Sunday, January 9, 2011

dak demuk masuk belajar

diary miszgarfien


hai hai hai....




ekekekke....tetiba je berhai2 lak ye....semangat baru kot....ngeh3...sebenarnya nak citer pasal adik ein yang sambung belajar kat N9 tu...entry before ni kan ein ada bagitau yang ein cuti jumaat lepas kan...hehehe...sebabnya ni la..hantar adik ke sana

adik ein ni dah setahun tak dapat sambung belajar mana2..tup3 hari tu ade interview untuk masuk kolej ni..mula2 ein rasa was2 gak..tapi dah abah kata kolej ni bawah negeri...so, ok je la walaupun ein tau adik ein tu boleh masuk mana2 tempat yang lagi ok...tapi since dia pun nak, so ikut kan je la

gerak jumaat petang sebab nak survey tempat dulu..takde la hari sabtu pendaftaran nanti kelam kabut..cari punya cari, jumpa la juga tempat kolej tu..kolej negeri sembilan..tempat dia tersorok sikit tapi betul2 belakang masjid..persekitaran belajar tu ok la..ade macam2 kemudahan..sebab kolej tu kat deretan bangunan kedai...kat area tu ada kedai makan, kedai topup, kedai dobi dan macam2 la...

gambar curi2...ekekeke..muka kebosanan...me in maroon...hehe

tapi kan...kan...kan....yang tak bestnya adalah sistem pengurusan dan penginapan...ikut kan surat, pendaftaran pukul 9pagi...kami sampai awal tapi takde sape pun yang inform ape2...cuma bila tanya, di suruh duduk kat mana2....ok fine...then nampak orang asyik keluar masuk satu bilik ni je...macam busy je...bila di amati dan bertanya pada family yang lain, cakap kat situ la tempat pendaftaran....hampeh ok...dah ramai orang dalam tu..nape takde signboard mengatakan itu tempat pendaftaran..nape takde urusetia yang bagitau...ramai yang terpinga2 dan tertunggu2...




then menuju ke penginapan...diberitahu penginapan mereka adalah rumah banglo yang akan di kongsi seramai 16 orang satu rumah..1 bilik ada 4 orang.....hurrmmm, yang ni boleh di terima..janji selesa...tapi kan...kan...kan....kami di bawa menuju ke sebuah tempat yang ein rasa macam tempat indon n bangla tinggal je...mereka di tempat di asrama sementara menunggu pelajar tahun akhir keluar dari banglo2 tersebut...errrkk...ein agak terkejut la juga...diorang stay kat rumah kedai yang tingkat atas tu...adooiii...

bosan menunggu dia buat pendaftaran..lambat betul

dah macam dorm zaman sekolah je..1 dorm ade 22 orang...huhuu...bilik air ada 4 je...adooii..nasib ko la dik...jadi warga asing la ko ye...kat bawah tu ade 1 kedai makan dan kedai runcit...belah malam mereka kata ada warung2...ok la janji adik ein tu tak kebulur...cuma yang ein risau, keselamatan barang2 la...ye la, dah sumbat orang seramai tu dalam 1 tempat..then locker pun kecik...kunci loker pun takde...hhuhu..tak best ok...cepat2 la ko pindah dik oiiii

takpe la...belajar la rajin...janji ko nak belajar..ko yang pilih...kami bagi pilihan yang baik, ko taknak...so, ko kena buat yang terbaik...buktikan yang ko boleh belajar walaupun ia tak segah mana...janji ko jadi orang yang berguna...

bila dia takde ni, kurang lak teman bergaduh ein...kih3..takde dah orang yang boleh ein paksa ikut ein keluar kalau takde peneman..takde dah orang nak belanja ein makan..takde dah orang yang ein boleh buli...wikikiki...tapi kan, yang bestnya bila dia masuk asrama kan...hehehhehe....takyah lagi ade orang nak berebut bilik air dengan ein...dan yang best lagi, dia tinggal kan something untuk ein...hehhehe


ini psp ana yang punya....wakkakka...dia mana boleh bawa benda ni..kang tak pasal2 hilang kena rembat lak..so, dia bagi pada ein untuk jaga...secara umumnya, jadi hak ein lak kan....wahahhahaha *gelak jahat* boleh la ein lenjan habis2 psp ni...takyah susah2 nak beli lain...hehehe

ok la....dah panjang sangat...tu je la ceritanya..hehehe


0 org kwn gapil on "dak demuk masuk belajar"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal