Sunday, May 29, 2011

mr.N yang tersagat

diary miszgarfien


wuuuu wuuuu

hati terguris

hati sayu

hati yang tersagat

adeeeehhhhhhhh

terkedu jap

hehehe....takde kena mengena dengan sesapa la

ni semua gara-gara body mr.N yang tersagat dengan ekzos motor

begini ceritanya..................

this week, memang padat sangat dengan undangan majlis perkahwinan..1 of them is my schoolmate..ayah dia kawan abah ein...so, abah decide nak pergi belah malam sebab nanti takut tak sempat nak pergi semuanya hari ini (ahad)

benda ni kena kat rumah 1st yang kami pergi...biasalah kan masuk kat jalan kawasan kampung...sempit, and takde parking...then, anggota Rela yang jaga kat situ suruh masuk 1 lorong rumah tu untuk parking...sepanjang lorong tu di penuhi dengan deretan motosikal di belah kiri dan kanan..abah yang dive mr.N malam tadi...

dah nak sampai hujung lorong tu, entah macam mana tersagat dengan ekzos motor yang parking kat situ..punya la terkejut malam tadi sebab bunyi dia kuat...abah alih kan semua motor then terus cari parking...sampai2 je ein terus turun n tengok body mr.N...ok fine, hati ein yang tersagat...even nampak macam sikit je tapi cat tertanggal la juga...kalau setakat bergaris, boleh la kot terima lg...ni ada part yang car tertanggal n kesan calar tu agak dalam gakla...

terkedu dan tak mampu berkata2...sepanjang jalan termenung

otw ke rumah kawan ein, abah hampir2 nak terlanggar anjing..abah drive agak laju n anjing tu melintas dengan secara tiba-tiba...mujur abah sempat brek dan anjing tu pun selamat...kalau tidak, kompem kena samak mr.N

dugaan betul malam tadi...after that, takde ape2 yang terjadi lagi...

pagi ni tak sempat lagi tengok mr.N sebab abah bawa pergi kenduri...abah balik nanti baru ein dapat belek2 mr.N n fikirkan cara untuk merawat dia...

4 org kwn gapil on "mr.N yang tersagat"

Aimi dan Pakcik Hashim on Sunday, May 29, 2011 2:36:00 PM said...

hehe
sikit jer tu

Cik Aishah Zakaria on Monday, May 30, 2011 9:56:00 AM said...

abah ko tkejut kot bawak dy...mgkn selama ni da biasa bwk stering keras tu sekali bwk power stering..mmg kdg2 xdpt balance..sabo je la eh....

miszgarfien on Monday, May 30, 2011 8:16:00 PM said...

pakcik...

huhuhu...mmg la sikit tp mendalam tuu :(

miszgarfien on Monday, May 30, 2011 8:17:00 PM said...

eyca...

bukan la...kanan kiri jalan tu mmg berderet motor..dia letak ikut suka je...kat rumah ni, semua kete auto la..xdo manual...semua power stereng

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal