Sunday, October 9, 2011

9.10.11

diary miszgarfien



9.10.11

lawa kan tarikh harini....cantik je tersusun...memang sesuai la kalau nak buat majlis ape2...senang nak ingat...sempena tarikh yang cantik comey molek ni, ape je aktiviti korang....ke duduk bergulem2 dalam bilik macam ein je

not much done for today.....cuma dari semalam je ada long conversation dengan bff ein tu....kadang2 nak gelak pun ada...sama je nasib kami...ni kalau kami berdepan, mahunya banjir tempat tu nanti...keh3

oh ye...di kesempatan yang ada ni, ein nak share pasal kenaikan gaji untuk kakitangan awam....sebabnya sebelum ni pun ein ada tertanya2 gak camne nak kira kenaikan yang 7-13% tu...so, ni la jawapan nya

Kenaikan gaji tahunan Sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam(SBPA)
Gred 1-16 : RM80
Gred 17-26 : RM120
Gred 27-40 : RM160
Gred 41-48 : RM220
Gred 52-54 : RM260
JUSA A,B,C : RM320


kan best kalau pengiraan tu di terbalik kan....tu la orang kata, yang makin kaya bertambah kaya...yang di bawah, tetap macam tu

tapi ape pun, ein bersyukur dengan rezeki yang ada ni....alhamdulillah...boleh la ein langsaikan hutang ptptn dengan cepat....

bulan 12 dapat bonus separuh gaji...then bulan 1 dah naik gaji....then bulan 5 dapat kenaikan yang setiap tahun tu...naik rm50.........alhamdulillah....syukur sangat2....terasa lega sikit dengan rezeki ini.....lagi best kalau income tax takde kan....hahahha...berangan je la...selagi belum comfirm ni, jangan harap la ye....






0 org kwn gapil on "9.10.11"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal