Monday, April 25, 2011

2 hari 1 malam

diary miszgarfien

wuwuwu...kaki sakit...tangan sakit...perut pun sakit...

entry agak panjang and takde gambar

padan muka kat diri sendiri...wikikiki...tapi, seriusly, memang best sangat2...rasa2nya macam dah jatuh cinta je dengan aktiviti mendaki ni

hari sabtu dalam pukul 3 petang macam tu la baru bergerak dari rumah..masuk je area kl, hujan selebat lebatnya..jalan pun tak seberapa nampak..ada la 2 3 kali sesat before jumpa jalan nak ke hulu langat tu...bila dah jumpa, still lagi sesat kat hulu langat..sebabnya, orang yang buat map tu salah..hampeh~~

bila dah sampai kat batu 9 hulu langat tu, tetiba je abah boleh teringat kat mr.N...adooii..tergamam jap..abh still boleh ingat yang last dia jumpa mr.N tu before mr.N pergi johor...abah tanya kat mana la budak tu..entah kat johor, entah2 kerja kat singapore dah...diam seribu diam aku masa tu..memang tak sangka abah ingat kat mr.N lagi...abah jarang atau selalunya memang dia tak kan ingat siapa2 pun kawan ein...even mira yang selalu datang tu pun abah tak boleh ingat

abah, please doakan kakak dengan dia

kali ni, ein mungkir janji lagi...sebabnya, ein message dia...tapi macam biasa la dia tak reply pun...padan muka ein lagi sekali

on the way nak ke resort tu, lalu kat satu taman...nama taman tu, macam dalam alamat rumah mr.N..sob3, sebak la pulak...try usha2 area sekitar tu tapi tak jumpa rumah dia...berdasarkan gambar yang mr.N pernah bagi, rumah dia macam ke dalam sikit, bukan rumah taman...siyes ein rindu dia sangat2!!!

sampai ke resort dah pukul 6 lebih...nak mandi sungai tak sempat..padahal dah geram sangat2 dengan air sungai tu...jernih, sejuk, tenang

malam tu ada acara pembukaan untuk perkhemahan budak2 sekolah..adalah aktiviti makan2 sikit...tu pun majlis habis dekat pukul 12tgh malam...disebabkan badan dah penat, then dengar bunyi air sungai mengalir, letak je kepala terus lena sampai pagi..hohoho

pepagi pukul 6 dah terjaga...sebab sejuk...sebab utamanya, excited nak panjat bukit...ada cikgu perempuan yang tak nak pergi, so ein gantikan la..hehehe...best3..sangat3 best...even penat, kaki melecet, haus, tetap juga bersemangat..ye la, tak kan nak mengaku kalah dengan budak2 sekolah rendah kan...malu la cik gapil yang comey ni nanti...wikiki..

nak kata mencabar, boleh tahan la...lebih2 lagi cik gapil sekarang ni makin comey kan kan kan....hahahha...tapi ape pun, alhamdulillah...selamat naik dan turun..yang tak menahan nya, budak2 tu siap ada yang semput la, buat2 terjelepok la...geram pun ada..tapi, bila time terjun sungai, cergas lak kamu ye..muka semangat je...sabo je la den raso

tapi satu je la...ein sendiri mengalami kesakitan...tu la akibatnya tak mengambil apa2 breakfast before hiking...sebabnya mereka kata sekejap je, so ingat lepas habis tu baru nak makan....sekali hambik ko, sampai ke pukul 1 pun ein tak makan2 lagi...so, ada la drama muka toya yang sedang menahan kesakitan perut yang teramat2...siap dapat ceramah free lagi tu

selamat tinggal hulu langat...ada jodoh, ein akan kesana lagi..doa kan ein ye

tu yang bergerak je dari resort sampai la ke rumah sampai la ke pagi, ein tidur je..bangaun pagi ni, kesengalan satu badan terasa...siang terdengkot2 lagi berjalan hari ni...mujur la ein driving..kalau tak, fuuuuuhhh, pancit

insyaallah, lagi dua minggu ein akan ke gambang..kalau jadi la...diorang cakap ada aktiviti panjat bukit gak...best3....hahaha



2 org kwn gapil on "2 hari 1 malam"

~CiK TiNieY~ on Tuesday, April 26, 2011 12:25:00 PM said...

cik gapil jgn malas2...hihihi

miszgarfien on Tuesday, April 26, 2011 8:21:00 PM said...

cik tiniey...

hehehe...mana ada mals2..saya budak rajin :P

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal