Sunday, February 27, 2011

weee.....suka suka suka

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


eheeem....eheeeeeemmmmmm.....hehehe

malam ni kompem tidur dalam senyuman....hahahhaa

wiiiiwwiiiiiiiiiiiitttt...

ecececcece

ein dapat kekasih baru

huhuu

nanti ein upload gambar dia ye

tungguuuuuuuuuuu

wink3

suka suka suka

Thursday, February 24, 2011

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


perpisahan kali ni, betul2 memberi tamparan yang sangat besar dalam hidup ein...bukan ein tak boleh terima cuma terlalu banyak kesan nya dalam hidup ein..bezanya kali ni, ein mampu hadapi tanpa air mata...

lepas ni, maybe ein dah tak macam dulu...nak berkawan pun dah takde mood...seolah2 ein hidup dalam dunia ein sendiri...itu yang lagi bagus..sekurang-kurang nya, ein tak perlu nak memikirkan hati orang lain...dan tak perlu lagi ein susah hati andai hati ni dilukai lagi

walaupun ein jenis sempoi, jangan ingat dengan senang2 je nak ambk kesempatan kat ein..jangan nak buat sesuka hati atas duka dan lara yang ein tanggung sekarang ni...please ye, jadi la manusia yang berhati baik, yang ikhlas dalam berkawan...

entah ape yang ein merepek ni pun ein tak tahu la...tapi ada sesuatu yang ein cuba sampai kan..hormatilah orang yang berada di sekeliling kita ni..


Wednesday, February 23, 2011

atas permintaan echah

diary miszgarfien 2 org kwn gapil

ekekekeke....tadi lepak blog echah jap....rajin betul dia upoad gambar2 kenangan dolu2...hehee...gambar masa zaman kami belajar...

kitorang bukan dari course yang sama...dia ambk DKA, ein ambik DKE...tapi kami rapat sampai sekarang...hehee...kepala sama2 masuk air...yang paling utama, sama2 hati tengah berderai...hahaha...

den syg gilo kek budak chubby sorang ni...taktau la napo..mayb sebab dia kawan yang sangat2 memahami...kalau dia marah pun, tak pernah simpan dalam hati...sebab dah tau perangai masing2 kot...hehehe...

paling best, kacau dio tido...agagaga..akan ku kejut sampai dia bangun...paling ein hangen sekali, kalau mandi tu takde 1jam, x sah...hampeh...tu yang jenuh duk ketuk pintu bilik air suh dia mandi cepat2...rasa macam nak buat bilik air seketul kat luar khas untuk dia sorang je...pastu keluar bilik air, sambil tersengih2....keh3...hampeh betul

chah yo....gmbr kita berdua mana ado sangat...satu ni je kot yg ada...kalau ado pun, gambar banyak dah hilang...tak tahu la camne leh hilang...lebih2 lagi gambar last anual dinner tu....uwaaaaaaa...


ni la echah...sama2 chubby time ni...hehehhe


ni lak dengan mira...terserlah ke'chubby'an ein kan...huhu *sila abaikan meja kami tu ye*


rasanya time ni kena merentas desa kot...














time ni ein dah susut sikit...heheheh....with linny n eyla...ni last sem dah...


mengabadikan kenangan pada last sem





sebenarnya upload banyak dah tadi...tapi daku delete balik...hohohoho...lenkali je la ye daku upload balik..lagipun kualiti gambar tak berapa nak cantik la...sedih je banyak gambar kenangan dah hilang













Tuesday, February 22, 2011

perpisahan itu amat menyiksakan

diary miszgarfien 1 org kwn gapil
terngiang-ngiang lagu ni dalam kepala ein masa dengar kat radio hotfm pagi tadi...syahdu la pulak...huhu...tatp nak buat macam mana...kehidupan ni kena juga di teruskan walaupun tanpa dia di sisi ein...setiap bait kata, setiap lirik yang tersusun, itu la yang ein rasa..


terasing - sudirman



Kegelisahan didalam kedinginan
Meniti sepi keseorangan
Sebuah kematian yang tiada bernisan
Sendu mengiringi perpisahan

Ruang nan luas diri bergerak bebas
Namun keupayaanku terbatas
Segala mimpi menjadi asing
Perit membakar diri

Sebuah cinta dan harapan
Menjadi mimpi berterbangan
Tersekat nafasku kabur pandangan mataku
Amat tersiksa diriku
Kerana kehilanganmu

Oh mengapakah terus mengharap menanti
Walau cukup kusedari
Kau tak kan kembali

Pemergianmu mengisi kekosongan
Biarpun dikau masih kuperlukan
Kita dikatakan pasangan bahagia
Kini terasing luka

Monday, February 21, 2011

ini yang terakhir..aku mengalah..selamat tinggal mr.N

diary miszgarfien 6 org kwn gapil


berat rasa hati ni..berat lagi bahu ini menanggung beban...

bismillah...

kuat kan hati....baik lah...ini keputusan yang ein dah ambik...keputusan ni pun atas permintaan dia..beratnya hati ni....

mulai hari ni, ein lepaskan mr.N...ein kan lupakan dia..ein akan buang dia jauh2 dari hati ni...ni atas permintaan dia..ein akan turut kan walaupun dengan hati yang berat

kalau betul dia akan kahwin dengan orang lain, ein doa kan dia akan bahagia dan berkekalan...takpe la, biar la dia bina kebahagian atas penderitaan dan kesengsaraan diri ein ni...apekan daya ein untuk halang semua ni...

2 tahun ein pertahankan...dia tetap nak roboh kan..ein mengalah akhirnya...perasaan dan hati ein pun dah mati...sumpah takde setitik airmata pun yang mengalir sewaktu dia msg ein...kata la ape sahaja, ein dah takde perasaan...walaupun ein tau, kata2 tu hanya untuk menyakitkan ein, ein redha..

mr.N...walau ape pun yang awk buat, hati ein tetap milik awak...kasih syg ein hnya untuk awak...terima kasih atas semua nya...terima kasih segalanya...ein tak kan lupa kan..awak terlalu istimewa dalam hidup ein...teramat istemewa

semoga awak sentiasa sihat, bahagia, happy selalu..jangan stress sangat..jaga diri baik2...hope pengganti ein tu akan jaga awak baik2...awak pun jaga la hati dan perasaan dia...jangan awak sakitkan hati nya..

mr.N...kamu tetap segar dalam ingatan dan hati ein..


moga hati ni kuat...moga hati ini tabah...moga tiada lagi airmata yang tumpah..moga diri ini cepat sembuh..insyallah ein kuat kali ni..

selamat tinggal mr.N


Sunday, February 20, 2011

JANGANLAH BUAT ORANG YANG MENCINTAI KAMU KECEWA

diary miszgarfien 0 org kwn gapil




1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya
hanya ada kamu satu-satunya.


2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap
menjadi impiannya.


3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu
merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain
lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang
berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon
untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.


7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu
sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat
bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.


8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa
pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau
tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia
ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon
untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.


11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan
mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi
baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung.
Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran
yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh
di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau
mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika
kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.


19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia!.
bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar
mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS
dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas
dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari
kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.


22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak
pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.


23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin
mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu,
kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.



ni ein copy paste dr facebook
rasanya...ein dh buat keputusan
tunggu la ye



malam terakhir di kelantan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


malam ni, malam last ein n team keje kat kelantan ni...esok lepas siap semua kerja, terus gerak balik kl..pukul berapa tu, tak sure lagi...

12 hari kami di kelantan...macam2 pengalaman kami dapat kat sini...walaupun kami 1 pejabat kat kl tu, tapi tak pernah nak rapat...bila dah kena outstation, baru la kenal hati budi masing2..memang enjoy sangat2...dalam masa 12 hari ni juga la kami dah tawaf 1 kelantan...semua daerah kami jelajah..semua tempat yang best macam wakaf che yeh, rantau panjang, pengkalan kubor, pasar siti khadijah, pantai cahaya bulan, mandi kat pantai irama...semua tempat la

dan yang paling tak boleh blah, masing2 berat badan naik 5kg kot...kah3...dengan ein sekali jadi moolat....seluar slack keje dah tak muat...pipi dah montel...wakakaka...balik ni diet gegila la

yang penting, ole2 utk mak abah, abg kkak, adik2 n 2 orang budak notty tu semua ada...jenuh pusing 1 kelantan untuk cari barang2 mereka...rasanya balik ni ada yang nak kena claim kot...hahahaha...rasa puas sangat2

ingat malam last ni nak lepak kat pantai...tapi penyelia taknak sebab kereta baru basuh...hahahaha...ape la..nanti balik mesti rindu kat pantai..takpe la...ada rezeki nanti, insyaallah nak datang kat sini lagi...

ok la....nak tido...nak rehat...esok nak jalan jauh...doa kan perjalanan kami selamat ye

im gonna miss everything in kelantan...


Friday, February 18, 2011

baik-baik sayang

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

lagu ni ein tujukan khas untuk mr.N

jaga diri baik2 ye walaupun ein tak tahu ape khabar kamu sekarang ni




aku tak ingin kau menangis bersedih
sudahi air mata darimu
yang aku ingin arti hadir diriku
kan menghapus lukamu sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku

hanya satu pintaku 
untukmu dan hidupmu
baik-baik sayang
ada aku untukmu

hanya satu pintaku
di siang dan malammu
baik-baik sayang
karna aku untukmu

semua keinginan akan aku lakukan
sekuat semampuku, sayang
karna bagiku kau kehormatanku
dengarkan, dengarkan aku


*ein sentiasa mendoakan yang terbaik buat kamu
walau kamu jauh beribu batu sekali pun
doa ein tetap buat kamu
jaga diri baik2 ye
rindu kamu sentiasa



Wednesday, February 16, 2011

saya si moolat..

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

ok fine...pipi daku dah moolat...wowowowo...sudah terasa badan makin moolat...adoooii...ni baru seminggu lebih kat kelantan...agaknya kalau jadi warga kelantan ni, mau nya makin comey diri ku ini..huhu

mana taknya...nasi dalam perut tak habis hadam lagi, dah sumbat nasi lagi...orang kelantan memang terkenal dengan nasi...sarapan pagi kat sini nasi berlauk..tengahari nasi lagi...kang petang or malam, nasi lagi...waaaaaaaaa.....daku dah moolat

jangan kata ein sorang je...habis semua yang outstation ke kelantan moolat2 dah...yang dak lelaki, kompem la perut mereka yang moolat kan...hahaha...hari2 duk dengar rungutan seluar dah ketat...wakakaka

azam kami bila balik kl, NO NASI...wikiki...padahal setiap pagi pun cakap macam tu...tapi bila sampai kat kedai, no choice...kena gak makan nasi...huhu

ok3...balik nanti, sila diet dengan gigih ye...lalalalala

duduk kat sini, bukan makin dapat lupa kan mr.N...makin rindu, makin teringat, makin sayang adalah...gilo apo ein ni...ntah la...hari2 duk happy pun still tak boleh lupa kan dia..gelak tak hengat setiap masa..tapi tu la dia..rindu tu sentiasa ada...sentiasa hadir..

hari ni, diorg timbul kan isu, dak2 perempuan kat opis tu kebanyakan nya dah kahwin..tinggal berapa kerat je..salah sorang nye ein...huh, tacing jap...topik lain boleh tak...agaga...nak buat macam mana..ein pasrah je sekarang ni...

pasal gambar outstation, nanti2 la ein upload...kabel tepon tak bawa...nak transfer guna bluetooth, macam lambat lak nak send 1 per 1...banyak kot...sampai tepon tu pun dah wenggss....tetiba nak buat ayat ni la "abaaahh...............nak tepon baru...pleaseee" ngeeehh3



Monday, February 14, 2011

seminggu di kelantan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


dah seminggu pun ein kat kelantan...mean, dah macam2 ragam la kami kat sini...ramai dah yang start dah tak sedap badan..batery masing2 dah weak...

balik bila pun tak tahu lagi ni...aritu kata jumaat or sabtu...tadi lak kata balik isnin..huhu...duit dah takde la...badan pun dah tak larat...

ntah la...banyak benda nak citer tapi kena tapis la dulu...hak gambar lak, tengok la nanti camne...banyak sangat gambar..tak tahu nak upload katne

ok la...mood berbloging and bermuka buku down sikit sekarang ni...pantang ada masa je, memang kompem bantai tido..naik transport je, tido...huhu...penting tu...


Sunday, February 13, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


morning.........

perrrggghhhh...kejutan budaya jap...bekerja di hari ahad...huwawawa...selalunya time2 camni tengah syok berselubung lagi...ni pepagi buta dah kena bangun...huhu...ape kan daya...kena la ikut rentak negeri orang kan

semalam, hari yang sangat2 best...enjoy, happy, laugh...rasanya dah lama ein tak gelak puas2 macam tu...dah lama ein tak happy macam tu...siyesly, memang have fun sangat2...nak tau ape yang buat ein happy sangat??? tunggu la nanti ein citer nye...now, ein sakit perut...need to see mr.T rite now.....chow~~~


Saturday, February 12, 2011

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

masuk hari ni dah 4 hari ein kat kelantan...banyak gak tempat yang ein dah pegi...tapi selalu nya tempat yang sama la..macam ridel, panrai cahaya bulan, wakaf che yah, kedai makan petang...

malam ni dah 3 malam kot ein lepak ridel...then diorg ajak pegi wakaf che yah lagi...hurmm tak larat la nak pegi..mengantuk sangat harini..keluar naik kereta pun tido je..masuk kereta terus rasa nak terlelap...then asyk makan je...dah kenyang pun kena makan gak..

rasa agak bosan gak kat sini..nak pegi mana2 tak boleh sebab takde transport...duk terperap dalam bilik je la...hohoho...lupa lak...esok nak pegi berkelah kat pantai irama...belasah je la...janji have fun...

dah berapa kali lepak PCB pun still tak boleh nak buang masalah kat hati ni...lagi rasa dekat dengan dia adalah...rasa nak tulis surat letak dalam botol pun ada gak...

setakat ni, ein still takde mood nak bergambar...entah la...im happy in here but..........my heart not here...always with him...damn, i miss him a lot


Wednesday, February 9, 2011

kebosanan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

hohoho...huhuhuuu...weeeeeeeee....agagaggaa

sah!!! mereng + tak sihat

hahahha..tidak la...cuma sedikit kebosanan je..sebenarnya badan dah penat...semalam tido tak berapa nak lena..then keje arini memang terasa penat sikit...nak tido tapi tak tertido lak..so, layan la ape2 yang patut...hehe

tetiba rindu lak...uiikkksss....rindu kat sapa la tu...kat sesapa yang rindu kat ein la...hohoho

esok keje sekerat hari je...so belah pagi kena siap kan semua sekali...then dah boleh pergi jalan2...tak tahu la mana diorang nak bawa nanti...ikut kan aje...kalau ade barang yang menarik murah2, boleh la sebat...kalau tak, cuci mata je la ye

ok la...nak cuba untuk tido...nyte

Tuesday, February 8, 2011

i am already in kelantan

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


alhamdulillah....dalam pukul 5 petang, ein dah selamat sampai ke kota bahru, kelantan...gerak dari KL dalam pukul 9 lebih macam tu la...then berhenti berapa kali untuk isi minyak, isi perut, isi ape yang patut la...hehehe

peerrrggghhhhh....hampir 1 hari perjalanan...nasib la ein naik kereta...kalau naik van, mau patah pinggang ni kot...sempat gak la ein on9 dalam perjalanan tadi...buat hilang kan bosan je...bila sampai kat tempat yang takde line, off je la...hehe

penginapan, hurrrmmm....ok la...janji boleh tido dah cukup...yang penting murah...save budget sikit...agagaga...dari segi makan lak, no komen...sebab dinner pun ein makan satay je kat bachok tadi...pastu layan ombak kat pantai...suka suka suka...hehee

pantai la tempat yang ein nak sangat2 pegi...duduk berjam2 kat pantai tu pun takpe...tenang je rasa nya...kan best kalau dapat buang semua masalah hati ni dalam laut...then ombak bawa pergi...mesti tenang je ein rasa nanti

ni pun, ein duk berkira2..nak msg mr.N bagitau dia ke tak...kalau bagitau pun takde respon...tapi kalau tak bagitau, rasa macam ada yang tak kena je...dear, sorry ye if ein tak bagitau...tapi naluri ein bagitau, yang kamu still baca blog ni...

ok la...esok dah start buat keje...so, mau masuk tido la...sepanjang jalan, ein tak tido langsung...huhu....so, sesapa yang berada di kelantan yang nak jumpa ein, bagitau je la...nanti kalau free2, boleh lepak2....insyaallah

ok la...nyte all


Monday, February 7, 2011

doakan saya ye

diary miszgarfien 4 org kwn gapil


nak celoteh panjang2 boleh tak...agagaga...mana la tau nanti tak dapat nak update blog comot ni...agaga..

esok pagi ein dah gerak ke kelantan..lama dah ein tak jejak kat negeri tu...last pun masa kecik2...tu je kot...dah bape tahun tu...ein pun tak berapa nak ingat sangat..esok mesti perjalanan makan masa berjam2...sure kebas punggung ni duduk lama2 dalam van tu...

entah pukul berapa la esok gerak..pastu entah pukul berapa lak nak sampai sana..pastu penginapan macam mana...satu lagi masalah, cukup ke duit yang ein ada...hurm...tu la yang paling ein risau kan..dua minggu tu lama kot..nak2 kalau kena berpindah randah..memang kena jimat sejimat nya tang makan n berbelanja..macam takde ole2 je nanti dari sana...sangat tak best ok

then, ade berita tak best...oleh kerana ein pegi kelantan ni sebab ganti orang...maka, orang tu ganti nama ein untuk terengganu...sangat tak best ok!!! ein memang nak sangat ke terengganu tu..nape tak ganti kan dengan nama ein kat penang..tak suka la macam ni..asyk kuciwa je nak pegi terengganu

maaf la kalau banyak sangat ein luah..sejak xde teman ni, blog comot gapil ni la teman ein...nak buat camne..takpe2...ein masih setia menanti...huhu

ein memang tak pandai packing beg la...issshhh....rasa macam tak banyak je ein bawa tapi kenapa beg ein dah macam orang nak pergi lama2...huhu...nak bawa bantal busuk ein pun dah tak boleh....ngeee....bukan bantal busuk ok..bantal wangi...hahahaha

dah3...cukup3...kang semua benda tal settle lagi...nak check balik kot2 ade yang tertinggal ke...kang payah lak jadi nya...tapi yang penting, UBAT harus la bawa...ubat gastrik sudah....hehe..ok la ye...esok before bertolak, kalau sempat, ein update blog comot ni lagi ye

doa kan perjalanan ein dan rakan2 sekerja, selamat sampai dan selamat pulang...



*sy rindu mr.N
rindu sangat2
kalau blh
nak berborak dgn dia



bebelan di malam hari

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


tetiba malam ni dapat ilham nak edit blog...tapi percubaan demi percubaan, tetap jua begitu..nama je keje bahagian IT tapi otak ein takde langsung kearah itu..

buat ape pun kena ada yang ajar n tolong..kalau buat sendiri, ada saje yang error..camne eh nak buat tanpa error..buat benda yang simple pun tak jadi...contoh nya buat blockquote...macam hampeh je la...ishh...semua step ein follow..tak cukup 1, 10 tutorial kot ein follow walaupun semua nya bagi tutor yang sama..weeennggg betul la ein ni...keh3

bila tengok orang lain buat sekali je dah jadi..memang kagum la..dari sehari ke sehari ke duk design nak ubah cat blog ni...ilham tu datang sekerat je la..rasa cam nak upah orang buat kan je...huhu..

ein berblog pun dah nak 2 tahun..walaupun ein tau blog ni entah ape2 n takde pembaca, tapi tak salah kan kalau nak cantik kan untuk diri sendiri..ye la, kalau dah owner pun cakap tak comel, apetah lagi orang lain kan....wuwuuu

siyesly....ein perlukan bantuan untuk edit blog ni...pleeeeeaaasseeeee...help me...dalam kepala ein, cuma nak ubah header n footer je..taknak lari dari konsep pink putih n garfield...tu trademark ein..kalau ada sesapa yang sudi bantu, bagitau la ein ye...tinggal kan komen ke...

owh ye...btw, pandai kalian2 cari kotak jerit ein ye...ngeeeeh3...aritu sesaja je test buat hide kan kotak tu...mula2 ada gak masalah..tapi hasil usaha menggoogle, jumpa juga la blog yang ajar secara detail..dan, akhirnya jadi la juga...itu pun ada rasa nak edit lagi....hehehe


Sunday, February 6, 2011

diary miszgarfien 2 org kwn gapil


ein dapat kata2 ni dari scromix


"Percayalah bahawa akan ada pengganti yang lebih baik, mungkn bukan saat ini kerana Tuhan sedang menyiapkan yang terbaik untukmu"



rasa nya macam kena je dengan ein kan...hehehe


Friday, February 4, 2011

the reason

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


I'm not a perfect person
There's many things I wish I didn't do
But I continue learning
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I'm sorry that I hurt you
It's something I must live with every day
And all the pain I put you through
I wish that I could take it all away
And be the one who catches all your tears
That's why I need you to hear

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

And the reason is you
And the reason is you
And the reason is you

I'm not a perfect person
I never meant to do those things to you
And so I have to say before I go
That I just want you to know

I've found a reason for me
To change who I used to be
A reason to start over new
And the reason is you

I've found a reason to show
A side of me you didn't know
A reason for all that I do
And the reason is you



diary miszgarfien 0 org kwn gapil
ape la nak jadi
dah 2 3 kali buat pun sama gak

Thursday, February 3, 2011

outstation again

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


fuuuuhhhh....semalam pegi johor balik hari...pukul 10 pagi gerak, pukul 5 ptg dah sampai opis...giler ekspress betul...nak masuk labis tak boleh...banjir masih lagi teruk...so, sampai ke muar je la...penat giler kot 1 hari duk dalam kete...sengal2 badan ni rasanya...dalam pukul 8 malam, maka selamat la ein berada di alam yang lain...heheeh...tak sedar terus..

tu cerita pegi  balik johor...minggu depan lak, ke kelantan...kalau ikut kan, nama ein outstation ke penang dgn terengganu...ke kelantan ni sebab ein ganti orang...hope nanti tak la bertindih tarikh dengan terengganu...ein memang nak sangat ke terengganu tu..

bagus juga la ein dapat outstation awal..boleh ein tenang kan hati ni..kalau boleh, nak buang semua benda pasal dia...tapi, sanggup ke ein buat macam tu?? kamu pun tau kan jawapan nye..kalau dulu ke langkawi, dengan hati yang gembira, kali ni dengan hati yang lara

duit pun tengah takde ni...hope cukup2 la untuk survive kat sana..memang tak boleh nak belanja ape2...kena jimat habis2 la jawab nya...


Wednesday, February 2, 2011

jangan tipu

diary miszgarfien 0 org kwn gapil


mr.N

awak takyah nak tipu saya boleh tak

awak tak perlu nak berlakon jadi orang lain

penipuan awak tak akan berjaya

saya berdoa pada Allah

agar di tunjuk kan kebenaran nya


Tuesday, February 1, 2011

tenang?? tenang ke??

diary miszgarfien 0 org kwn gapil

hurmmm....esok pagi kena pegi tenang...uhuk3...tenang ke???adeeeehh..pegi balik hari lak tu...ntah pukul berapa la ein sampai KL nanti...kompem lewat malam...pastu kena drive sorang2 dari KL ke rumah...agak2 ein ade bran x???

hope esok semuanya xde masalah...hope tak sangkut kat banjir...

dalam hati, ein nak je msg mr.N...bagitau dia ein nak kesana..dengan harapan, ein dapat jumpa dia...tapi, ein tau....harapan tinggal harapan...msg ein tak akan berbalas...takpe la..esok before bertolak, ein msg bagitau kat mr.N


 

salamesrabadie | bLog cik gApiL Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Sponsored by Online Business Journal