Friday, December 31, 2010

memori cinta luka

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



memori cinta luka - nassier wahab



Seindah pada waktu itu
Dalam sendu membelaiku
Asmra melewati
Kala sendu

Tersurat prpishan Ini
melayari hari
Terpadamlah api
Cinta yang menyala

Buka alasan itu
Yang ku mahu darimu
Impian yang ku bina
Pudar layu
Tiada bermakna

Setelah lama ku korbankan
Tiada bererti
Dan biarkan terasing disini

Hanya saat ini
Yang akan menentu
Pasti tidak kau menoleh
Pada waktu indah itu

Hanya saat ini
Merubah dirimu kasih
Meresapi jiwamu yang lara

Tidak ku duga mengapa begini
Berakhirlah kisah cinta nan luka
Tak mungkin akan bersinar kembali
Tak mungkin kau sedari

Musnah semua janji yang terucap
Dalam senyum menyusuk di dada
Dan kini kau telah pergi
Tinggalku sendiri

Hanya saat ini
Yang akan menentu
Pasti tidak kau menoleh
Pada waktu indah itu

Hanya saat ini
Merubah dirimu kasih
Meresapi jiwamu yang lara

Tidak ku duga mengapa begini
Berakhirlah kisah cinta nan luka
Tak mungkin akan bersinar kembali
Tak mungkin kau sedari

Musnah semua janji yang terucap
Dalam senyum menyusuk di dada
Dan kini kau telah pergi
Tinggalku sendiri




semalam masa karaoke, ada yang nyanyi lagu ni...lagu ni dah buat ein menangis kembali...kenangan tu indah sangat..sampai bebila ein tak akan lupa..


Wednesday, December 29, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


mata dah ngantuk...tapi belum boleh tidur lagi...rasa macam ade je barang yang tak masuk dalam beg lagi...tapi bila check, macam dah takde ape2 lagi..hurmmm

berat nya mata ni...nak tidur..nak tidur....hurmmm....

esok ein akan ke genting sampai hari jumaat...ade kursus kat hotel seri malaysia, genting...kursus biasa2 je...doa kan ein selamat pegi dan balik ye

sayang semua

daaaa

take care

Saturday, December 25, 2010

nekad...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


lagi beberapa hari je nak tahun baru kan...macam baru bulan lepas je masuk tahun 2010..tak sangka lak minggu depan dah masuk tahun 2011...

bila masuknya tahun baru, bermakna bertambah lagi la usia cik gapil ni..perancangan ke arah ehem3 dah takde dalam diri ni...cuma tahun depan ein nekad untuk dapat kan beberapa barang yang agak berharga la juga..

1- ein nekad nak beli kereta juga..sekarang ni memang tunggu duit cukup je..setakat nak bayar downpayment tu lepas dah..cuma ein target untuk bayar lebih sikit..nanti bulan2 takde la sakit sangat nak bayar kan..cuma kereta ape ein lom decide lagi..yang pastinya kereta tu SE..

2 - yang ni bila fikir2 kan macam tak berbaloi sangat..tapi kalau dapat, insyaallah ein akan jaga baik2..ein nak beli Iphone..geram lak bila tengok iklan2 Iphone sekarang ni..kalau dapat la, memang tak fikir dah nak tukar lain..melainkan ade godaan lain..hehe

nampak nya kena la ein lebih gigih kumpul duit...aisshh..entah bulan berapa la semua tu dapat di tunaikan..ni pun dah 2 bulan tertangguh untuk simpan duit..mana tak nya, asyik beli baju untuk keje..beli tudung, beli kasut..lepas ni kena la pejam mata untuk semua tu..budget yang ein buat tu, ein just follow setengah je dari nya...ape la ein ni kan..hehe

untuk tahun baru nanti, ein takde la buat ape2 azam yang gempak..nanti kalau tak tertunai, tak best lak..ein just nak lalui kehidupan ni dengan lebih tabah dan lebih sabar...lalui semua dugaan dengan senyuman..nak jadikan kehidupan lebih baik..masih banyak lagi yang perlu ein gapai..ein nak pertingkatkan lagi mutu kerja..nak cari ilmu sebanyak yang boleh..

rasanya ni je kot..dah takde ape2 lagi..kehidupan yang ade ni pun dah buat ein bersyukur sangat2..setiap yang terjadi tu ade hikmahnya..satu persatu hikmah di sebalik semua dugaan tu ein dah dapat melihat dan rasainya..so, ein tak boleh down lagi..kena bangkit...

last sekali...ein sayang semua yang sayang ein....yang tak sayang ein pun, ein sayang gak...hahahaha...31 december nanti ein berada di genting...ekekeke...haaa, mana ade ein pegi sambut new year...tak la...ein sambut kat rumah je..minggu depan ein ade kursus kat sana...31 hb tu belah petang ein dah gerak balik KL...hehe


main kasar nampak

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


wah.....

main kasar nampak

lu pehal ha??

lu sape hah nak delete2 blog gwa...

blog ni hak lu ke

dah la log in pun guna email orang lain

bawa2 sedar sikit ye

jangan sampai gwa pun main kasar gak

kang lu nyesal tak sudah

yang lu nak panas sangat pe kes???

lu makan cili padi kampung ke???

adddoooiiiii

nasib gwa ni penyabar orang nya

gwa senyum je

takde hal

tapi kalau lu buat lagi

lu tau la nanti

gwa pesan, lu pi selamat kan ape2 yang patut ok

ni la masalah nya kalau budak tak cukup umur lagi

tak guna akal langsung

sesuka hati nak buat jahat kat blog gwa

dah2....gwa malas nak layan

wat kusut je

lu main jauh2 ok


Friday, December 24, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ada orang nak buat jahat kat blog ni ye

ok fine

jangan jadi pengecut boleh tak???


Wednesday, December 22, 2010

anonymous

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


lately ni....asyik dapat comment dari anonymous...geram la pulak...bukan la diorang ni komen yang bukan2 tapi.......tetap gak rasa tak selesa...

kalau check visitor dari nuffnang tu, memang setiap hari ein dapat pelawat dari United States...tak tahu la apa yang menarik sangat yang ade dalam diary comot ni...

ada tak cara untuk block anonymous ni...takut diorang ni menyalah gunakan apa yang ada dalam ni...setiap hari mesti dapat comment dari mereka2 ni...hurmm


Tuesday, December 21, 2010

lepas geram punya pasal

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


taknak citer pasal life ein kali ni...cuma ade sesuatu yang nak di sampai kan...kalau gadis tu jumpa diary comot ni, ein nak dia baca...sorry kalau nanti ada perkataan atau ayat2 yang agak kasar

ein tak kenal kamu dan kamu juga tak kenal ein...tapi kita kenal sesorang tu kan..umpama dia penghubung bagi kita..kita tak pernah bersua muka, tak pernah bercakap atau ape sahaja...tapi ein kenal siapa kamu...ein ikuti pasal diri kamu...bukan kerana kamu bagus atau istimewa...tapi kerana kamu seseorang kepada adk ein...ye betul dia bukan adk kandung ein tapi dia tetap seorang adik yang ein sayang

ein tak kan sebelah kan sesapa...kalau adk ein buat salah, dia tetap kena marah...tapi............

ape perasaan kamu jika kamu ada seorang adk yang rapat dengan kamu, adk yg kamu sayang tu di sakiti oleh orang lain...lbh2 lagi orang tu adalah orang yang istimewa dalam hidup nya...tak marah kah kamu dengan orang tu..bukan sekali dua akak nasihatkan dia...tapi dia tetap dengan kamu...mungkin kerana dia ikut perangai ein..setia dalam percintaan

ein pun tak tahu ape masalah kamu dengan ein..kamu marah adk ein jika dia berhubung dengan ein kan...ape yang kamu takutkan sangat dengan ein...kamu takut ein ambik dia dari kamu....hey, come on la...kamu ingat ein ni ape nak rampas2 hak orang...buka la sikit minda tu...kalau taknak adik ein tu cari orang lain, jaga la hati dia...ni tak...kamu marah2 dia...tuduh dia macam2

ape perasaan kamu kalau ein buat macam tu kat kamu?? ape perasaan kamu kalau adik ein tu buat benda yang sama macam yang kamu buat??? tension....bengang...marah....tipu la kalau kamu kata kamu suka...sebenarnya ape masalah kamu ni hah...seboleh2 nya setiap cakap kamu dia turut kan...setiap kata kamu, dia patuhi...agak nya kamu ni lebih sesuai dengan lelaki yang ego, panas baran, jenis mengkongkong, baru kamu nak paham ape yang adik ein alami kot...

ein malas nak campur tangan dalam hal ni...ingat kan ade perubahan...tapi perangai kamu tetap macam tu...yup, ein bukan la baik sangat...tapi mampu la juga berfikir...belajar pandai2 tapi kalau tak boleh fikir, tak tahu la nak kata ape dah..ni tak, tegur sikit tak boleh...ape semua tak boleh....weeeyy, pi duk dalam gua la kalau semua nya tak boleh...nak kerja pun kamu yang tentu kan, payah la....kamu tu sape???

haaaa, kan dah keluar bahasa2 indah..ikut kan hati memang la geram...nasib baik la mengenangkan adik tu je...kalau tak, keluar dah mcam2 bahasa...tu belum lagi kahwin...kalau dah kahwin nanti, entah macam mana la agaknya kan...

kamu ni ikhlas ke tak sayang kan adik ein tu..baik kamu cakap jujur...kang ade yang kena ......................... tak boleh cakap...bahaya...kang jadi bebetul lak...kalau betul kamu ikhlas, terima la diri dia, minat dia, perangai dia...jangan ubah dia...kamu yang akan sakit hati ni..

lagi 1..........boleh tak kamu tolong hormatkan privacy seseorang...bengang lak rasanya...semua nya kamu nak ceroboh....siap paksa2 lak tu....hampeh ok...hampeh............

isshhh...makin geram lak rasanya........dah la..kamu fikir la sendiri...banyak lagi benda nak luah kat sini...tapi xpe2...kita tengok je la nanti macam mana...kalau adik baca ni, adk nak marah akk pun, marah la...tapi akk tak boleh biar kan benda ni berterusan...bertahan la dik selagi adik mampu...akak tetap di sisi adik untuk support adik...jangan mengalah ye dik........akk tau adik akk tabah macam akk dia kan....hehe...dugaan kecik je ni dik..sabar tau


tak pasal2 taip kat sini....ggggrrrrrr....jangan sampai ein jumpa itu budak...hahahahahaa


Monday, December 20, 2010

kursus...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

tadi ambik surat kat pentadbiran.....surat untuk pergi kursus....semua pegawai awam kena pergi tapi berperingkat la...last 2 weeks siri satu...then next week siri dua...nama ein dalam siri dua...kursus untuk NSES-NKRA...jangan tanya ein ape maksudnya...ein sendiri pun tak tahu...hehe

kursus tu akan di jalan kan di Hotel Seri Malaysia, Genting....wuuutt3.....genting tu...hehe...3hari 2malam....rabu tengah hari erak kesana then jumaat gerak balik sini....kejap je..tapi ok la kan..leh gak ein keluar dari KL tu...nak outstation tak dapat...kena pergi kursus pun jadi la...hehe

boleh tak kalau tak nak balik...nak stay kat genting tu sampai ahad...nak tenang kan hati dengan kepala ni..dah rasa berat sangat2 lak..

ok la...nak membungkus kan diri...sejuuuukkkk....



*nak pergi kursus kahwin
dh ade sijil
bila dah ade sijil
nak khwn dgn sape
hahaaha


Sunday, December 19, 2010

awak hadir lagi

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


baru semalam post pasal orang lain...dah dia muncul lagi...isshh....awak nak ape sebenarnya...awak nak saya lagi ke tak??? jawab la dengan jujur...jangan buat saya macam ni

entah ape yang awak gunakan pun saya tak tahu la...semalam baru je post pasal lelaki lain...dah awak muncul dalam mimpi saya...siap janji tak buat lagi...dah macam amaran je supaya jangan cari lain..ape ni awak...ape maksud semua ni...kalau awk nak saya kekal setia dengan awk, insyaallah...tapi awk jangan macam ni boleh tak...

bukan sekali dua benda ni jadi...bila nak move on ke, nak ade orang lain ke...mula la awak muncul balik..betul awak tak datang secara realiti...tapi awak hadir dalam mimpi saya...awak beri saya petunjuk dalam mimpi...

dah la.......saya penat la...saya punya perasaan juga...saya juga punya keinginan...saya juga seperti orang lain...saya insan biasa je awak...

saya masih lagi ingat janji2 saya...sedaya upaya saya berpegang pada janji tu...andai saya memungkiri janji tu, maafkan saya...anggap sahaja saya lemah...

buat masa ini, saya tetap begini..masih mampu bertahan...masih setia di sisi awak


Saturday, December 18, 2010

treasure hunt TM

diary miszgarfien 5 org kwn gapil


hari ni ein joint treasure hunt TM...joint atas nama abg...joint secara tak langsung...penat giler kot...tapi serius best la...soalan memang pecah otak la nak fikir...habis semua jawapan tersasar...wahahaha

ni pengalaman pertama ein joint benda2 camni..memang seronok...buat kita kena berfikir luar dari kotak pemikiran kita la..kalau tak, memang sampai kesudah la tak dapat jawapan...semalam lepas balik keje, pegi MMU jalan semarak untuk dengar briefing pasal treasure hunt ni...dapat goodies bag yang ade bermacam2 isi...not bad la isi beg tu

tapi kan....kan...hadiah tempat pertama, kedua dan ketiga memang gempak la...1st prizes, dapat tv lcd sony x4...2nd prizes, home theater set x4...3rd prizes, microwave x4.....banyak lagi la hadiah yang best2...tapi sayang, bukan rezeki kami...jawapan kami semua ke laut

ada 35 soalan tulip..kami dapat jawap 3 je yang betul...then soalan treasure lak, kami cuma dapat 1 je....wahaha...soalan tulip tu, ikut kan boleh dapat banyak tapi sebab tak yakin...then treasure lak, kami dapat cari 4 barang...tp yang 3 tu tak ikut ape yang diorang nak...see, kalau kena semuanya, mayb adalah something buat kami kan...hahaha....tapi takpe...untuk mengubat hati ein dan kakak, kami dapat hadiah cabutan bertuah...ingatkan ein tak dapat ape2 dah sebab dah hujung...sekali nama ein naik...kami dapat beg laptop...jadi lah...jimat dah duit ein utntuk beli bag lagi...hahaha

wink...wink...wink...

haaa....ada la tu...hehehe..bila treasure hunt, means ada ramai orang kan...so, masa ni la untuk mencuci mata...wahahha..masa taklimat pagi dah terpandang seseorang....ok, pandang je tau...belah petang masa sesi penyampaian hadiah, sempat la jeling2, pandang2, usha2 kejap...wahahaa...usha aje ok...takde niat ape2...mustahil la takde awek..hp melekat kat tangan, then ada rupa...so, sekadar mencuci mata je la kan....hahahha




*eeerrr
kamu....nak kenal boleh
wakakkaka...

**sila sedar diri ye ein



penat + letih

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

penat...penat...penat...

nak taip panjang2 tapi tengok la kalau jari ni rajin ye...sekarang ni memang dah kurang sikit nak menaip...badan penat + letih...kat opis tu nak duduk pun tak sempat...kejap2 pegi sana, kejap2 pegi situ..kejap2 orang tu panggil...memang non-stop kot

harini jadi kontrak jap...wat kabelling kat bawah meja cik2..patah pinggang seketika...keh3..isnin dah kena booking pegi shah alam..mari lerr kita jadi buruh lagi ye...wahhahaha

harini berjaya menghabiskan baki duit gaji...gilerr ker ape..selalu macam tu..tak boleh langsung kalau nak dekat dengan gaji ni...,esti nak habis kan duit yang ada...tapi harini habis sebab beli baju kerja...baju lagi....lalalalla...ikutkan tengahari nak pergi sogo nak beli kasut...tapi tak jadi..mayb next week kot..

tadi dapat balik awl...so merayap la kejap ke CM...bukan ape, teringin nak makan keropok lekor kat situ...sedap kalau makan panas2...then pegi la beli something....part ni yang ein benci sangat2...ein tak boleh nak kikis dari fikir kan dia...ape je yang nak buat, mesti fikir dia..bila beli untuk diri sendiri, mesti beli untuk dia juga...sebab nama kami sama...pangkal huruf nama kami pun sama...hurmm...tak tahu camne lagi nak buat..nampak je macam ein dah tak fikir kan hal ni tapi............sesaat pun ein tak penah lupa kat dia...rindu sangat2

kanan kiri depan belakang...semua dah bertanya...buat pekak telinga sudah...

ok la...mau tido...esok ade treasure hunt...nite all



Wednesday, December 15, 2010

...5S...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

minggu busy dengan 5S...

habis semua barang kena bawa balik

macam pelik pulak drawer kosong takde isi

macam mana tak kosong

before ni penuh dengan makanan

wahahahha

esok ade spotcheck dari big bos

bertimbun la keje tak siap lagi

Tuesday, December 14, 2010

sarapan free

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

sejak dua menjak ni, diary ein penuh dengan cerita2 yang tak best je..tak tahu camne lagi nak jadi kan best..ape yang ein lalui, itu la yang tertaip kat diary comot ni..walaupun hari2 buat kerja yang sama, tapi dugaan nya tak pernah sama..

semalam, ein langsung takde mood nak pergi kerja..bangun pagi pun lambat2..yang paling best la, pagi2 lagi dah dapat "sarapan free"....tak paham ape maksudnya......belum ada pukul 8 lagi puan dah sampai then terus panggil kami masuk bilik dia...tak sempat duduk dah kena marah.......errkkk..terpinga2 gak la..tak tahu ape yang berlaku sebenarnya..sebabnya hari jumaat ein busy kat office...ada kes sikit dengan team outstation...

tu baru kes sarapan free...tak sempat duduk ngadap pc, dah orang dari tingkat 12-unit asset datang bagitau orang audit negara dah sampai.......waaarrrrgggghhhh....rasa macam ape je..ein kena ngadap orang tu tanpa2 ape2 maklumat..pegi dengan F29 tapi dia baru 2minggu joint unit ein...lagi la tak tahu ape2..puan takde, kpl xde, sjn off...memang terbaik woo..keje ein memang turun naik ngadap orang tu je la...then, belah petang nampak puan balik opis...hohohhoreeaaayyy...tanya puan nak joint kitorang tak untuk jumpa audit tu..puan ikut sekali, then kpl pun ada....duduk dalam bilik tu, memang senyum je la tengok puan bidas cakap orang audit tu...wahahhaha...terbaik

petang tu baru la ein boleh tarik nafas lega..cik siap perli2 cakap muka ein dah tak pucat..keh3..ni memang 1st pengalaman ein la untuk ngadap audit..banyak benda ein belajar...then ein dapat berkenalan dengan pegawai and anggota dari bahagian asset..tuan tu baik..cakap pun soft je...tuan banyak bagi kata2 semangat..insyaallah tuan, saya akan ingat kata2 tuan...

arini kurang busy walaupun boleh dikatakan agak busy...ngeeeh3...tapi kan...kan...kan....arini ein dapat kasut dari puan...weeeehhuuuuuuu...puan boleh ingat saiz kasut ein...puan cakap dia beli kasut tu kat sabah..dia bagi ein 1...terima kasih puan...cuma ketat sikit, maybe sebab kasut baru kan..nanti lama2 longgar la..hehehe...esok nak pakai kasut tu la...jimat dah duit untuk beli kasut...nak beli jam swatch lagi boleh tak?? agagagaga


Sunday, December 12, 2010

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

dah berapa minggu merana sakit mata...bukan sakit ape, tapi rasa macam gatal...asyik nak gosok mata je sampai pedih..kalau dah tak tahan sangat, baru la pegi basuh dengan air..tak tahu la ape punca nya..nak kata salah makan, ape je yang ein makan...kadang2 sebelah mata je, kadang2 dua2 belah...pedih woooo

mata belah kiri yang dah merah


ok3...ein ade benda nak story ni...hari jumaat lepas, masa ein jumpa puan, ein ada dapat call dari number yang x dikenali...boleh pulak dia tanya ein kenal ke tak...sah2 la ein tak kenal sebab nombor tu takde dalam list...bila di tanya, rupa2nya dak kelas ein masa diploma dulu

ingat kan dia call sebab nak minta alamat ke, nak menjemput ke...ye la, sekarang kan musim kahwin...sekali benda lain daaa yang dia nak...cuba teka ape yang dia nak???????

isshhh...bukan nak ein la....wahahahaha...dia nak pinjam duit sebanyak 3rat...alasan nya nak bayar saman....biar betik saman ko banyak sangat2...sekarang ni kan ada diskaun 50%...cuma, ein rasa pelik la....punya la bertahun kitorang tak penah contact, tup3 hari jumaat tu dia call semata2 nak pinjam duit...

uiisshh, agak terkejut gak ein masa tu...dah la ein tangah busy...terkejar sana sini..ein cakap dengan dia, ein tak boleh nak tolong...patut la masa awal2 tu dia tny ein keje ape, kat mana...rupa nya ade niat..ein memang tak dapat nak tolong..gaji lambat lagi la..

lagipun ein ingat pesan mr.N...jangan mudah bagi orang pinjam duit...cukup la dulu dah terkena..bukan nak kedekut..tapi kena berhati2..kalau sikit takpe juga...ni boleh di kata kan banyak la juga..takde angin, takde ribut, tetiba call nak pinjam duit..pastu tak reti sabar bila ein cakap nanti ein bagi nombor kawan yang lagi sorang..ada juga yang ein marah kan nanti....

isshhh....ok la...ein nak tido...mata dah tak boleh tahan ni...pedih sangat2...dah berair2..


Thursday, December 9, 2010

meeting...audit...agihan...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


lega sikit minggu ni dapat balik awal..minggu ni dapat la kepala otak ni rehat sikit...minggu depan last pengagihan...relax jap pastu pecah kepala ganda kuasa tiga lak...huhuhu

cuma minggu ni busy dengan kertas2 dan fail2...sepatutnya audit negara datang hari ni tapi tunda minggu depan..diorang datang isnin nanti...kelam kabut sikit la bila nak kena audit...nak2 bila incharge cuti isnin tu nanti...

nasib baik esok incharge tak jadi cuti..esok ade meeting dengan orang sistem..huhu..kalau ein sorang2 kang terpinga2 lak..

yang penting sekarang, cepat la selesai agihan 1k ni....boleh cepat2 uruskan agihan 5k lak..cepat mula, cepat la selesai...boleh cantum balik serpihan2 kepala otak yang pecah2 nanti


Wednesday, December 8, 2010

ubat stress

diary miszgarfien 4 org kwn gapil




ubat ein untuk hilang kan stress...

balik keje tadi singgah kedai then grab semua coklat tu..tu pun tak complete set...hahaha..kinder bueno terlupa nak beli...ein beli je coklat2 tu...then tak tahu zaman bila nak makan...tersimpan je la dalam plastik nanti

so.....kepada diri sendiri.......sedar2 la badan dah comey balik...lagi mau makan coklat banyak2...sila diet dengan segera ok...lalalalaa

harini agak stress la juga...still ade perubahan demi prubahan...bila cancel, kena ngadap sorang2...kena jelas kan...tu pun ade yang tak paham2 juga..


admire...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sebelum tidur ni saje je la nak update diary comot ein yag tersayang ni...sebenarnya tengah tak sedap hati..esok keje...pasti macam2 yang akn terjadi..ikut kan hati, memang malas nak pergi kerja..nak stay je kat rumah minggu ni...tapi, ein ada tanggungjawab yang harus di pikul..

tetiba rasa nak bercerita pasal secret admire...bila ingat kenangan lama, mesti tersenyum sorang2...tapi kali ni, tersenyum juga cuma.................tak ade ape la...

last week kawan baik ein, echah, ada bagitau berita yang tak seberapa best...someone dah kahwin...rasa macam terkejut la kejap...dia tu admire ein masa kat poly...sape admire sape...ntah la...hahaha..gambar kenangan ein dengan dia pun dah hilang..tu je la gambar ein berdua dengan dia..tu pun lepas kena paksa dengan budak kelas..kebetulan warna baju kami sama...hahahha...kenangan mengusik jiwa...buat kamu, selamat pengantin baru...semoga bahagia dan kekal hingga akhir hayat..

few days ago, ein dapat call dari someone....ish...someone lagi...ok3...bukan someone...kawan...kami sekampung dan sama sekolah dari form1 sampai form3...sumpah ein tak tahu dia admire ein dalam diam..cuma masa ein study kat bangi dulu baru la dia bagitau hal ni...dia kata dari sekolah lagi dia admire cuma ein buat2 tak nampak...bukan buat2, tapi memang ein tak tahu..ein anggap dia sebagai kawan..

sepanjang 3 tahun kami bersekolah, ein tak tahu pun yang kami sekampung...see, ein budak baik kan...tak campur orang...lalalala...hahaha..hurmm...dia call sebab nak bagi kad...ein saje je teka dia nak kahwin, sekali betul daa...cuma yang tak boleh blah nya, dah nak kahwin pun still bagi ayat touching kat ein...nak buat macam mana...anggap la kita takde jodoh..kita lebih serasi jadi kawan baik...kadang2 ein anggap dia macam seorang abg walaupun kami sama umur...takpe la..kita tetap bersahabat...janji tau

selamat pengantin baru buat kamu...ein doakan kamu bahagia...jaga la bakal isteri tu dengan baik...mana tau nanti bakal isteri tu boleh jadi kawan baik ein kan...insyaallah, kalau tak ade ape2, ein datang rewang rumah kamu...kalau tak sempat, ein datang masa kenduri ok

masing2 dah ade life sendiri...alhamdulillah...ein doa kan yang terbaik buat mereka...dan ein....akan terus macam ni..admire ein hanya la mr.N...andai kan mr.N yang dalam situasi tu...agak2 nya ein dapat terima tak...rasa nya dah boleh jangka kan macam mana keadaan ein nanti...

adakalanya, hati ni rasa sayu...adakalanya hati ni rasa tersentuh...adakalanya, hati ni tersenyum tersendiri...cukup dengan hanya mengingati diri dia, segala nya akn berubah...dari ketawa, menjadi nangis...dari menangis, ein akn tersenyum...besar sungguh pengaruh dia dalam kehidupan ein

rindu mr.N sangat3!!!

taking care mr.N


Tuesday, December 7, 2010

salam tahun baru hijrah 1432H

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam kesayanganku

hari ini hari baru, tahun baru dalam kalendar islam..tapi, semalam tak dapat sambut sebab ein sedang bercuti dari solat..sangat tak best tau bila tak dapat berjemaah untuk baca doa akhir dan awal tahun...bukan rezeki ein tahun ni

sempena kehadiran tahun baru ini, ein berdoa agar di panjangkan umur, di murahkan rezeki dan di beri kesihatan yang baik..taknak dah sakit2 lagi..biar la semua kesakitan ni berakhir di sini..ein nak sihat macam dulu..nak jadi riang macam dulu..

di samping itu juga, ein berdoa agar ein kuat dan tabah jalani cabaran dan dugaan kehidupan ni..ein harap, jodoh ein dgn mr.N akan kekal..moga tahun baru ni, ada sinar baru dlm kehidupan ein dan mr.N...dan, ein juga berdoa agar mr.N sentiasa sihat, di murah kan rezeki serta di panjangkan umur..

semoga dengan kehadiran tahun baru ini, kehidupan ein akan bertambah lebih baik lagi..dari segi kesihatan, dari segi pekerjaan, dari segi peribadi...ein tak dah menoleh kebelakang lagi..nak tinggal kan semua kepahitan tu..biarla semua nya berlalu...mula kan yang baru..


selamat tahun baru hijrah buat semua yang mengenali diri ein


Monday, December 6, 2010

cuti pun kerja juga

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


harini ein cuti...hooyeeaahhh....sangat nikmat ok...wahaha...macam ape je kan..tapi cuti2 pun kena buat keje juga..kena stay depan pc, tak boleh jauh2 dari hp, then kertas2 kerja semua kena stand by...tadi pun dah dapat call dari diorang

hope semuanya berjalan dengan lancar..takde lagi masalah yang datang..esok dah cuti..rabu dah kena gerak..jangan ada ape2 perubahan lagi la hendaknya

ok la...nak bersiap2 balik kampung...kertas kerja pun kena bawa juga..hope line kat kampung ok..senang sikit nak on9..hehehe.

Sunday, December 5, 2010

kerja...kerja...kerja...

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


huhuhu...rindu diary comot ni....ceeehhh, poyo je kan ein ni..rasa mcm dah lama x update diary comot ni...nak buat mcm mana, ein mmg busy sangat2 lately ni...balik lewat malam...ingat x scary ke balik lewat2 naik tren...dah la gelap kat stesen KL tu...wuhuhu

hari jumaat tu buat keje sampai pecah kepala..balik rumah sambung lagi..sampai tersalah email..adooiii...bila banyak perubahan yang berlaku di saat2 akhir, memang tak dapat nak buat ape la...kena kerah juga kepala ni fikir selagi boleh..

banyak dugaan yang ein kena tempuh..kalau tak kuat, tak tahu la ape yang jadi nanti..ein try buat yang terdaya dan ignore kan semua benda yang orang cakap..ein tau, ada yang tak puas hati, yang tak senang hati dengan ape yang ein buat...bukan ein yang pilih semua ni..ein sendiri tak sangka ein mampu pikul tanggungjawab ni...dan, dah kedengaran pun suara2 sumbang pasal benda ni.....ape salah ein...adoooii

semalam dan hari ni ada family day kat morib...rasa relax sikit kepala ni setelah dua minggu buat keje macam orang tak betul...bila kena nagin pantai je, rasa tenang sangat2....tapi nak buat macam mana...sekejap je ein kat morib tu

ni pun ein dah start fikir pasal keje...selagi barang2 tu tak keluar, selagi tu la tak boleh duduk tenang...lebih2 lagi esok ein cuti..ikut kan hati nak pegi opis sekejap...tapi, nanti takut melarat ke petang....ish3..tak boleh...esok ein nak balik kampung...tengok achu ein..

rasa macam ade benda lagi je yang tak luah kat sini..tapi ape ye...kepala dah tak betul balik la ni...kalau pasal kesihatan, so far ok sikit..dah tak kerap sangat sakit2 macam dulu..alhamdulillah..syukur la..issshhh, ape yang ein termiss eh..kalau miss=rindu tu, hurmmm....ye, ein teramat2 rindu kan mr.N..apelah khabar dia sekarang...hope mr.N sihat sentiasa...miss him soo much..i need him laa..but, its ok...ein still mampu berdikari lagi..still lagi kuat untuk tempuh semua ni


**adooiii....F29 ein suruh datang keje esok..rasanya memang tak sempat la...tapi...kesian kat dia pulak..khairul ada task force, majid cuti..tinggal hafizul dengan hairi je...hairi pun baru je join team ni...hurmm..hope hafizul boleh handle..chaiyok3..pasni kita pergi bercuti ok geng!!! hehe**




**akhirnya dapat gak ein tunaikan
1 benda yang ein nak kan
now, tengah target utk 2 or 3 benda lain lak
just wait ok
hehehe



Thursday, December 2, 2010

sangat sangat sangat P.E.N.A.T

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


for the 1st time, ein balik lewat malam...memang penat sangat2 la...pukul 10 baru ein balik..tu pun setelah buat muka sedih untuk minta balik..

harini teramat2 banyak kerja..dah macam ape je..meja dah takde rupa meja..esok lak ada 5S..mati lerr daku..tadi tak sempat kemas ape pun sebab balik kelam kabut takut terlepas tren..

nasib baik tak nangis masa puan cakap tak boleh balik selagi semua nya tak siap..and, tahnks gak kat my F29 yang ada tadi untuk tolong ein..tolong backup keje ein, tolong hantar ein balik

harini puan transfer keje F22 kat ein..rasa bahu ni dah berat sangat2..ein tahu, keje tu bukan la mudah..dan ein akn sahut cabaran puan tu..cuma i need a time to take over everything..the flow, the system, hurmm...banyak benda nak kena belajar...cuma sekarang ni kalau boleh ein nak selesaikan dulu yang nak outstation ni...agihan tak selesai lagi..

nasib esok tak jadi pegi penang..kalau jadi la, kelam kabut la ein..but next week, dah kena get ready utk outstation..balik je dari outstation, kena buat agihan yang lagi besar then outstation lagi...hurmm, next week??? agak2 ein akan terlibat dengan meeting PTTM lagi tak ye...then kalau ikut kan 10hb ade discussion dgn orang sistem...ikut kan jadual yang di bincang kan, 9hb ein dah kena ada kat terengganu...

hurmm....dah2...takmo dah pikir...boleh tak nak rehat je..esok pagi nak kena serabut kan kepala balik...nmpk nye kena la ada diary keje...kena catit semuanya..hurmm...baik la...hope ein dapat buat yang terbaik..


 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal