Saturday, April 9, 2011

kek batik di hari yang bosan

diary miszgarfien

ein tak tahu la nape kalau hari sabtu tu mesti bosan sangat...sampai boleh tido 5 6 kali..adooii...memang tahap bosan gaban la kan

dari pagi duk tweet cakap ein bosan...kat wall fb pun duk merungut bosan..tak tahu nak buat ape sebenarnya..nak pergi keluar, takde duit..duk gulem gulem je la dalam bilik

petang tadi dapat idea nak buat kuih...terpandang paket milo..then teringat ada sebungkus lagi biskut marie tiger...hehehe...nak buat kek batik la...gigih salin resepi uuu...pastu pergi la godek godek peti ais cari bahan bahan lain...semua cukup kecuali.......buttercup...puas dah cari tapi tak jumpa

ok, gigih lagi pergi kedai yang dekat rumah..tanya kat orang tu "bang, buttercup ade??" boleh orang tu cakap buttercup tu ape..rupa dia pun saya tak tahu...haaammmpeeehhhh betull...gigih lagi pergi cari kat kedai yang jauh sikit...yes ada tapi...........alamak, duit tak cukup la pulak...apekeheii mahaii benor...selalu buttercup tu berapa ye harga dia...orang kedai tu jual rm4.50...macam mahal je

agak kecewa + hampa di situ...

last last mak suruh sms kakak sebab dia keluar pergi beli barang...kirim kat dia je la

hoooreeeyy, kakak balik bawa buttercup...tanpa membuang masa, terus la daku membuatnya sebab tadi salin resepi yang terlalu senang + tak perlu masak atas dapur api...just guna rice cooker je...hehehe

now, kek batik dah dalam freezer...tunggu masa untuk di ngap je...kui3...nak upload gambar takde lak...tetiba rasa nak buat live blog la...thru my hp..nanti nak belajar buat live blog..huhu


0 org kwn gapil on "kek batik di hari yang bosan"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal