Thursday, December 29, 2011

sayonara 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


lagi 2 hari kita semua akan meninggalkan tahun 2011 dan akan menempuh tahun 2012...ein pasti dah ramai yang buat entry untuk penutup bagi tahun ni kan.....masing2 dh buat rumusan tentang sepanjang tahun

ada suka....ada duka...ada manis....ada pahit...ada senyuman....ada tangisan....itulah lumrahnya...tiada yang akan kekal begitu sahaja utk selamanya....hanya Allah sahaja yang kekal...

2011
tahun kebangkitan ein...tahun dimana semua yang ein wishlist kan dh tercapai...alhamdulillah, syukur....untuk tahun depan, xtau lagi ape yang akan ein wish kan....temgok la nanti ape dia ye....dari segi harta, ein belum mampu untuk beli rumah...yang tu postpone dlm 10thn akan dtg boleh...after ein hbs bayar mr.N n ptptn....

dalam soal keje, kalau boleh nak dapatkan keje yang sesuai dgn kelulusan dan bidang yang ein minat...keje yang sekarang ni pun, dh buat ein bersyukur...dapat pergi ke negeri orang tanpa perlukan perbelanjaan yang banyak....hihihi....ofkoz la kan ein lebih suka keje luar...lagi banyak pengalaman yang dapat kita timba dan perolehi...andai rezeki ein tetap di bidang ni, ein akur...sampai masanya, ein akan upgrade kan tahap pendidikan ein..next year ein target utk hbs kan pusing 1 malaysia....sabah sarawak ein dh sampai...tingaal lagi bape negeri je...terengganu, pahang,, johor n penang....yang lain2 suma dh jelajah....hihihi

harta benda sudah...keje sudah.....tinggal soal hati dan perasaan je....hihihi...i cant deny everything bout it...im just a normal person....yeee, hati ni memang rasa sunyi....kosong tanpa kehadiran insan istimewa di sisi...ego kah hati ni...mungkin....tapi ein jadi begini sebab pengalaman....dan hati ni masih setia...stupid me rite...hahaha...bila kena tipu, di permainkan perasaan ni, memang buat ein semakin fobia....semakin tidak percayakan lelaki....

im not younger anymore...i knw it...but.....ein rasa ein still lagi kanak2 ribena....hahaha...tp pemikiran ein matang ok....pergi mana2 orang ingat ein baru hbs belajar....xtau ke yang ein ni kalau khwn, dh leh ada 2org anak....opppsss....hahaha...xleh nak tipu hati ni...i love kids...especially kalau kembar...muahahaha....ok dah, berangan lak dia

so now....ein cuma ada tempoh setahun je lagi....wuuu....ingat senang ke nak cari macam cari sayur kat pasar tu....ein serius utk mencari...bukan utk main2 lagi....kadang kala, terpaksa ignore kan segala pertanyaan, pedih di hati, rindu yang bertamu....semua tu di tolak tepi...terpaksa....no one know ape yang ein lalui, ape yang ein rasai...semuanya di pendam sahaja....what i can give is my smiling n happy face....

insyaallah...semoga tahun depan akan menjadikan hidup ein lebih bermakna...sebolehnya2 nya, tiada lagi rindu org tu yang akan bertamu...tiap kali teringatkan dia atau rindukan dia, pasti dia hadir dalam mimpi...seboleh2 nya ein ingin bebas dari segalanya...

#mydearfuturehusband, where are you.....wuuuuuu




Sunday, December 25, 2011

im homeee

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


alhamdulillah


3.15pm ein dengan rakan yang lain2 selamat menjejak kan kaki di kl....semangat nak balik semuanya pepagi lagi dalam pukul 5 ada yang dh bgn n bersiap....flight delay dari pukul 7am ke 9am....delay lagi atas sebab cuaca n keadaan awan yang tebal serta berkabus...sampaikan crew kapal cakap ada yang delay sampai esok kalau hujan x berhenti....sob3

akhirnya.....tepat jam 1pm kami semua terbang pulang ke kl....teruja...excited...raa x sabar nak sampai...huhu....dlm flight tadi, ein tido je....still lagi belum sihat...suara pun dh rock ni...leh lak adk ein yang sorg tu bantai gelak dengar suara ein serak...sabor je laaaa..sakit tekak ni jangan citer la...still lagi rasa perit....

dh kat rumah ni, harus la bermanja2 kan.....air asam jawa pun minta mak buat kan...hik3.....badan penat, letih tapi taknak lak tido....rindu kat anak2 bulus tapi semuanya dh mati...tinggal 2ekor yg tgh tunggu masa utk meletup tu je

rindu kat prince n princess ein tu...masuk ni dh 3minggu ein x jumpa diorg....diorg balik kg...jumaat nanti baru balik...sob3....rindu laaa....4minggu la jadi nya ein x jumpa diorg

what else?? owh yaaaaaa.....

jap



jap




jap



tarrrrrraaaaaaaaa




daku yang makin chubby....huhuhu...harus la diet kan...


sabah serawak......thanks make me happy...enjoy my trip n experience at kota kinabalu, miri n kuching....insyaallah, ada rezeki nanti nak pegi lagi




Thursday, December 22, 2011

high fever in kuching

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


semalam, 21hb pukul 12pm kami terbang ke kuching for the last destination...flight delay dr pukul 10am...but its ok....penerbangan ambk masa 1jam15min dr miri...

masa dlm flight lg dh dpt rasa kan ada yg x kena....menggigil tetiba....tekak dh rasa sakit dr p gi lagi..turun je dr flight, sah, kompem......daku demam....demam panas....kedatangan ke kuching di sambut dgn high fever...mmg slalu kalau dmm, mst dmm panas

lepas sampai tu terus buat keje...nsb baik kena kat opis...kalau kat stor mmg terus pengsan...malam tadi yang x tahan sgt dh...terpaksa susah kan man dgn cikdin minta diorg belikan air mineral...dh la hujan..diorg pun penat...tp kerana rasa tanggungjwb, diorg cari gak something utk ein buat alas perut..tgh mlm pun diorg dtg jenguk ein...

mmg malam tadi ein nangis je la....dh lerr jauh dr fmly...selalu ada mak n kkak...mak ckp, dh besar2 pun demam nak nangis lagi...tepon mak sambil nangis2

pagi tadi before gerak ke stor, singgah breakfast dl...dh kena paksa makan mee kolok special...nak order nasi lemak, x di baginya....org demam kena mkn sup panas2..dh la 1 mangkuk besar...mana la prg demam ni larat nak mkn byk2

kat stor td, semua pelik tgk ein...ye la, org lain semua panas n berpeluh2 leh lak ein lengkap berjaket bagai....mmg berpeluh la tapi ok la...cepat sihat kan...sampai tuan tegur tadi...kenapa dtg juga...dh pegi klinik ke blum...sebelum balik pun tuan pesan lagi suh pegi klinik....saya dh sihat sikit la tuan...cuma rasa x larat je....

malam ni ada dinner dgn tuan...mesti dia tny lg dh pegi klinik ke belum...ayoyoyoyo...

ok la yee...nak rehat....doa kan ein cepat sihat ye



Tuesday, December 20, 2011

bubye miri...jumpa di kuching

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam......

penatnyaaaa harini....pagi x sempat makan, tengahari x sempat makan juga....last2 kul 630 baru makan...kira dinner sekali la tu

ni malam terakhir di miri...esok pagi terbang ke kuching lak....kat miri ni pun x sempat nak jalan2....tp takde ape sangat kat miri ni...nak tengok sunset pun x dpt....semalam berkampung kat stor sampai gelap...today, hari hujan...xpe laaa.....

hope kat kuching nanti dapat la jalan2 wpun sekejap je....tapi kena utama kan keje dulu...dh siap semua baru leh pikir...nak cari ole2 utk buah hati ein tuu...sian lak...kat kk x sempat beli ape2



Sunday, December 18, 2011

miri.....im here

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam.....

bersiaran kita dari miri pula

hihihihi

pagi tadi flight pukul 9 lebih untuk ke miri

sekejap je dh sampai

naik flight dr KK ke miri tak lama macam flight dr kl ke kk

kat kk tak sempat pun nak jalan2 or shopping...dengan transport takde..x cukup masa lagi

untuk my prince n princess pun takde beli ape kat kk

kat miri ni xtau lagi camne

tengok la nnt ye





Saturday, December 17, 2011

masih di kota kinabalu bah

diary miszgarfien 4 org kwn gapil



bersiaran dari kota kinabalu bah

harini dapat berehat...dah dua hari keje tawaf kota kinabalu ni....penat la juga...nasib la harini tak kena turun balai....selamat bah

harini saja bah kami dapat berjalan2 di KK....esok sudah mau terbang ke miri pulak....tukar bahasa kita bah

jap lagi kami mau keluar shopping bah....cuci2 mata saja....apa yang mau di beli pun xtau bah...mau beli mutiara pun, sudah ada banyak di rumah bah..beli baju saja bah sbg tanda kenangan.....owh ye....nanti mahu cari kasut....lunyai sudah kasut aku bah


tengok kasut daku tu bah.....kasihan kan.....semalam basuhnthen letak depan aircond....kering sudah bah kasut tu...

ok la....mahu rehat jap....nanti jumpa di miri ye


tetiba daku rasa rindu pada someone la....issshhh




Wednesday, December 14, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


weeeeeeee

saya sudah selamat sampai ke sabah

naik kematu bontot ni tau

sbb nya kena duduk dlm kapal selama 4jam

jangan tanya kenapa lama sangat

yang penting kami dah sampai di sabah







Tuesday, December 13, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

salam......

harini daku bekerja setelah bercuti dari hari jumaat hingga la isnin semalam.....ceeeh, budget keje kat selangor ke cuti semalam....hahahaha....lantak pi laaa...cuti daku banyak kan

trip ke utara kali ni memang mencabar rasanya nye.....sampai ein berdiri pun tak stabil....bergoyang je.....terhuyung-hayang.....dah la perjalanan makan masa 1 hari....perrgghhh, lama gilerr kan

nak buat kronologi perjalanan, mcm x cukup masa je....huhuhu.....harini kena settle kan keje before terbang ke sabah serawak.....nasib la keje tak bape nak banyak harini.....

perasaan nak terbang????

takut kot.....sebab bukan guna air asia or mas.....guna kapal sendiri....tak boleh bawa barang banyak2.....kena limit....

kalau rajin kang, ein citer lagi la ye.....blom ada mood sangat nak update


doakan perjalanan kami selamat ye




Thursday, December 8, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


sedang sedaya upaya menyiapkan segala keje sebelum meninggalkan opis untuk 2 minggu yang akan datang..

keje yang heavy tu takde la....cuma kelam kabut sikit...tiap kali nak cuti or tinggalkan pejabat, mmg camni la hakikatnya....time ni la keje semua nak menimbun kat meja....

tapi....daku berjaya settle kan satu per satu....cuti pun nnt akan dapat calling dari opis gak...selalu pun camni




Sunday, December 4, 2011

December yang busy

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam hujung minggu

lama lak biarkan blog ni terbiar...ampun ye diary comot ku

seperti title diatas...jadual ein untuk bulan december ni sangat2 penuh....hujung bulan nanti baru ein ada kat klang semula....this week ein last kat klang....ok, ein bagi gambaran jadual ein ye

9 - 12/12/2011 - kedah, penang, cameron highlands

14-16/12/2011 - kota kinabalu sabah

19-20/12/2011 - sibu serawak

22-23/12/2011 kuching serawak

flight balik ke sini tak tahu lagi bila....yg ke kedah tu sebab hantar sedara ein nikah....yang sabah serawak tu atas urusan keje...tak sangka sangat2 ein dapat jejak kaki kat sana wpun bukan sebab bercuti...nak harap pegi sendiri entah tahun bila baru sampai kan...

tapi tu la.....pegi sana tak boleh nak shopping or beli ape2 ole2....sebab nya keadaan keawangan yang tak mengizinkan....nasib la gaji nanti ada bonus...boleh la...kat sana kos sara hidup tinggi...buat pejam mata je la pasal masalah kewangan tu...kui3...tak kan nak lepaskan peluang kan kan

tapi ein still akan on9 walau dimana pun....hope ada la coverage celcom di setiap tempat yang ein jejak....kalau x, memang tak berupdate la semuanya....

so.......no kirim2 air liur ye kawan2 sekalian....

doa kan perjalanan ein selamat pergi dan balik ye




p/s : semangat x ein dh siap packing beg




Tuesday, November 29, 2011

mangsa dera yg kepenatan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



di sebabkan harini daku bercuti....dalam kepala ni dh set macam2 untuk di buat...last2 semuanya enrah kemana...lain yg di rancang, lain yang di buatnya

hajat di hati ambik cuti harini nak kemas bilik...dh macam ape je....aisshhh...daku pun dh rimas...tapi di sebabkan dah lama tak manja ian mr.N so pagi tadi decide nak buat rawatan spa kat dia...hek3...sengal nya ein

giler lama daku buat rawatan spa kat dia...dh la ada parut yg merunsingkan hati ni...tunggu my daddy balik la nnt baru rawat parut mr.N tu....standby je la dengan ongkosnya..wuuuuuu

lepas zohpr n siap2, terus pegi ambk my prince...nak bawa princess tapi dia x bape nak sihat lagi..so, tinggalkan je la dia kat rumah pengasuh


bila suruh senyum, tu la rupa dia...buat2 sepet mata...baget comey ke bang....weeekksss......muntah cikya....hahahaha

semua ragam dia berjaya di patahkan...hebat x makcik kesayangan dia....bila dia rasa penat, mula la dia minta dokong...jalan nak selamat, bawa dia pegi duduk kat kerusi...nasib la jusco provide kerusi banyak2..



balik sampai rumah terus flat...hahaha...punya la dia beriya2 cakap taknak tido...sebabnya nak pegi ambk si adk....susu pun dia x minum...cian nya dia...kena dera dengan makcik dia ye...



Sunday, November 27, 2011

diary miszgarfien 3 org kwn gapil


nak berblogging tapi since dah x guna laptop ni, feel berblogging dh tak berapa nak best laaaa....still lagi kekok guna gadget baru ni...

nak tweet pun sama...sebab nya xtau nak edit camne..jenuh dh gedah...tak gak jumpa...tu yang mood makin down...rasa tak bebas laaa

tapi......slow2 la yeeee




Wednesday, November 23, 2011

#6 wordless wednesday - new gadget

diary miszgarfien 4 org kwn gapil





mr no name




diary miszgarfien 0 org kwn gapil




testing

testing


nanti baru update

kekok lagi ni

Saturday, November 19, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


salam


minggu ni betul2 buat ein rasa penat sangat2....last week sabtu pun kena datang hari sukan.....then this week, kena keje...........siyes penat sangat2...sepanjang minggu ni kena ngadap skrin komputer tanpa henti....tak cukup kat opis, sambung kat rumah

datang keje awal2 sebelum pukul 8 terus buat keje....makan minum buang air semua tolak tepi....memang tak bergerak la...then hanya kedengaran bunyi orang menaip kat keyboard je....bila masing2 dah stress, dengar la masing2 mengeluh, buat lawak, meroyan...macam2 la

isnin ok lagi..keje relaks...then hari selasa, ada meeting dari pagi sampai petang....lemau jap duk dalam bilik meeting tu...then, start rabu la..kena menaip or key-in data 60ribu..due date adalah isnin depan.........aarrgghhh, memang tekanan sangat2

data hari rabu dah siap...ingatkan boleh goyang kaki....sekali hambik kaww....hari khamis tengahari dapat data yg lagi tebal nak kena key-in.....memang meroyan habis la....

before terlupa....hari khamis tu kan result upsr keluar....adk bongsu ein dapat 5A.....alhamdulillah...memang tak sangka langsung....sepatutnya hari khamis tu ein tak boleh balik awal....tapi di sebabkan nak sambut kejayaan adk, ein balik gak la pukul 5 tapi.................dengan bawa balik keje.....pukul 2pagi pun still ngadap lappy

pagi jumaat sambung buat kat opis sampai petang...balik lewat....samapi rumah memang dah penat sangat2....terus tidur dengan berbaju keje....pagi tadi bangun segar sikit....gerak pegi opis...sambung key-in data lagi

ni pun ada lagi seribu lebih data tak siap lagi......badan ein dah sakit sangat2....mata dah pedih....sob3....jap lagi nak sambung buat keje...ambik feel jap

ok la...daaaaaaaa....dah tak larat sangat ni







Sunday, November 13, 2011

hari karnival sukan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




macam biasa la...blog comot ni update cerita ape pun, tak pernah upload gambar kan....hahaha...tuan blog ni tak suka bergambar dan sangat malas untuk ambk gambar....sekian


hihihihi.....


semalam kena paksa rela menghadiri aktiviti karnival sukan untuk jabatan logistik....suka tak suka kena la juga pergi...nanti kalau tak pergi dapat surat cinta lak...oh no no...tidak la untuk buat kali ke2 kan....so, gagah kan diri bangun macam pergi kerja hari biasa....gggrrrr....dah la semalam hujan...syok tu kalau tido....tapi apakan daya...kena bangun, pegi mandi then bersiap

ambik kawan kat shah alam then terus shoot ke opis...janji dengan dak2 lain pukul 730 kat opis..nak konvoi reramai sebab ein tak tahu jalan nak ke tempat karnival tu....hehehe....ada 4 buah kereta semuanya...sampai kat sana, masih belum ramai orang yang datang...so, pergi beraur dulu untuk pendaftaran, anmbk no bertuah n teka jumlah kacang....pastu baru boleh breakfast....nasi lemak tuu....nyuuum3

acara belah pagi di mula kan dengan senamrobik n poco-poco.....kah3....tak pernah2 ein buat poco-poco tau.....tapi nasib ein sangat2 baik...sebab nya pagi smlm hujan, so poco-poco cancel...kui3...then, di teruskan dengan timbang bola takraw, and bola bulat...x igt ape nama game tu

di sebabkan dua game ni cam tak seberapa best, so kitorang decide untuk masuk dalam bangunan untuk tengok acara2 lain...nak bagi support kat team IT yang masuk bertanding....tengok dak2 laki lawan dart....alhamdulillah, menang dapat hadiah....yang paling best, time sokong team pingpong.....wooooowoooo......gamat giler kot...kalau ada pertandingan bahagian mana yang paling havoc, kompem IT menang....keh3

sampai sakit2 tekak dah kitorang ni jerit2 bagi sokongan kat team pingpong....sampai bos pun geleng kepala tengok gelagat anak buah....hahahha..walaupun team IT tak dapat johan utk pingpong single n beregu, but its ok....kami enjoy

dalam pkul 12 lebih tu, game pun habis...then ada cabutan bertuah..macam biasa la no ein tak pernah nya bertuah kan....hahahha...teka kacang pun tak kena...beza sikit je...masa nak bagi penyampaian hadiah tu, ein dengan kawan kena jadi tukang bagi hadiah kat bos2 utk diorg bagi kepada pemenang....aiiisshh...tak memasal la pulak kan....dah la semalam comot je....isshhhh...

lepas di umumkan juara kesuluruhan, semua bergegas menuju ke khemah utk lunch....nyum3...perut dah lapo kan...belasah je la ape yang ada....kui3....penat sangat2 kot semalam...walaupun tak join ape3 game, tp memang penat la...penat bersorak...tenaga dah habis...balik pun jalan jammed....sabo je la

ada orang ajak ngedate pun, terpaksa tolak.....sorry, im not ready for it...sekadar berkawan boleh la ye.....ehem.....lepas hantar kawan balik shah alam, cuci2 mata ronda tasik jap pastu terus shoot balik rumah....sampai rumah ape lagi...terus lebur la ZZzzzzz

tau tak ein tersedar waktu bila....pukul 4pg....memang terbaik la....hahahha...dari petang pukul 3 lebih ein tidur, pagi tadi baru bangun...penat macam buat kerja berat kan...kui3





Friday, November 11, 2011

11-11-11 hate this date

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


i will never forget this date.....damn....huwaaaaa :(

benci...benci....benci

kesian mr.N ein tau...semuanya salah ein...tu la, cuai lagi....kan selalu beringat....nak turun tu, ambik side betul2...pastikan belakang tu lepas....huwaaaaaa :(

masa balik tadi, mr.N bersagat dengan dinding...eh dinding ke....bukan....tiang...entah la...tak tahu nak kata ape...klau macam parking bertingkat kan ad lorong untuk turun and naik kan...haaaa, ein kena kat situ la...masa nak turun tu....memang tak perasan langsung yang body belakang rapat sangat ke dinding....pastu, ape lagi...dengar je la bunyi dentum...sob3 :(

member dalam kereta nak bagitau tapi tak sempat...memang tak budget langsung sebab body depan dah elok je lepas....malang memang tak berbau :(

walaupun macam tak seberapa nampak sangat kesan sagat tu, tapi....................hati ein tetap tercalar....robek habis dah hati ni....pintu belah bawah tu terkepak sikit....nampak la juga  macam terkeluar...then bawah tu berlekuk2... :(





balik rumah kena marah dengan abah lagi....abah kata boleh hantar kedai untuk ketuk, then spray cat sikit and polish :(

sian mr.N...KALAU lah boleh diundur masa.....nak ambik gambar tapi sampai rumah dah gelap....

sedihnya mengenangkan mr.N yang dah tak encem lagi....dah berparut :(





Wednesday, November 9, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


mood : baru lepas nangis dalam kereta


kih3...ape punya prangai tak senonoh la ein ni kan...nak buat camne..tak tahu nak nyorok kat mana...dalam kete je la yang ein terfikir...hahahaha

kenapa menangis?? errr, sebab kena tipu.....rasa cam diri ni bodoh sangat2 je...padahal berkali kot ein bertanya kan hal tu...berkali kot bercakap hal tu...akhirnya, Allah dah berikan jawapan...dia sendiri yang kantoikan...alhamdulillah

sakit?? marah?? ofcoz la kan....tapi, sekarang ein dah rasa lega...rasa lega lepas marah diri sendiri...rasa lega sangat2...ein dah maafkan pun...cuma, minta dia jangan cari ein lagi..taknak la berkawan dengan orang yang menipu ni

sebab nya, dia takde sebarang alasan yang kukuh untuk buat ein percaya lagi...

now...boleh la enjoy dengan life yang ada sekarang ni

smile with a big smiling



 



Monday, November 7, 2011

rindu zaman form 3

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tetiba je ein teringat kat zaman form 3....rasa rindu la pulak...zaman ein jadi budak nakal...hik3...yang sebenarnya, ein rindu kan kawan2 masa tu...ein lebih ramai kawan lelaki masa tu...kawan perempuan kureng sebab nya semua jenis tikam belakang...dan sebab tu juga, sampai sekarang ein takde kawan perempuan sangat kecuali yang betul2 bergelar kawan baik ein

bila time2 camni, mula la teringat kat setiap orang....wafi, iqbal, bangchik, kuding, awal, anuar, zaidi, dan ramai lagi la....diorg ni la yang mewarnai hidup ein...paling rindu kat iqbal...mana entah dia hilang after form 3....tak pernah dah jumpa dia lepas tu....macam wafi, bangchik, kuding, zaidi tu ada la gak jumpa....zaidi satu kampung dengan ein....dia dh kahwin pun haritu....sorry, ein x attend wedding kamu

bangchik pun dh kahwin rsanya...sebab masa dia tunang tu dia jemput ein...kuding pun rsa2 mcm dh khwn kot...kuding, aku rindu kat ko la....lama x keluar dgn ko...hik3....wafi, last jumpa masa ein kat uniten...dia la peneman ein di kala ein bosan...rajin dia bawa ein keluar...muka dia kan, sama macam shawn bahrin...penyanyi zaman dulu...kat sekolah pun panggil dia shawn gak...hehe...kat kamu pun, ein rindu juga....

wafi still macam masa sekolah dl...masih lagi malu2 bila berdepan dengan ein...nape entah dia segan2 dengan ein....ein pun xtau...hehe...awalludin, musuh wafi....keh3...kelakar tau diorg ni...pernah la ein nak face to face kan diorg ni, tp masing2 siap ugut taknak kawan ein...ein harap sengketa antara kalian boleh di leraikan....tak gentle tau korang gaduh sebab perempuan sebab ein

diorang ni tergolong dalam kalangan dak2 nakal kat sekolah...berapa kali entah kena naik stage sebab kes gaduh...sampai jadi kes polis...nasib la ein tak kena soal siasat kan...just guru2 je la yang bertanya...adalah kes nya....ngeeeh3

guys....where ever you are, im praying for your safety and hapiness....i miss the memories...banyak pengalaman yang indah tercipta saat tu kan...dan ein tak kan lupa kan korang....rindu korang sesangat2...hope, i can see u all again...one fine day...insyaallah




4 dari mereka
pernah meluahkan
perasaan




Saturday, November 5, 2011

salam Aidiladha......Finally!!

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


selamat hari sabtu...

esok kita akan menyambut Hari Raya Aidiladha......siapa yang ada buat ibadah korban, sila angkat keyboard anda....hik3.....camne dengan persiapan korang....meriah tak....yang pulang ke kampung halaman tu, berhati2 di jalan raya....ingat orang2 tersayang....kena banyak2 bersabar kalau jalan jammed



hurrmmm...belajar dari sesuatu perkara baru2 ni....rasanya harus lah di jadikan pengajaran buat diri sendiri....ngee....next time, jangan stalk life orang lain if taknak hati terluka or sakit hati....bila stalk and then terjumpa something, mula la hati tu tercalar kan kan....

tapi, cuba kita pandang dari sudut positif...ada kebaikan nya juga....atleast kita tau keadaan sesorang tu macam mana kan.....

ok...from that day, set dalam minda, everything is over...done...enough...wuuuuuu....agak2nya kali ni berjaya tak ye ein lakukan....ngeeeh3....hopefully, berjaya la.....sebab, i knw that he found some1 better than me...and that girl, really2 match with him....she's beautiful, nice, sweet....im praying for your happiness...

finally.......ein mampu bercerita hal dia tanpa rasa sedih...im smilling yaawww.....hik3....im ready to let him go....insyaallah....kebahagiaan dia, adalah kebahagiaan buat diri ein juga..im happy for u...so dear, if that girl is your choice, semoga berbahagia....even i dont know her, but i can feel that she's a good person....

lega nya ein rasa sekrang ni...i dont know why i feel like this...yaaawww....hahahaa....ein pun tak tahu siapa girl tu dalam hidup dia....tapi, mesti la someone special kan..kalau tak special, tak kan la sampai subscribe page girl tu....hik3.....im a stalker....

weeeeeeeeee......finally........alhamdulillah....insyaallah...i can move on after this....hopefully takde la lagi episod hati terluka....hahaha....tapi ein tetap takde rasa nak cari pengganti lagi buat masa ni....hek3.....tapi dalam hati selalu je doa kalau boleh, next year i can change my status....but, with whom???? hahahaha....berangan tak sudah....

till then...daaaaaaaa





Thursday, November 3, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




"tinggi"

"cerah"

"specky"




Wednesday, November 2, 2011

#5 Wordless Wednesday - teman gaduh

diary miszgarfien 2 org kwn gapil










Tuesday, November 1, 2011

1-11-11

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



welcome Novermber

harini 1-11-11...bermulanya hari pertama untuk bulan november iaitu bulan kedua terakhir dalam tahun ni.....sekejap je dah nak hujung tahun kan....

bulan november ni juga bermaksud, genap la setahun ein tanpa mr.N.......tarikh spesifik memang ein tak tahu...tapi yang ein ingat last year ein outstation ke langkawi..balik dari langkawi tu terus kami macam ni...wuuuuu.....dah setahun...sekejap je kan masa berlalu...hari2 nampak dia on9 pun dah buat ein ceria..weeeekkkkss

selama setahun ni juga hati ein masih pada dia....cuba menerima orang lain tapi tak boleh...cuba memberi ruang pada yang lain, pun tak boleh juga...ape pun tak boleh...tak tahu la...lebih senang sendiri macam ni...kih3...

so, ein berharap kehadiran bulan november ni akan lebih banyak membawa kegembiraan dan kebahagiaan buat diri ein....tidak mengharapkan kehadiran someone pun dalam hidup ini cuma lebih mengharapkan kebahagiaan dalam melalui hari2 yang mendatang....itu je

cuba untuk elak kan tekanan di opis ni...itu yang lebih utama..wuuuuuu...ye la, jiwa ein lebih suka keje luar..sekali hambik kau..kena keje duduk terperap dalam opis...memang meroyan je la kan...hek3...

ok dah..cukup dulu...kat opis takde bekalan elektrik lak pagi ni..saje nak bagi ein duduk goyang kaki...lebih baik ein publish cepat2 entry ni sebelum ups ni berbunyi kehabisan nyawa...keh3

daaaaa



Thursday, October 27, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


harini, kesabaran kami semua teruji lagi..dipaksa untuk bayar jamuan...bagi orang lain mayb jumpah tu tak banyak kot...tp bagi org2 yang mcm ein, mmg rasa la bayaran tu mahal

hurm....kena paksa rela...so, nak tak nak bayar la juga kan...tu pun jenuh la telinga ni dengar macam2...cepat la masa berlalu samapi hujung tahun....sebab orang tu akan bersara....then akan rasa aman sikit...

kejam ke kami berperasaan macam ni....letak la diri kalian di tempat kami...cuba try test tengok kalian leh tahan ke tak....





Wednesday, October 26, 2011

tersepit

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


tersepit

banyak makna dan maksud yang boleh dirungkaikan....jangan salah tafsir maksud sudah...hahaha...bukan tersepit jari ke, kaki ke, kewangan ke yg ni pun ada juga....tapi tersepit yang ein sedang lalui ni sebab kerja

tersepit antara seorang pegawai dan penyelia.....isshhh...bikin hati ini susah wooo...sah2 la ein kena follow pegawai kan sebab jawatan dia lebih tinggi dari penyelia.....tapi.........penyelia.............huhu....bila berdepan dengan dia, rasa serba salah lak....camne ni

ein ada dua orang penyelia....penyelia 1 dan penyelia 2....penyelia 1 ok sangat2...sangat2 memahami.....relax n cool.....takde nak meroyan2 tak tentu pasal.....penyelia 1 pun tersepit dengan keadaan ni juga...tapi, apakan daya kami....terpaksa pendam je

pegawai memang dah banyak kali bagitau...tapi kami cuba cover dan buat tak tahu saja....tak best camni....nak buat kerja jadi rasa kekok....haaiisshh....terpaksa la berlakon macam takde ape2 yang terjadi....benda ni jadi pun sebab penyelia 2 tu sendiri.....if dia ikut prosedur dan tak menjanji kan ape2 kepada user, mayb perkara ni tak jadi....

memanglah kita harus ber,ulut manis bila dengan user or pegawai2 lain...tapi, biar la berpada lebih2 lagi bila sesuatu keputusan tu bukan di tangan kita...siapa la kita untuk memberikan kepastian n janji2 manis sedangkan kita hanya la pekerja bawahan sahaja....mereka2 diatas sahaja yang layak membuat sesuatu keputusan itu...

walaupun kadang2 ein diarah kan untuk menyuruh mereka2 yang lain membuat keja, tapi selalu nya ein sendiri yang kan buat dulu...sebab nya ein xtau camne nak bagitau kat yang lain2 tu....taknak mereka salah anggap sedangkan ein dan mereka2 tu sama je jawatan nya....

camni la jadinya bila ein tersepit antara pegawai-penyelia, antara pegawai-rakan sekerja, antara penyelia-rakan sekerja.......tak tahu laaaa.....





Tuesday, October 18, 2011

penindasan

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


semakin hari....ein rasa semakin takde mood nak pergi keje....rasa nak tukar jabatan...semakin hari, semakin kena tindas....apa kami ni tak boleh bersuara ke...kenapa semua benda harus kata YA...paksaan namanya tu

kami bukan seperti staff2 kalian tu semua...mana perginya staff2 yang beratus tu....tak kan la untuk dapatkan 5 orang pun tak boleh...kenapa mesti kami??? dari bahagian kami sahaja...mana bahagian2 yang lain...setahu ein la, bawah jabatan tu ada banyak bahagian....tapi kenapa mesti kami yang kena....yang paling bagus, nak PEREMPUAN sahaja.....

geramnya!!!!!!!!!!!!!! ein tak boleh nak lepaskan semuanya......tak boleh nak luah kan geram ni habis2....kalau ada meeting sampai pukul 10mlm....pukul 10 tu kami kena tercongok kat situ eh??? kami ni takde keluarga ke...jangan samakan kami dengan staff2 kamu..mereka memang di latih begitu....tapi tidak kami...

dalam kursus pun ada menyatakan, semua tu bukan kerja kami....ye betul, kena ikut arahan dari semasa ke semasa....tapi biarlah berpada....ni namanya PENINDASAN.....mana hak kami?? bukan nya dapat gaji or elaun tambahan....kebajikan terabai....dah la kata kami ni macam2....kami pun tak minta masuk situ....

kalau la boleh buat laporan............kalau la boleh buat aduan.......

rasa bengang, sakit hati....semuanya ada...ein tau, tempat tu tempat ein cari rezeki....tempat yang beri ein duit gaji untuk meneruskan kehidupan...letak la sesiapa pun di tempat kami....pasti korang tahu bagaimana rasanya semua ini......bukan bermaksud ein tak bersyukur...syukur sangat2....cuma, penindasan tu semakin hari semakin melampau....kalau tak suka kami, bagitau kementerian cakap tak perlukan kami.....





Monday, October 17, 2011

isnin yang sangat2 stress

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



HUUAAARRGGGHHHHH

bertukar jadi incredible hulk boleh tak...........aaarrggghhhh.....harini penuh dengan tekanan...status kat fb and twitter memang emo memanjang....tapi tak boleh nak luahkan lebih2....sebab terikat dengan sesuatu....tension tahu!!!!

dari pagi sampai petang, still with the same issue....WTH betul la....kenapa nak kena ada gap2 bagai....nasib la belah petang terasa aman sikit....tapi belah pagi, memang membuatkan semua orang rasa terbakar kot....benda kecik nak di besar2 kan....bahagia sikit minggu ni mulai esok sebab orang tu takde.....bahagia giler

bukan la kami nak jadi kurang ajar ke, memberontak ke, melawan ke....tapi siapa yang mula kan isu ni dulu....enough is enough la....kitorang pun tak heran...nak sangat kan....esok semua kena keluar, kerat sorang sikit bawa ye....sebagai tanda kenangan...kami tak heran

we know that we are still freshie....baru setahun jagung....tak boleh nak lawan yang senior kan....but, can u give some respect to us as a human....jangan la buat kami macam takde perasaan...tau la kami ni takde hak untuk bersuara...sikit2 masuk dalam rekod....fuck 

ein rasa ein nya stress dah tahap maksima sekarang ni...serius, rasa nak take a leave for a week...sehari dua apa barang kan...seminggu la baru bahagia.....ein tau dalam seminggu dua ni memang perangai ein lepas laku je...kadang2 cakap pun tak fikir dah...tekanan perasan + tekanan mental + tekanan jiwa....haaaa ambik kau!! 

sorry for the some word yang ein guna kan agak tidak baik...cuma perasan ni dah tak boleh nak bendung lagi....

tu belum lagi masuk dalam kes gangguan....bangang!!! kalau la ein boleh dakwa, memang ein dah dakwa....cuma takde bukti...

sakit jiwa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



*p/s : esok nak bawa headphone
nak elak kan telinga ni bernanah
and, tambah dosa





Sunday, October 16, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam ahad


rasa nak sambung gulem3 je time ni....tutup lampu kompem sampai ke petang pun tak kan sedar....sebabnya, bilik gelap macam waktu malam...terbaeek

semalam hari melipat kain yang menggunung...then today hari membasuh baju yang membukit...petang sikit nak bawa mr.N pergi groomimg....paw member yang buka car wash...terbaeek

sebenarnya..............ada sesuatu yang merunsingkan hati dan diri ein....dah 3 minggu kot benda ni berterusan....risau pun ada kadang2....tapi, selalu fikir positif je...sebab takde rasa sakit ape2 pun....tengok la nanti camne...if berterusan, baru la fikir nak pergi check ke tak....takuut wuuuuuuu...hope takde ape2 la




Friday, October 14, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



when someone ask you to quiet

i'll be silent forever


 



Thursday, October 13, 2011

i wish you were here

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

i wish that, u were here...with me...i wish that u know how i miss u...how much i need u...i wish that.......











diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam

harini hati tak best sikit.....nampak sangat ke muka ein ni macam terdesak...ein sendiri pun tak rasa macam tu...ein tau niat baik orang tu...tapi......please ye....ein belum boleh terima orang lain dalam hati ni...termasuk la en.pelangi....ein belum boleh terima dia dengan sepenuh nya...hati ein masih pada mr.N

ein tau, dalam umur ein sekarang ni...kawan2 yang lain semua dah naik pelamin, dah angkut anak....tapi ein percaya pada ketentuan Allah...sampai masanya, nanti adalah....

ein paham, kalau kita tak usaha kita takkan dapat hasilnya...niat baik orang tu ein hargai sangat2....bukan la bermaksud ein tak rasa susah hati pasal hal ni..tapi ein taknak terlalu memikirkan...masih banyak yang perlu ein fikirkan...kewangan pun memang langsung tak stabil..lagipun, ein dah rasa cam serik je la....

just, let me keep this feeling until im trully recovering from this pain



Tuesday, October 11, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


Ya Allah

berikan aku petunjuk dalam membuat sesuatu keputusan

bimbinglah aku dalam setiap langkah ku agar aku tak salah memilih jalan

Ya Allah

permudahkanlah segala apa yang aku usahakan

ringankan beban yang sedang aku tanggung

aku redha dalam setiap apa yang terjadi

kerana hanya Engkau yang lebih mengetahui

hanya pada-Mu aku memohon

hanya pada-Mu aku berserah





Monday, October 10, 2011

Wanita Itu Istimewa

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,

AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,

AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,

AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,

AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,

AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,

Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..

Wanita makhluk kuat,

Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

“WANITA itu ISTIMEWA”


credit to : blogger eyna



Sunday, October 9, 2011

9.10.11

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



9.10.11

lawa kan tarikh harini....cantik je tersusun...memang sesuai la kalau nak buat majlis ape2...senang nak ingat...sempena tarikh yang cantik comey molek ni, ape je aktiviti korang....ke duduk bergulem2 dalam bilik macam ein je

not much done for today.....cuma dari semalam je ada long conversation dengan bff ein tu....kadang2 nak gelak pun ada...sama je nasib kami...ni kalau kami berdepan, mahunya banjir tempat tu nanti...keh3

oh ye...di kesempatan yang ada ni, ein nak share pasal kenaikan gaji untuk kakitangan awam....sebabnya sebelum ni pun ein ada tertanya2 gak camne nak kira kenaikan yang 7-13% tu...so, ni la jawapan nya

Kenaikan gaji tahunan Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam(SBPA)
Gred 1-16 : RM80
Gred 17-26 : RM120
Gred 27-40 : RM160
Gred 41-48 : RM220
Gred 52-54 : RM260
JUSA A,B,C : RM320


kan best kalau pengiraan tu di terbalik kan....tu la orang kata, yang makin kaya bertambah kaya...yang di bawah, tetap macam tu

tapi ape pun, ein bersyukur dengan rezeki yang ada ni....alhamdulillah...boleh la ein langsaikan hutang ptptn dengan cepat....

bulan 12 dapat bonus separuh gaji...then bulan 1 dah naik gaji....then bulan 5 dapat kenaikan yang setiap tahun tu...naik rm50.........alhamdulillah....syukur sangat2....terasa lega sikit dengan rezeki ini.....lagi best kalau income tax takde kan....hahahha...berangan je la...selagi belum comfirm ni, jangan harap la ye....






Friday, October 7, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam

cepat je dah hari jumaat kan...rasa macam baru je semalam hari jumaat lepas....opsss, jumaat lepas daku cuti..hehe...

harini semua kakitangan kerajaan excited nak mengadap tv...nak dengar pasal pembentangan belanjawan 2012...harap2 adalah berita baik buat semua ye

pasal nak tau budget 2012 la ein sanggup angkut lappy kesayangan ein ni ke opis....so, harini ein mengonlinekan diri dari pagi sampai la ke petang...wikikiki....tapi takde la mengadap tenet je kan....keje still gak ein buat...kena la utama kan keje hakiki kan...sebabnya itu la sumber rezeki ein...taknak la nanti kata tetiap bulan makan duit h****.....issshh, tak baik tau

sekarang ni, kawan baik ein dah join dunia blogging....suka baca blog dia...rindu gilerr kot kat dia....last jumpa haritu sebelum puasa....tu pun sekejap je....sape suruh dia bagitau lambat sangat yang dia ada kat shah alam...hehe....cuba bagitau awal2, kompem laju je ein pergi jumpa dia....

jom berkenalan dengan kawan baik ein


dia dah macam adik ein....hehe...kuat bercakap....kalau ada masalah, dia suka diam je...tapi dia comey and baik....aaaahhh, rindu lak dengan kenangan masa kat uniten...masa kami sama2 satu rumah...boleh gamat rumah tu kalau kami berempat dah berkumpul

ok..dah3.....kang syahdu lak ein rasa....walaupun sekejap je kat uniten tu, tapi tetap memberi 1001 kenangan indah buat ein

daaaaa



Wednesday, October 5, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


huuuuaaarrgghhhhh

hoooiii, ngantuk plus bosan...nasib baik tak lapar sebab dah beli siap2 pagi tadi...kalau tak, kompem kebulur harini...mana taknya....semua orang takde kat opis

sorang mc...sorang hospital...sorang exam...sorang pergerakan...3 orang kursus...maka dengan itu, tinggal la daku dengan man sahaja...tapi man dengan fahmi suka lepak dalam stor...ekekeke...stor tu dah macam opis diorang...nak hilang kan bosan, dengan ein sekali join diorang dalam stor...hehe

malas nak stay kat meja sebabnya..........................kusut + tension....telinga ni tak tahan la nak dengar orang merungut2....uiiikksss, tak baik tau ;P

ein punya part keje senang je...time busy, memang ein busy sangat2...tak boleh kacau...tapi bila dah selesai, macam orang blur lak sebab nya tak tahu nak buat ape...kui3...jadinya, pergi la kacau kawan2 yang lain tak pun bertekak dengan penyelia...hahaha

ok ye...mahu tido sebentar...daaaaa



Sunday, October 2, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


salam hari minggu



sekarang ni, ein lebih suka mengambil cara mendiamkan diri....tidak menceritakan kepada sesiapa pun....berdiam itu lebih baik....if dah berat sangat ein rasa kan, kepada aishah la ein akn luahkan....itu pun, ein rasa kesian gak kat dia...tentu dia pun punya masalah sendiri...bersusah payah dia membuat ein ketawa dan tersenyum di saat ein berduka

ein tau, tiap kali ein ada masalah, dia akn ubah topik...mula la adengan merapu dia...ape2 pun, ein bersyukur punya kawan seperti aishah...

takde dugaan dan cabaran, bukan kehidupan la namanya...dengan adanya dugaan dan cabaran, hidup ini lebih bermakna dan kita menjadi lebih matang serta dewasa

kalau dulu, ein lebih banyak sharing kat sini...tapi, sekarang ni ein rasa lebih baik ein pendamkan sahaja....kalau dulu, ada la juga tempat untuk meluahkan...tapi, diri ein lak di tuduh dengan macam2....so, better ein macam ni je kan...

tenangkan hati dan jiwa ein dengan cara ein sendiri....takde la ein menyusahkan sesapa kan....that much better

no matter what happen, face it with your smiling






*sungguh aku rindukan mr.N
aku tak dapat nak terima sesapa 
dalam hati ni selain dia
hanya dia






Monday, September 26, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



salam pagi isnin

alhamdulillah, murah rezeki harini....banyak lak kuih raya yang bersusun kat meja...campur dengan kuih yang orang bagi...dah macam buat makan2 lak kat meja ein

agaknya, ein ni sampai bila2 pun macam ni..sentiasa mengalah dengan keadaan sekeliling...nak buat camne..kalau ein berdegil, pasti akan ada hati yang terluka atau ada insan yang membenci ein...ein taknak hanya di sebabkan kehadiran ein dalam hidup seseorang, ada orang yang menjeruk rasa

entah apa salah ein..entah apa masalahnya...

takpe la...demi kebahagian seseorang, biar la ein undur diri...ein tak sanggup nak tengok orang yang ein sayang tersepit dengan keadaan macam ni....walaupun dia bukan sesiapa, tapi dia la adik yang ein sayang...ein taknak ada masalah lain yang timbul...

ni je la cara terbaik..undur diri...moga mereka lebih bahagia..sebagai seorang kkak, tentu lah ein mendoakan yang terbaik buat mereka..tentulah ein nak tengok mereka bahagia

me????

kehidupan tetap di teruskan...ini lah kehidupan yang harus di tempuh




Friday, September 23, 2011

dia sangat ohsem, smart, gorjes, bergaya, kacak dll

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


salam pagi jumaat


mimpi ape la ein pepagi buta ni dah duk menaip kat blog comot...di pagi jumaat lak tu..huhu..takde ape pun...tetiba je rasa nak menaip

alkisahnya...................semalam adalah hari down bagi ein...memang tension sesangat2...diorang kat opis ni pun perasan ein dah tak boleh nak kawal tension tu...tapi, ein masih boleh fikir lagi...takde la lepas kan tension tu kat diorang...kang tak memasal ada yang masam muka lak

so, yang jadi mangsa nya en.pelangi la.....ekekeke...tapi dengan dia, automatik ein jadi sejuk...takde rasa nak marah2...boleh gelak2 lagi tu...sampai dia tanya, awak ni tension ke suka....muahahaha...kata tension tapi boleh bantai gelak2

atleast ein tau, dengan cara camtu ein dapatlah kurang kan rasa tension tu sikit....but, still.....mood ein still lagi tak boleh up...sepanjang hari ada je yang tak kena....even lepas maghrib tu buat therapi *window shopping* kat jusco pun, still i cant smile

cuma satu je yang buat ein terlebih extreme semalam...........muahahahaha...im in love with................errrr, ok fine...dia sangat ohsem, gorjes, hensem, smart....perrgghhh.....wa tangkap lentok dah sama dia...balik rumah siap ngadu dengan en.pelangi cakap ein dah jatuh cinta dengan 'itu'....kah3

sorry en.pelangi, saya terpaksa curang dengan awak kali ni...hahahaha....saya tak mampu menahan getaran di jiwa ni...dia sangat2 mempersonakan saya...dia buat saya betul2 jatuh cinta la....

nak tau ke ein jatuh cinta dengan siapa?? ein jatuh cinta dengan MYVI EXTREME 1.5 SE yang warna yellow tu..........siyes weeiii, sangat2 smart...tengok dalam gambar dengan real, jauh beza...sampai malam tadi termimpi2 kan en.extreme....adoooiii...terpaksa mendua dan memadukan en.pelangi...boleh dia kata, tukar je la kalau dah jatuh cinta dengan en.extreme...muahahahaha...ingat senang2 ke nak tukar

hehehe....now, mata dah jadi panda sebab minggu ni tak cukup tido...mana taknya, duk bergayut je dengan en.pelangi....alolololo, tak tahu la nape tetiba rindu macam ni...maybe sebab dia selalu buat ein ketawa n tersenyum kot...



Tuesday, September 20, 2011

berdua bersatu

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ein dah kehabisan kata2 untuk di luah kan....ini je la cara terbaik untuk ein meluahkan apa yang ada dalam hati ini...ni juga salah satu cara untuk ein tenang kan diri saat berlawan dengan perasaan dan hati sendiri...di sebabkan ini juga lah dalam diary comot ni banyak lagu yang ein upload...lagu2 jiwa hati perasaan ein...

setiap orang mempunyai cara yang berbeza untuk melepaskan apa yang terbuku di hati kan...lain orang, lain cara...jangan lak ada yang ingat ni blog lagu



jom layan lagu







Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu

Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapiku tidak mahu
Cinta selain darimu

Jika dengan mu salah
Kutak mahu yang benar
Jika dengan mu rebah 
biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu

Jika dengan mu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika dengan mu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Kusanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu







Sunday, September 18, 2011

hati mu milik ku

diary miszgarfien 1 org kwn gapil





Pernahkah engkau hargai cintaku yang sejati
Pernahkah engkau mengertikan diriku ini
Betapa hebatnya cintamu, memberiku sejuta pilu
Betapa agungnya asmaramu, membuatku terpaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Ku sayang padamu

Kan ku abadikan dikau
Sewaktu kenangan yang manis
Yang tak mungkin aku lupa
Untuk selamanya

Kanku coretkan kenanganmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan ku cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Bagai bahtera dilanda badai
Gelora cinta mengoncang jiwaku
Berombak mencari daratan yang damai
Oh Cintaku

Disisimu ku terdiam seribu bahasa
Dihatiku bergetar sejuta rasa
Namun sukar untuk aku meluahkan cinta padamu

Nafasku terhenti bila melihat dirimu
Terasa pantas degupan jantungku ini
Mungkinkah hatiku milikmu jua
Sayang padamu

Kanku coretkan kenangananmu
Dalam sanubariku ini
Agar jadi yang terindah
Di dalam hidupku ini





agak2 nya lagu ni ein tuju untuk siapa eh....en.pelangi kah?? 

atau mr.N kah???

atau................

orang lain???

fikir sendiri la ye





Friday, September 9, 2011

monolog hati

diary miszgarfien 2 org kwn gapil



ein....

kutip balik cebisan2 ego yang pernah kau buang dulu

jangan jadi selemah ini

mana diri kau yang sebelum ini ego

tak salah merendahkan ego

tapi biar berpada

jangan biarkan hati kau sakit lagi

jadi lah seperti dulu

kuat kan semangat tu

mana perginya diri kau yang tetap pendirian itu

yang berpegang pada kata2 hati kau





hati aku runsing

hati aku tak tenang

sekali lagi aku sedang berperang dengan diri, hati dan perasaan aku sendiri





jangan terlalu mengikut perasaan itu

bersabarlah

berusaha, berdoa dan bertawakal

pohon la ketenangan dari Dia

kerana Dia yang lebih mengetahui

insyaallah




 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal