Tuesday, November 30, 2010

diary miszgarfien 3 org kwn gapil

hampir seminggu kot ein tak update blog comot ni...hehehe...busy la...balik keje kalau dh pena sangat terus tido..tu la rutin ein..nak2 sekarang ni badan rasa lemah sentiasa

arini patutnya ein off..tapi di sebabkan orang sistem nak datang, ein pegi juga la ke opis..diorang kata nak datang pagi..tunggu punya tunggu, pukul 11 baru datang..

semalam 1 hati ein takde kat opis..ingat kan pagi je ein ada meeting...tu pun sampai tengahari then pergi damansara tengok kilang lak..petang tu rushing pegi seremban..ein ingat kan untuk pegi check mana2 kilang lagi..rupa2 nya puan bawa pergi berubat..

kali ni, lain lak yang orang tu cakap..hurmm...habis tangan ein bengkak2..kalau orang tengok pun takut kot..kanan kiri ada lebam2 tu..nasib la kat bahagian tangan yang tertutup dengan lengan baju...takde la sesapa nampak..orang tu pesan, selama 3 hari ein tak boleh marah2, tak boleh lalu bawa ampaian kain, tak boleh berdiri lama2 di muka pintu dan, kalau pakai kain batik, pakai dari bawah..andai kata ein termarah ke terlalu bawah ampaian ke, cuma kena istighfar je..orang tu pun ubatkan guna ayat2 al-quran..dia suruh mengucap, istighfar..apa yang ein mampu buat sekarang ni, cuma berubat je la..

banyak benda nak citer kat sini..tapi tak tahu la nape rasa takde mood...memang agak penat la..off separuh hari pun tak tenang..ada je yang call..off hp kan...hehehhe



Friday, November 26, 2010

pengalaman meeting

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


berlintas langsung dari opis...hehhe..malam tadi nak update tapi rasa teramat-amat tak larat..tu pun pagi tadi tak sedar dah pukul 6...datang keje pun agak sedikit moody..nasib hari ni puan cuti..so takde la keje banyak sangat..boleh relax sikit..juz fikirkan nak keluar barang untuk next week

isnin ada tugasan luar..selasa nak buat medical check up..hope borang medical sampai before selasa depan..rabu dah masuk bulan 12..so segala bentuk cuti di beku kan..errkkk...takpe la..bulan 12 i honeymoon ok...wahahaha

semalam first time masuk meeting dengan semua PTTM setiap kontinjen..my first pengalaman yang sangat berguna...walaupun ein juz duduk kat belakang untuk back up pegawai je...dari setiap isu yang di utara kan, membuat kan kita kena berfikir luar dari kotak minda..selain tu dapat juga berkenalan dengan PTTM..kalau tak selalu nya ein juz hantar email je if ada ape2 yang nak di tanya or di persoal kan..hehehe..tapi cuma ada 2 3 orang je yang kenal siape ein...wahahah..ye la, ein ni juz staff jawatan paling bawah...tapi kalau kita tak pandai rebut peluang yang ada, kita sendiri yang rugi...

minggu ni hampir setiap hari balik lambat..semalam lak hujan..main hujan..hehehe..tu yang hari ni rasa tingtong..telan panadol sudah..

ok la...nak tido sekejap..rasa tak bermaya je ni..kepala pun rasa berat


oppsss...mahu share something..lupa lak...ein punya target untuk nuff dah cukup..tak banyak mana pun sebab ein sedar diary ni tak ada yang istimewa...nak cash kan ke tak ye....hujung bulan dah ni...hehehe



Wednesday, November 24, 2010

misi tahun 2011

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


tak suka...tak suka....tak suka....adoooooiiiii...semalam dapat komplen yang tak best...then today pun sama...ish3...ramai dah yang komplen macam tu...so, kena la ambik tindakan dengan segera...tapi macam mana? asyk tak berjaya je

baru hari ini ingat nak start...tapi dah kantoi..huhu...lebur sudah semuanya...nak timbang tak boleh sebab dah rosak...kalau tak, almost every week kot ein timbang...hehehe

so, dah leh agak kan ape yang ein runsing kan....yup, pasal berat badan ni la...adooii....semalam tuan tegur..dia cakap ein nampak berisi sikit...alaaaaaaaaaaaa....tak best betul..tapi memang kadang2 ein terasa gak badan macam dah berat sikit...tp.....nape still boleh pakai seluar saiz 27 lagi...

harini member lak tegur..dia kata tangan ein nampak berisi...errkk....apekah...faktor baju kah??? kalau baju semalam memang ein perasan baju tu buat ein nampak berisi sikit...tapi kemeja arini biasa je ein rasa...

tak suka nya.....nak diet...tapi misi arini dah lebur...pagi makan roti, tengah hari makan nasi..petang makan curry puff yg besar...malam makan soto....haaaa, hambek kau...ekekeke...memang kuat makan la sekarang ni..dengan coklat lagi...ish3...ape la nak jadi ein ni kan..

pasni kena diet makan nasi balik laa...no nasi for 3 months....errrkkk, boleh kerr??? lalalalalaa....start bulan 12 nanti la...then tengok la macam mana nanti...adakah misi ein akan berjaya???


diary miszgarfien 0 org kwn gapil


SEDIH

KECEWA

HATI YANG REMUK

HATI YANG TERLUKA

TAK PUAS HATI



aaaarrrrrrrrrrrrgggggggggghhhhhhhhhhhh


semua la ada



* saya emo sangat malam ni*


Monday, November 22, 2010

campur-campur

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


walau penat macam mana pun, ein akn try gak menaip kat diary yang comot ni....bila ntah diary ni nak berthema baru...hehehe...tapi rasa macam sayang pulak...theme diary ni simple n ringan je...tapi rasa macam kosong pun ada gak....hurmm....ada idea tak macam mana nak buat kan blog ni nampak sweet2 gitu...ngeee

owh ye...thanks ye pada new followers diary gapil yang comot ni...hehehe...tak sangka lak ada yang sudi baca citer entah ape2 kat sini...sekadar luahan hati sahaja...if sudi, tinggal la jejak kat shoutbox tu untuk ein berkunjung kembali ke blog kalian...thanks ye semua

harini pulang lewat lagi...gerak dari opis lepas maghrib...pusing2 kat kl central rembat 2 helai kemeja...ngeee...pembaziran sungguh...bukan ape..rasa dah malas lak nak pakai baju kurung pergi keje...tak kena dengan bidang tugas...tugasan keje semakin banyak...tanggungjawab semakin banyak yang perlu di galas..yang penting, semakin banyak ilmu yang ein pelajari.itu yang paling penting dan mahal dalam kehidupan alam pekerjaan

but.....today i got a bad news la...bukan bad news ape pun cuma cuti bulan 12 di beku kan...sekian terima kasih....waaaaaaaaaaa.....ein nak ambk off la awal bulan 12 tu...sebab nya abah ada family day then nak balik kampung sekali...ish3...sedih woo...esok nak buat muka simpati la kat puan...ekeke...sebab nya outstation ein lambat sikit dari yang lain2..agak2 nya puan bagi tak...

hurmmm.....ein rasa rindu sangat2 la kat mr.N...ap nak buat untuk hilang kan rindu ni ye...macam2 dah ein buat...semuanya tak menjadi...setiap masa ingat mr.N je...walaupun luaran nampak ein happy dan kuat, tapi jauh dalam hati ein, ein rindu kan mr.N sangat2...

mr.N...if u read this...please taking a good care yeah....miss u soo much


Sunday, November 21, 2010

selesai sudah.....

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


legaaaaaaaaa.....dah tak payah nak runsing2 lagi...dah takde yang mengganggu lagi..lega sangat2 ok...hahaha

aritu ade orang yang kena bahasa dengan ein...sesuka je hantar msg yang bukan2 kat ein..kena bahasa terus diam..

semalam sorang lagi..maaf ler..memang tak berminat nak berkawan lebih dari seorang kawan dengan mana2 lelaki...fullstop..

kalau msg pun ein dah tak berminat nak layan...apatah lagi kalau orang tu call...memang sampai bebila pun ein tak kan angkat...sorry ye...nak tak nak, terpaksa guna nama mr.N malam tadi...sorry dear...hanya dengan cara tu je ein boleh lari kan diri dari diorang

tak boleh ke kalau berkawan tu biar atas dasar kawan sahaja...kawan biasa...no more than that...ni berkawan je ada maksud tersirat dan tersurat....isshhh...rimas laaa


Saturday, November 20, 2010

seiras macam garfield??

diary miszgarfien 4 org kwn gapil
hari selasa before raya haji aritu, ein kena jadi sentri...tau tak sentri tu apa...rasa nya dulu ada gak ein bagitau kan...takpe3..ein bagitau lagi sekali..sentri ni macam guard la..macam penyambut tetamu pn ada gak..kena jaga kat pintu masuk..sambut sape yang datang, ambik rekod diorang..bawa masuk jumpa pegawai...ish3...macam2 la kan

that day tu, ein pakai tudung awning tu...huhu..tak pernah2 ein pakai tudung tu untuk pergi keje...tapi di sebabkan dah beli, tak kan la taknak pakai kan...so pakai je la..nasib la kat opis dah tak ramai staff sebab ade yang dah cuti before raya...

mula2 segan la juga..tapi wat slumber je la..hehe..ada gak yang tegur nampak comey *wink3* tapi ein rasa macam tak comey je...then budak unit ein tegur cakap muka comey macam garfield....errkkk...ada ke sama kan muka ein dengan garfield...tau la ein minat garfield...tapi tak lerr sampai nampak seiras kan...hahaha



ada iras2 macam garfield ke??? sila kata takde...kang ein tembak kang...hahaha


pipi nampak lagi tembam dan moolat ada la...hahaha


berani lagi cakap muka ein macam garfield...cepat cakap sape lagi comey..ein ke garfield???



Friday, November 19, 2010

dadali - di saat aku mencintaimu

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

tak ada ide lagi nak menaip buat masa ni...just nakshare satu lagu yang seakan2 tentang life ein sekarang ni...rmai gak blogger yang pasang lagu ni kat blog...ein suka dengar

jom layan lagu ni ye

dadali - disaat aku mencintaimu





Mengapa kau pergi, Mengapa kau pergi
Di saat aku mulai mencintaimu,
berharap engkau jadi kekasih hatiku,
Malah kau pergi jauh dari hidupku,

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Menyendiri lagi, Menyendiri lagi,
Di saat kau tinggalkan diriku pergi,
Tak pernah ada yang menhiasi hariku,
Di saat aku terbangun dari tidurku,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencintai dirimu,
Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…….

Semoga engkau kan mengerti,, tentang perasaan ini
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta
Maaf sungguhku tak bisa, untuk kembali padamu
Maaf ku telah terbuai, akan indahnya cinta

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku,
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta,

Aku inginkan diri mu, datang dan temui aku
Kan ku katakan padamu, aku sangat mencinta…



* mr.N
sy sgt menyayangi kamu
hayati lirik lagu ni ye


Thursday, November 18, 2010

geramnyeerrrr

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


gggggrrrrrrrrrr....geram sangat2 dah ni....hari2 ada je no yang x kenal msg...harini dapat msg dr no yang x kenal...lama gak no ni msg cuma ein ignored kan aje

then tadi hantar msg yg x sepatutnya....heeeeiii, kamu fikir kamu siapa hah??? suka suki je msg ein macam tu...dah la siap msg cakap salah sent...wth la kan....

untuk mengelak kan orang tu msg ein lagi, cepat2 ein bgtau dia ein dah berpunya...selamat dah rasanya...if nak berkawan pun, biar la ikhlas..ni macam ape je..bila tanya sape xnak cakap...bagi macam2 alasan...typical sungguh

lepas ni, mahu ada lagi sorang nak kena sound...tapi memandang kan orang tu buat cara baik, so ein buat cara baik juga...tolong la...ein dah takde minat nak kenal dengan mana2 lelaki...serik sangat2...ein still sayang kan mr.N lagi...dan saat ni, ein terlalu perlukan dia...

so....pada kawan2 yang ada no ein tu...please la ye...ein rayu kat korang..jangan suka2 nak bagi no ein pada sesapa pun...jangan buat ein hilang kepercayaan pada kamu

ein taknak, hanya sebab2 benda ni ein dengan mr.N makin jauh...ein belum tergerak hati pun untuk ada ape2 hubungan dengan mana2 lelaki lain..hati ein kuat mengatakan, ein masih ada mr.N di samping ein...cuma ein kena bagi ruang dan masa pada dia buat masa ni..

sedaya upaya ein jaga kesetian diri ni...selagi termampu, ein akan tunggu mr.N...pray for me ye


mr.N
i really3 need u..


Tuesday, November 16, 2010

tak suka la..jangan buat sesuka hati boleh tak

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


geram...geram....geram!!!!!!

mana tak geramnya...sesuka je dak ni bagi no phone ein kat orang...memandai betul la...padahal dah tau kan yang ein dengan mr.N

masuk kerja hari jumaat nanti, tau la ein fire dak ni...

rasa nak tukar nombor pun ada...dah bape banyak unknown number masuk dalam phone ein ni..bak kata mr.N, just ignored je semua tu...yeah, i will....

ape pun...dalam hati tetap ada mr.N...tak nak dia fikir yang bukan2...

di kesempatan yang ada ni, ein nak ucap selamat hari raya aidiladha kepada semua orang....dan, kepada mr.N, selamat hari raya aidiladha dear...ein minta maaf if ada salah silap...semoga kita mampu pertahan kan ape yang kita dah bina...


nak sangat beraya dgn mr.N




Monday, November 15, 2010

i want chocolate...more and more...

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


arini keje ein makan je..habis 1 per 1 coklat ein makan..badan naik??? biar la...dh x naik kot...fixed mcm ni je la...harini tak tahu la kenapa rasa nak makan je..stress kot...tapi sebab ape...mr.N?? takde kena mengena kot

hari ini sedaya upaya tahan diri dari msg mr.N...perit woo..tapi takat ni alhamdulillah berjaya la...buat2 happy dan ceria..siapa kata tak teringat kat dia...mentipu la nama nya tu..

ada orang bagi link kad kahwin...WTH betul la...saje nak bikin hati ein panas...ok tipu...kad2 yang diorang buat tu memang sweet2 je...

ada sesapa nak belanja ein coklat x...pelizz....ein nak coklat banyak2


Sunday, November 14, 2010

betul ke semua ini

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


masa tengah belek2 fb tadi, ternampak seorang ni post something...then click la untuk baca..ia mengenai 'tunang'...hanya dengan percakapan dan tanda setuju, kita dah sah bergelar tunang orang..walaupun tiada hantaran atau tanda pertunangan...siap di serta kan dengan video ceramah dari seorang ustaz..



nape ein bgtau semua ni??? kalau ikut kan ape yang di post tu, sekarang gelaran ein adalah seperti itu kepada mr.N

ein!!!! can u stop it...plzz ein...

hurm...rasa betapa sedih sangat2 sekarang ni...nampaknya, segala majalah pengantin dah boleh di buang dan tak perlu lagi untuk di beli...dah boleh stop buat something..dah tak perlu pergi survey segala barang...semuanya dah tak perlu *mr.N doesnt knw bout this*

dalam inbox hp, penuh dengan segala msg dari mr.N...x penah delete dari mula kenal...setiap kata2, setiap pesanan yang mr.N bagi, tersemat kukuh di ingatan ni..setiap permintaan nya, ein tunai kan..paling besar permintaan dia, minta ein tetap setia dengan dia..dan, hingga ke saat ni, ein masih setia..ein xkan lupa kan semua tu

benci nya bila rindu tu hadir!!!!




pagi yang suram

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


pagi2 dah muncul catatan yang entah ape2...ye, sejak life yang tak menentu ni, dah tak tahu nak luah kat mana...dah tak tahu nak buat ape

semuanya kembali macam dulu...tidur pun dah macam tak tido..mana taknya..kejap2 terjaga tengok hp, tgk ym..walaupun dah tahu hakikat nya akan semua tu

sedar la ein...bangkit la ein..do something...hurmm...jenuh dah ein berlawan cakap dengan hati...semuanya menidak kan...hati, jangan la keras begini..terima hakikat tu!!!

ye...kenyataan yang sangat2 pahit...segala kebahagian direntap dengan tiba2...tiada lagi dah mimpi2 indah dlm hidup ni...

tiada lagi semuanya...yang tinggal hanya la kenangan2 yang indah menemani hari2 ein..



mr.N...

walau ape yang awk buat, sy xkan berganjak....walau kemana awk pegi, saya tetap disini menanti awk



cerita di malam hari

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


paling benci bila malam menjelma...eh, bukan benci ciptaan Tuhan ye...cuma bila malam je mesti aku rasa sakit...sakit sebab rindu kan mr.N

ye la...selalu dia ada..msg, ym, webcam...complete semua tu..bila dia hilang ni, memang terasa sangat2...sebak la pulak time memalam ni

rindu nak dengar suara dia pun iye juga..rindu nak tengok gelagat dia kat webcam...tapi kalau time dia tengah busy, tak boleh kacau...cuma dia akan on kan webcam untuk ein tengok and teman kan dia buat keja...suka tengok dia buat keje....macam2 ekspresi muka dia nanti...rasa nak gelak pun ada..kadang2 rasa macam kena ignore je...hehe

kalau dia dah khusyuk sangat tu, mula la gatai main buzz2 dia...pastu nanti mula la dia buat pandangan panahan petir tu...errrkk, seram di situ...hahaha...kadang kala menjadi noty ni sangat best tau...tak boleh la nak buat selalu...kena tengok mood mr.N gak...ye la, takut nanti ape yang kita buat tu, jadi sebalik nya

perkara yang buat ein kena banyak bersabar, bila nak kejut kan mr.N..kadang2 tu memang tak sampai hati sebab nya ein tau dia penat sangat2..keje kat site memang meletih kan..then sambung buat keje kat rumah...kalau ein, mesti dah tumbang kot...kalau weekend, jangan harap la nak suruh dia bangun awal...takpe2...kena rehat cukup2

yang buat ein risau sangat2 sekarng ni, soal makan dia..dia kata kat area sana, susah sikit cari kedai makan...kalau ade pun kedai mamak...tak kan hari2 nak makan kat kedai mamak kan...memang kompem jemu la jawab nye...dat why la ein nak dia balik sini cepat2..biar projek tu cepat siap

hurrmm...panjang lak ein bercerita malam ni...sape yang tak kenal mr.N mesti cakap dia pendiam or sombong....ish..tak la..mr.N tu suka menyakat tau..dia suka senyum...kalau tengok senyuman dia, memang cair la...boleh termimpi2 lagi...hahaha

ein tau dia baca semua ni...

mr.N...........saya sayang awak!!

Saturday, November 13, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


for this time

i wont let u go anymore

not for this time

i'll here waiting for u


ye...ein memang degil

degil untuk mempertahankan hak ein


for others

please pray for me

for mr.N n me

for us


im a strong girl..i can do it

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


dah take ape lagi yang tinggal dalam hidup aku...semua nya dah takde...tapi, insyaallah..aku mampu untuk hadapi nya...sedih?? mesti la..jangan tipu diri sendiri..cuma bezanya kali ini aku lebih cekal

mungkin masa dia kembali dulu, aku dah ingatkan diri aku ni..tinggal kan sikit ruang utk hati aku di lukai lagi...dan, semua tu betul..aku dah bersedia..seperti yang aku bagitau dulu..aku dah redha..aku pasrah

aku tau dia dah berjanji dengan semua orang..dan, aku akan simpan semua janji dia..mungkin dia tak mengenali aku..aku memang orang yang setia dan berpegang pada janji..tak perlu untuk di pertikai kan lagi..

ruang buat dirinya??? sentiasa ada dalam hati ini...untuk insan lain???ntah la..dah takde rasanya..sebab aku bukan lah gadis yang mudah untuk serah kan hati ini pada mana2 insan lain setelah terluka...tidak semudah itu

aku tau ada rakan2 yang akn risau kan aku..insyaallah...aku cukup tabah kali ni..terlalu cekal..cuma doakan aku sentiasa tabah dan kuat ye...aku xnak jatuh lagi..cukup dulu aku jatuh dengan teruk..walaupun aku tau kali ni lebih sakit, insyaallah aku boleh ubati sendiri..

dan dia....aku akn sentiasa menanti dia walau sampai bila2..bukan mudah untuk aku buang semua ni..dan aku tak kan lari dari ape2..segala janji dia, akan aku genggam erat2..dah terlalu dalam kasih sayang yang dia tanam dalam hati ini..

wahai hati...terus la bersabar..ini hanya dugaan kecil..pasti ada hikmah yang besar buat insan yang selalu bersabar..jangan mudah mengalah..bertahan la..kita mampu hadapi kesakitan ini



*aku masih mampu tersenyum,
ketawa,
bergembira
walaupun ditemani airmata


**to my sis
i hope u wont tell our parents bout this
i want solve it by my own self
i knw i can handle it
no need to worries
and please
dont ask bout 'it' anymore
u knw what i mean



Friday, November 12, 2010

senyum lah dari hati pasti akan rasa tenang

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sekarang ni bila ein rasa tension, ein akn berdiam diri dan tersenyum dari dalam hati...tak tahu lah dari mana ein dapat idea ni..bila rasa stress, ein duduk diam2 then cuba fikirkan something yang akn wat ein tersenyum atau rasa bahagia..

kalau kita senyum sorang2 nanti orang cakap kita tak betul kan..so, that why la ein lebih suka tersenyum dalam hati..best tau bila dapat buat macam tu..hati yang stress pun boleh jadi tenang..

sekarang medium blog dah tak seberapa selamat..dengan 1 keyword sahaja, macam2 perkara boleh terjadi..sekarang ni kalau rasa marah pun tak boleh nak luah kat sini lagi..soal kerja, soal hati, semuanya la kena tapis betul2..kelak semua tu akan makan diri..

harini ada sesuatu yang buat kan ein tersenyum sorang2...hahaha...tapi senyum dalam hati je la..kena la cover..hurmm...ok fine...ein masih lagi tersenyum...hahahaha....


Wednesday, November 10, 2010

minggu kemalasan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


kan best if esok adalah hari cuti...boleh gulem2 kat rumah je..tak tahu la nape minggu ni langsung takde mood nak kerja..maybe disebabkan keadaan diri yang tak seberapa sihat..muka memang dah pucat je..dah macam ape je..puan pun tegur, x sampai hati tengok ein

nak cuti!!!! huhu...boleh tak esok taknak bangun pegi kerja..boleh ye...smpaikan hari tu message kat mr.N minta semangat dia sikit..ye la, mr.N tu kuat kerja..workaholic habis..kagum woo tengok dia kerja..respect kat mr.N..hehehe

esok baru khamis...nape minggu ni rasa masa tu berlalu dgn sangat lambat ye..selalu tu kejap je dah jumaat..

ein dapat off sehari..off untuk outstation yang ke langkawi hari tu..tapi syaratnya kena berada dalam kawasan...mean, ein tak boleh keluar dari KL...tapi cik, rumah saya kat klang...luar dari KL tu..macam mana tu...hehehe..

ein nak simpan off tu untuk bulan 12...tak tahu lagi nak buat ape dengan off tu...kalau mr.N ada takpe juga..boleh jalan2 kan..dah lama tak jumpa dia...rindu la



*doa kan kesihatan ein ye




Tuesday, November 9, 2010

our horoscope says.....

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tadi belek2 majalah remaja member...saje je la dh lama x baca mjlh remaja tu...ein dh stop beli..hehe..dh beralih ke majalah lain lak....part yg plg ein suka, part horoscope...percaya tidak, juz for fun je...tp rasa nye mcm terkena je kan...

ni horoscope ein dgn mr.N


- CANCER-

kamu agak tidak terurus mungkin kerana terlalu memikirkan soal kerja..buat perancangan terutama sekali hal-hal yang berkaitan dengan soal kewangan..jangan sampai over budget seperti minggu lalu

-cinta-
inilah masanya untuk tunjukkan kelebihan dan kekurangan kamu agar si dia mengerti diri kamu yang sebenarnya


-VIRGO-

kamu di ulit dengan saat bahagia sekarang..kamu begitu mengambil berat dengan orang sekeliling kamu..kamu juga sentiasa cuba untuk memberi yang terbaik kepada semua

-cinta-
jangan terlalu merendah diri..si dia menerima buruk dan baik kamu



hurmmmm

horoscope ein yang cancer tu...isshh...memang tepat kena diri sendiri la...keje tu boleh tahan lagi...cuma harini takde mood sgt..hehehe psl kewangan tu memang over budget dah gaji aritu...main beli ikut suka hati je..jumpa je yg berkenan terus rembat tanpa berfikir..nsb la rasa agak berbaloi..pasal cinta tu, im always be my own self..x suka nak tipu2 ni..x happy pun nnt

horoscope mr.N yg virgo tu...alhamdulillah la kalau dia bahagia..ein pun tumpang bahagia..rasa rindu sgt2 kat dia skrg ni..horoscope cinta mr.N tu.....selalu ein ckp kat dia, sape pun dia..ape pun kekurangan dia, ein terima...xyah nak risau...setiap manusia kan ade kekurangan dan kelebihan tersendiri..so, xde ape yang nak di persoal kan..ein terima dia seadanya..

seriously...i miss him damn much....arini seharian kat opis, xtau la nape asyk igt kat mr.N..rasa bergenang lak airmata ni sebab terlalu rindu...baca majalah yg bab2 cinta, mesti hati ein tersentuh..



*abg..........
syg rindu sgt2!!!!


Monday, November 8, 2010

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


kat opis ein ade benda tu..................

errrrr

ala............yg gitu2 tu

huuuurrrmmmm

lenkali la citer


Sunday, November 7, 2010

nak ke taknak

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


khamis lepas, ade anggota dr IPD klang utara dtg...when they knw dat im from klang, they asked me if i want transfer to klang or not????

hurrmm...half of my heart say, I WANT....but the rest, I DONT WANT...

kat opis mmg ade beberapa org dak klang...ade yg klo blh mmg nak transfer...tapi, utk pengetahuan, keje ktorg xde kat IPD....kat IPK je...tu sbb lerr xleh transfer

anggota tu bgtau, dia mayb blh tlg...ipd tu pun x jauh dr rumah ein..tp hati berbelah bagi..ein pun x bncg dgn mr.N lg...hurmm

tgk la nnt camne...hati ein pd BA...sbb byk pengalaman blh dpt


Saturday, November 6, 2010

sehari suntuk terbaring sahaja

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


semalam seharian ein sakit...x boleh nak bergerak2...mcm ade pisau je dlm perut ni...sakit sgt2...mlm smlm, lepak kedai mkn...order mee sizzling...ein mkn sikit je sbb kureng sedap n tiba2 bibir jadi bengkak..tu yg stop mkn tu

blk dr mkn, tweet psl bibir bengkak...then sis eiyda kata mayb mushroom tu beracun...basuh x bersih...yang paling tak tahan, subuh2 lg ein dh start muntah2 n sakit perut...perut pun dh keras semacam je...smpai ke malam x henti2 lg ein muntah...mmg sakit sgt perut ni tiap kali muntah...sbb nye dh xde ape lg yg nak di keluar kan

ni pun still lg rasa sakit...tp alhamdulillah dh berkurang sikit dr smlm...arini dh blh bergerak sikit2...mlm td abh urut kan perut...meleleh air mata tahan sakit...tido pun x berapa lena...kejap2 terjaga sbb rasa sakit tu dtg...

dr awal tahun, sampai la hujung tahun, sakit x penah surut...ntah la...dugaan nak dtg...terima je la...




*dear...
i need u




Friday, November 5, 2010

bulan keborosan yang melampau

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


entah penyakit ape yg melanda ein bulan ni pun ein xtau...pantang jumpa barang yg berkenan, hbs ein main beli je tanpa pk byk kali...xtau la nape leh jadi mcm ni...x penah ein hbs kan duit gaji dgn secepat ni...slalu nye ein mmg akn berjimat cermat...tiap2 bulan mst ade ballance lg...tp kali ni, duit gaji dh hbs...

brg yg ein beli bukan yg murah2...harga mmg blh tahan la...blh buat blanja mkn sebulan kot...nxt week gaji...teroaksa pejam kan mata buat2 x nampak gaji dh masuk...sbb nye nak tunggu gaji bulan 12 lambat lg...td petang sempat lg pegi membuat pembaziran duit...tengok sekali imbas, then terus beli....perrgghh...giler ape dah ein ni...

hope keadaan ni xkan berterusan....or ein yg akn sakit nnt...kena tahan nafsu betul2 pasni...xleh ikut kan sgt nak bli mcm2...dlm kepala ni dh duk pk nak bli mcm2...issshh, x blh jdi ni...kena standby duit utk outstation..

xpe3...ein akn kecik kan skop brg2 yg ein nak beli...target terdekat, nak bli hp....dlm seminggu ni, mana2 ein pegi mst nmpk org guna hp idaman hati..perrgghh, tergoda sungguh dah ni...bukan hp canggih pun...yg biasa2 je...tp di sebab kan kaler dia white yg menggoda tu, maunye ein x tergoda....wakakaka


* to everybody...
pls stop asking me bout marriage
im so tired



Tuesday, November 2, 2010

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

banyak benda nak di luah kan

tp mcm biasa la

lebih baik mendiamkan diri

tersimpan rapi dlm hati

esok lusa ok la



 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal