nak blk td ein sakit perut...bukan sakit biasa2....pedih sgt2....suruh kkak stop kat mana2 stesen myk yg dekat...mmg sgt2 sakit dh...

memandangkan arini ein mc, maka berjalan la ein keseorangan di klcc....hahahaha....dh mcm ape je...hbs setiap floor ein tawaf...dr hujung ke hujung....keh3....smpai lenguh2 dh kaki ni...rasa dh bosan je tadi, gerak g kl central lak...ade la sejam kat situ...ein buat ape pun ein xtau...hahaa....kul 5 gerak g kat opis abg...yang best nya, hari ni kkak belanja secret resepi....ein order makaroni cheese tu....kembang tekak ein mkn benda tu....aaarrrggghhh, xmo order lg dh nnt...

tu je la nak citer utk xtvt arini...hehhehe...owh, arini tiada mr.N yg menemani...hehehe....dia outstation ke jb...baru niat nak bg kek kat dia....xpe la...take care ye dear


sedikit merajuk dgn adk
but...
nevermind laa


Wednesday, July 14, 2010

no title

diary miszgarfien 0 org kwn gapil







esok pukul 1030am, ade appoinment dengan doc kat ppum....ntah doc nak ckp ape pun xtau...tunggu je la esok

then nak tny doc something...after that, nak g check allergic yang kat badan ni....ni pun still lg tahan gatal2....sabo je laaa

arini keje ein jaga sentri.....alaaaaa, yang macam penyambut tetamu tu la lbh kurang...dr pagi sampai petang...xleh nak pegi memana....kebetulab hari ni ramai lak tetamu...penat laaa ein ke hulu hilir cari pegawai yang diorang nak jumpa tu...kat bilik sentri tu pun smpai penuh jadi nya



bila dh kebosanan, maka hp la yang menjadi mangsa ku..



mr.N...........kamu nak kek x....kalau kamu nak, esok ein bawa pegi ppum...




Tuesday, July 13, 2010

it getting worst

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



"when you are important to another person, that person will always find a way to make time for you. NO excuses.. NO lies and NO broken promises "


*ciplak dr blog adik...keh3*





waaaaaaaaaarrrrgggghhhhhhhh......

allergic ein dh makin teruk....dh byk kat leher n bahu....siyes sgt2 gatal n pedih...now, kat muka pun maca dh ade....x suka nya!!!!

xleh nak tahan tangan dari garu....pagi tadi dh rasa nak nangis je dgn gatal2 ni...dettol, ubat krim, bedak....jangan citer...memang dh penuh 1 badan...siap pasang kipas kuat2 lagi tu xnak bagi badan berpeluh...biar sejuk je


petang tadi masa tunggu abg ein, mamat mangkuk tingkat peminta derma tu tegur ein....

"eh...saya kenal awk....haaaaa, yg kedekut tu kan"

ade aku kisah?????????

ikut kan hati, memang nak sound dia kuat2 biar semua orang dengar...kalau dh hari2 muka ko ade kat situ, then setiap masa ko kacau org, igt org tu nak derma ke....kalau betul la tempat tu perlu kan bantuan, nape x guna cara yang betul....xkan setiap masa, setiap hari ko duduk kat stesen tu ganggu semua orang, minta derma...dh la buat perangai pelik2....tunggu la aku report nnt pasal ko....




*terasa seperti
nak ngadu dgn mr.N je
tapi, xpe laaa




Monday, July 12, 2010

really in pain

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



sakit sangat!!!!!!!!!!!

sampai nangis2 dh ni ein tahan sakit

dr siang tadi sakit kepala..berdenyut2

sakit kepala x surut lg, maghrib tadi lak kena allergic...habis gatal2 kat leher n seluruh badan....ni dh kurang sikit sebab sapu bedak

now, tengah terlantar tahan sakit perut...pedih sangat2...nak nangis dh ni....dengan sakit kepala x baik lagi...perut lak pedih menikam2

Ya Allah,
ujian apa lagi yang harus aku tempuhi
aku redha dengan sakit2 ini


laa illah ha illa anta subahanaka inni kuntu minadzolimin


moga rasa sakit ni akn berkurangan



diary miszgarfien 1 org kwn gapil




ein tau, time ni dh lewat sangat...patutnya lama dh ein bantai tido....tapi memang tak blh tdo...asal pejam je, pasti ia hadir

xnak tdo smpai pagi blh x...then esk mc.....mata dh bengkak...hidung pun dh tersumbat ni....

kalau xleh tdo, tengok bola xpe gak..ni nak tgk bola pun xde mood..juz tgk update je nnt...



dah la ein...jangan pk sangat....cukup2 la tu...esk nak keje kan...nak semua orang tengok mata tu bengkak ke....stop it ok....big gurl already kan....be strong ok..




*cuba gak utk tdo
tapi terlalu sukar nak pejam
tiap kali tu la ia muncul



Sunday, July 11, 2010

mood : in pain

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




hari ni mood memang dalam kesakitan...selalu takde lak sampai rasa sakit camni...kali ni memang teruk la....lebih2 lagi since sakit...memang dh rasa pinggang ni nak tercabut...duduk x kena, berdiri x kena....

sob.....sob......sob

buat kek pun sambil tahan sakit...berkerut2 muka...

ada buat lebih kek tu...ingat nak bg mr.N...tp rasa mcm sikit sangat lak...1 bekas tuppaware bulat tu je....kalau dia bawa balik makan dengan family, memang x sesuai...tapi kalau untuk makan sendiri, boleh la....issshh, serba salah lak nak bagi...then, bila lak nak bagi kat dia...hurm, camne ni

hope esok dh x rasa sakit lagi...sebab esok kena pegi ke shah alam utk ambk barang...kalau sakit, camne nak pegi...dah la muka ni tak reti nak cover line kalau sakit..tang2 tu gak jadi pucat....




Saturday, July 10, 2010

mood : ntah ape2

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




tak best nya bila jalan2 takde duit...nak beli ape2 pun tak boleh...tengok je la benda2 tu semua...nak buat camne...duit yang ade memang cukup2 je utk sampai hujung bulan ni...

kalau dulu memang tak kisah sangat pasal duit...ade ke xde, sama je...tapi bila dah kerja ni, byk barang yang nak kena sedia kan...tanggungjawab pun dah bertambah...

tadi masa pegi beli kain dengan mak, jumpa 1 kain tu...cantik kalau buat baju labuh belah tepi...ikut kan hati nak beli tapi bila pikir kan duit, takpe la....mak pun tak boleh nak tolong beli kan sebab tengah sesak...kain tu dah tinggal sikit...takpe la...nanti cari lain je la

then jumpa la kedai barangan silver...ok fine...hati dah membuak2 nak beli neklace tu...di sebabkan huruf N yg ade tu sangat la besar n saiz yang ein nak takde, terus batal kan niat...memang simple je huruf N tu...tapi ade diamond la kat tengah2 nya...takpe la...nanti cari kat tempat lain..mana tau ade yg lagi sweet ke kan

petang tadi masa g care4, ade orang dr perodua bg brochure kete myvi baru tu...ikut kan hati, nak je keluar kete cepat2....tapi nnt beban every month memang sakit la...nak tunggu duit cukup, lambat lagi la jawab nye ye...

ntah la arini rasa macam sedikit mood yang tak best...makan pun tak lalu je....dr pagi smpai petang tak makan ape2...nsb baik masa kat care4 kkak belanja kfc...ambk set yang baru tu...ok fine, x best rasanya....pasni dah xyah beli lagi...

hurmmm......ntah la...xtau la...nak iron baju pun rasa malas...xde mood lgsg...hope esok ok la...sebab esok nak kena buat kek...takut effect kat kek lak





lagu ni ein dengar kat 1 blog ni...rasa damai sangat...tiap2 malam ein dengar kat blog dia...thanks ye kenal kan lagu ni dengan ein...sebab blog awak la, ein jatuh hati dengan lagu ni



kita tidak pernah sempurna di dunia ini

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





bila kita sayang seseorang tu, kt tak perlu kan sebarang sebab nape kita sayang dia...sebab perasan itu lahir dan terbit dr hati yang paling dalam...tak ada perkataan yang dapat menghuraikan perasaan tu

sayang seseorang kerana sesuatu seperti kecantikan, rupa paras, harta terasa seperti mereka tidak ikhlas menerima diri kita seadanya...memang betul, rupa paras, harta dan sebagainya sangat penting lebih2 lagi dalam zaman yang semakin mencabar ni....anggap sahaja andai kt dapat seseorang seperti itu, adalah 1 bonus yang besar dr Dia....

sayangi la diri dia kerana dia orang yg di utus kan oleh Allah untuk menjadi pasangan kt...redha dengan setiap yang Allah berikan pada kita...

setiap orang pasti penah membuat kesilapan..kt tak kan terlepas dari membuat silap...tp kita manusia, makhluk Allah yang di beri akal fikiran untuk berfikir...setiap hari, umur kita bertambah...menjadi kan kita semakin dewasa...dan menjadi kan kt manusia yg matang dalam berfikir...kesilapan masa lalu, pengaran buat diri kita di hari yang mendatang...kesilapan masa lalu, membuat kan diri kita sentiasa berusaha ntuk membuat yang lebih baik, memperbaiki segala kesilapan yg lepas

sebagai hamba-Nya yang kerdil ini, kita di ajar untuk meminta maaf dan memafkan setiap kesalahan atau kesilapan yg ada...yang dh berlalu tetap berlalu...jangan ulangi lagi...mula kan yang baru dgn semangat yg baru dan niat yang ikhlas







*maaf ayat tunggang langgang...taip sambil terpejam2 dh ni...dah xleh nak pk susunan ayat...harap ini dpat membantu pd persoalan kamu*




**xtau camne nak terangkan kat kamu
mmg takde jawapan nya
hny mampu berdoa dan tawakal



Thursday, July 8, 2010

today is the day

diary miszgarfien 1 org kwn gapil



salam


pertaman sekali............ein nak ucapkan terima kasih pada semua kawan2 kat twitter n facebook yang wish besday ein....tak lupa gak buat kawan2 yang wish kat hp....terima kasih sangat2 sebab jadi kan hari ini hari yang indah

buat anggota n kawan2 unit kat opis tu, terima kasih ye....ein paling terharu saat cik hajar wish besday n usap kepala ein sambil doa kan yang terbaik buat ein....memang terharu sangat2....terima kasih juga buat SM Ju yg mendoakan diri ein....terima kasih buat cik ema, cik jijah dan anggota yg lain kerana sudi masak macam2 hari ini....

dan....yang paling ein tak lupa kan....buat mr.N....thanks dear....2x kamu wish kat ein...dan kamu, adalah orang pertama yang wish....im soooo happy...sayang kamu selalu

wpun takde ucapan dari family tersayang, its ok...tipu la kalau ein ckp ein x sedih kan...takpe...moga2 keadaan akn seperti dulu...

sempena hari ini...ein xde ape2 yang nak di hajati...cuma ein bersyukur kerana di beri kesempatan untuk hidup dan bernafas di bumi yg indah ni hingga ke saat ini...ein doa, moga semoga hati ein semakin tabah, kuat dan cekal untuk hadapi ape jua dugaan...moga ein di beri kesempatan utk membalas jasa kedua orang tua ein...di beri peluang untuk membahagia kan mereka berdua...semoga perjalan hidup ein, akn lebih teratur lepas ni...

moga ada rahmat di setiap perkara yang berlaku selama ini...semakin hari, ein bina kembali, cari kembali cebisan diri ein yang penah hilang dulu...

satu je yang wat ein agk kuciwa sikit...petang tadi ade update kat twitter...ein tak dapat beli strawberry marshmellow cheese cake...dari 2mgu lepas lagi ein dah niat nak beli kek tu utk diri sendiri....tapi hari ni hampa sangat2....xpe la, esok kan ada

lagi 1....hari ni dpat free call dr maxis n celcom....tp, lgsg tak guna pun...tak tau nak call sape...hati meronta2 nak call mr.N tp.......nnt xtau nak ckp ape...nnt lbh byk diam je....xmo la...kelu lidah utk berbicara...nak kacau dak2 lain pun, rasa mcm xde mood....


im soo happy today....thanks to everybody....luv u all...muuuuuaaaxxxxxxx



Wednesday, July 7, 2010

upset :(

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam


hari ni duk opis xde buat ape pun...sebab semua anggota xde...juz lepak depan pc sambil terkedip2 mata ni tgk screen pc

ok, straight to the point....rasa cam upset sikit sebab.........................blue bear...

hurm....ein dh lama dpt no siri utk redeem blue bear tu tp x penah nye ade kesem[atan nak g redeem...ye la, blk keje dh kul bp....nak singgah2 mmg x sempat...ade la dlm 2 3 minngu dh ein dpt no siri tu....orang lain semua dh berderet blue bear diorg...tp ein...........1 pun xde lg...

buat penat je topup hari tu klo x dpt nak redeem...mmg sedih sgt2 rasa nya time ni











dapat free call pun mcm xde function.....dah3 xnak igt....nak tdo....anggap esok x wujud



*dear...
thanks for the wish ye




Tuesday, July 6, 2010

apa yang penting, KERJASAMA!!!

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam


hari ini ein rasa nak membebel la....benda ni ein dah lama perhatikan....suasana kat tempat kerja...kat mana2 pun kita berkerja, sikap berkerjasama tu penting ye...ni tak, asyk nak ungkit la, suruh menyuruh....ishhh, xtau la nak kata ape

yang dh ade pengalaman berkerja, x salah kan bg tunjuk ajar pd yg baru...dan pada yang baru, jgn la nak sombong tak tentu pasal....

kalau ade rakan2 yg kena marah, jgn di jadi kan bahan...cuba la bagi semangat ke, kata perangsang ke...ni tak, dengar je ada yg kena marah, hbs di canang satu opis...lepas tu mula nak pinggir kan....

kalau mcm ni la sikap setiap pekerja, tak maju la jawab nye sesebuah syarikat tu...semua nak pentingkan diri sendiri...tak salah kan kalau kt hulur kan bantuan pada rakan2 yg lain..hulur kan bantuan tanpa mengharap kan ape2 balasan....

ni bila tak cakap TERIMA KASIH mula la ckp mcm2..."dh tolong pastu buat xtau je...sombong...ckp terima kasih pun susah sangat ke"

1 lagi....kenapa mesti nak berpuak2...nak bergeng bagai...pastu rasa x puas hati kat geng lain..cakap belakang....buruk2 kan...selisih bahu pun tak boleh kadang2...kalau berjumpa secara tak sengaja, tutur kata yg di keluarkan, perrrgghhhh, amat menikam kalbu....saling perli memperli

issshh, x paham betul la ein....bila pikir kan benda2 ni, kadang2 ein rasa lebih selesa bergerak solo....berkawan dgn semua orang...tak terikat dgn mana2 group...time keje, komitmen dan kerjasama tu yg paling penting...kalau semua nya berjalan dengan lancar, sape yang untung??? diri sendiri juga kan...

hurrmmm...lantak kamu semua la....pndai2 la bawa diri kat mana2 pun





*motif???
xde ape pun
saje je nak bebel2 kat sini
keh3


**mr.N.......
sorry tau x balas msg
ein x topup lg la
mmg tgh kering sgt2 ni




Monday, July 5, 2010

myvi SE baru yang menggoda

diary miszgarfien 3 org kwn gapil



salam


harini dapat 1 berita yang tak best....issshhh, mmg tak best betul2...nampak nye calculation yg ein buat aritu terpaksa la di ubah...tapi nak tunggu jawapan yang pasti dl....xpe la...slow2 orang cakap...yang penting, kena sistematik la...kena buat ikut ape yg dh di rancang....

tadi kat twitter, ade sorang ni update pasal myvi baru....sangat2 COMEY ok....ein rasa mcm dah jatuh cinta la kat myvi SE yg baru tu....ni yg lagi bersemangat nak kumpul duit....meh3 usha myvi SE baru kat link bawah ni




saudara ejam othman, sorry ye letak link blog awk kat sini....


warna kete myvi tu lain kan...nnt nak g tgk depan2 la myvi baru tu....dalam dia pun lain....pasni, mula la xtau nak buat keputusan utk ambk warna ape....huhuu




*mr.N....
lawa x myvi baru tu
ngeee



Sunday, July 4, 2010

horoscope

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam



saje je ein nak update pasal horoscope ein dgn mr.N...bukan utk di percayai tapi just for fun la org kata....ekekeke....



my horoscope


-cancer-

rasa mahu merehatkan diri di spa pula..tapi tiada siapa yang sudi menemani

percintaan : jalinancinta yang bersama si dia ada pasang dan surutnya..apakata kali ini kamu berdua mencari jalan penyelesaian terbaik di dlm mengemudi hubungan cinta

karier / akademik : profesional di dlm belajar / kerja adalah cara terbaik di dlm berdiplomasi dengan semua orang

kewangan : minggu ini rasanya mahu membeli0belah bersama rakan baik


5 julai - 14 julai : oren

wah...kamu ni jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas setiap perbuatan yang di lakukan..kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target selama ini dan sangup bersaing untuk berjaya..menyentuh soal percintaan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai temanmu tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akn percaya kan dia




his horoscope


-virgo-

pelbagai perkara yang kurang menyeronokkan berlaku sepanjang minggu ini.. tapi tak mengapa nasib baik ada rakan yang memberi kekuatan

percintaan : mahu mengejutkan si dia dengan hadiah di hari jadinya

karier / akademik : perlu bersikap optimis di dalam apa sahaja yg di lakukan

kewangan : rasa mcm tak cukup bajet je bulan ni



3 september - 12 september : aqua [biru kehijauan]

senang sangat mood kamu berubah secara tiba-tiba hingga kadangkala membuat orang lain bosan..mungkin sebab itu juga membuatkan kamu kadangkala lebih suka menyendiri melayan perasaan tapi kamu suka melancong utk meluaskan pengalaman..dari segi percintaan, kamu sukar menemui cinta sejati dan sikap terlalu mudah percaya pada orang lain membuatkan kamu sering tertipu serta gagal dalam bercinta



*sumber : majalah remaja keluaran 1 julai 2010*



motif ein??? xde apa..cuma kadangkala rasa ape yang tertulis tu, ade benarnya juga...bukan utk percaya sebab nnt jatuh hukum...ada masanya rasa mcm mengena kat diri sendiri....sekadar untuk pengetahuan je la benda2 camni...



*cuba cari ape yang tersirat
dr horoscope tu
keh3




yang penting, kita happy

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



nak update something tp xtau nak mula kan camne...yg pasti, duk tergelak2 je ni...

xtvt di hujung minggu macam biasa la...

buat kek

makan-makan

gaduh dgn kucing

gaduh dgn irfan

ape lg ye

hurmmmm

ntah laa

yg ein tau, im happy with my life now wpun masih ade masalah yg wujud...but, nevermind...



Friday, July 2, 2010

sofaz - dan bila esok

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



salam


lagu ni ade org bg kat ein....then ein tujukan lagu ni buat mr.N








Di dalam hati selalu tersimpan
rasa yang takkan pernah bisa ku ungkapkan
kau diam tanpa kata
saatku ungkap semua rasa

Di saat ku ingin dekat denganmu
kau semakin jauh meninggalkanku
dan kau diam tanpa kata
saatku ucap semua rasa

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
tuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
tuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Mungkinkah esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatiku
untuk cinta yang pernah engkau miliki
untuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu
untuk cinta yang pernah kita miliki
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada waktu untuk mencinta dirimu
untuk bisa menjagai hati ini
tuk selama-lamanya

Dan bila esok kita kan bertemu kembali
masihkah ada ruang di dalam hatimu

Untuk cinta yang pernah kita miliki tuk selama-lamanya







*lirik dan video tu
ein ambk kat google je



Thursday, July 1, 2010

seminggu je lagi

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



salam


seminggu dr skrg, ein akn bertuka menjadi............................jadi ape eh...hahahha...xde la, seminggu dr skrg, ein akn berusia suku abad....berapa?? kire la sndr....keh3

kadang2, ein rasa x sabar nak tunggu hari tu tiba....tapi ada masa nya, ein xnak hari tu wujud....nak buat2 lupa pasal hari tu nnt blh x....hari tu akn igt kan ein dgn peristiwa setahun yg lalu....rasa sadis pun ade

ein xde nak wish ape pun utk hari tu nnt....cukup la ein teringin sgt nak mkn strawberry marshmellow cheese cake....insyaallah, nxt week ein akn cuba dpt kan kek tu...

then..........ein ade 1 bnd yg ein dh lama nak beli...tp susah nak jumpa...ein nak bli rantai silver yg berloketkan huruf N...ye ein tau, kat mana2 ade jual kan...tp suma nye x tepati ciri2 yg ein nak...yg ni x dpt pun xpe la...nak buat camne..mayb nak kena tempah yg mcm ein nak kan kot....

benda2 lain xde dh....dua tu je la yg ade kepala ein setiap masa...moga ia nya tertunai...


kepada pakcik2, makcik2, kkak2, abg2, cik2, encik2, tuan2, puan2.............saya nak bgtau....saya bukan budak skolah lg wooooo....umur sy sudah mau suku abad....tp kalau nak kata saya budak skolah gak, saya ok je...ngeeeeeeeeeee.....awet muda la kata kan...lalalalalalaaaa....asal jumpa sesapa je, mst tny skolah mana dik....ade xtvt ape harini kat skolah....terkedu terus dgr org tny camtu....



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal