Monday, January 31, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


di mana harus aku cari kekuatan itu....Ya Allah...bantu lah aku...

pagi yang di mulai dengan keceriaan, di sekat dengan sebuah duka...

tangan, kenapa kau gatal sangat untuk melihat semua tu...kenapa kau gatal sangat sehingga kau mengirimkan sms kepada dia???

aku tidak bersalah...kau tanya la kepada akal..kerana aku hanya mengikut arahan akal fikiran sahaja

akal, ape yang kau cuba fikirkan?? ape yang kau cuba lakukan..pernah kah dikau terfikir kan kesan nya kepada hati..tidak sayang kah kau kepada hati yang nan satu itu???

kenapa aku yang di persalahkah??? ia datang tanpa di undang dalam minda ini...semestinya aku kasihan kepada hati..kerna aku tau ia menderita..tapi aku tiada pilihan...kerana aku memahami ape yang hati ingin kan...

wahai hati...bertahan la...jangan biarkan segala yang jahat itu memenuhi ruang hati mu...

Ya Allah

aku lemah...lemah sangat ketika ini

pabila terlihat gambar housemate ketika belajar dulu mengikat tali pertungan, hati menjadi terlalu tersentuh...menjadi terlalu sebak..segalanya berubah dalam sekelip mata...hilang semua senyum tawa yang terhias di wajah ini sejak dari pagi

kawan ku, tahniah...semoga pertunangan kamu akan kekal sehingga ijab kabul dan sehingga akhir hayat kamu berdua..walau ade rintangan, kamu tetap bersatu..itu jodoh kamu..dan ein akan mendoa kan yang terbaik buat kamu...alangkah lega nya andai aku dapat meluah kan segalanya kepada kamu..agar beban di bahu ni dapat di kurangkan...tapi, aku tidak terdaya

mr.N........
mengapa kau pergi di saat aku memerlukan mu
mengapa kau menghilang di saat aku menyandar kan segala harapan pada mu
setianya aku di sini umpama sesetia nya sang pantai menanti ombak tanpa mengira waktu

hati...jangan la kau merintih lagi..pasti ada bahagian buat diri mu..terus lah bertahan..berdoa..


aku tak mampu membendung lagi airmata ni...aku tak mampu lagi menahan kesedihan ini



Sunday, January 30, 2011

pasrah

diary miszgarfien 0 org kwn gapil





Ingin ku sendiri
Meniti hari
Kala sunyi
Yang melanda sepi
Alam bisu
Bagaikan mengerti
Berakhirnya sebuah memori

Ingin ku melangkah
Membawa diri
Kerna cinta
Yang dikhianati
Luka rasa untuk menghadapi
Pengorbanan tidak dihargai

Kini aku... Pasrah
Dengan segalanya
Kepedihan itu
Masih terasa
Apakah salahku
Apakah dosaku
Tuhan berilahku petunjukmu
Redha dengan kehendakmu
Cukup kali ini
Kau menyakiti
Berulangkali
Tak usahlah kembali
Dengan rela hati
Melepas kau pergi...

Ingin ku sendiri
Meniti hari
Kala sunyi
Yang melanda sepi
Alam bisu
Bagaikan mengerti
Berakhirnya sebuah memori




pasrah....
pasrah dengan segalanya
februari bakal menjelma
penentu bagi segalanya
kuat kah hati ni untuk berdepan dengan kenyataan
kenyataan yang bakal meluka kan hati
yang bakal merubah seluruh hati ini



hafiz - awan nano

diary miszgarfien 0 org kwn gapil






Lihat ke arah sana
Serakan warna dan berarakan
Awan
Pabila terik panas
Segera hadirnya memayungi diri

Pabila kau dahaga
Sesegera turun hujan melimpahkan kasihnya
Pabila kau katakan
Akulah awan itu yang kau mahu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri
Tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu


Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihnya
Kasih tiada banding
Setia tiada tara
Bagaimanapun jua

Awan kekasih sebenarmu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Lihat diriku ini
Yang sesekali pernah kau bagaikan awan
Sehingga tak mungkin terlupa
Berikan belas sedari dulu

Sehingga tak mungkin termampu saksi
Setitis pun air matamu kasihku
Sehingga kau katakan
Akulah awan itu yang kau rindu

Akulah awanmu yang sedia
Melindungi dirimu tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Akulah awanmu yang sering kau rindu
Dan tak terduga hadirmu walau tak tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

Begitulah awan nano
Setia melindungi diri tika panas mencuba menggores pipi
Dan bibirmu

Begitulah awan nano
Sering saja tak terduga hadir
Dan tak akan tercapai jejarimu

Kasihku
Kasih tiada banding setia tiada tara
Bagaimanapun jua
Aku pelindung dirimu sayang
Walaupun tak akan tercapai jejarimu

daku kuciwa hari ini

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


selsema di tengah malam....wth betul la...adoooiii..tak pasal2 hidung berair...ke sebab daku makan eskem tadi...ngeeeh3

ok fine....hari ni kuciwa sangat2...hampir2 je membeli sesuatu yang memang di idam2 kan...abah dah bagi green light...tapi bila dah nak beli, boleh la pulak orang tu cakap, TAKDE STOK!!!!!!!!!

menci nya.....

nape la pulak takde stock....tak suka la camni

now...hati berbelah nak bagi nak beli yang mana....yang tu, mahal sangat....tapi semua cakap berbaloi..yang lagi satu, harga not bad...review pun takde la yang buruk2 sangat...aissshhh.....susah2 takyah beli yang mana2...habis cerita kan



Friday, January 28, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


weeeehuuuuuuuu....almost a week kot ein menyepi...semalam pun post just buat syarat je...im really2 busy la lately ni...dengan penat lagi..balik rumah dah takde mood nak on9

before tido je la check email then tidur terus..life yang agak hectic gak la minggu ni...2 hari driving habis lenguh2..mana tak nya, stereng kereta tu agak keras..huhuhu...jalan jammed tak kisah lagi...takpe3...tunggu la den boli kereto baru nanti..hehee

ada permintaan minta ein beli kereta before raya...huhuhu...sempat ke..duit ein belum cukup la...ein buat kira2 pun, still tak cukup lagi..macam mana ni...

nak buat tabungan derma ikhlas boleh tak...agagaga....tengok la camne nanti ein usaha kan...tapi kan..................ein belum decide nak beli kereta ape lagi...camno ni????


diary miszgarfien 0 org kwn gapil




seandai kau tahu, apa yang ku mahu, mahukan diri mu, tuk mendekati ku dan aku x bisa truskan begitu walau dalam tidur, ku kan menntimu hingga aku mati....


Tuesday, January 25, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil
pepagi lagi dah tension...

tak suka la macam ni..

kusut sangat rasanya..

habis moody dah ni

rasa nak halfday pun ada

ntah la

tak suka la

hope takde la sesapa yang menambahkan lagi spoil mood ein harini


Monday, January 24, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

sebenarnya tak tahu nak story ape..kalau ade pun, pasal tiramisu ku yang hampeh...hahaha....dah3, takmp citer...lenkali je la ye...

nyte

Friday, January 21, 2011

diet-diet ayam

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ape tu diaet2 ayam??? hahahaha...tak kan tak paham kot..selalu orang cakap hangat2 tahi ayam kan...maksudnya usaha yang tak bersungguh..haaa, lebih kurang camtu la maksud diet2 ayam...ekeke...sekarang ni memamg ein tengah diet..taknak makan nasi..tapi kan...adeeehh...disebabkan tak makan nasi la ein balun macam2..selagi boleh, macam2 ein sumbat dalam perut ni..camne nak diet tu

semalam lak, balik kampung jap otw nak hantar adik balik kolej..kalau dah balik kampung tu, kalau takde makanan yang best2 memang tak sah la..walaupun makngah masak simple giler, tapi tetap sedap hingga menjilat jari..hohoho...habis dah diet ku yang taknak makan nasi..sampai 2x ein tambah nasi...

harini ape kes entah duduk mengadap pc ni bukan buat keje..tapi pegi cari resepi tiramisu...tetiba lak teringin nak makan kek tiramisu...bila tengok cara2 nak buatnya, alaaaaa.....so senang ok...rasanya bahan pun ade kat rumah tu...cuma ambik masa sikit la tang nak buat kek....sebabnya ein nak buat kek coklat moist tu...hehehe

nanti kalau ein rajin buat n kektiramisu tu jadi, ein tepek la kat blog comot ni ye..hehhee...ok la, mahu keluar pi cari makanan..perut daku dah lapar sesangat


Thursday, January 20, 2011

myvi 1.5

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


sekarang ni perasaan nak beli kereta memang tak boleh cakap la...ein cuba juga untuk dapatkan dalam tahun ni...tapi kan, ade masalah sikit la...

dari segi kewangan, insyaallah...kena disiplin sikit la...dah sampai target, baru boleh fikirkan pasal booking and benda2 lain...maybe ein akn buat sesuatu untuk kukuhkan kewangan...tapi, kena fikir masak2 dulu..berbaloi ke tak ein buat macam tu

masalahnya sekarang ni, myvi nak keluarkan enjin 1.5 kan...harga dia mesti lagi tinggi dari myvi sekrang ni...member ade bagitau maybe harga dalam lingkungan rm58k - rm60k camtu la...agak mahal gak la tapi berbaloi kot dengan enjin 1.5 tu....then, myvi juga akan keluarkan myvi 1.5 SE dalam bulan jun if ein tak silap....

adoooiiiii.....makin dekat ein nak booking kereta, makin banyak lak pilihan yang ada...banyak benda nak kena ambil kira...lebih2 lagi dari segi kos...

ada tak sesapa yang tau design myvi 1.5 ni macam mana...share2 la dengan ein


Tuesday, January 18, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


MISS HIM SO MUCH

REALLY2 MISS HIM

HOPE CAN SEE HIM IN MY DREAM

MR.N,

DONT U KNW THAT I MISS U DAMN MUCH

ALWAYS MISSING U

tekanan

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


hurmm....2 3 hari ni ein rasa tekanan je...nak marah, tapi tak terluah...nak merungut, tp diam...ape kena entah dengan diri ein sekarang ni...punca utama, sebab keje

memang keje ein sekarang ni dah cukup bersyukur sangat..memang enjoy la...tak relax sangat, yak terlalu buzy....eh ye ke??? sape kata tak busy...kalau tak nye, takde la ein rasa tekanan 2 3 hari ni....ni semua gara2 senarai nama yang ein kena copy dari word, masuk ke excel...kalau yang tu, takpe lagi kot...tapi yang ein buat sekarang ni, kat word tu sendiri ade format dia..then nak masuk excel ikut format yang ein buat, dah tak boleh

bukan sikit benda tu...mana yang boleh copy, ok la kan...mana yang tak boleh, memang jenuh nak taip satu2...dah berapa hari ein buat, tapi tak gak siap2...kang tak pasal2 kena fire je

lagi pun..............bila perasaan tu datang lagi, memang ein rasa tertekan sangat2...dengan keadaan sekeliling lagi..ein ni dah tunggu masa untuk tumbang dan give up je...ye, ein dah hampir jadi pengalah...ade ein kisah??? lantak la...

pada yang nak cari kan some1 untuk ein, thanks but no thanks..ein hargai niat kalian...tapi, biar la ein begini...hati ni terlalu sayang pada mr.N....susah untuk ein buang dia dari dalam hati ni...buat masa ni, biar la begini...


Sunday, January 16, 2011

sahabat selamanya

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

huuuuuwaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :'((

serius damn tired

sakit belakang

sakit mata

sakit kepala

sebabnya.................

ngadap laptop je seharian

keje ni kan....memang woooo

kejam

huhuuhuu :(

dah3....

jom layan lagu sahabat selamanya ni

lagu ni best

ein tujukan kat semua orang





padi - sahabat selamanya


Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama menikmati indahnya dunia
Karena Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita kehulu
Berenang-renang kita ketepian
Kita berbeda untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

mencari Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… Selama-lamanya… setia…







Friday, January 14, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil



harini rasa penat sangat2..sebabnya otak ni rasa terlalu penat...tapi kenapa ye????

sebab nya, keje yang menimbun...harini seharian duk mengadap pc wat keje...bergerak pun time rehat je..then sambung lagi...

yang lagi best, kat rumah pun kena buat juga...

adoooiiii

kelabu dah mata ni...berpinar dah asyik ngadap screen komputer je...malam ni tak larat nak sambung buat keje..nak rehat kan badan, kepala n mata..sambung esok je la buat

ok la....memang ein terlalu penat...so, nak tido awal


Wednesday, January 12, 2011

a new me??? maybe....

diary miszgarfien 2 org kwn gapil





ein tau ein jarang tinggal komen or cap kaki gapil kat mana2 blog yg ein singgah...ein memangg suka baca blog2 yang berupdate..setiap entry tu ein akan baca sampai habis...just be a silent reader je...mana2 blog yang ein follow tu, jangan berkecil hati ye kalau ein tak komen ape2 kat setiap entry kalian...jangan lak fikir ein tak jenguk rumah kalian...mana yang tinggal jejak kat shoutbox tu, ein buat kunjungan balas dan tinggalkan jejak balik...

banyak juga kisah2 yang ein ambil untuk di jadikan iktibar, penguat semangat dan menambah ilmu untuk diri sendiri...selalunya ein suka baca blog yang berunsur peribadi...kisah kehidupan mereka seharian..

dari situ juga, ein belajar mengenal erti kehidupan ni...selalu ein rasa, ein adalah orang yang paling down or malang...tapi, ein sedar ein harus bersyukur dengan semua ni..ada insan yang lebih malang dari ein..tapi mereka tabah, mereka kuat...ein kutip semangat mereka dan semat kan dalam diri sendiri..i have to be a new me...boleh ke??? insyaallah...kena muhasabah diri banyak2..

kadang2 ein suka design template blog mereka...kreatif sangat2...ein dah tak rajin untuk perah otak fikir pasal template...kekangan masa membataskan segalanya...kadang2 jelles juga tengok blog orang lain...cantik2, lawa, smart dsb....tapi blog ein dari dulu sampai la ni, memang cenggini je la...simple yang teramat...teringin nak tukar template tapi tak pandai...hehehehe

ade sesapa sudi design template untuk ein tak????


Tuesday, January 11, 2011

rindu tweet2

diary miszgarfien 8 org kwn gapil


macam tak jadi je semangat baru ni...ekekeke...lantak la...sekarang ni fokus untuk diet dulu...ceeh, diet ke...padahal baru lepas melantak coklat...hehehe

tadi dah isi maklumat untuk induksi..tapi bukan induksi kena isi borang on9 ke...isshh...ein pun tak pasti lak...bulan 4 ni exam..buku tak beli lagi...lalalalala..bulan depan la baru beli buku..karang beli lambat2, tak sempat lak nak baca

sebenarnya kan, ein rindu nak tweet2 macam dulu...riuh je timeline tu..gelak tak hengat dengan kawan2 twitter...sejak dah keje ni, dah takde masa nak bertweet sangat..mood nak tweet pun takde...dulu memang aktif gak la kat twitter...24jam kot ein ngadap twitter tu..sampai abah bising ein terperuk dalam bilik je...hehehe

tapi, makin lama makin ein menjauh dari twitter tu..rasa tak best dah..baca je la ape yang diorg update..nyampuk kejap2 je..kalau bulan puasa, lagi meriah...masing2 taknak mengaku kalah nak twitpic juadah berbuka..hahaha...

ade yang tak sedar pun ein takde kat twitter tu...ye la, siapa la ein ni kan..tak glamor macam kawan2 yang lain..hehehe..

dulu penah ein merajuk kat twitter tu..gara2 seseorang..tapi tak boleh tahan la kalau sehari tak tweet..rasa macam ade yang tak sempurna je...wikiki...

siyes ein rindu tweet2...kawan2 twitter...rindu sangat2..

Monday, January 10, 2011

itu bukan dia

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


nak citer ape ye...hurrmmm...pasal keje??? ishh, tak boleh la...pasal keje yang biasa2 boleh kot...tapi biasa la..keje kat tempat tertentu ni, bukan nya boleh main2...kena berhati2...bahaya wooo

cerita pasal cinta??? dah takde cerita laa...meh3 tolong cari kan untuk ein ye...ein nak yang tinggi, cerah, specky...pastu ciri2 lain macam biasa..hehehe...kalau dapat yang tiga tu, dah kire bonus sangat dah... *cakap je la rindu kat mr.N kan sebab tu semua ciri2 diri dia* lalalalalal

cerita ape lagi ye...owh...ok...pagi tadi ade perjumpaan kaum wanita...wanita la sangat...ein remaja lagi ye...hehehe...masa tengah dengar ceramah tu, dengar la kecoh2 kat tepi kanan ein...selang beberapa buah kerusi dari tempat ein...ade makcik tu, diorang kata dia tak sedar kan diri...dah tepuk2 pun macam tak sedar...then makcik tu pandang orang lain semacam je..terus ein cakap ' tu bukan dia...tu orang lain' ok fine...ein dah boleh rasa...ade yang tak kena dengan makcik tu...bila makcik tu bersuara pun lain macam je..dia siap cakap ' sakit la, sabar la, nanti la' tapi suara dia garau..huhu...lepas ade orang baca2 kat dia, baru la dia nak bangun..then dia di bawa pergi...huhu

memang ein pegang tangan kawan ein agak kuat gak la...dada dah berdebar2..tak tahu la sejak bila ein jadi penakut ni...sejak ade peristiwa di waktu black out aritu rasanya...hurmm...lepas tu, terus badan ein rasa tak sihat, rasa berat je...tapi alhamdulillah la, takde ape2 yang tak kena dengan ein...

ok la...ein nak tido..rasa tak sihat tu still ada lagi..rasa lemah je...



Sunday, January 9, 2011

dak demuk masuk belajar

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


hai hai hai....




ekekekke....tetiba je berhai2 lak ye....semangat baru kot....ngeh3...sebenarnya nak citer pasal adik ein yang sambung belajar kat N9 tu...entry before ni kan ein ada bagitau yang ein cuti jumaat lepas kan...hehehe...sebabnya ni la..hantar adik ke sana

adik ein ni dah setahun tak dapat sambung belajar mana2..tup3 hari tu ade interview untuk masuk kolej ni..mula2 ein rasa was2 gak..tapi dah abah kata kolej ni bawah negeri...so, ok je la walaupun ein tau adik ein tu boleh masuk mana2 tempat yang lagi ok...tapi since dia pun nak, so ikut kan je la

gerak jumaat petang sebab nak survey tempat dulu..takde la hari sabtu pendaftaran nanti kelam kabut..cari punya cari, jumpa la juga tempat kolej tu..kolej negeri sembilan..tempat dia tersorok sikit tapi betul2 belakang masjid..persekitaran belajar tu ok la..ade macam2 kemudahan..sebab kolej tu kat deretan bangunan kedai...kat area tu ada kedai makan, kedai topup, kedai dobi dan macam2 la...

gambar curi2...ekekeke..muka kebosanan...me in maroon...hehe

tapi kan...kan...kan....yang tak bestnya adalah sistem pengurusan dan penginapan...ikut kan surat, pendaftaran pukul 9pagi...kami sampai awal tapi takde sape pun yang inform ape2...cuma bila tanya, di suruh duduk kat mana2....ok fine...then nampak orang asyik keluar masuk satu bilik ni je...macam busy je...bila di amati dan bertanya pada family yang lain, cakap kat situ la tempat pendaftaran....hampeh ok...dah ramai orang dalam tu..nape takde signboard mengatakan itu tempat pendaftaran..nape takde urusetia yang bagitau...ramai yang terpinga2 dan tertunggu2...




then menuju ke penginapan...diberitahu penginapan mereka adalah rumah banglo yang akan di kongsi seramai 16 orang satu rumah..1 bilik ada 4 orang.....hurrmmm, yang ni boleh di terima..janji selesa...tapi kan...kan...kan....kami di bawa menuju ke sebuah tempat yang ein rasa macam tempat indon n bangla tinggal je...mereka di tempat di asrama sementara menunggu pelajar tahun akhir keluar dari banglo2 tersebut...errrkk...ein agak terkejut la juga...diorang stay kat rumah kedai yang tingkat atas tu...adooiii...

bosan menunggu dia buat pendaftaran..lambat betul

dah macam dorm zaman sekolah je..1 dorm ade 22 orang...huhuu...bilik air ada 4 je...adooii..nasib ko la dik...jadi warga asing la ko ye...kat bawah tu ade 1 kedai makan dan kedai runcit...belah malam mereka kata ada warung2...ok la janji adik ein tu tak kebulur...cuma yang ein risau, keselamatan barang2 la...ye la, dah sumbat orang seramai tu dalam 1 tempat..then locker pun kecik...kunci loker pun takde...hhuhu..tak best ok...cepat2 la ko pindah dik oiiii

takpe la...belajar la rajin...janji ko nak belajar..ko yang pilih...kami bagi pilihan yang baik, ko taknak...so, ko kena buat yang terbaik...buktikan yang ko boleh belajar walaupun ia tak segah mana...janji ko jadi orang yang berguna...

bila dia takde ni, kurang lak teman bergaduh ein...kih3..takde dah orang yang boleh ein paksa ikut ein keluar kalau takde peneman..takde dah orang nak belanja ein makan..takde dah orang yang ein boleh buli...wikikiki...tapi kan, yang bestnya bila dia masuk asrama kan...hehehhehe....takyah lagi ade orang nak berebut bilik air dengan ein...dan yang best lagi, dia tinggal kan something untuk ein...hehhehe


ini psp ana yang punya....wakkakka...dia mana boleh bawa benda ni..kang tak pasal2 hilang kena rembat lak..so, dia bagi pada ein untuk jaga...secara umumnya, jadi hak ein lak kan....wahahhahaha *gelak jahat* boleh la ein lenjan habis2 psp ni...takyah susah2 nak beli lain...hehehe

ok la....dah panjang sangat...tu je la ceritanya..hehehe


armada - cinta itu buta

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


Cinta itu tidak boleh di lihat dgn mata, 

tidak boleh di dengar dengan telinga, 

tidak boleh sentuh dengan tangan.. 

Tapi boleh rasa..........

dengan hati yang ikhlas






Salahkah bila aku mencintaimu
Dan berharap engkau kan jadi milikku
Walau banyak yang bilang
kau tak pantas untukku
Sayang ku mohon
jangan tolak cintaku
Jiwa ragaku ini hanya untukkmu
Aku rela berkorban demi cintamu itu
Biarlah orang berkata apa
Manusia tiada yang sempurna
Kuterima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia


Friday, January 7, 2011

diary miszgarfien 1 org kwn gapil


esok ein cuti...lalalala...cuba kire berapa hari je ein keje minggu ni...hehehe...sehari setengah je kot ein keje...nasib la ade sehari tu...kalau tak, setengah hari je

harini dah sihat sikit..ok la..badan pun dah tak lemau lagi..tu yang pergi keje..

esok cuti sebab nak balik kampung...joom ikut den balik kampong...best...sojuukkk...
\
hehehe


Wednesday, January 5, 2011

ppum again???

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


ppum again??? hehehe...rumah kedua kot..tetiap bulan ada je nak kena pergi ppum tu...isshh...ape la ein ni kan...ade best dan tak best nya lepak ppum tu...bestnya, tak payah pegi keje...hohoho...pastu boleh beli kuih pau, waffer coklat dan makan ape yang ein nak...hahaha....yang tak best pulak, asyk teringat kat mr.N je la...ye la, dia penah teman kan ein masa admitted ppum dulu tu...penah teman kan ein jumpa doc...lagipun, company dia ada buat keje kat ppum tu..tak tahu la kalau dah habis keje tu 

harini ke ppum sebab ada appointment dengan dentist...so, bermula la lagi satu fasa ein dengan ppum...kes perut pun tak selesai lagi...hope appoinment bulan 3 nanti, adalah yang terakhir...bukan ape, rasanya ein dah sihat sepenuhnya...sakit2 perut biasa tu, normal la kan..cuma ubat je la kena standby...

hurm...tadi.......terpandangkan seseorang...memang ein tertoleh banyak kali la...siap tengok orang tu sampai hilang dari pandangan mata ni la...raut wajah dia, dress up dia, stail rambut dia...memang hampir2 sama dengan mr.N....cuma beza nya, mr.N tinggi, cerah dan tegap...mamat tu lak, takde la tinggi mana...memang hampir2 sama la...banyak kali ein toleh untuk pasti kan itu bukan mr.N...hurm...how much i miss him....

hurmm....isshh....tak baik mengeluh tau...rasa masih berat lagi bahu ni dengan benda ni...i wanna see him...untuk yang terakhir kali pun takpe..cuma nak dengar penjelasan dari dia..bukan mengelakkan diri macam ni...itu je...takpe la...ein masih mampu bertahan...

errrmmmmm, esok taknak keje boleh tak...agagagga...ein takde mood la nak keje minggu ni..tak tahu kenapa mood nak pergi keje tu down sangat2...aiiisshh...nak kena ein ni ye...hehehhe....


Tuesday, January 4, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


takde ape yang best pun harini...datang kerja pagi tadi longlai je...then pukul 9 meeting...ye, meeting je la keje ein ni...tapi meeting hari ni best la juga...jumpa semua PTTM..tengok gelagat diorang...seronok..yang tak best nya, bilik meeting tu dah macam eskimo..sejuk beku..nak2 bagi orang yang tak sihat macam ein ni kan...hehee

tengahari ein cabut...tak larat woo..tapi nak cabut tu pun banyak dugaan..puan nak ni, tuan nak tu..addooii..tak boleh nak fikir..esok ada audit negara lagi..lagi??? grrrr...nasib la...esok ein takde kat opis...

singgah CIMB daya bumi..adeehhh...customer tak ramai tapi lembab...sorry la kalau ade orang cimb baca blog ni...cuma ein cakap benda yang betul..customer dalam bank tu boleh di kira..tapi setiap sorang tu ambk masa dekat 15-25 min kot..kenapa kalau bank yang sesak tu, laju je staff diorang buat keje eh...

dan....kerana terlalu lama la duduk kat bank, tadi pegi hospital, klinik ruka ppum dah tutup...ein sampai tepat2 pukul 4 tapi tak sempat juga...mereka suruh ke emergency...hurmm, bila dah ke situ, lagi lama la ein bertapa kat hospital...doktor cakap, if hari khamis tak baik demam, kena datang hospital lagi...lagi???? gggrrrr...esok pun ein ke hospital sebab ade appointment...haaa elok la...minggu ni keje ein duk ulang alik hospital..best woooo...hampeh ok

minggu ni ikut kan memang busy..tapi nak wat macam mana...minggu depan baru boleh fokus betul2..ni pun, ade je yang call...adeeehh...sabor2


*tadi tanya pttm selangor...ade kosong tak...dia cakap ade je...wink3..boleh je kalau nak...tapi kena dapat persetujuan dari bos la...hehehe...f29 taknak lepas kan..hurmm...macam sayang lak nak tinggal kan opis tu...tapi tengok la macam mana nanti*

Monday, January 3, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


sok sek sok sek....adeeehhh....fever + flu again...benci nyaa...awal2 tahun dah demam2 macam ni..nasib la suhu badan tak panas sangat..ni kira ok la kan...mayb demam kali ni sebab perubahan suhu kot..ye la, kursus kat genting tu sejuk, kabus pun tebal..tidur malam pun menggigil2...bila balik sini, panas...lebih2 lagi hari sabtu lepas ada family day kat semenyih..cuaca lak panas terik..tu yang semalam balik terus sakit kepala macam nak pecah...

sebenarnya, ade sesuatu yang mengusik hati ni...cuba di tahan, di pendam..tapi, kalah jua...gugur lagi buat sekelian kali nya..boleh tak kalau ein nak ikat saluran airmata ni...sebab, ein taknak menangis lagi..ein kena kuat..kalau tak macam mana ein nak bangkit..macam mana ein nak mula kan hidup baru tanpa dia

tapi...sungguh ein tak mampu nak bohong semua ni...terlalu sayu, terlalu sebak...tak tahu la kenapa ein jadi selemah ni...hanya kerana dia seorang!!! ye, hanya sebab dia seorang, ein jadi insan yang terlalu lemah..ein bukan salah kan dia..ein tak salah kan dia...tapi ein sendiri yang tak kuat...

please ein..janji la pada diri sendiri yang kau tak kan menangis lagi kerana dia..terus kan kehidupan ni..tanpa dia, kau mampu lakukan...biar la semuanya Allah yang tentukan...berdoalah dan terus berdoa agar diri kau di beri kekuatan untuk semua ni...

kini, semuanya hilang...semuanya pergi...semuanya hancur...


Saturday, January 1, 2011

happy new year

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


happy new year kepada semua

macam mana dengan sambutan tahun baru kalian?? seronok tak??

ein tak sambut pun...cuma di temani airmata je..permulaan tahun baru yang dimulakan dengan perkara yang sedih...benci nya..........memang ein tak letak ape2 azam untuk tahun baru ni...ein ikut je rentak kehidupan ni..gembira ke, sedih ke...sama je...

mulai tahun baru ni, takde lagi kisah cinta dalam hidup ein...cukup la derita yang ein pendam kan selama ni..ape yang telah tersurat buat diri ein, ein redha dan terima semuanya...

sekarang ni, ein fokus pada kerja je..tu je la yang akan menjamin hidup ein..ada rezeki, ein akan sambung belajar balik..bila, belum tahu lagi...ein nak tingkat kan prestasi kerja..cakap2 orang di belakang ein, ein dah xnak ambk kisah lagi..biar la..mulut mereka..

hope tahun ni, ein dapat ape yang ein hajatkan..ein akan cuba segigih gigihnya untuk dapat kan sebelum pertengahan tahun...moga murah rezeki ein nanti...

ok la...itu je la..tak ada ape yang menarik pun..cerita kursus genting, kalau rajin ein update ye...gambar takde sebab kamera tak bawa then hp lak buat hal

semoga tahun baru ni, ada sesuatu yang indah

 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal