Saturday, October 30, 2010

terapi minda dan hati

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


awl bulan pun blm masuk lg...gaji baru seminggu tp baki dlm bank tgl seciput je....wakakaka....giler shopping sakan bulan ni...xtau la nape leh jadi mcm ni...xleh nak stop bli benda2 yg agk mahal la...wuwuuwu...

nasib baik la 10hb nnt gaji...tp bulan 12 nnt gaji lmbt lg...adooooii...gaji yg 10hb tu xleh la nak belanja sakan..kena jimat betul2..bli yg penting2 je...ekekekke....leh caya ke???

tapi..............siyesli rasa puas hati sgt2 la...ape yg ein nak, ein dh dpt...cuma tinggal 1 benda je lg...x blh la nak bli dlm masa terdekat ni...kena tunggu sebulan dua or smpai duit ckup..hehehehe..

sepanjang ein keje 5 bulan ni, ni la 1st time ein pegi menghabis kan duit mcm tu je...dan esok pun mayb akn berlaku nya pengeluaran duit lg...errkkk...hahahhaha...

ini nama nye terapi minda dan hati


Thursday, October 28, 2010

penat sangat tapi sangat menyeronokkan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


P.E.N.A.T & L.E.N.G.U.H

hehehe

maunye tak penat n lenguh...berjalan je arini...tapi bukan la sehari suntuk...setengah hari je...hehehhe...tapi, rasa puas hati sangat2..nak tau nape????

sebabnya harini ein pegi habis kan duit gaji...hehehhe...hbs nye beratus2 tapi barang nye cuma 1, 2 barang je...ape yg ein bli, rahsia...nak letak pic pun, hp dh wat hal...

selama ni mmg dh niat nak bli benda tu...lama sgt dh menyimpan hasrat di hati utk merembatnya...tapi ade sahaja halangan nye....harini dengan nekad nya, terus pergi membeli...tu pun jenuh berpikir n tny kat kkak...nak beli ke x...last before balik singgah balik kedai tu n terus bli....ngeeee.....hbs duit gaji mcm tu je

menyesal??? ntah la...dh lama sangat nak kan...so bila dh beli, x boleh la nak ade prasaan tu...lepas ni, target yang seterusnya....kena usaha kumpul duit dulu...tapi utk jangka masa pendek ni, kena saving lebih sikit...walaupun ein berhabis sakan mcm ni, tapi awl2 lagi ein dh transfer duit pegi kat asb...before ein berbelanja sakan, ein akan menyimpan dulu...then baru leh pk utk shopping...ade duit nak mkn utk bulan tu ke tak, belakang cerita...hehehhe

seronok sangat!!!


diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ku x tahu bila ia bermula

sejak ku mula melihatmu

setiap minit, setiap saat ku memikirkan mu

dimana awak berada sekarang

walaupun bila ku cari kamu di sini, di sana

walaupun itu dan ini

tetap menyukai awak hingga ia hampir membuat saya jadi gila

ku mahu mengenalimu dan cinta kamu

walaupun meluangkan masa dalam cinta ia boleh jadi sia-sia

ku tak mahu lakukan apa-apa tanpa mu

setiap hari

bila ku buka mata di pagi hari

ku mahu lihat kamu

sekarang ku tak mampu hidup sehari tanpamu

ku mahu dengar kamu juga menyintaiku

ku mencintaimu setiap hari

hanya kamu yang ku cinta

kita berdua



*playful kiss*

Tuesday, October 26, 2010

someone ask me for a date

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


a date on this weekend....cannot la....im single but not available...my heart was taken by mr.N

hehehehe

sorry ye awk

lgpun awk muda dr sy

sy xde hati kat awk

kt hny rakan sekerja

*ceh, jumpa kat opis pun jarang*

biar pun kekasih hati jauh

tp maaf la ye

saya x reti nak main kayu 3

harap awk paham

hati sy tetap pd mr.N

sekian, maceh


*biar jauh beribu batu pun
hati ni tetap pd dia yg 1
walau ape jua keadaannya
hati tetap milik dia



Monday, October 25, 2010

banyaknya makanan...selamat naik pangkat tuan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

kaki ku yang kelenguhan

today is monday....slalu nye orang panggil monday blues kan...tapi ein klo hari isnin memang bersemangat waja ok..hehehhe...harini kaki lenguh mayb banyak berjalan kot....ye la, pagi tadi naik tren g keje...so, kena la menapak g opis tu

arini xde keje...tapi tersangat busy...busy prepare makanan untuk jamuan kenaikan pangkat dua orang tuan...tahniah buat 2 orang tuan tersebut...jamuan ni tuan dua orang tu yang belanja...dia bagi duit, then ktorg masak...

kalau sape2 yang tengah lapar tu, di nasihat kan jangan tengok....kang ade lak yang meleleh, x pun telan air liur...wakaakka....joooomm usha lauk2 yang ade
















haaaaa.....mcm mana...tergugat x....terliur x....ape lagi, pegi la order cepat...hehehhe



hurm..skrg ni, rezeki murah sangat2...syukur alhamdulillah...boleh la menabung lebih sikit...tapi, cuma x boleh nak capai target 10k hujung tahun ni....masih lg kurang dlm beberapa je....xpe la...tahun depan awal2 tahun tu ckup rasa nya...insyaallah...

tapi kan.....tapi kan................ishhh....hp nokia 6500 slide ein ni dh mula wat hal...ok fine, 1 hari suntuk dia wat hal...nak call susah, nak msg lg la mcm ape...di sebabkan terlalu geram, maka terima la hentakan padu hp tersebut kat meja....wakakakka...ein sayang kat hp tu...walaupun hp tu cikai, tp gambar dia not bad..ein suka snap gmbr dgn hp ni...ok la, nak merayu kat hp ni....blh x jangan rosak....daku syg kamu...daku x replace kamu dgn yg lain...ekekeke..macam tau2 je hp tu nak kena replace...leh lak dia buat hal...mmg la nak replace lain tp bukan la dlm masa terdekat ni...sabar je la daku...



*ade kerinduan yg bertamu di hati ini
miss him so much




Sunday, October 24, 2010

rezeki buatku

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


wink....wink.....wink.....

hehehhhe

smileeee

ekekekeke






mereng ke ape dak ein ni....hahahaha....mana ade mereng...sihat je ni cuma badan agak meragam sikit mlm ni...ape kena ntah tetiba gatal2 seluruh badan n mula selsema balik....

lepas maghrib td, saje la nak log in maybak...lama lak x log in kan....tapi asyk x boleh je...ishh, salah password ke...ke, website maybank2u yg ade prob....ntah la....then saje menggatal log in cimbclicks lak...pdhal dh tau bukan nya ade duit kan...ye la, gaji kan ari isnin ni

tapi kan... kan....kan....tetiba kan...kan....kan....ade satu amaun yg buat ein terperanjat td....eh, betul ke...dari mana lak datang nye ni...nak kata gaji, x ckup tu..ishhh....sape lak yg baik hati ni...pikir punya la pikir, rasa nya claim punya tu....tny member n dia sah kan tu claim utk langkawi...

alhamdulillah..........syukur sgt2...saat2 tgh sengkek ni, ade rezeki buat ein...dalam kepala ni mula la pk mcm2 nak bli nye....nak bli itu la, bli ini la....adoooiii....last2 ein pk, lebih baik ein simpan dlm asb je semua nya....atleast dh leh cover simpanan utk bulan lepas n bulan ni....syukur sgt2

tapi, ein mayb akan bli something yg berharga utk diri sndr kot...masih lg dlm pemikiran...tgk la kalau jumaat ni ein ambk cuti ke x....ade urusan yg mahu di selesaikan

syukur sgt2 dgn rezeki yg ade ni...alhamdulillah...


Saturday, October 23, 2010

what a bored weekend

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



hari cuti yang hanya di habis kan di hadapan lappy terchenta sambil layan citer playfull kiss....keh3....tapi musykil sekejap bila ein yg tgk citer tu, ke citer tu yang tengok ein...hehehe...paham2 sendiri lerr ape maksudnya...

di sebab kan xtau nak buat ape, ein upload la cikit gmbr dak2 unit ein...rasanya dh lama ein x upload pic kat diary comot ni kan...untuk kali ni, ein upload gambar masa wat keje kat shah alam...gambar kat langkawi leh tgk kat fb ein...tp klo rajin, nnt ein upload sikit2 kat blog ye...

 the girls wit our beloved incharge, cik emma



eyla, me n apy yg kepenatan setelah menjadi buruh kasar



ni la budak2 unit ein...ade lagi sorang tp dia stay opis sebab baru lepas pantang



time ni penat jangan cerita la..dah mcm buruk kasar kerja kontrak...next week nya tu kena pegi langkawi...badan semua sengal2 dah...hehehhe...

ok, nak sambung tgk playfull kiss...daaaaaa


Thursday, October 21, 2010

impian yang hanya tinggal impian

diary miszgarfien 9 org kwn gapil


kalau tengok kat sidebar diary comot n, ein ade letak wishlist....tp ein dh remove...kenapa??? sebabnya semua tu ein x boleh nak capai...hurmm...agak sedih la juga...semua yg ein nak tu, bukan nya ein susahkan org lain...ein akn usaha sendiri...tp, tu pun x boleh ke

lgpun, ape yg ein nak tu kire mcm penting la juga....ein cuma nak ade harta sendiri...nak rasa ade tanggungjawab lain...ein nak rasa mcm mana beratnya pikul beban2 tu semua....tapi, kenapa mesti ade yg bantah...bukan utk kesenangan ein sorang je nanti...untuk orang lain juga

siyesly mmg agak sedih la juga...takpe la, ein akn cuba juga utk capai ape yg ein impi kan...biar pun akn makan masa yang lama untuk ein dpt kan..insyaallah...selagi termampu, ein akn usaha kan gak

ein sedar n ein tau...kewangan ein bukan mcm orang lain...if ade benda yang ein, mmg ein akn menyimpan bersungguh2...ein nak semua tu dr titik peluh ein sendiri...kalau dapat, mesti rasa berbaloi n puas hati sgt kan...

bulan depan, mayb akn alami kekangan kewangan...tapi semua tu bisa diatur...hehehe..yang penting, duit utk ke t'ganu kena la standby....x mkn pun xpe...bulan lepas x dpt nak menyimpan....so, gaji kali ni nak xnak kena juga menyimpan awl2...pastu pandai2 la hidup ye....susah2, puasa je la....xpun bawa roti dari rumah...


Wednesday, October 20, 2010

in love wit it

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


wah3.....ber'love2 lak ein ni ye.....ekekekke....ape yg love nye pun xtau....hahahhaha....xde la....skrg ni ein rasa ein dh in love dgn keje2 ein....pressure tu jgn cerita la....mcm pagi tadi la...peerrgghhh, punya la kelam kabut smpai buat mistake....pastu leh bantai gelak dgn cik kan

pg td en.Tuan tny kat puan psl senarai nama pegawai yg ein buat tu...ein dh bg kat puan dr last week lg....skali td puan ckp dia dh buat kertas janda n siap koyak2 lg....huhuhu haru biru jd nya...dengan kelam kabut nya ein pun print la segala bagai nama2 tu....dh siap n bg kat puan then puan suh bg direct kat en.Tuan.....eerrrkkkk, terpaksa la ngadap juga..pastu dia minta softcopy

ape lg bergegas la ein lari kat puan....tny nak bg camne...puan suh email kan...tp, kena email kat semua pegawai atasan sekali...tgh dok sedap2 add nama pegawai n tulis ayat2 bunga sikit, dgn confidentnya tekan la butten send....bila check blk, ape yg ein attach kan....adeeeeeeeeeeiii....dh la email ke pegawai2 atasan lak tu...terus email skali lg...kena bgtau puan awal2....siap kena gelak lg tu...tu la kelam kabut + takut punya pasal....hehhehe

siyesly, keje ktorg mmg pressure tp enjoy........sgt2 enjoy...sehari tu mmg gelak je la keje nya....tp klo ein byk keje, mmg diam je la...yang paling best, hari2 dpt makan yg sedap2....ekekee....mmg budak2 unit lain jelles je tgk ktorg ni..mkn je keje nya....jumaat ni ade bacaan yassin....then isnin ade jamuan utk 2org pegawai yg naik pangkat...makan...makan....hahahahha

yang paling x sabar, nak pusing2 1 malaysia.....heheheh


Tuesday, October 19, 2010

pelbagai cerita

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

sooo tired lately ni...skrg ni keje banyak sangat...mmg x cukup tangan nak handle semua nya....tp alhamdulillah...1per1 selesai...yang x best nya, bila yg ni x selesai, tambah lag 1 mslh....bila ade yg selesai, pun tambah lagi....adeeeeh

sian dh kat cik2 tu...last week, ktorg 1 unit hbs demam semua....minggu ni giliran cik2 lak....smpai x bermaya muka cik dh...esk lak kena g shah alam...klo g sana mmg keje berat la...hope cik x demam teruk la

duit dalam wallet cuma ade rm3 something...ekekeke....mau makan ape daa minggu ni...dh lerr skrg ni kuat mkn sgt2....pg smpai opis je terus ke pantry kak pah....roti sardin @ roti telur @ roti telur sardin....hahahaha....kdg2 order smpai 2set...lapo laa....mkn byk tp badan xmo naik gak....makin susut dh ni...

memandang kan cuma de rm3 je...maka dengan ini, sehari blh blanja seringgit je....hahaha, mesti ade yang x caya kan ein cuma blanja rm1 je sehari.....lebih dr ckup dh tu...arini punya roti pun smpai ke petang baru sempat makan...sebab nya belah pagi dh telan semangkuk bubur jagung....cik yg bawa....ngeee....lazaaaatttttttt

hurmmm...cuti byk lg....then kak pah kata x blh carry forward cuti tu...alaaaaaaaaaaaaaaa.....mcm pelik je xleh forward....alasan nya keje blm kompem....isshhh, jenuh la nak hbs kan cuti yg byk tu...thn ni tgl 2 bln je nak hbs...maunya seminggu sehari ein cuti...igt next week nak cuti....nak jalan2...tp xde kawan..xtau nak g mana....blh x sesapa tlg bawa blk mr.N ein.....rindu sgt2 sama dia....nak culik dia sehari je...hohohoho..


Sunday, October 17, 2010

kenapa masih ade yang nak aku sakit

diary miszgarfien 10 org kwn gapil


sape yang selalu follow twitter n fb ein tau la selalu ein merungut pasal sakit...smpai ade yg marah2 dgn ein...xpe la...mayb org tu x paham kot...pada yang prihatin, mekasih ye.....sayang korang sgt2

ein igt, ein dah sihat sepenuh nya....tapi ein silap...kenapa ade org yg nak ein sakit...kenapa....kenapa mesti dgn cara mcm ni...kalau betul dia x puas hati dgn ein...berdepan la...bukan dgn cara halus mcm ni...dia nak tgk ein menderita seumur hidup ke??

patut la masa kat langkawi, ein sihat walafiat...bersemangat, ceria, mkn pun berselera...tp bila kat sini, jgn citer la...xde hari yg ein x sakit kot....semua org igt ein saje2 buat sakit...asal dtg keje je muka pucat...ein x penah mintak jd mcm tu...susah nya kalau ade yang x paham...xpe la

appoinment doc pun dh kena tangguh sampai tahun depan...rasa nya ein dh xnak terus kan la...buang masa je...semua ujian yg ein buat, kptsn nya xde ape2...smpai kan doc pun dh xtau nak kata ape...

cuma skrg ni, kena la berubat lg..sbb benda tu xnak keluar..melekat lg...nape ye nasib ein mcm ni..bukan mengeluh...cuma terfikir je...1 per 1 datang...syukur juga hati ein ni cekal utk hadapi semua nya...

andai ein dh pasti n yakin sape org yg buat benda ni, ein sendiri akan berdepan dgn dia...mayb itu je cara yg terbaik yg ein mampu lakukan...tp, ein x pegi bersendirian la...cari penyakit namanya tu...ein cuma nak dia bertaubat je...nak dia insaf n tarik balik semua ni...

semoga ein kuat, semoga ein tabah, semoga ein cekal....insyaallah


Saturday, October 16, 2010

jangan mudah terpedaya dengan orang buta..tapi tak semua jahat

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

malam ni ein nak share something...benda ni betul2 depan mata ein...ikutkan hati, rasa nak lempang2 je...

mcm biasa tetiap hari ein akn naik lrt kat pasar seni...ade 1 hari tu, masa ein tgh tgu lrt, ein nampak ade orang buta tgh tgu lrt gak...bukan la nak kata ein ni baik or bagus...tp klo di perhati kan, kat tempat lrt tu xde pekerja lrt yg akn pantau keadaan...diorg just jaga kat kaunter je

mula2, ein igt ein nak tolong la org tu sbb train dh nak smpai...takut org tu x dpt cari pintu je...tp lain lak yg jadi...dia macam tau2 je kat mana pintu train tu...tongkat dia pun xde lak dia hulur kesana kesini utk cari pintu....laju je dia masuk dlm train...ein punya la tercengang masa tu...dalam hati dh terdetik, betul ke orang ni buta???

masa dlm train tu, relax je dia berdiri....tegak lagi tu....then masa smpai kat kl central dia nak turun...ade mamat ni nak tolong pimpin dia keluar...tapi...............laju je dia jalan ke pintu train tu....sah....mmg sah dia penipu...rasa nak lepuk2 je pakcik tu...berlakon jadi orang buta pulak....tak bersyukur ke ape Allah dah beri penglihatan tu..mmg semua yg ade dlm train tu terkejut la..

dan yang paling best, jumaat lepas ein nampak org tu kat lrt yg sama...elok je dia jalan tanpa tongkat n spek hitam tu...mmg macam ^*&*^%*&*%^ la kan....geram sangat2..memang ein dh tak percaya lagi kat org2 mcm tu lg...niat kat hati ein ikhlas nak tlg sbb mereka dr golongan yg kurang berupaya...tp ade pulak yg sihat walafiat ambk kesempatan mcm tu....lepas ni mmg susah la ein nak hulur kan pertolongan lagi..


Friday, October 15, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


owh

mari melayan movie

sambil layan mata yg layu ni

mcm ade gam je kat mata ni

hampeh


Thursday, October 14, 2010

tingtong sudah

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


owwhhh....daku tingtong sgt2...ni semua gara2 ubt batuk hospital...ekekeek...teringat masa duk kat wad dl..nurse bagi ubt batuk...ein ambk sekali je tp tingtong smpai 2hari...adeehh, sengal btl...smlm mkn ubt batuk tp mkn sudu kecik je....sekali, hambik kau....pagi td lgsg x sedar diri...smpai opis pun terhuyung hayang...dlm pukul 9 makan ubt utk waktu pg..ambk sudu kecik je...smpai la ni ein ngantuk lg...hampeh btl...

arini xde mood sgt kat opis...ein mcm biasa je la...wat keje sendiri tanpa bercakap sepatah pun..keje x byk mana pun sbb sisitem x betul...ape lg, ein tersenguk2 je la kat sebelah printer ein yg gedabak tu..tp, yg penting.....ein dpt ape yg ein nak

lama sgt dh ein teringin kan...slalu ckp kat mr.N nak pegi...then today, ein dpt....tunggu masa je...wpun atas urusan keje, x kisah la...jnj dpt kan...

ok la....mata dh kuyu hbs ni...mau tdo sudah...nyte

rindu kat mr.N sgt2!!!!

angin, tolong smpai kan rindu ku ini ye

bulan bintang, tolong teman kan mr.N ye

mahu mimpi indah tentang mr.N

Wednesday, October 13, 2010

buat 2 org adk yg bernama fakhri

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


kepada 2 org adk ein

yg dua2 nya bernama fakhri

sila take over blog ni sehingga jiwa dan hati owner blog ni pulih sepenuh nya

buat la ape pun yg kamu berdua nak buat

jaga baik2 ye

if ade anasir2 jahat, sila buang kan dari blog ni

plzz pantau chatbox tu

ade org dh buat x senonoh kat situ

ada masa akk akn update sesekali

klo ade ape2, cari akk kat ym...

kat twitter pun akk ade tp dh jarang

fb dh xde

doa kan akk kuat ye

Aku nak mengganas kat Blog Misz Garfien

diary -unknown- 1 org kwn gapil



Assalamualaikum..

Mesti korang tertanye-tanye siapa aku kan?Aku la _____.Hahahaha isi tempat kosong ye.Misz Garfiens skang die agak bz sikit dengan kerja die.Nak update pun die tak tau nak update ape.Kesian die kan?Die pun slalu tak sihat kebelakangan ni. T___T

Sebenarnye Misz Garfiend ade suruh aku update blog ni,tapi blog sendiri pun tak terjage kan,nak update blog orang T__T.Tapi hari ni aku sangat bersemangat untuk berblog sampai semua blog kawan-kawan aku dah aku terjah.Hahaha.

Ok,aku pun tak tau nak taip ape sangat sebab baru first time mengganas kat sini(ganas tak?).Nanti-nanti kite jumpe lagi ek?tata..


ps:Jangan marah Misz Garfiend. T__T






Tuesday, October 12, 2010

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

ein dh xde mood nak jaga blog...dh xtau nak taip ape...

biar la blog ni terabai...dh xde ape yg nak di share kan lg

cuma...rajin2 la doa kan ein sihat selalu ye


Sunday, October 10, 2010

fever + flu again

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


haaiiippp.........tahun ni je dh bp kali fever kan....dh x terkira rasa nya....xpenah nya ein mcm ni...dulu setahun sekali je la nak tgk ein demam...tu pun dia bantau demam teruk....

but now....ade la dlm 2 3 bln skali mesti demam....benci nya............dh la kat opis tu sejuk mcm peti beku...bertambah berat la kepala ni nnt...

keje pun x sentuh lg...mlm td lgsg x larat...ni kena pulun smpai siap gak la...kang ade lak yg ckp unit ein x buat keje....dh naik lg nama kami kat pihak atasan...

ein rasa ein demam sbb terlalu penat...last week blk dr langkawi lgsg x berehat...minggu ni keje terlalu byk..then, kat rumah ni ade je yg demam n selsema...antibodi ein mana la kuat...tu yg sng berjangkit if ade org dlm rumah ni yg sakit...then, reason plg utama....ein rindu kan mr.N.....rindu sgt2....  :((

ok la....mau tdo kejap then bgn nnt br buat keje


Friday, October 8, 2010

edisi : panas hati + bengang

diary miszgarfien 4 org kwn gapil

ein jarang update minggu ni...busy sangat la...smpai keje opis pun kna bawa balik rumah..mata pun dh pedih tgk screen pc lama2...

permulaan hari yg mcm biasa je hari ni...mengantuk sangat2 pagi tadi sebab smlm tdo pukul 2 lbh...belah pagi mmg busy jgn citer la..x sempat nak toleh kanan kiri...rushing nak siap kan semua nya be4 pukul 3..harini still gak ade mkn free...kenyang perut den minggu ni mkn jamuan je....keh3

kalau ikut kan memo, petang tadi pukul 3, ein dgn kwn sepatut nye kena pergi pulapol kl, ada majlis sikit...ok ein dh start bengang ni...klo ikut surat yg ein dpt, bas akn bergerak pada pukul 3 petang...sebab arini kan jumaat waktu rehat hbs pukul 2.45...

ein dgn kwn turun awal be4 pukul 3...tp ktorg x nampak pun bas...tunggu je la kat guard tu kot2 bas kat luar kan...tp bila dh pukul 3.05 bas still x muncul, ein dh risau...ade juga 2org anggota yg tgh tunggu sama...tp x lama lepas tu, anggota tu naik kereta..ada pegawai yg tumpang kan...

bila tny kat guard, dia kata td ade bas tp x perasan pulak bila bas keluar...ein dgn kwn dh x sedap hati...kompem la tu bas dh pegi...takut + risau tu jgn citer la...mau nya kami kena tindakan nnt sbb x pegi...if ktorg kena juga tindakan, ktorg akn fight benda ni...ckp bas gerak pukul 3...be4 pukul 3 lg ktorg dh turun n bas dh xde..

ok....hbs 1 bab panas hati + bengang....ade lg 1 bab....mayb ini hikmah dr x pegi majlis tu

masa naik opis tadi, dak2 yg lain semua dlm bilik puan...lama gak la...ade la dlm setengah jam ein tgu diorg...muka masing2 cam sedih + x puas hati..then, diorg citer la...ade seorang pegawai ni, buat report kat pihak atasan ckp unit ktorg x buat keje...xde keje...dia suggest kan ktorg di tukar ke shift....mmg bengang hbs la kan

ape dia buta ke??? x nampak ke yg ein n lain2 mcm x cukup tangan buat keje...dtg pagi2 terus buat keje...sampai bawa blk ke rumah...blk lewat...yg dia nak damn sgt dgn unit ktorg tu nape...tp puan ckp dia akn fight utk ktorg...sbb dia tau keje ktorg mcm mana...mmg sedih + panas hati + bengang sgt2 masa dpt tau bnd ni

patut la minggu ni dia pandang ktorg lain mcm je...ein jumpa dia pun mcm ape je...x pndg lgsg...rasa mcm ckp dgn dinding n keje yg ein buat tu lgsg x di hargai...sakit nya hati....ape la salah ktorg ni dgn dia...wpun ktorg ni kdg2 bsg, tp x bermakna ktorg x buat keje...check la keje ktorg...semua dh siap la weeeiii...ank buah dia tu hari2 setiap masa ngadap tenet xde lak dia nak report....tgk dl ape aktiviti ank buah sndr sblm nak komplen2 psl kami

cik sampai nak nangis td bila puan bgtau semua ni...mmg ein ckp dia tu buta ke ape...x nmpk ke yg selama ni ktorg angkat kotak2 berat...buat keje sana sini...org lain duduk relax dpn pc....tp kami keje dh mcm ape je...sampai demam2 semua nya...tunggu dan lihat je la ape lg yg dia nak buat dgn ktorg nnt...

org kalau ade pangkat n jawatan, mcm tu la...BERLAGAK!!!!! mcm la bagus sangat....igt ktorg ni xde hak ke??? kalau setakat ade degree n jawatan tu, jgn berlagak la....mmg bengang + panas hati sangat2!!!


Thursday, October 7, 2010

tabahkan hati ye wahai sahabatku

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ein lebih suka gelar dia sbg sahabat..bukan kwn biasa..kerana dia mmg seorg sahabat yg terbaik buat diri ein...dan ein juga akn cuba jadi seorg sahabat yg baik buat dia

minggu ni mmg ein busy, penat, x sihat dll....tp ein tetap akn ikuti perkembangan kwn2 ein yg terapat...mujur la medium blog ni membolehkan ein mengetahui pelbagai cerita dlm sekelip mata...sebagaimana ein jd kan blog ini sbg diary, sbg tempat utk meluahkan perasaan, begitu juga dgn dia

sangat2 terkejut apabila baca tentang ape yg dia sedang alami...sungguh ein x jangka, ini akhirnya buat diri dia...sedih mmg sedih...tp ein tau dia kuat utk hadapi suma ni...dia mmg seorang yg tabah...

berat mata yg memandang, berat lg bahu dia yg menggalas dugaan ni...mengapa dia di duga dgn sebegitu...Ya Allah, berikan kekuatan buat sahabat ku itu...berikan pelangi yg paling indah dlm hidupnya..kerana, dia berhak mendapat semua itu

tabah kan hati, kuat kan semangat, byk2 bersabar ye....ein tetap di sisi kamu walau ape jua keadaanya...ein akn sentiasa support kamu sebagaimana ape yg pernah kamu lakukan utk ein selama ini

sahabat ku
kau sahabat dunia akhirat ku

aku syg ko!!!!

jangan sedih2 lg ye....fokus pd study....tgl sikit je la....kena kuat tau!!!


Tuesday, October 5, 2010

minggu jamuan dan jumaat yang tak best

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

esok jamuan bahagian IT

lusa jamuan unit

hope sedap la mknn yg di sedia kan

klo x, rasa mcm x berbaloi lak byr berpuluh2

td cik dh siap pesan

esk naik ats cepat2

sbb diorg sedia kan mknn sikit dr bilangan org yg dtg

jumaat lak

xde jamuan ape2

tp

belah petang kena pergi pulapol cheras

ade program ape ntah

yg pelik nya

cuma ein dgn azman je kena

lg 3 org, anggota

pergi dgn bas pukul 3

balik xtau pukul bape

diorg kata kompem lewat

what?????

ein nak blk mcm mana

bas hantar ke opis blk

then dr opis tu

ein nak ke komuter dgn ape

jalan kaki????

giler......gelap...takut jln sorg2

man x pe la

dia naik motor

hurmm

kena wat muka simpati kat anggota nnt

tu pun klo diorg lalu kat ktm

rasa nya diorg x lalu

mmg kejam la sape yg letak nama ein

letak la nama org yg ade transport




*teramat2 rindu kan seseorang
andai mampu hati ini berkata2
andai mampu si dia mendengar ape yg dlm hati ini
andai si dia mengetahui
betapa diri ini ikhlas n tulus
menerima diri nya
menyayangi diri nya

wahai angin...
sampai kan salam kerinduan yg teragung dr ku buat diri nya



Monday, October 4, 2010

kepedihan keperutan..kepenatan..

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

arini rasa mcm kena keracunan makanan pun ade...dr smlm pedih bawa ke arini...jenuh la 1 hari menahan pedih perut...overdose mkn spageti kot...muahahhaa

nsb la pedih gitu je...xleh nak layan sangat..keje tengah menimbun..rasa x cukup tgn..tp enjoy..siyes ein ckp, since blk dr langkawi ni, ein rasa lbh enjoy...xtau la nape...smpai kan cik pun tegur ein nampak lain...x kisah la...janji hati aku bahagia

tp 1 je la yg x best harini...harini melayang rm30 utk byr jamuan.............waaaaaaaaaa...sadis betul bila kena byr mcm2 time tgh xde duit ni..mmg kena ikat perut la sepanjang bulan ni..kena puasa je la jwb nye....ade 1 jamuan tu, ein n dak2 langkawi x pegi tp ktorg tetap gak kena byr....so, rabu khamis ni ade jamuan kat opis...hope berbaloi la byr byk2

ok la....nak smbg layan drama korea...citer playfull kiss.....best citer tu....atleast leh jadi terapi utk minda n badan ein...rasa penat lain mcm je skrg ni...ni suma si raihan nye pasal la....keh3..sbb dia la yg kenal kan drama korea ni

Saturday, October 2, 2010

diary miszgarfien 1 org kwn gapil

the whole day mmg ein lgsg xde mood...juz baring2 dlm bilik je...

sape2 nak tgk pic ein kat langkawi, klik sini ye....tu x semua gmbr ein letak...ade separuh gmbr pd kamera org lain...ape yg ade pd ein, ein dh upload

nak citer psl life ein kat langkawi selama seminggu tu pun xde ape sgt la...cuma sbz n penat je la...last day kat sana, smpai maghrib buat keje sbb nak kena settle kan gak be4 blk...mlm last tu, jln2 kat pantai wat kali terakhir...best...ombak kuat sgt...rindu lak kat pantai...

wpun byk ein berhabis kat langkawi tu, tp rasa nya puas hati sgt la..wpun utk diri sndr xde, its ok...sepanjang bulan ni nmpk nye kena la ikat perut...berpuasa je la...

6hari 5mlm di langkawi, mmg mkn je la keje nya...non-stop mkn...lg2 yg last day..di sebabkan terlalu tension, coklat tu hbs bp byk pun ein xtau...

but....semuanya mmg best..pegawai yg best..rakan2 kerja yg happening, suasana yg tenang...mmg pengalaman yg best la bg ein...

lepas ni get ready utk ke tempat lain lak...masih lg dlm pertimbangan nak pegi ke x...tgk budget la ye

ok la...dh xtau nak merapu ape...daaa

home sweet home

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


baru je smpai rumah

really3 tired

seharian perjalanan

dont asking for a chocolate ye

ein x sempat shopping sgt

beli yang mana sempat

ok la

update lain kali

teramat2 penat dh ni

mau tido
 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal