Monday, August 8, 2011

kenangan puasa yang lalu

diary miszgarfien


dalam bulan puasa ni, terlalu banyak yang ein rindukan...lebih2 lagi kenangan lalu...rindu weey dengan kenangan lama tu...

memula sekali, kenangan berpuasa time poly...time tu, ein dh sem 2...dah up sikit...dah jadi budak nakal...dah ada cinta hati...hahaha....macam kelakar je kan...org tu la yang rajin bawa ein pergi bazar kat sungai besar...suka jalan kat bazar tu sebab besar dan panjang...selalu nya pergi berpartner...means, dalam 4 orang la...kami ber4 ni di gelar shif malam...sebabnya asal pukul 11 lbh je, nampak la ein dengan kawan turun ke cafe utk berdating....keh3

yang paling syok, time ein praktikal kat tnb klang...hahaha...paling sweet kot...tahun yang paling banyak ein collect duit raya...semua staff bagi duit raya...dalam erti kata lain, diorang kena peras ugut dengan ein...hahahaha...den kayo sebentar...memang best la time ni

then kenangan berpuasa time study kat bangi....time ni pun best juga...dah dewasa sikit time ni...hehe...ada budak2 rumah yang memang kaki pasar...masa kat bangi, ada 2 port bazar yang selalu ein pergi..bazar kat putrajaya dengan kat bangi...seksyen berapa, ein lupa sudah...haha...kalau pergi bazar putrajaya, rm10 tak cukup kot...semua nak beli sebab diorang banyak jual kuih-muih tradisional...tu yang ein suka...kadang2 kami masak je kat rumah tu...jimat la sikit kan...

kenangan yang last ni, yang paling payah kot ein nak lupa kan...kenangan dengan mr.N...last year dia berbuka kat rumah ein...ktorg sempat juga pergi jalan2 cari persiapan raya...memang tak kan lupa la semua tu...paling tak boleh blah, muka dia mencuka sebab ein lengah2 tak nak balik rumah awal...hahaha, dia yang risau...last day puasa, dia ambk ein kejap...bawa jalan2 kejap je...then dia kata nak balik sbb nak tolong mama dia kemas rumah...so okay...raya tu dia dtg rumah...dapat keluar kejap dengan dia...ein siap dapat duit raya...wuuu....sampai sekarang ein simpan duit tu...tak usik pun

tahun ni??? hurmm.....macam takde apa sangat la...macam biasa je...takde yang istemewa pun...buka pun dalam kete je...kalau dapat lari awal, sempat la buka kat rumah..raya tahun ni pun takde rasa cam nak sambut sangat...rasa biasa2 je...takde dah someone yang nak datang beraya tahun ni...takde dah rasa dupdap2 bila someone tu nak datang





2 org kwn gapil on "kenangan puasa yang lalu"

Cik Aishah Zakaria on Tuesday, August 09, 2011 11:03:00 AM said...

4org tu aku tau sangat...sebab suka skodeng ko dlu..hahahah

miszgarfien on Thursday, August 11, 2011 9:12:00 PM said...

eyca...

mmg la ko tau...dh sah2 kt 1 poly...wikiki....ok dh kul11, nak pi punch ni...shif malam...keh3...

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal