Wednesday, October 26, 2011

tersepit

diary miszgarfien


tersepit

banyak makna dan maksud yang boleh dirungkaikan....jangan salah tafsir maksud sudah...hahaha...bukan tersepit jari ke, kaki ke, kewangan ke yg ni pun ada juga....tapi tersepit yang ein sedang lalui ni sebab kerja

tersepit antara seorang pegawai dan penyelia.....isshhh...bikin hati ini susah wooo...sah2 la ein kena follow pegawai kan sebab jawatan dia lebih tinggi dari penyelia.....tapi.........penyelia.............huhu....bila berdepan dengan dia, rasa serba salah lak....camne ni

ein ada dua orang penyelia....penyelia 1 dan penyelia 2....penyelia 1 ok sangat2...sangat2 memahami.....relax n cool.....takde nak meroyan2 tak tentu pasal.....penyelia 1 pun tersepit dengan keadaan ni juga...tapi, apakan daya kami....terpaksa pendam je

pegawai memang dah banyak kali bagitau...tapi kami cuba cover dan buat tak tahu saja....tak best camni....nak buat kerja jadi rasa kekok....haaiisshh....terpaksa la berlakon macam takde ape2 yang terjadi....benda ni jadi pun sebab penyelia 2 tu sendiri.....if dia ikut prosedur dan tak menjanji kan ape2 kepada user, mayb perkara ni tak jadi....

memanglah kita harus ber,ulut manis bila dengan user or pegawai2 lain...tapi, biar la berpada lebih2 lagi bila sesuatu keputusan tu bukan di tangan kita...siapa la kita untuk memberikan kepastian n janji2 manis sedangkan kita hanya la pekerja bawahan sahaja....mereka2 diatas sahaja yang layak membuat sesuatu keputusan itu...

walaupun kadang2 ein diarah kan untuk menyuruh mereka2 yang lain membuat keja, tapi selalu nya ein sendiri yang kan buat dulu...sebab nya ein xtau camne nak bagitau kat yang lain2 tu....taknak mereka salah anggap sedangkan ein dan mereka2 tu sama je jawatan nya....

camni la jadinya bila ein tersepit antara pegawai-penyelia, antara pegawai-rakan sekerja, antara penyelia-rakan sekerja.......tak tahu laaaa.....





0 org kwn gapil on "tersepit"

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal